Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Alloro, myslim, ze pauza mezi tim byt nemusi. Ja to pichla zaroven, jen jak spravne rikas, tak kazdou na jinou stranu. ![]()
Sanovecka píše:
Alloro, myslim, ze pauza mezi tim byt nemusi. Ja to pichla zaroven, jen jak spravne rikas, tak kazdou na jinou stranu.
Bezva-díky. Začíná se to pomalu blížit, doufám že bude tělo spolupracovat tak dobře jako doteď…Bylo ti nějak špatně po tom Puregonu? Předpokládám že břicho bolet bude, ale snad jinak můžu lítat v práci normálně… ![]()
Ahoj ženy ![]()
dlouho jsem tu nebyla. O víkendu jsem si uživala přítomnosti přítele
Akorát je hrozný že máme zakázaný sexík
ale radši to, než ohrozit miminko. Doufala jsem aspoň v tulení… prdlajs, jak je mi šoufl, tak nevydýchám ani tu pusu. No nemá to se mnou lehký ![]()
Včera jsem tu koukala, ale prostě jsem nemohla psát, protože jsem se vyčerpala u deníčku, který mi dnes vyšel. Ale jestli je vám smutno tak ho nečtěte ![]()
Alloro, injekce obě-postupně, ale ráno. Nachystej si je obě předem a pak už jen píchačka
Na kodřiny doporučuji kostivalovou mast (bez kafru).
Vonko
mrzí mě to, svět je hrozně nespravedlivej. Ale určitě ti bude dopřáno, dřív nebo později, uvidíš ![]()
Chmeldi, je ti určitě krásně, když prší
![]()
Mějte se krásně ![]()
Díky Vesni, v papírech mám ráno obě, ale nevěděla jsem jestli můžu hned obě, nebo má být třeba čtvrthodinu pauza mezi injekcemi
…ale asi řeším blbiny, že
Už se to blíží… hlavně ať se mi vyhne OHSS, ten bych nerada.
A jak se ti vede těhulko? Je ti šoufl, nebo i běháš na WC vyklápět? Neboj brzy to přejde a pak ti bude báječně. Sexík máte zakázaný? To je běžné po IVF, nebo kvůli nějakým potížím?
Alloro, ted jsi uvedomuji, ze Dipherelin jsem nemela, tak nevim jak na nej telo reaguje. Ale kdyz jsem mela v jeden den Puregon, Menopur a Cetrotide, tak sli vsechny tri injekce po sobe.
Kdyz se budes prolivat, tak se ti doufejme hyperstimul vyhne. Vubec bych ti ho neprala ![]()
Tuky tuk, musim zatukat, ze nezvracim.
Soufl mi je porad. Dnes jsem zjistila po ranu, ze jsem si nechala vedle polstare peprmintove zvykacky, tudiz mata. A jak mi tak voneli pod nosem, tak mi nebylo spatne
Tak je ted mam porad u sebe a cicham cicham peprmint
Vcera jsem mela zazvorove lizatko. Pomohlo mi akorat pri cumlani, jinak vubec.
Dr mi rekl, ze mam byt na chlapa zla, ze by se stahy v deloze mohly postarat o minipotrat. Tak mam z toho hruzu. Na chlapa zla nejsem, chape to, ale doufam, ze mi vydrzi dalsich 9 mesicu, zlato moje
Muj dr si me vede jako rizikovou, tak musim byt obzvlast opatrna. Vlastne vsechny zeny po ivf by tak mely byt vedeny.
Vesna006 píše:
Alloro, ted jsi uvedomuji, ze Dipherelin jsem nemela, tak nevim jak na nej telo reaguje. Ale kdyz jsem mela v jeden den Puregon, Menopur a Cetrotide, tak sli vsechny tri injekce po sobe.
Kdyz se budes prolivat, tak se ti doufejme hyperstimul vyhne. Vubec bych ti ho neprala
Tuky tuk, musim zatukat, ze nezvracim.Soufl mi je porad. Dnes jsem zjistila po ranu, ze jsem si nechala vedle polstare peprmintove zvykacky, tudiz mata. A jak mi tak voneli pod nosem, tak mi nebylo spatne
Tak je ted mam porad u sebe a cicham cicham peprmint
Vcera jsem mela zazvorove lizatko. Pomohlo mi akorat pri cumlani, jinak vubec.
Dr mi rekl, ze mam byt na chlapa zla, ze by se stahy v deloze mohly postarat o minipotrat. Tak mam z toho hruzu. Na chlapa zla nejsem, chape to, ale doufam, ze mi vydrzi dalsich 9 mesicu, zlato moje![]()
Muj dr si me vede jako rizikovou, tak musim byt obzvlast opatrna. Vlastne vsechny zeny po ivf by tak mely byt vedeny.
Aha, to jsem tady u vás něco na diskuzi četla, že se má hodně pít. Ale v Unice mi o pití neřekli ani slovo
jak to? Já se ptala na riziko OHSS a IVF asistentka řekla, že to si pohlídají na UTZ, jenže to už budu mít v sobě 6 injekcí Puregonu…No raději budu prolévat od prvního dne, jestli to fakt pomáhá.Raději prevence, než pak zachraňovat situaci. ![]()
No páni a to nemůžete sexovat celých 9 měsíců? No to mě s tím myomem zcela určitě čeká taky, když budu riziková nejen 1.trimestr ale celých 9 měsíců…to snad ani manželovi nebudu zatím říkat…I když on je chápavý, jistě nebude nic namítat, ale rád asi nebude. ![]()
Určitě by ti to napsaly všechny ženy tu - pij pij pij. Já pila a pak mi na mereni foliku nasli trochu vody v brise - jen mi dr rekl at vic piju. Ale asi jsem mela te vody jen trochu-ale vedela jsem o ni. Jakmile jsem se treba kazdou ctvrt hodinu nenapila, tak me bolelo vic bricho. Neni to zadny med, kdyz behas kazdych 10-15minut na wc, ale je to lepsi. Vycurat a napit, porad dokola. Ja mela na den 1,5 lahev + mlecny napoj, polevku, a ovoce + okurky.
Zatim mame tuleni zakazane do 12tydne. Ale je mozne ze to tech 9 mesicu bude. Utrpeni
Vsak vime ze jsou i jine techniky, ale prece jen to spojeni je z toho to nej. Chi, jeste neni po 22h
![]()
Pritel rikal, ze mame skvelou antikoncepci - 250km od sebe, no jeste ze jsou ty telefony a maily. Aspon tak nejak vim jak pokracuje stavba domecku a jak zlobi nas hafan.
Dobře, budu bumbat jak o život. ![]()
To mi problém ani nedělá, už teď zvládám 3 litry denně v klidu.
Jak to že jste od sebe tak daleko? Jezdí za prací? Já mám manžela taky v týdnu pryč. Jsme spolu o víkendech. Jinak je za prací 100km daleko. Takže za net, telefony a icq jsem taky ráda.
A máš pravdu, technik je dost, ale přesně jak jsi řekla- to spojení…
![]()
Alloro - jednoduse proto, ze pritel bydli s otcem a stavi pro nas baracek. No a ja jsem zatim doma u nasich. Moc bych chtela byt s nim, ale skorotchan kouri a jen tak to neomezi. A jsme domluveni, ze mu rekneme o mimcu az v rijnu. Zatim nikdo nic nevi
krome celeho emimina! ![]()
Vesna006 píše:
Alloro - jednoduse proto, ze pritel bydli s otcem a stavi pro nas baracek. No a ja jsem zatim doma u nasich. Moc bych chtela byt s nim, ale skorotchan kouri a jen tak to neomezi. A jsme domluveni, ze mu rekneme o mimcu az v rijnu. Zatim nikdo nic nevikrome celeho emimina!
Tak to je skvělé,
takové tajemství bych určitě nevydržela neříct rodině, držím
at to zvládneš.
Vesna006 píše:
Alloro - jednoduse proto, ze pritel bydli s otcem a stavi pro nas baracek. No a ja jsem zatim doma u nasich. Moc bych chtela byt s nim, ale skorotchan kouri a jen tak to neomezi. A jsme domluveni, ze mu rekneme o mimcu az v rijnu. Zatim nikdo nic nevikrome celeho emimina!
Aha, to je takhle opravdu lepší, ty teď zakouřené prostředí nepotřebuješ. A až se nastěhujete do nového domečku, tak už budete rodina a bude to za to odloučení stát. ![]()
Ahoj holky, po delší době vás všechny zdravím. Vidím, vidím, že se tady ta diskuse pěkně rozjíždí, což jsem ráda. Jinak my za sebou máme kontrolu ve 30 tt, malý už má 1,5 kg a hlavně, když jsem v klidu, tak o sobě dává pěkně vědět. Jen dnes je nějaký tichý, tak si ho asi budu muset poslechnout, koupila jsem si pro ty účely domácí UTZ. Jinak, co se týče té sexuální abstinence, tak my jsme s manželem měli taky do 12. tt zakázáno a potom, jak viděl manžel malého na UTZ, tak se bloknul a nemůže.
A já ho do ničeho nechci nutit, ale musím říct, že i to mazlení je moc pěkné, takže se toho holky vůbec nebojte. Za zdravé miminko to určitě stojí. Moc na vás na všechny myslíme a všechny vás zdravíme a přejeme krásnou sluníčkovou sobotu. ![]()
Chmelda píše:
Ahoj holky, po delší době vás všechny zdravím. Vidím, vidím, že se tady ta diskuse pěkně rozjíždí, což jsem ráda. Jinak my za sebou máme kontrolu ve 30 tt, malý už má 1,5 kg a hlavně, když jsem v klidu, tak o sobě dává pěkně vědět. Jen dnes je nějaký tichý, tak si ho asi budu muset poslechnout, koupila jsem si pro ty účely domácí UTZ. Jinak, co se týče té sexuální abstinence, tak my jsme s manželem měli taky do 12. tt zakázáno a potom, jak viděl manžel malého na UTZ, tak se bloknul a nemůže.A já ho do ničeho nechci nutit, ale musím říct, že i to mazlení je moc pěkné, takže se toho holky vůbec nebojte. Za zdravé miminko to určitě stojí. Moc na vás na všechny myslíme a všechny vás zdravíme a přejeme krásnou sluníčkovou sobotu.
Jééé Chmeldi, 1,5kg to je už pěkný miminečko.
A domácí ultrazvuk??? O tom jsem ještě neslyšela, že se dá koupit.Co to stojí?
Ahoj Chmeldi, Kubík už je pěkný cvalík
Domácí utz, no páni
můžeš slyšet srdíčko atd. a i malého vidět? To musí být bomba.
O tom jsem slyšela - že muži prostě nemůžou, když uvidí maličké. Ale pořád lepší než kdyby se na nás bezhlavě vrhali
Máme prostě hodný chlapy ![]()
Nevíte - pustí mi
při kontrole jak tluče nebo se jen podívají jestli tam je? Já jen abych se připravila a) že nemusím být zklamaná, že mi ho nepustí b) že ho pustí a já budu bulet štěstím jak želva.
Vonko, akorát to ví naši a ségra. Stejně mi musely ženský píchat injekce, a táta jezdí nakupovat a divil se proč tolik najednou jím
A protože se mnou přítel nemohl v den transferu být, tak jsem měla rodiče sebou jako podporu ![]()
Ahoj holky, ten domácí UTZ je takový maličký, šmejdí se s ním po bříšku, v uších máte sluchátka a posloucháte srdíčko a zvuky, když třeba kope. Na displeji se pak objevuje tepová frekvence. Je to uklidňující pro maminky, když se malý např.delší dobu nehýbe. Stál 1.500,–Kč a máme od Luvionu Doppler de-luxe 80. A fakt to pomáhá, někdy, když mám obavu, že se malý dlouho neozývá, tak si ho raději poslechnu.Jinak Vesni, my jsme srdíčko i slyšeli a byl to krásný zážitek, takže myslím, že to budeš mít stejně. I mě vhrkly slzy do očí, tomu se člověk prostě neubrání. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.