Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Darwin - podlož si nohy polštářem, ať je máš trochu víc. Držím pěsti holka, ať ti to zítra dobře dopadne ![]()
Ahoj holky, tak už mám úřady za sebou, bylo to vyčerpávající, hlavně kvůli tomu vedru, ale co jsem potřebovala vědět, to jsem se dozvěděla. Jinak Vesni, my zatím naše čtyřnohé kluky nijak nepřipravujeme. Ten starší se o děti nijak výrazně nezajímá, takže nepředpokládám, že by se to nějak příchodem malého změnilo, ten mladší je rozmazlený benjamínek, takže myslíme, že asi trošku žárlit bude, ale ten má zase děti rád, tak nemám obavu, že by se něco mělo stát. Takže fakt uvidíme, až to přijde, myslím, že pejska na příchod miminka, bohužel, nepřipravíš. Jinak Darwin, bude to asi hyperstimulační syndrom, pij hodně tekutin - tak 4 l za den - jak Ti psala Vesna, lehni si s nohama nahoru a zkus jíst více bílkovin, jogurty, ryby a kuřecí masinko a vydržet to do odběru. Bohužel, nikdo Ti asi nic jiného neporadí. Vím, že je to nepříjemné, já tím tpěla po punkci a pak po zavedení, ale musí se to vydržet. Jinak už se fakt těším na to ochlazení, ta vedra mi vůbec nedělají dobře. Děvčátka, mějte se zatím krásně, musím ještě něco málo udělat do práce. Zatím papa a pozor dnes v noci na bouřky. ![]()
Ahojky holky, tak já už mám za sebou třetí injekci.
Už abych byla aspoň za půlkou, ta hromada ampulí, stříkaček a jehel vypadá tak velkáááá.
Po půlce to už pojede z kopce.
Darwin-zítra jdeš už na OPU, viď? Moc ti držím palce, ať ti tam vycucnou spoustu krásných zdravých vajíček, ať jich to oplodnění zvládne co nejvíc a máš z čeho vybírat a popř. mrazit. ![]()
Vonko moc drzim palecky at jsou zitra // ![]()
Darwin na zitra drzim palecky,pesticky,at je vsechno v poradku a mas jich co nejvic
Presne jak rikaji holky dej si nozky nahoru a hodne pij.Drz se.Ja jsem taky chodila jak kacer ![]()
Vsechny se opatrujte a hezky zbytek vecera ![]()
Darwin píše:
Vesni..musíš už teď vysvětlovat malé(lému), že ryby jsou zdravé:-)jo a holky, proč se musí moc moc pít, když se ti zvětšuje břicho?
Hodne tekutin musis hlavne proto, aby jsi predesla hyperstimulaku - desne se Ti pak zacne nafukovat bricho a jak rika vesna, zadrzuji se tekutiny a otikas. Kdo na to trpi nebo to probehne extremne - ten musi do nemocnice, takze nepodcenovat. V papirech tusim bylo neco i o tom, ze si mas merit bricho a kdyby nejak behem dne extremne narustalo +3cm a vice, tak radeji do Unicy zavolej.
Darwin,
tak koukam, ze jsi nakonec zavolala - at Ti to teda zitra dobre dopadne - drzim pesticky.
Chmeldi,
to horko je fakt desne - ja jsem vcerejsek prezila jen diky tomu, ze jsem lezela v bazenu
Dneska uz jsem musela do prace a myslela jsem, ze umru a to nejsem tehule - takze mamco, ochlazeni je za dvermi - huraaa ![]()
Vesni,
ja taky miluji ryby - jezdim si pekne pro cerstve primo do rybarny - ta pochotka za tech par kosti urcite stoji. Jen s tim Pangasem davej pozor kolik obsahuje procent vody. Ja uz ho radeji nekupuji
Nejaky z dravcu nebo i treba kapr je mohem lepsejsi…
Vonko - pripojuji se ke kolektivnimu drzeni pesticek neb v jednote je sila - dej nam urcite vedet ![]()
Ahojda děkuju moc moc ,už ted mám nerva na ráno .No co ,nějak to dopadnout přece musí
Ještě ted ta bouřka co tu právě řádí, hromy a blesky no hruza.Hodně se té bouřky bojím, mužskej si pěkně chrupká a já zase neusnu než to přejde
krasnou dobrou noc všem ![]()
Vonko, taky nadskakuji i s peřinou
a ráno se tě manža zeptá „Ona byla bouřka?“
Dobrou noc
A na zítra držím pěstičky ![]()
Chmeldi, tak mi pak podáš zprávu jak hafíci děťátko přijali. Já mám z toho opravdu hrůzu, protože Jerry třeba chodil za kamarádčinou holčičkou, když ještě nosila plíny a pořád ji očuchával a šťouchal do ní (jak se něco hýbe tak u toho musí být, ať je to ježek nebo ptáče). Nebo se otáčí těsně u děcka a zhodí ho zadkem
A na větší děti skáče
vůbec si neuvědomuje svou sílu. No uvidíme, za rok snad bude náš hafan moudřejší
(je z útulku, takže některé věci už ho nepřeučíme).
Alloro vydrž
za chvíli se bodneš ani nebudeš vědět jak
PS: mě se moc líbí ten tvůj ježek, toho jsi někde našla na zahradě?
Stenatko, no pangase jsem probírala ve škole s docentem, který je machr na dětskou výživu v ČR. Je to sice ryba a je fajn, že se ji naučili jíst i lidé, kteří ryby nejedí kvůli kostem. Ale tím, že je chovaná v sádcích, tak nemá moc jódu a vápníku ještě míň, protože je vykoštěná. Takže jsou opravdu nejlepší kapříci a pstruzi, mňam
Nooo a já mám teď ohromnou žravou
ještě že si teď beru prášek a musím ho zajíst, jinak bych usínala se slinami v puse.
Ahojte,
tak magicky ctvrtek je tu !!! Vonko, Darwin drzim
at vam vsechno dobre dopadne.
a tesim se na dobre zpravy.
Pridavam se k nazoru, ze to horko je fakt hrozne… nad ranem tu byla bourka jak hrom, lilo jako z konve a na tom vzduchu to nejni poznat ! A to ma byt pry teplotne podprumerne leto … Doufam, ze uz bude lip.
Chmeldi, s tim litanim po uradech vubec nezavidim. Do ted mam v zive pameti ty litacky po porodu Elinky.
Dali nam stejne rodne cislo jako jedne mamince, co rodila taky ten samy den. Prisli na to az na zdravotni pojistovne! (jeste ze jsme meli stejnou, jinak nevim jak by to v budoucnu dopadlo!
) a protoze na me meli telefonni cislo, tak jsem si to musela vylitat vsechno znova, no hruza… nic proti urednikum (patrim tak trochu mezi ne
), ale jednat s nekteryma to je fakt nadlidsky ukol… neni nic horsiho nez srazka s blbcem…
Alloro, mas pravdu, po pulce uz to pujde z kopce… taky jsem sledovala, jak mi ta hromada doma ubyva ![]()
A k diskusi o rybach… ja osobne uprednostnuju pangase, prave proto, ze nema kosti a Eli ho zboznuje. Ale jak vas tak procitam, zkusime i jine rybicky. Svagr chova pstruhy, tak zajedu na navstevu ![]()
Mejte krasny den ![]()
Ahojky holky,
Vesni toho ježečka jsem někde vypátrala na netu, když jsem hledala tapety do mobilu a protože je mám uložené v PC, tak jsem ho použila sem. Je neskutečně roztomilej.
A určitě vydržím s injekcema, když jsem zvládla ty první, tak už to půjde. Horší to bude asi s Agolutinem. Asi jste ho tu měly skoro všechny, že? To nevím kdo mi to bude píchat. To sama do zadku už nesvedu, musela bych být hadí žena. ![]()
Sanovecko už aby ta hromada ubývala. Mám to tu jak u feťáka v doupěti.
Ale dnes jsem si teda vyrobila poprvé modřinku. Beru to jako zranění z boje. ![]()
Dneska poslední Marvelon, tak mi aspoň jedna tabletka ubyde.
A jak holky těhulky, jak se cítíte? Kapku se ochladilo, tak je to pro vás fajn, že?
Pridavam se k te boure celou noc jsem nezamourila oko,manzel byl teda na nocni,u nas je to taky tak,jeste by se zeptal,,ona byla bourka''
jak tady psala Vesni.Vedle neho bych mohla strilet a spal by
Myslim,ze by prospal i treti svetovou
Ja mam teda hrozne lehky spanek,nekdy zavidim,tem lidem,co mohou spat a nic je nevzbudi ![]()
Alloro to vis,ze vydrzis jsi statecna holka,jak tady vsichni a utece to rychle,neboj.
Agolutin muze pichat partner,kdyz to zvladl muj manzel,tak to museji zvladnout snad vsichni chlapi,on se injekci strasne boji a kdyz zjistil,ze me bude pichat do zadku,tak jsem myslela,ze to s nim sekne a vida pak se nemohl dockat dalsiho dne az bude pichat
ted se zas nemuze dockat srpna-zari protoze bych si mela zas pichat Agolutin ![]()
Sanovecko,tak jak uz jsi se rozmyslela na srpen nebo jeste se poad drzis toho,ze to oddalis ![]()
Vonko,doufam,ze mas //?
Darwin tak jak je?A kolik jich mate?
Hezky zbytek vecera ![]()
Ahojky Sissinko díky.
Můj manžel teda taky není zrovna hrdina, co se injekcí týká. Nedívá se ani na to, když mu berou krev. Navíc bohužel kvůli práci není se mnou doma pravidelně každý den a už vůbec ne ve stejnou dobu, jaká je pro injekce potřeba.Mívá i pohotovosti…takže budu muset vymyslet někoho jiného, kdo se to naučí a bude ochoten mi s tím pomoct.
Moc moc bych si přála už to mít za sebou a nosit si v bříšku toho malého broučka…a donosit ho.
Alloro,urcite se nekdo najde kdo ti rad pomuze
Dockas se neboj,utece to rychle
Taky jsme se nemohly se Sanoveckou dockat mely jsme to nastejno ja byla o tyden pozadu zacaly jsme brat Marvelon v dubnu a podivej uz je cervenec,ani se nenadejes a budes mit u sebe mrnouska
drzim palecky at je vse tak jak ma byt
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.