Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jsem tu úplně nová, zatím jsem stihla pročíst dost diskuzí a všechny holky a ženy obdivuji!! A všem, které čekáte miminka,tak gratuluju strašně moooooc!!!
A všem snažilkám hodně sily a určitě se vše zadaří ![]()
My se právě s manželem snažíme rok a půl, poté co jsme našli na netu jednoho dr., který na svých stránkách nasliboval bůh ví co, tak si jen od nás bral peníze,hned po první navštěvě mě i manžela vydeptal s tím,že mi dítě mít nemůžeme.. rozbrečela jsem se.Už k němu nechodíme. S manželem jsem si domluvili schůzku v CAR v Unice, kde nám dr. vše vysvětlil jaké máme možnosti (IVF,ICSI) a byl strašně příjemný a psychicky nás tak naladil jak nikdo.. Manžel má snížený počet pohybl.spermií a já vůbec neovuluji.
Pan doktor mi předepsal Utrogestan a poté půjdu na odběr krve. Nasadil mi Marvelon na měsic,abych měla pak přesnou menstruaci a poté ke konci srpna začátek stimulačního období.. poté budu brát Puregon..
Poradíte mi, jestli je šance na první stimulaci úspěšná? Snad vás tím nebudu otravovat, ale máte tolik zkušeností. Díky moc a přeji krásnou neděli. ![]()
Ahoj Majo, to byl teda nějaký doktor dost drsňák.
Nic si z toho nedělej.Dneska je věda opravdu daleko. Určitě mít miminko budete. Ještě na tom nejste tak špatně. My třeba nemáme spermie vůbec ani jednu.
Já už mám rozjetou přípravu na svoje 1.IVF (+ICSI) a s Unicou a přístupem jejích zaměstnanců jsem spokojená. Doufám, že nám to klapne napoprvé a tobě jistě taky. ![]()
Allorko, mockrát děkuji za odpověď , zvedla si mi náladu, děkuji! Na to,že jsem četla dost příspěvků o tom,že na Unice jsou nepříjemní atd.. tak jsme už dvě (samozř.že nejenom my), co si to nemyslí.
Jee
, tak to je mi líto. Doufám, že Vám se to zadaří hnedle!!!! A co na to přítel/manžel.. spousta mužů to berou stejně tak psychicky špatně jako ženy… Ještě,že, tak jak si napsala, je věda tak daleko, a dokáže nám všem pomoct.
A kdy přesně jdeš? Budu ti držet pěstě,ať ti to všechno vyjde hned na poprvé
![]()
Vážně jsou tam fajn lékaři i sestry. To víš, manžel to nesl špatně a já mám zase v děloze myom, tak to taky není úplně ideální stav. Přiznávám, že jsme si od těch velikonoc prošli těžkým obdobím. Doufám, že už je to z větší části za námi a ustojíme to. 1.8. jdu na první ultrazvuk na kontrolu,jak reaguju na stimulaci vaječníků, za pár dní na druhý a pak už mi stanoví den, kdy mi vajíčka vyndají-punkci. No a když vše dobře půjde(samozřejmě pokud dobře zareaguju na léčbu a budu mít dost kvalitních vajíček k oplodnění), tak embryjko by mi do bříška měli zavést kolem 12.8. plus mínus, podle situace.Někdy mi to utíká a někdy se to tááááhne. ![]()
Neboj, dobře to u vás dopadne. Já Utrogestan teda neměla, ale Marvelon jsem taky dostala.Ten už mám odbytý.Koukala jsem, že ho dávají docela dost na rozjezd. ![]()
Oj
, tak snad ani není možné.. někdo má prostě štěstí,pomale ani mimčo nechce a někdo, kdo po něm strašně touží má prostě v životě smůlu a ještě k tomu dalši komplikace ![]()
Tak to už je za pár dní, nesmíš na to myslet.. ikdyž to se lehce píše a těžko provozuje …:) ale to už je za pár dní, a věřím, že všechno se ti podaří a že vajíček bude dost kvalitních na oplodnění ![]()
Přeju Vám to, ať už před Vámi není žádná komplikace a jenom to dobré a hlavně mimi !!
Jak jste vůbec dlouho v Unice?
Hlavně mít jen pořád pozitivní myšlenky a pak pozitivní těhotenský test ![]()
Utrogestan mi napsal skrz to, že mi chce udělat vyšetření krve na LH,FSH a E2..předtím jsem si nechala píchat injekce neofollinu a agolutinu u toho dr.kam jsem dřív chodila, kvůli nepravidelné menstruaci. A doktor v Unice má právě podezření,že mám polycyst.ovaria,tak předepsal tohle,aby mu to nijak neovlivňovalo výsledky,že prý ![]()
To doufám, protože toho zlého se na nás nakupilo během pár měsíců opravdu dost. Už bychom si zasloužili konečně trochu zvrat ve vší té smůle a jednou špatnou zprávou za druhou. My jsme v Unice teprve krátce dalo by se říct. Zhruba od půlky června.A tohle je náš první pokus o asistovanou reprodukci. Předtím jsme se snažili od října 2010. Opravdu hodně doufám, že to klapne a konečně ty svoje vytoužené dvě čárky na testu uvidím.
Polycystická ovaria? A to má jen podezření, nebo ti dělal ultrazvuk? A k u jakého doktora jste byli?
Určitě Vám to vyjde! Vy si to zaloužíte a určitě Vám to vyjde ![]()
Hlavně se držte a přeju jenom to nejlepší !!!
Nebojíš se toho uspání atd…? Ale kvůli děťátku to stojí za to ![]()
Dělal ultrazvuk, i ten předešlý doktor to říkal. Jsme u dr. Frgaly, je strašně sympatickej a všechno tak ochotně vysvětlil.
To víš že se bojím.
Nikdy jsem na žádném zákroku pod narkózou nebyla. Mám z toho docela strach. Ale z injekcí jsem měla taky a zvládám to. Tak budu muset zvládnout i punkci.Ale nezapírám, že jsem z toho nesvá. ![]()
Ahoj Majo, vítej mezi námi ![]()
Pokud máš syndrom PCO - měla jsi nějaké cysty a operace? Snížený počet pohyblivých spermií není nic hrozného. Obzvlášť pokud budete podstupovat ICSI - v laboratoři objeví ty rychlé potvůrky a vyberou jen ty. Na zlepšení pro manžela - baštit zinek a vit. E., no chce to alespoň 3měsíce. Pokud cvičí, tak jsou tu „tři primitivní cviky“ od Mojžíšové. Naděje umírá poslední.
Já taky neměla ovulaci, do toho mám cysty - no a zítra jdu na kontrolu,jestli bude
I když to vyšlo až na druhý pokus - ale vyšlo!
Dr. Frgala je zlatíčko, měla jsem u něj všechny kontroly a opravdu z něj sálá pozitivní energie
Na řeči jiných nedej - špatné hodnocení je jen od těch, kteří odešli od tama zklamáni, protože čekali víc zázraků. Nepříjemná je jen sestra na punkci-ale zažila jsem ji, když byla jak sluníčko a to byla fakt v pohodě. Musí se to brát tak, že se tam denně objeví spousta žen, které potřebují pomoci a ji to taky vyčerpává poslouchat to samé a říkat to samé.
Narkózu zvládnete, je to krátkodobá záležitost. Pokud máte v pořádku srdíčko, žádné křečáky, tak buďte v klidu.
Akorát jsem nervózní jak náš pes, když má dostat večeři
už aby to bylo za mnou. Dokonce mi včera prolétlo hlavou, že to budou dvojčata ![]()
Ahoj Vesni,
mockrát děkuji za přivítání
Měla jsem jenom jednu cydtu a zatím žádnou operaci, takže soudím, že asi to se mnou nebude tak strašné
ale jsem ze všeho vystrašená, tak se bojím i těchto diagnóz.
Děkuji za rady, určitě s tím něco začnem dělat. To cvičení znám jenom z doslechu, opravdu to pomáha?
Mockrát děkuji za info, celkem chápu,že někteří už nejsou tak příjemní…jak si psala,o té sestřičce.
Tak to by bylo krásné mít dvojčátka ne?
![]()
Chmeldi blahopreji 1,5 kg to je parada
![]()
Majo vitej mezi nama ![]()
Taky jsem dostala Marvelon,asi ho davaji skoro vsem.Chodim dr. Frgalovi je hodny vse vysvetli atd.neboj bude vse v poradku,hlave se nestresovat ![]()
Holky narkozu zvladnete je opravdu jen chvilka,jak rika Vesna,a tady ta narkoza byla ze vsech nejlepsi co jsem zazila.
Takze hlavicky vzhuru a nebat se ,to zvladnete jste holky sikovny a statecny
Drzim palecky ![]()
Vesni co kontrola?Slysela jsi srdicko?
Hezky zbytek dne ![]()
Ahojte.
Majo vitej mezi nami ![]()
Uspani se holky vazne vubec nebojte. Ja byla taky nervozni a mela jsem strach (protoze to byla moje prvni narkoza), ale spala jsem ani jsem nevedela jak. a Hned jak jsem byla vracena na pokoj, tak uz jsem byla vzhuru. Vazne to nic neni.
Jeste se vratim k tomu sexiku v tehu. Jelikoz uz za sebou jedno tehotenstvi mam, tak se s vami podelim
U nas byl blok spis u me… manzel by mohl porad
ale ja jak jsem videla malou na UTZ a jak mi rostlo bricho, tak uz jsem mela strach, abychom ji treba neublizili. Manzel je zlaty chlap a vydrzel
Myslim, ze kazdy, kdo miluje, to dokaze pochopit a abstinenci vklidu vydrzi …
Chmeldi, tak uz se ti to krati, ze? 1,5kg je krasna vaha… za chvili z toho bude 3,5 a budes mit Kubicka v naruci ![]()
Vesni, co
? Slysela jsi? Je to krasny okamzik, tluce neskutecne rychle ![]()
jinak u me nic noveho… prave prozivam druhou MS po prvnim cyklu a reknu vam, ze zazivam, co jsem v zivote nezazivala… nikdy jsem nemivala pri MS problemy, ted byvam unavena, mam bolesti (vcera jsem musela jen lezet), mno des… ale k druhemu pokusu se pomalu ale jiste blizime a pak uz snad bude pokoj.
Chtela jsem se zeptat, je to normalni, ze mi to v hlave porad nejde vypnout? porad musim myslet na to, kdy se toho druheho miminecka konecne dockam.. ted navic mi prisly MS az po skoro peti tydnech! tak uz jsem se v duchu radovala, že by se to povedlo normalne? a ted zase takove zklamani. pri kazdem prituleni se k manzelovi mi prvni na mysl prijde, co kdyz se to dneska povede? Jsem asi blazen… ale musela jsem se nekomu sverit a vy tady jste posledni dobou jediny, s kym o tom vsem muzu mluvit. Díky vám za to ![]()
Mějte se krasne. ![]()
ahoj holky,
vonko, moc je mi tolito,klidne plakej pomuze ti to
vesni vidin,n ze si uzivas, tak to má byt
vsem ostatním moc sil
a ja se ván hlasim z nrmocnice po zalecenem tezkem hyperstimulacnim syndromu,uz je mi lepe, ale mám dost komplikaci, tak se miminko odklada na neurcito.tak se tady mejte a mnozte se papa
Darwinko chudacku
,to je dobre,ze uz je ti lip.To me mrzi,ze se miminko odklada na neurcito,ale hlavne se poradne uzdrav.Drz se,miminko na Tebe pocka.Hodne sil.
U me taky porad stejny,cekam na druhou MS dnes mela prijit a nikde
Tak uvidim kdy dorazi ![]()
Mejte se a vsem hodne sil ![]()
Darwin, to mě moc mrzí…
Hlavně se teď dej do pořádku, ať na mimi můžete co nejdřív hopnout. A neboj, příště už to vyjde, jako odměna za tyhle strasti. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.