Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1175
6.7.11 11:43

Ahoj ženy, ahoj Alloro, vítej :mavam:
určitě jsi pročítala naše příspěvky - bojujeme všechny s tím samým - a dodáváme si tu odvahu a přejeme jen to nej. Klidně se ptej, všechny ti rády poradíme :dance: Heslo zní „Hlavně klid a ptát se na vše co tě napadne.“ (Jak na klinice, tak tady).

Moc děkuji za držení pěstí :palec: Zítra zítraaa :dance: Po ránu mě tak píchá v břiše, jestli je to dobré znamení, tak ať to klidně bolí ještě víc, uf. Přítel už se těší na kulihráška :mrgreen: tak snad ten těhu plivanec od Chmeldi a čápové pomohou.

Krásnou středu a posílejte mi energii na ráno :kytka: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
6.7.11 11:51

Ahoj Vesno, díky za přivítání. Opravdu jsem část pročetla a jste všechny holky statečné. Gratuluju všem, co se už z čárek radují, všem co čekají na testování, ať jim vyjde pozitivní testík a těm co do toho jdou- velký úspěch.
Já jsem posera a bojím se injekcí. :oops: Ale zvládnout to budu muset. Jinak mimi nebude. Přirozeně ani náhodou. V pondělí jdeme s manželem už potřetí do Unicy a zahájíme stimulační proces…
Teď dlabu Marvelon a zároveň Euthyrox na štítku…koukala jsem, že podobně jako některé z vás.Holky a dělalo se vám po některém z těchle prášků špatně? Mě je skoro každý den zle od žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.11 13:22

ahoj Alloro, neboj…injekce jsou v klidu…zadna bolest!!!nesmíš o tom přemýšlet a píchnout :-D já jsem taky jedla Marvelon…předtím jsem antikoncepci nejedla 7 let a po Marvelonu mi bylo na zvracení a taky nedobře, ale nebyla to hrůza, dalo se to v klidu snést.Zítra jedu do Unicy na první folikulometrii, tak jsem zvědavá, jakou budu mít úrodu.Snad jich bude aspoň 10 jak říkal dr.Frgala.Moc bych si to přála.
A Alloro…hlavně klid a na celý ten proces se těš!!!!ten výsledek za to určitě bude stát:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.11 13:25

Vesni…posíláááám moc moc energie a veliký balík štěstíčka na zítřek :-)
a ty si budeš dělat test, neboo jdeš do Unicy na krev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
6.7.11 13:25

Alloro, injekcí se bát můžeš, ale píchnout se budeš muset - a pak zjištíš že to vlastně nic není :palec: Z Marvelonu mi zle nebylo - brala jsem to před spaním. A Euthyrox mám nově, a taky mi zle není. Beru ho s Estrofemem po probuzení půl hodiny před jídlem, a v pohodě. Po Estrofemu jsem akorát unavená. A Prednison s kys. listová se bere až po jídle. Tuhle kombinaci mi doporučila sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
6.7.11 13:30
Darwin píše:
Vesni…posíláááám moc moc energie a veliký balík štěstíčka na zítřek :-)
a ty si budeš dělat test, neboo jdeš do Unicy na krev?

Ahojky, moc děkuji :hug: Budu si dělat test - už mám nachystané dva. Na krev doufám nebudu muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.11 13:32
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
6.7.11 13:33

Aha, no já beru Marvelon tak nějak kolem 21h večer a Euthyrox ráno. Kolem desáté se mi vždycky udělalo dost zle a houpal se mi žaludek až tak do 19h do večera…ale taky se to dá…už jsem si na to tak nějak zvykla a zdá se mi, že už to i polevilo kapku.Listovku si dlabu taky.
Holky a na co se bere Estrofem a Prednison? To já nemám…ale kdoví, co vyfasuju v pondělí za „bonbónky“…a asi toho nebude málo, co? On mi totiž pan dr.Otevřel objevil bohužel před dvěma týdny na děloze myom, o kterém jsem neměla doteď ani tucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.11 14:15

vše dostaneš při zahájení stimulace, vše ti sestřička vysvětlí,a ještě mrkni na www.ct2.cz na pořad na pomoc životu-dar života 1,2…tam máš vše
pěkný den…my dnes opékáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
6.7.11 14:22

Aha, díky Darwi - juknu na ten odkaz…To víš, jsem zvědavá…Sice je pondělí za dveřmi, ale mě hloubá v hlavě, jestli začnu píchat injekce hned od pondělí 11.7., když Marvelon mám ještě do 12.7. Bude se čekat nějak na MS, nebo nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
6.7.11 18:52

Darwin, taky kouknu na video. Přeji ti na zítra aspoň 15 folíků!)

Alloro - bude se čekat na MS - jak píšou v rozpisu, který dostaneš „MS musí přijít“ A pár dnů na to si začneš píchat. Sestřička ti vše vysvětlí. Nezapomeň si vzít něco na léky (tašku) a pak taky penízky (cca 4-5.tis. Puregon, 200,– Prednison a listovka, 50,– boxík na jehle).
Hodně pracují nervy, tak ti může být zle - já to většinou zaháním jídlem a hooodně piju.
Z jakého důvodu jsi v UNICE? Prostě to nejde nebo máš třeba cysty jako já? Ju, teď vidím, myom :-( 8-o
Prednison je na snížení imunity aby se tělo nebránilo miminku, Estrofem na zvětšení sliznice-udržení mimi. A tu kyselinu máš svoji nebo od dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
6.7.11 19:06
Vesna006 píše:
Darwin, taky kouknu na video. Přeji ti na zítra aspoň 15 folíků!)Alloro - bude se čekat na MS - jak píšou v rozpisu, který dostaneš „MS musí přijít“ A pár dnů na to si začneš píchat. Sestřička ti vše vysvětlí. Nezapomeň si vzít něco na léky (tašku) a pak taky penízky (cca 4-5.tis. Puregon, 200,– Prednison a listovka, 50,– boxík na jehle).
Hodně pracují nervy, tak ti může být zle - já to většinou zaháním jídlem a hooodně piju.
Z jakého důvodu jsi v UNICE? Prostě to nejde nebo máš třeba cysty jako já? Ju, teď vidím, myom :-( 8-o
Prednison je na snížení imunity aby se tělo nebránilo miminku, Estrofem na zvětšení sliznice-udržení mimi. A tu kyselinu máš svoji nebo od dr.?

Do Unicy jsme původně jeli kvůli manželovi.Má totiž tu nejhorší variantu- Azoospermii. Prostě mu tam neplavě ani jedna jediná…No a když jsme měli odbytý v Unice 2.spg se stejným výsledkem, tak juknul na mě na UTZ a zjistil mi ten myom.Ne zrovna malý -30mm.Odebrali nám krev na HP a já ještě dostala navíc ten Euthyrox na štítku.Genetika bude asi hotová v pondělí, jak tam dojedeme, takže uvidíme, jestli nám tam taky nenajdou nějakou habaďůru. Spíš mě…protože manžel se teď psychicky srovnává, že on děti mít nemůže vůbec a budeme muset použít velmi pravděpodobně dárce.Takže u něj je ta genetika už asi jedno s jakým výsledkem bude. :-(
Listovku mám svojí, prý je dobré ji brát i 2-3 měsíce před otěhotněním.
Cysty snad nemám, zato v děloze ten myom…no a manžel nemá ani jedinou spermii, tak proto se nám už 8 měsíců nevede. Není divu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.11 20:27

Alloro, to je mi líto, taková anamnéza!!!Ale neboj, oni něco vymyslí a vše bude fajn, ještě jsou metody tesa, mesa…že napíchnou přímo šourek v celkové narkoze a tam se třeba nějaká spermijka vytvoří. Neříkali vám o tom?Nezoufej, jste před začátkem boje!!!!drž se
a zítra se Vám ozvu, kolik folíků.
A Vesni ty se na zítřek pěkně vyspi :-)
papa a žádné stresy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
6.7.11 20:34
Darwin píše:
Alloro, to je mi líto, taková anamnéza!!!Ale neboj, oni něco vymyslí a vše bude fajn, ještě jsou metody tesa, mesa…že napíchnou přímo šourek v celkové narkoze a tam se třeba nějaká spermijka vytvoří. Neříkali vám o tom?Nezoufej, jste před začátkem boje!!!!drž se
a zítra se Vám ozvu, kolik folíků.
A Vesni ty se na zítřek pěkně vyspi :-)
papa a žádné stresy!!!

Jo vím o TESA/MESE, pan doktor Otevřel nám o této metodě říkal, ale manžel měl v dětství nesestouplá varlata a operativně mu to spravovali až v 6 letech,což je už pozdě…To se musí udělat nejpozději do 2 let dítěte,raději dřív. Když se to neudělá včas, tak spermiotvorná tkáň se změní na obyčejný sval, jako máš třeba na lýtku a ten už není schopen spermijky tvořit. Hormonální profil bohužel ukázal tak vysokou hladinu testosteronu, která ukazuje na to, že nemá cenu ani M/T zkoušet a manžela tím zbytečně trápit. Dle dr.Otevřela výsledky genetiky jeho domněnku, že zkoušet u něj punkci by bylo zbytečné trápení, jen potvrdí. :-( Že nám to pro klid duše mohou udělat, ale když v tom nevidí šanci na úspěch, tak je zbytečné do toho cpát 12 tisíc. :nevim:
Nějak se na nás sesypalo moc špatných věcí…A kvůli tomu pitomému myomu mám nižší šanci na uhnízdění a celých 9 měsíců (pokud se nám mimi vůbec povede donosit), budu hlídaná na rizikovém.Protože myom může narůstat a utlačovat mimi a nebo odumře a s ním i mimi a následně zánět dělohy… :roll: chjo…

Příspěvek upraven 06.07.11 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
6.7.11 20:35

Jo a Darwi, držím palce zítra, ať je tam dost vajíček a správně velikých a kvalitních. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.