Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj ženy, ahoj Alloro, vítej ![]()
určitě jsi pročítala naše příspěvky - bojujeme všechny s tím samým - a dodáváme si tu odvahu a přejeme jen to nej. Klidně se ptej, všechny ti rády poradíme
Heslo zní „Hlavně klid a ptát se na vše co tě napadne.“ (Jak na klinice, tak tady).
Moc děkuji za držení pěstí
Zítra zítraaa
Po ránu mě tak píchá v břiše, jestli je to dobré znamení, tak ať to klidně bolí ještě víc, uf. Přítel už se těší na kulihráška
tak snad ten těhu plivanec od Chmeldi a čápové pomohou.
Krásnou středu a posílejte mi energii na ráno
![]()
Ahoj Vesno, díky za přivítání. Opravdu jsem část pročetla a jste všechny holky statečné. Gratuluju všem, co se už z čárek radují, všem co čekají na testování, ať jim vyjde pozitivní testík a těm co do toho jdou- velký úspěch.
Já jsem posera a bojím se injekcí.
Ale zvládnout to budu muset. Jinak mimi nebude. Přirozeně ani náhodou. V pondělí jdeme s manželem už potřetí do Unicy a zahájíme stimulační proces…
Teď dlabu Marvelon a zároveň Euthyrox na štítku…koukala jsem, že podobně jako některé z vás.Holky a dělalo se vám po některém z těchle prášků špatně? Mě je skoro každý den zle od žaludku.
ahoj Alloro, neboj…injekce jsou v klidu…zadna bolest!!!nesmíš o tom přemýšlet a píchnout
já jsem taky jedla Marvelon…předtím jsem antikoncepci nejedla 7 let a po Marvelonu mi bylo na zvracení a taky nedobře, ale nebyla to hrůza, dalo se to v klidu snést.Zítra jedu do Unicy na první folikulometrii, tak jsem zvědavá, jakou budu mít úrodu.Snad jich bude aspoň 10 jak říkal dr.Frgala.Moc bych si to přála.
A Alloro…hlavně klid a na celý ten proces se těš!!!!ten výsledek za to určitě bude stát:-)
Vesni…posíláááám moc moc energie a veliký balík štěstíčka na zítřek ![]()
a ty si budeš dělat test, neboo jdeš do Unicy na krev?
Alloro, injekcí se bát můžeš, ale píchnout se budeš muset - a pak zjištíš že to vlastně nic není
Z Marvelonu mi zle nebylo - brala jsem to před spaním. A Euthyrox mám nově, a taky mi zle není. Beru ho s Estrofemem po probuzení půl hodiny před jídlem, a v pohodě. Po Estrofemu jsem akorát unavená. A Prednison s kys. listová se bere až po jídle. Tuhle kombinaci mi doporučila sestra.
Darwin píše:
Vesni…posíláááám moc moc energie a veliký balík štěstíčka na zítřek
a ty si budeš dělat test, neboo jdeš do Unicy na krev?
Ahojky, moc děkuji
Budu si dělat test - už mám nachystané dva. Na krev doufám nebudu muset.
Aha, no já beru Marvelon tak nějak kolem 21h večer a Euthyrox ráno. Kolem desáté se mi vždycky udělalo dost zle a houpal se mi žaludek až tak do 19h do večera…ale taky se to dá…už jsem si na to tak nějak zvykla a zdá se mi, že už to i polevilo kapku.Listovku si dlabu taky.
Holky a na co se bere Estrofem a Prednison? To já nemám…ale kdoví, co vyfasuju v pondělí za „bonbónky“…a asi toho nebude málo, co? On mi totiž pan dr.Otevřel objevil bohužel před dvěma týdny na děloze myom, o kterém jsem neměla doteď ani tucha.
vše dostaneš při zahájení stimulace, vše ti sestřička vysvětlí,a ještě mrkni na www.ct2.cz na pořad na pomoc životu-dar života 1,2…tam máš vše
pěkný den…my dnes opékáme ![]()
Aha, díky Darwi - juknu na ten odkaz…To víš, jsem zvědavá…Sice je pondělí za dveřmi, ale mě hloubá v hlavě, jestli začnu píchat injekce hned od pondělí 11.7., když Marvelon mám ještě do 12.7. Bude se čekat nějak na MS, nebo nebude?
Darwin, taky kouknu na video. Přeji ti na zítra aspoň 15 folíků!)
Alloro - bude se čekat na MS - jak píšou v rozpisu, který dostaneš „MS musí přijít“ A pár dnů na to si začneš píchat. Sestřička ti vše vysvětlí. Nezapomeň si vzít něco na léky (tašku) a pak taky penízky (cca 4-5.tis. Puregon, 200,– Prednison a listovka, 50,– boxík na jehle).
Hodně pracují nervy, tak ti může být zle - já to většinou zaháním jídlem a hooodně piju.
Z jakého důvodu jsi v UNICE? Prostě to nejde nebo máš třeba cysty jako já? Ju, teď vidím, myom
![]()
Prednison je na snížení imunity aby se tělo nebránilo miminku, Estrofem na zvětšení sliznice-udržení mimi. A tu kyselinu máš svoji nebo od dr.?
Vesna006 píše:
Darwin, taky kouknu na video. Přeji ti na zítra aspoň 15 folíků!)Alloro - bude se čekat na MS - jak píšou v rozpisu, který dostaneš „MS musí přijít“ A pár dnů na to si začneš píchat. Sestřička ti vše vysvětlí. Nezapomeň si vzít něco na léky (tašku) a pak taky penízky (cca 4-5.tis. Puregon, 200,– Prednison a listovka, 50,– boxík na jehle).
Hodně pracují nervy, tak ti může být zle - já to většinou zaháním jídlem a hooodně piju.
Z jakého důvodu jsi v UNICE? Prostě to nejde nebo máš třeba cysty jako já? Ju, teď vidím, myom![]()
Prednison je na snížení imunity aby se tělo nebránilo miminku, Estrofem na zvětšení sliznice-udržení mimi. A tu kyselinu máš svoji nebo od dr.?
Do Unicy jsme původně jeli kvůli manželovi.Má totiž tu nejhorší variantu- Azoospermii. Prostě mu tam neplavě ani jedna jediná…No a když jsme měli odbytý v Unice 2.spg se stejným výsledkem, tak juknul na mě na UTZ a zjistil mi ten myom.Ne zrovna malý -30mm.Odebrali nám krev na HP a já ještě dostala navíc ten Euthyrox na štítku.Genetika bude asi hotová v pondělí, jak tam dojedeme, takže uvidíme, jestli nám tam taky nenajdou nějakou habaďůru. Spíš mě…protože manžel se teď psychicky srovnává, že on děti mít nemůže vůbec a budeme muset použít velmi pravděpodobně dárce.Takže u něj je ta genetika už asi jedno s jakým výsledkem bude. ![]()
Listovku mám svojí, prý je dobré ji brát i 2-3 měsíce před otěhotněním.
Cysty snad nemám, zato v děloze ten myom…no a manžel nemá ani jedinou spermii, tak proto se nám už 8 měsíců nevede. Není divu…
Alloro, to je mi líto, taková anamnéza!!!Ale neboj, oni něco vymyslí a vše bude fajn, ještě jsou metody tesa, mesa…že napíchnou přímo šourek v celkové narkoze a tam se třeba nějaká spermijka vytvoří. Neříkali vám o tom?Nezoufej, jste před začátkem boje!!!!drž se
a zítra se Vám ozvu, kolik folíků.
A Vesni ty se na zítřek pěkně vyspi ![]()
papa a žádné stresy!!!
Darwin píše:
Alloro, to je mi líto, taková anamnéza!!!Ale neboj, oni něco vymyslí a vše bude fajn, ještě jsou metody tesa, mesa…že napíchnou přímo šourek v celkové narkoze a tam se třeba nějaká spermijka vytvoří. Neříkali vám o tom?Nezoufej, jste před začátkem boje!!!!drž se
a zítra se Vám ozvu, kolik folíků.
A Vesni ty se na zítřek pěkně vyspi
papa a žádné stresy!!!
Jo vím o TESA/MESE, pan doktor Otevřel nám o této metodě říkal, ale manžel měl v dětství nesestouplá varlata a operativně mu to spravovali až v 6 letech,což je už pozdě…To se musí udělat nejpozději do 2 let dítěte,raději dřív. Když se to neudělá včas, tak spermiotvorná tkáň se změní na obyčejný sval, jako máš třeba na lýtku a ten už není schopen spermijky tvořit. Hormonální profil bohužel ukázal tak vysokou hladinu testosteronu, která ukazuje na to, že nemá cenu ani M/T zkoušet a manžela tím zbytečně trápit. Dle dr.Otevřela výsledky genetiky jeho domněnku, že zkoušet u něj punkci by bylo zbytečné trápení, jen potvrdí.
Že nám to pro klid duše mohou udělat, ale když v tom nevidí šanci na úspěch, tak je zbytečné do toho cpát 12 tisíc. ![]()
Nějak se na nás sesypalo moc špatných věcí…A kvůli tomu pitomému myomu mám nižší šanci na uhnízdění a celých 9 měsíců (pokud se nám mimi vůbec povede donosit), budu hlídaná na rizikovém.Protože myom může narůstat a utlačovat mimi a nebo odumře a s ním i mimi a následně zánět dělohy…
chjo…
Příspěvek upraven 06.07.11 v 20:36
Jo a Darwi, držím palce zítra, ať je tam dost vajíček a správně velikých a kvalitních. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.