Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1032
20.9.11 08:47

Ahoj holky, tak my jsme s Kubíčkem pořád dva v jednom, dnes jsem začala 39.tt, tak uvidíme, jak dlouho se mu u mě bude líbit. Zatím jsme si s manželem říkali, že by mohl vydržet alespoň do 23.9., aby to byla Váha. Jinak, co se toho streptokoka týče, tak jsem si o tom něco načetla a zjistila jsem, že dříve to léčili antibiotiky už v rámci těhotenství, ale pak se zjistilo, že je to zbytečné a že stačí tak 4 hodiny před porodem píchnout antibiotika, aby se to porodními cestami nepřeneslo na miminko. Takže mi pan doktor řekl, ať nečekám na kontrakce co 5 minut a jdu do porodnice trošku dříve, ať se to stihne. Jinak Jani, my pořád ještě chodíme na kontroly k mému gynekologovi, ale to hlavně proto, že on má takový ten monitor na měření srdeční funkce a pohybů miminka, takže do nemocnice zatím nemusíme. Ale uvidíme po zítřku, jestli už nás náhodou nepošle do porodnice. Co se týče toho Agolutinu, tak já to měla stejné, taky jsem měla alergickou reakci a nemyslím, že je to závislé na dezinfekci, protože já jsem chodila celkem na tři místa, kde mi to píchali, takže používali 3 různé dezinfekce, a taky jsem tam měla svědivou vyrážku a navíc modřiny. Ale co bychom nevydržely pro ty naše bobíšky, že jo. :-D Jinak holky, nebojte se a hlavně si už žádné těhu testy nedělejte, je to zbytečné stresování se. Těhotné prostě jste a je normální, že hodnota hcg v průběhu postupujícího těhotenství vykazuje na těhu testech jiné zabarvení druhé čárky. A přesně, jak tu někdo psal, kdyby bylo něco špatně, tak klidně můžete krvácet i přes Utrouš, ten to nezadrží. Takže hlavně v klidu, to je stejně to, co mimíšci potřebují nejvíce. Myslím na vás a držím vám všem pěstičky a jakmile bude něco nového, hned se ozvu. Zatím se všechny opatrujte. Papa a hezký den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
20.9.11 08:58

Chmeldi, tak to je paráda.Už 39 tt to už tě manžel sleduje jak časovanou bombu, ne? :mrgreen: Moc držím palce, ať-až to přijde- je to rychlý a úspěšný porod a všechno je v pořádku. :palec:
S tím Agolutinem-já chodila k sestřičce od obvoďáka a o víkendu na pohotovost.Tak nevím teda jestli dezinfekce nebo Agolutin…To je fuk, hlavně, že se to už ztrácí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
20.9.11 08:59

Ahojky Chmeldi,tak ty to už máš opravdu za pár.No já musím do porodnice,protože ten monitor moje doktorka nemá,ale vůbec mi to nevadí,porodnici mám vybranou ve stejném městě jako mám doktorku tak je mi to jedno,aspon si častěji okouknu místo,kde budu pár dnů bydlet :-D .Taky tam za chvilku půjdu na to vyšetření na streptokoka tak sem zvědavá jak dopadnu já.I když mi včera doktorka dělala nějaký stěr,ale nevím na co to bylo.Hlavně,že už nemusím čekat měsíc na další kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
20.9.11 09:02

Jani, pokud Ti doktorka dělala stěr z pochvy, tak to určitě bylo na toho streptokoka a výsledky bys měla mít za týden. Tak Ti přeji, aby to bylo negativní, sice mě pan doktor ujišťoval, že se nemám čeho bát, ale je to zbytečná komplikace navíc. Ale pokud je to jenom tohle, tak to snad zvládneme. No, ten konec těhotenství už je náročnější, to bříško je už strašně velké a nepohodlné, ale musím to vydržet, zvládly to všechny,zvládnu to taky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
20.9.11 09:21

Aha já sem si to myslela,že to bude asi na toho streptokoka,ale myslela sem si,že se to dělá až v 36 týdnu i když ted sem v 35 a v porodnici,ale včera mi doktorka říkala,že mě tam pošle až budu mít všechny výsledky.A ty vlastně budu už mít ten příští pátek jak půjdu na poslední kontrolu.No hlavně,že se s tím dá něco dělat a neohrožuje to miminko.Já sem zatím v pohodě,bříško mě nějak nepřekáží,akorát se zadýchávám,ale mám ještě měsíc čas tak bůh ví jaké potíže mě ještě čekají.Máš pravdu zvládly to jiné tak my to zvládnem taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
20.9.11 12:20

Chmeldi, Jani,

to to leti - to je bajecne, ze to uz mate takhle za par. Hlavne Chmelda - ted uz to muze prijit kazdou chvilkou, takze Ti Chmeldi preji rychly a pohodovy porod bez komplikaci a abyste byli oba s Kubikem v poradku :kytka: PS: Taky sikovneho pana doktora na siti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
20.9.11 12:21

Holky, masirujete si pred porodem hraz, chystate se na to? Co za olejicek pouzivate? Myslite si, ze to pomuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
20.9.11 12:23
Allora píše: Štěňátko díky…já už jsem taky zjistila, že tuhle blbost udělalo poměrně hodně holek na různých diskuzích a prý je to i proto, že je hladina hcg už tak vysoká, že to ty obyčejné testy nejsou schopné pojmout a projeví se to třeba i tou slabší čárkou…No ale stejně jsem z toho na šlupky a bojím bojím.....Snad to zítra bude dobré…
Nekrvácím vůbec, ani kapička.Ani špinění. Ale zase ještě beru Utrogestan…ten to asi brzdí ne? Nebo je možné krvácet i přes Utrouš? To já právě nevím.. :think:

No pres Utrous bys krvacela. Jedine co zabira je prave ten Agolutin. Jinak drzim pesti na te Tve kontrola a pak dej vedet jak jsi dopadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
20.9.11 14:55

Dopadla jsem špatně. Miminko v bublince už vůbec není. Asi mi nikdy v životě nebylo hůř.....Nám ta smůla neskončí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
20.9.11 15:13
Allora píše:
Dopadla jsem špatně. Miminko v bublince už vůbec není. Asi mi nikdy v životě nebylo hůř.....Nám ta smůla neskončí…

Allorko, je tezke na to neco rici. Moje vlastni zkusenost rika, ze to casem preboli - ale stejne na sva „prosincatka“ budu obcas myslet. Holka drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
20.9.11 17:23

Allora

Allora píše:

Ahojky, sice do teto diskuse neprispivam, ale pravidelne vas procitam a chci ted oslovit konkretne Alloru, protoze naprosto chapu, jak se citi - vyplakej se a nevzdavej se hlavne, melo to tak byt. Taky jsem mela pocit, ze se nam smula lepi na paty, ale bojuju s tim, snazim se tomu nepoddavat a verim, ze se to jednou v dobre obrati. Bude zas dobre a priste uz se vam to urcite podari!!! :andel:
Nechci to zlehcovat, chci Te povzbudit, ale ver, ze muze byt opravdu mnohem hur, i muj pripad v podstate nebyl z nejhorsich a muzu byt vdecna, ze jsme si zaplatili prvotrimestralni screening a na nic jsme necekali…
Hodne sil a zvladni to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
20.9.11 19:37

Elzi, děkuju…u nás se za tím ztraceným miminkem skrývá taky mnohem víc potíží…Nějak se to sype…Jedna katastrofa za druhou…Oba máme potíže,normálně otěhotnět nemůžeme a teď se stane i tohle… :-( :zed: :zed: Tolik vytoužené miminko, tolik chtěné a tolik tolik milované, ač bylo v bříšku jen 9týdnů… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
20.9.11 19:41

Ahojky

Allorko je mi to moc lito :hug:

Chmeldi toto uteklo,drzim palecky at je porod rychly a oba hlavne v poradku :palec: bojis se porodu?Ja bych se bala a byla bych asi hrozne nervozni :-D

Jani tobe uzse to taky blizi :-)

Opatrujte se jinak hezky zbytek vecera :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
20.9.11 20:27
Allora píše:
Elzi, děkuju…u nás se za tím ztraceným miminkem skrývá taky mnohem víc potíží…Nějak se to sype…Jedna katastrofa za druhou…Oba máme potíže,normálně otěhotnět nemůžeme a teď se stane i tohle… :-( :zed: :zed: Tolik vytoužené miminko, tolik chtěné a tolik tolik milované, ač bylo v bříšku jen 9týdnů… :cry:

mam to stejne Allorko… neni to jen o miminku, tech problemu je taky vic.
drz se a bud silna :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
20.9.11 21:51
Allora píše:
Elzi, děkuju…u nás se za tím ztraceným miminkem skrývá taky mnohem víc potíží…Nějak se to sype…Jedna katastrofa za druhou…Oba máme potíže,normálně otěhotnět nemůžeme a teď se stane i tohle… :-( :zed: :zed: Tolik vytoužené miminko, tolik chtěné a tolik tolik milované, ač bylo v bříšku jen 9týdnů… :cry:

Allorko**tak to mě je moc líto, :hug: drž se zas bude dobře, ten správný čas příjde uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.