Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Allorko, moc me to mrzi. Drz se.
Cas je nejlepsi lek, i kdyz verim, ze bolest je to obrovska.
Chmeldi, Jani , tak uz se to blizi
preju kratky, pohodovy porod a hodne zdravi a sil.
Mejte vsechny pokud mozno krasny, pohodovy, snad dnes i slunecny den. ![]()
Ahoj holky, ahoj Alorko. Moc mě to mrzí, ale - jak píší holky - drž se, prosím Tě, chápu, že teď Tobě i partnerovi musí být hrozně, ale to vytoužené miminko určitě přijde, hlavně neztrácej naději. Jinak my dnes jdeme na kontrolu, tak pak vám dám vědět, co a jak. To víte, že strach z porodu mám, ale spíš takový, aby nenastaly žádné komplikace a malý byl v pořádku. Já mám trošku problém s krevní srážlivostí, což musím říct lékařům už na příjmu, takže manžel má trošku obavy, abych jim tam nevykrvácela, ale snad bude všechno v pořádku. Jinak na masáž hráze jsem si koupila olej od Weledy, ale masíruji značně nepoctivě, takže vůbec nevím, jestli to k něčemu bude. Každopádně ale těhotenský olej od Weledy na bříško, boky, stehna a prsa mohu jen doporučit, mažu celé těhotenství a nemám jedinou strii. Moc vás všechny zdravím a Alorko, na Tebe moc myslím, buď silná, holka naše. ![]()
Ahoj holky, tak se vám ozývám po včerejší kontrole u pana doktora, nakonec byla trošku dramatičtější, než jsem předpokládala, protože malý měl nějakou „spavou“ srdeční funkci a málo pohybů, tak si nás pan doktor musel prohlédnout na UTZ, zda je všechno v pořádku. Měl podezření na předčasné odlučování placenty, či nedostatečný průchod krve pupečníkem. Naštěstí se nic takového nepotvrdilo, malý i já jsme v pořádku a Kubík má už teď 3,26 kg a zatím to nevypadá, že by se chystal ven, tak uvidíme, jestli náhodou nebudu rodit 4 kg cvaldu.
Další kontrolu mám plánovánu příští čtvrtek, to má manžel svátek a myslí si, že by se v tentýž den mohl Kubík narodit, tak uvidíme. Moc vás všechny zdravím, přeji hezký den a všechny se opatrujte. Papa. ![]()
Chmeldi, děkuju…Byly to dva opravdu špatné dny…Kdyby se prostě ani nezahnízdilo, tak by to tolik nebolelo.Prostě nepovedený pokus…ale ve 3.měsíci je to už hodně bolavé.
Zvlášť když už mám v ruce i první ultrazvukovou fotku s miminkem… ![]()
vonka píše:Allora píše:Allorko**tak to mě je moc líto,
Elzi, děkuju…u nás se za tím ztraceným miminkem skrývá taky mnohem víc potíží…Nějak se to sype…Jedna katastrofa za druhou…Oba máme potíže,normálně otěhotnět nemůžeme a teď se stane i tohle…![]()
![]()
Tolik vytoužené miminko, tolik chtěné a tolik tolik milované, ač bylo v bříšku jen 9týdnů…
drž se zas bude dobře, ten správný čas příjde uvidíš.
Já vím, Allorko, dokážu si to představit, taky jsem z toho měla celé těhotenství obavy a v podstatě pořád ještě mám, protože si opravdu myslím, že to je daleko horší, než když IVF prostě neklapne. Ale - tak jak Ti tu psaly i ostatní holky - nesmíš to v žádném případě vzdávat a vzdávat se naděje, protože polovina úspěchu v těchto případech je v hlavě,v tom, jak k tomu přistupuješ. Já vím, že teď se to hrozně lehko radí a těžko realizuje, ale věřím tomu, že za nějaký čas to alespoň trošku přebolí a Ty se i s partnerem vrhnete do dalších pokusů a zanedlouho budeš držet v náručí zdravé miminko. Moc Ti to přeji, vlastně všem holkám tady. Buď silná, moc na Tebe myslíme. ![]()
Chmelda píše:
Já vím, Allorko, dokážu si to představit, taky jsem z toho měla celé těhotenství obavy a v podstatě pořád ještě mám, protože si opravdu myslím, že to je daleko horší, než když IVF prostě neklapne. Ale - tak jak Ti tu psaly i ostatní holky - nesmíš to v žádném případě vzdávat a vzdávat se naděje, protože polovina úspěchu v těchto případech je v hlavě,v tom, jak k tomu přistupuješ. Já vím, že teď se to hrozně lehko radí a těžko realizuje, ale věřím tomu, že za nějaký čas to alespoň trošku přebolí a Ty se i s partnerem vrhnete do dalších pokusů a zanedlouho budeš držet v náručí zdravé miminko. Moc Ti to přeji, vlastně všem holkám tady. Buď silná, moc na Tebe myslíme.
Chmeldi, při prvním IVF mi moc narostl kvůli hormonům myom.Je už moc velký…jednak snižuje další šance a jednak kdo ví, jestli další pokusy vůbec půjdou…
Kdybych tu dělohu měla čistou, tak tohle pro mě nebude taková prohra…Hodně jsem doufala, že to bude dobré a zvládneme to i s tím myomem…Teď je další osud ve hvězdách…
Allorko
je mi to strašně moc líto
asi to bude slabá útěcha… Mě ho hodně pomohlo, když jsem si řekla, že by třeba mimi bylo nemocné a trápilo. Nech si tolik času kolik potřebuješ na vzpamatování, hlavně neházet flintu do žita. Vždy je nějaká naděje. A až to půjde tak koukat jen do budoucna. Myslím na tebe, ať jsi brzy ok ![]()
Přiznávám, že i já si občas vzpomenu co by kdyby se první IVF zadařilo…
Jinak, moje kontrola ok - byla jsem pochválena že bříško a mimísek v něm pěkně rostou. Už mám 52,4kg
tlak nižší, nohy neotíkají, krevní skupina mi objasnila proč mě milují komáři
Joo a dostala jsem těhukrabičku - byl v ní olejíček na strie a vzorek krému pro mimi od Hippu, vložky, pamperska, Betynka a nížečka o těhu.
Štěňátko, kdyby jsi chtěla, tak ti tu knížečku pošlu - mám doma stejnou, ale starší ![]()
Chmeldi, to by dostal manžel krásný dáreček
držím pěsti ať ještě do Čt Kubík vydrží ![]()
Vesni tak to je fajn,ze takhle hezky pribirate
a jakou mas tedy krevni skupinu? ![]()
Vsichni se opatrujte a uzijte si hezky vikend ![]()
Sissi - mám nulku. Přítel má B. Po ránu - já dva tři štípance, přítel nic. Já spím celou noc zakrytá, přítel na peřině. Zkrátka mě komáři milují ![]()
Vesni,tak to mame stejnou krev ja mam taky nulku
jsou to mrsky ty komarice
![]()
No holky, ja mam A+ a kdyz bude sedet 10-15 lidi, tak ja budu prvni postipana. Manzel ma 0 a na nej prakticky nelezou. Cetla jsem teorii, ze je to spis o tom, kdo jim „voni“. Ja se teda potim docela dost, takze bez antiperspirantu nedam ani ranu.
Tak holky, hlásím, že Kubík se mě drží zuby nehty a pokud neporodím do pondělí, tak v pondělí jdeme na kontrolu už do porodnice. Pan doktor už mi ale naznačil, že když bude vše v pořádku, tak můžu přenášet klidně až do 10.10. Uf, byla bych docela ráda, kdyby se Kubíkovi chtělo na svět dříve, ale myslím, že to asi příliš neovlivním, tak uvidíme. Doufám, že vám se všem daří v rámci možností dobře, myslím na vás a pokud to jen trošku půjde, tak vás budu průběžně informovat o tom, jak to s námi vypadá. Opatrujte se, všechny vás zdravím. Papa. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.