Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jitka1976 píše:
@mari1912 A ty si myslíš, že bude reagovat JINAK??? Že jim to nedojde??? Že v práci/ ve škole neuvádíš datum narození/ rodné číslo??? Fakt si myslíš, že to nebudou řešit???Seš mimo…ale hodně…nebo naivní…to už nechám na tobě…A upřímně…nevěřím, že ty jsi NIKDY NIKOHO neodsoudila…kamarádku? Její nemožný šaty…kila navíc…blbýho kluka…atd…takže si zameť před vlastním prahem…já se k tomu aspoň přiznám, když už kritizuju…
Ne jenom jsem empatická-teta vikipedie ti napoví ![]()
@mari1912 Věř mi, že EQ mám dost vysoké…a už ti někdo řekl, že život není jen o empatii???
@Jitka1976 píše:
@mari1912 Věř mi, že EQ mám dost vysoké…a už ti někdo řekl, že život není jen o empatii???
taky pravda… ![]()
No…co dodat. lámu si hlavu, jaký asi bude mít v budoucnu dítě k mamině repekt…13ti letý puberťák, co poslouchá 26ti letou mámu? no…nevim teda. ta autorita bude asi někde jinde potom.
jinak já v tom věku měla poprvé MS, a můj intimní život byl omezen na vodění za ruce, při čemž jsem měla motýlky v břiše. pořádná pusa přišla až v patnácti a jsem za tohle dospívání ráda. děkuji své mamince za to, jak mě vedla. ![]()
No…co dodat. lámu si hlavu, jaký asi bude mít v budoucnu dítě k mamině repekt…13ti letý puberťák, co poslouchá 26ti letou mámu? no…nevim teda. ta autorita bude asi někde jinde potom.
jinak já v tom věku měla poprvé MS, a můj intimní život byl omezen na vodění za ruce, při čemž jsem měla motýlky v břiše. pořádná pusa přišla až v patnácti a jsem za tohle dospívání ráda. děkuji své mamince za to, jak mě vedla. ![]()
@Jitka1976 píše:
Hele…to co tady píšeme (a za anonym jsem se nikdy neschovávala…)je pouze SLABEJ ODVAR toho, co ji čeká v životě…jak myslíš, že se k ní bude společnost chovat??? Ve škole…na střední…vysoké…v práci…v baráku, kde bude žít…lidi nejsou blbý a umějí POČÍTAT…kdekoliv se ve svém životě objeví, dřív nebo později (a věř, že spíš dřív) okolí zjistí, že je jí třeba 25 let a má 11 leté dítě![]()
![]()
Jaké budou reakce??? Můžu ti to říct hned…ženské (ve škole či později na pracovišti) se budou pohoršovat, ohrnovat nos…bude pro ně kur***co se ve 13 spustila s klukem (nějaké polehčující okolnosti typu: selhala HA nebo pldné dny je fakt zajímat nebudou, věř mi…)a šuškanda typu čekárna u pediatra proti tomu bude slabej odvar…do práce bude muset denně…a chlapy??? Kapitola sama pro sebe…pro ty v práci to bude velmi zajímavý objekt-"Tak ona měla dítě ve 13??? Fakt?? Ty vole…to bude rádodajka…tu musím přefiknout…ta to asi má hodně ráda…atd…Prostě blbý keci…nebo si fakt myslíš, že jí budou OBDIVOVAT a plácat po ramenou, jak to úžasně zvládla???
Si myslíš BLBĚ…Mazlit se s ní nebudou…max. pár přátel a rodina…okolí NE…To co se jí tady dostává, je do určité míry POMOC…i když to tak teda nevypadá…jen tím, že se zamyslí nad větami, co se tu objeví, se může připravit na ty věty a odsouzení v reálném životě…to co tu holky píšou, jí v reálu budou lidé říkat do očí (v lepším případě, v horším za zády…a na pomluvy se hůř reaguje…že jo?) Takže ať to holka tady bere jako PRVNÍ KOLO V RINGU ŽIVOTA…pomůže jí to víc, než to Vaše chlácholení a plácání po ramenou!!!
Ja bych jeste dodala, ze klucik to tez nebude mit lehke.
Budou se mu posmivat a asi bude odstrkovam. Je mi ho lito, kdyz pomyslim,
co ho ceka a nemuze za to.
@Jitka1976
Jasne, zivot je hrozna mrcha tak pojdte sllabsiho zlyncovat. Takhle si to predstavujes?
@verulicek píše:
No…co dodat. lámu si hlavu, jaký asi bude mít v budoucnu dítě k mamině repekt…13ti letý puberťák, co poslouchá 26ti letou mámu? no…nevim teda. ta autorita bude asi někde jinde potom.jinak já v tom věku měla poprvé MS, a můj intimní život byl omezen na vodění za ruce, při čemž jsem měla motýlky v břiše. pořádná pusa přišla až v patnácti a jsem za tohle dospívání ráda. děkuji své mamince za to, jak mě vedla.
Hezky napsané
Motýlci jsou fajn a nejsou omezení věkem ![]()
@mari1912 píše:
@Jitka1976
Jasne, zivot je hrozna mrcha tak pojdte sllabsiho zlyncovat. Takhle si to predstavujes?
Každý má stejnou hodnotu jako člověk, není slabší a silnější..Záleží na tom jaký si život udělá - takový ho má.. Je to jen o tom jak si kdo postaví životní hodnoty.. Když si dá někdo vysoko nezodpovědnost, tak na něj okolí kouká jinak než kdyby měl vysoko zodpovědnost. ![]()
Diskusi jsem nečetla, ale bude mít výhodu v tom, že v době, kdy mezi třiceti a čtyřiceti budou její kolegyně rodit, ona bude už v pohodě a mít dítě ve škole. ![]()
@AnySs
Ale houby, to vis ze jsou obeti a lovci, asertivni lide, zakriknuti lide. Je to dano povahou… Nezodpovedny muze byt clovek ve triceti, i ve dvaceti
Zakladatelka byla dite, sotva ji dochazelo, ze co dela je nezodpovedne. Proste to bylo zakazane, domaci prostredi ji nahralo a pruser je na svete…
Co z toho ji ted po skoro peti letech vycitat mladistvou hloupost???
Ona vi, ze to bylo spatne, okoli ji to dalo sakra sezrat…
Nemela by koukat do budoucna? Nebo se ma porad babrat v tom co se uz stalo???
@mari1912 Zlynčovat??? Si děláš srandu, ne??? A propo…mám takové jednání chválit? Mám mít pochopení? Mám 10 letou dceru…nemám pochopení…sorry…