Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@holkaZ píše:Čím více se budou do ní navážet, tím více se ona zablokuje.
Když se sejdeme, tak se tomu nevyhneme-u jídlaMě nechají být brzy, o to se nebojím, ale spíš se holka začne všem z rodiny vyhýbat, aby se vyhnula konfliktu. Jí nenechaj, tohle je pro ně přes čáru.
Příspěvek upraven 24.03.19 v 20:43
@Doe_Jane píše:
Víš jak poznáš vegana? Řekne ti to
Vy tu porad pisete o mase, ale veganstvi je prece neco jineho! Vegan neji zadne zivocisne produkty, cili ani mlecne vyrobky, vejce, syr atd. Kdyby mi 16ti eta dcera oznamila, ze bude vegankou, taky bych se ji o snazila rozmluvit.Ono totiz sestavit si jidelnicek tak, aby telo veganstvim dostavalo vse, co potrebuje, je pekne tezke i pro dospeleho natoz pro dospivajici a studujici holku
Ale tim utokem na ni dosahnou spis praveho opaku..
@holkaZ píše:![]()
![]()
![]()
Bývalá spolužačka (nejsem s ní v kontaktu) má veganský web a je to totální extrémistka-za pozření masa by dávala ke zdi
no mám takovou kočku i v rodině, já ji teda neříkám nic i když ona by mě nejraději zabila i za fotky ze ZOO, stravuje tak sebe i svou čtyřletou dceru, ale když je ta dcera u nás nebo u babičky, tak jí normálně s námi ![]()
@Gosi píše:
Bylo by mi to šumák… ale občerstvení by si asi musela nosit svoje(včetně vzorků minimálně pro domácí) ale jako starší generaci trochu chápu, prostě toho víc ví a potřebujou nám to vysvětlit, jak jsme mladý a blbý… a chápu i ty obavy, on totiž není vegan, jako vegan…
Vidíte, a já jí ráda vyhovím a udělám jí veganskou rychlovku, pokud přijde na oběd (naposledy jsem jí udělala těstovinový zeleninový salát-za 15min hotový
)
I kdyz pokud ji ted podporuje mamka (cili jiste doma vari specialne pro ni),tak si to predstavit dovedu, ale ze zkusenosti vim, ze veganska (i vegetarianska) strava vyzaduje jist opravdu velke porce „nahrazkovych“ surovin-ma-li byt treba salat s cockou a seminky jako plnohodnotne hlavni jidlo (bez masa, syra nebo vejce),musi toho clovek snist mega porci. A to si u 16ti lete slecny tezko predatavuji ![]()
@Doe_Jane píše:
no mám takovou kočku i v rodině, já ji teda neříkám nic i když ona by mě nejraději zabila i za fotky ze ZOO, stravuje tak sebe i svou čtyřletou dceru, ale když je ta dcera u nás nebo u babičky, tak jí normálně s námi
Tak to je ještě v pohodě, když nechá jíst dceru i neveganské. Ta spolužačka co jsem o ní psala neustále za něco bojuje, naposledy pochody za záchranu kaprů, myslím že děti ještě nemá, každopádně bere veganství jako světové poselství…
@holkaZ píše:
Vidíte, a já jí ráda vyhovím a udělám jí veganskou rychlovku, pokud přijde na oběd (naposledy jsem jí udělala těstovinový zeleninový salát-za 15min hotový)
Jednou za čas to není problém, ale vymýšlet jídelníček, a vařit každý den veganovi, není jednoduché.
Příspěvek upraven 24.03.19 v 20:43
@Ela515 píše:
U nás bylo rozhodnutí z důvodu shlédnutí několika videí z velkochovu. Tohle prostě podporovat odmítáme, ostuda pro člověka, že to vůbec dopustil.
Naši prarodiče kdysi měli maso sotva 1× týdně a to pracovali podstatně tvrději a mnohem víc se pohybovali než generace 20.-21. století.
Navíc vše bylo organické, bez chemií. Dnes je vše narvané pesticidy, hormony, antibiotiky, zvířata jsou extrémně stresovaná, životní podmínky šílené a cena byť za mléko mi přijde příšerná = aby se z krávy dostalo mléko, je jí mládě odebráno ihned po porodu, ačkoliv má coby matka ke svému mláděti od první vteřiny extremně silnou vazbu. Následně, pokud je to býček, je zabit na telecí, pokud jalovička, tak jde na výkrm. A z matky se dojí mléko, které původně mělo sosat mládě. A takhle pořád dokola.. umělé oplodnění, bolest z porodu, následně z odloučení, bolest při dojení (ty struky jsou častokrát těžce krvavé, umělé dojení je hodně nepřirozené). Po cca 5i letech je kráva už tak zničená fyzicky, že pak už jde na porážku
Prostě soucit se zvířaty nám to nedovoluje.
Máte pravdu napůl. To se týká jen velkochovů, né malých farmářů, prodávajících přebytky. Naše zvířata chováme v dobrých podmínkách, zabijíme je kvůli jídlu, ne kvůli penězům. Podle toho se k nim chováme.
@Doe_Jane píše:
Víš jak poznáš vegana? Řekne ti to
Asi tak.
Jako neodsuzuju je, ale mám jich poslední dobou dost plný zuby. Neznám normálního vegana. Znám jen ty pitomce, kteří se snaží být zajímavými a musí ostatním cpát ty svoje kecy. ![]()
@Ela515 Jojo, prave. Presne tento duvod chapu. A kupujete treba z nejakych farem nebo nekde? Nebo proste nejite vubec maso, mleko atd. a hotovo?
@holkaZ píše:
Vidíte, a já jí ráda vyhovím a udělám jí veganskou rychlovku, pokud přijde na oběd (naposledy jsem jí udělala těstovinový zeleninový salát-za 15min hotový)
kupuju vaječné těstoviny… vzala by z lednice tak možná mrkev
i když občas mívám sojovou smetanu do kafe… tak já nevím, jestli pekla nějákou spešl bábovku kvuli jednomu člověku, ale třeba kdyby něco vyrobila a donesla na příští rodinou párty ochutnat, možná by pochopily, že jednak ona ví o čem mluví, a že to je jednak dobré a jednak i syté…
Neodsoudila ale jako byvala vegetarianka muzu rict ze idealni je opravdu jist vše ale s mírou… tzn. nejist nic je skoro to same jako jist denně párky a vysočinu… nicméně holka je dost mladá pravděpodobně ještě 100× změní názor. Po 4 letech vegetariánství jsem se z důcodu migrén a zdrav problémů spojených s nízkým tlakem vrátila k masu a je po problémech. Podotýkám že maso nejím denně. Spíše tak 1 týdně. Proto mám na tyto extrémní životní styly svůj názor… lze to být zdravým veganem ale to nesmí člověk řešit nic než jídlo, aby do sebe dostal vše o co se připravuje jako vegan.
@holkaZ píše:
Tak bacha, aby to nebyly vaječné těstoviny. By z toho pak mohla dostat infarkt ![]()
@Kejmina90 píše:
Neodsoudila ale jako byvala vegetarianka muzu rict ze idealni je opravdu jist vše ale s mírou… tzn. nejist nic je skoro to same jako jist denně párky a vysočinu… nicméně holka je dost mladá pravděpodobně ještě 100× změní názor. Po 4 letech vegetariánství jsem se z důcodu migrén a zdrav problémů spojených s nízkým tlakem vrátila k masu a je po problémech. Podotýkám že maso nejím denně. Spíše tak 1 týdně. Proto mám na tyto extrémní životní styly svůj názor… lze to být zdravým veganem ale to nesmí člověk řešit nic než jídlo, aby do sebe dostal vše o co se připravuje jako vegan.
To je pravda.