Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevěřím. Naopak si myslím, že náboženství obecně je příčinou všech válek (v minulosti i teď) a rozporů. Přináší zkázu, místo míru a naděje. Lidi, co jsou věřící samozřejmě neodsuzuji, ale hovoru má téma jejich víry se vyhýbám.
LISTER: A v co teda věříš? Věříš třeba v Boha?
RIMMER: Tss, v Boha? Ovšem, že ne. To je absurdní nápad! Já věřím v mimozemšťany.
Nevěřím a vadí mi zločiny spáchané ve jménu náboženství - v minulosti i dnes. Jinak věřící jako jednotlivci mi nijak nevadí, nikdy jsem se nesetkala s nikým, kdo mi svou víru vnucoval.
Nevěřím v boha jako takového. Ale na „něco“ věřím, mezi nebem a zemí je toho hodně. Věřím na karmu, vysílání přání, energie, loučení umírajících s pozůstalými na dálku, znamení, varování ze shora, setkání ve snu a podobně. Kdybych to „něco“ měla nazvat, asi to budou „principy Vesmíru“.
Paradoxně když ale nemůžu spát, „povídám si s bohem“ - chápej jako že to něco oslovuji „pane bože“. Mluvím s ním o dobrém i zlém.
Vlastně si to asi budu muset v hlavě ještě přebrat… Za dne a za světla zřejmě přemýšlím jinak než v noci za tmy… ![]()
Na chození do kostela to ale nevidím nikdy, maximálně na výletě ![]()
Omluva za anonym, nemám s tímto moc dobré zkušenosti. Děkuji.
@Peha26 píše:
Nevěřím. Naopak si myslím, že náboženství obecně je příčinou všech válek (v minulosti i teď) a rozporů. Přináší zkázu, místo míru a naděje. Lidi, co jsou věřící samozřejmě neodsuzuji, ale hovoru má téma jejich víry se vyhýbám.
asi tak.. ![]()
@AlphaOmega píše:
LISTER: A v co teda věříš? Věříš třeba v Boha?
RIMMER: Tss, v Boha? Ovšem, že ne. To je absurdní nápad! Já věřím v mimozemšťany.
Nevěřím a osobně nechápu, že někdo v Boha věřit může. Ale nic proti věřícím nemám a nijak mi nevadí, pokud mi svou víru nenutí. Je ale pravda, že mnoho věřících kolem sebe nemám, drtivá většina mých příbuzných a známých jsou ateisté. Nelíbí se mi jakékoli činy ‚ve jménu Boha‘ zaměřené proti ostatním lidem.
Nevěřím. Pro mě je víra v jakéhokoliv Boha sekta jako každá jiná.
@kacka52 píše:
Nevěřím a osobně nechápu, že někdo v Boha věřit může. Ale nic proti věřícím nemám a nijak mi nevadí, pokud mi svou víru nenutí. Je ale pravda, že mnoho věřících kolem sebe nemám, drtivá většina mých příbuzných a známých jsou ateisté. Nelíbí se mi jakékoli činy ‚ve jménu Boha‘ zaměřené proti ostatním lidem.
taky to tak mám..moje generace ( 30tníci cca ) již moc věřící není, nemám je kolem sebe a nevidím jich moc ani např před kosteli v neděli..Myslím že budou postupně vymírat - protože víru drží ve většině případu ti starší a mladým se do toho moc nechce..
Nevěřim..zaujatá jsem proti tomu kdo o tom neustále mluví anebo se snaží přesvědčovat. Celkově ale nemám ráda jakékoliv věřící ( extrémně )..je to vymývání mozku, člověk nežije podle sebe ale podle někoho - něčeho jiného..Je to omezující - dle mě to mimo jiné omezuje svobodu člověka..takže znova, asi zaujatá jsem ale nechávám si to pro sebe, těm kdo věří to nějak neříkám.