Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No po přečtení téhle diskuze se mi začíná chtít zvracet… Naštěstí voličů zbohatlíků není v našem státě moc. To by 80% národa dopadlo opravdu špatně.
@Poison Ivy uřvaný buran to je, to máte pravdu. Holt je to těžký, no… Já jsem si říkala, že když nic jiného, aspoň dává lidem práci. S těma dotacema jsem to nevěděla - a článek z Blesku mi nepřijde jako věrohodný zdroj. Něco si o tom ještě pohledám. Jinak mi nezbyde, než TOPka
Já k volbám půjdu - považuju to za samozřejmou občanskou povinnost a budu volit Stranu svobodných občanů. Líbí se mi jejich program, znám osobně i dost členů a ti, které znám, jsou lidi, kterých si vážím a věřím jim. A doufám, že voličů, kteří nebudou pořád dokola volit strany a politiky, kteří už u moci byli a zprasili v naší zemi, co mohli, se najde víc. Když ne při letošních volbách, tak v těch dalších. ![]()
Ty myslíš, že pravici volí jen zbohatlíci? ![]()
@anairda píše:
No po přečtení téhle diskuze se mi začíná chtít zvracet… Naštěstí voličů zbohatlíků není v našem státě moc. To by 80% národa dopadlo opravdu špatně.
@elanaa
Bohužel nejen zbohatlíci, ale u těch to alespoň chápu. Co nechápu tak je to, v čem pravicová vláda prospěje střední až nižší třídě. Kor ne taková, jaká by se vyrýsovala u nás.
@anairda a čím prospěje levicová vláda? Bude rozdávat peníze, které nejsou?
Co vidím předvolební plakáty, tak jsou tam zase jenom sliby, ale nikdo neřekne, JAK to chce udělat. A to mají všechny strany bez rozdílu
@anairda tak nekoukám na to prostě v tom krátkodobém horizontu po nás potopa, ale spíš zkrátka myslím i na to, že taky naše děti jednou dospějou a zestárnou a vnoučata totéž. A prostě pokud teď levicová vláda vše prošustruje a po nás potopa, tak kdo to bude pak napravovat? Sotva začala jít ekonomika trošku nahoru (bohužel kvůli tolik nepopulárním opatřením dosavadní pravicové vlády)-šup a už se zas rozhazuje, zrovna včera se Fischer naparoval, jak a kterým ministerstvům díky tomu přidá. Je to u nás takový začarovaný kruh (pravděpodobně nejen u nás, jde asi o princip, ale nemám pojem o systémech v jiných zemích, tak píšu u nás), že jedni škrtí, šetří a startujou, jenže jsou za to sejmuti a druhý „spasí“ obyčejný lid, rozdá co bylo, na co není, si půjčí a když už to nejde dál, jde od válu a nechá zas toho prvního udělat špinavou práci.
@elanaa
Jenže jsou lidé, kteří na to holt v tom krátkodobém horizontu koukat musí, protože zkrátka a dobře potřebují mít co do huby teď a ne řešit jak dobře se budou mít jejich vnoučata…
@Alowen
Myslím, že jsou i jiná řešení než zdražit potraviny, sebrat lidem sociální dávky, zavést poplatky na nutné věci a na druhou stranu si zvednout platy a podporovat podnikatele…
@anairda tak to určitě jsou. Až na tu podporu podnikatelů - jak jinak mají vznikat pracovní místa?
@anairda Mimochodem bez těch podnikatelů by většina lidí ani neměla práci, tak proč na ně lidi nadávají??? A sociální dávky? Ve spoustě okolních zemích jsou třetinové, jen u nás se rozdávají jako králům ![]()
@anairda ok, jenže ona situace je už tak závažná, že když už nemyslíš na děti a vnoučata, tak mysli aspoň na sebe. Ty jsi teď v produktivním věku, mladá a zdravá a můžeš se (byť třeba myslíš že jen teoreticky), ale zajistit. Až budeš za 50 let rozklepaná stařenka bez fyzické síly a (možná) už i mentálních schopností, tak se může stát, že nedostaneš už ani ten umrněnej důchod, protože na jejich vyplácení prostě stát tou dobou mít nebude.
Ad Babiš - doporučuji ho shlédnout v Máte slovo x měsíců zpátky, v archivu to bude k dohledání. Takový mega uřvaný buran, co nepustí nikoho ke slovu, do našeho politického rybníčku vpluje jako po másle. Těm, co lichotí vystupování Zemana, zalichotí určitě i André
.