Volby 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31384
13.9.13 14:04

@anairda ale to jsou takový věci, který prostě zatím nejsou a nemůžou bejt vidět (krom průserů jak říkáš, viz. S-karty, to byl např. opravdu majstrštyk)…já nejsem ekonom, už vůbec ne nějaký makroekonom, ale prostě mě ta rovnice přijde relativně jednoduchá:

A: bude se šetřit (a prostě krátkodobě se utáhnou ty slavné opasky), tím se nastartuje ekonomika a za pár let, desetiletí, se budeme mít opravdu líp (ostatně ta ekonomika právě už nastartovala, holt díky těm nepopulárním opatřením, kvůli nimž si teď pravice nebo to co z ní zbylo, posedí pár let v opozici). Nebo varianta B: šetřit nebudem, rozdáme teď všechno všem (porodný, pastelkovný, nemocenská, byty, místa a kdeco všechno anebo to aspoň slíbíme, tím nikoho neurazíme) a až zkrátka nebude z čeho brát, až tu nebudou podnikatelé, kteří dávají práci (já vím že pro Tebe je tohle slovo na P jak hadr na bejka, ale znova opakuju, podnikatel je i doktor, tesař s malou firmičkou nebo kadeřnice) tak se z toho po.erem všichni.

hele, já můžu vzít, že jsi člověk, kterej se chce mít dobře teď, že odmítáš přemejšlet nad tím, jak budeš (a z čeho) žít v době, kdy budeš stará, v důchodu a ten důchod Ti prostě chodit nebude, natož abys teď myslela na život svojí dcery (máš dcerku tuším z ikonky v níž si Tě pamatuju, kdyžtak se omlouvám) až bude dospělá nebo dokonce v důchodu…ok.

Ale nejde mi do hlavy, že ženská, která mi přijde (aspoň takhle z diskuze) slušná a inteligentní, tak si nepřebere, že prostě ta hromada je jen jedna a celkem nikdy větší nebude, peníze se netisknou a pokud tady levicová vláda brutálně zdaní podnikatele, tak ti se na to vybodnou, malé a střední firmy zavřou, protože to prostě neutáhnou (tj. přijde o práci mj. plno solidních a pracovitých pekařů, prodavaček, sester) takže na to tudíž opravdu doplatí zas jen ta střední a nižší vrstva, která jim teď v důvěře v lepší příští a slyšící na líbivá hesla, ty hlasy běží hodit. Protože ty opravdu velký ryby, z nichž by stát něco vytřískat mohl, už dávno tady sídla nemají, platí si sekretářku co jim zvedá telefony v „kanclu“ (pardon, sídle a provozovně firmy) na Bahamách. A pokud mají, tak zavčasu kotvy zvednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.9.13 14:19

@elanaa
To bylo vyčerpávající :)
A z jakých zdrojů bereš tu nastartovanou ekonomiku?? Jak může vést zdražování k nastartování ekonomiky? Nebo která opatření k tomu vedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
13.9.13 14:27

@anairda za ten slovní průjem se omlouvám-já to jinak neumím :oops:

no jak jsem psala-nejsem ekonom a upřímně řečeno mě to fakt nijak extra ani nezajímá, takže časopis Ekonom fakt neodebírám, zdroj nezdroj, nechávám si to přežvejkat tak jako většina laiků a věřím veřejnoprávním médiím, předevčírem třeba jsem právě zachytila na ČT24, že ekonomika začala růst a je na tom líp než se čekalo. Jenže jedním dechem dodali, že Fischer už plánuje, kam ty peníze, s nimiž se nepočítalo, honem stihnout rozdělit :nevim:

ten zbytek já si jako laik představuju takhle: prostě když budeš doma šetřit a nevyhazovat za kraviny (nemusí být ani předražený, tu a tam blbost, kterou nepotřebuješ, ale stovka ke stovce a litr vyletí oknem), budeš mít víc peněz. Buďto je uložíš do slamníku nebo investuješ-třeba koupíš byt na pronájem (stát např. podporou vývozu a podnikání doma), tak ty peníze pro Tebe začnou pracovat a časem se budeš mít líp. Ale nebude to hned. Anebo je prostě šetřit nebudeš, furt budeš rozfrcávat po stovkách, ale budeš na tom pořád stejně (blbě). A až přijdeš do důchodu a vyschne Ti zdroj, nebudeš mít nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
13.9.13 14:37
@anairda píše:
A proč se prosím tě čertíš? :lol: Proč bych jim to jako měla závidět?? :lol: Jen mi vždy přijde jako kontrast když mluví o tom, že dobrý anděl pomáhá aby netrpěli finanční nouzí a pak tam vidíš to vybavení… Nezapomeň, že čteš text, nevidíš mě, a že to myslím špatně je pouze tvá domněnka. Nova hraje zbytečně na city a přehání, pak to tak působí.

tak je dobrý asi si i něco zjistit…tam přece jde o finanční nouzi, do které se rodina dostala právě proto, že její člen onemocněl a musí se o něj starat, rodiče nemůžou do práce kvůli dlouhým a častým hospitalizacím, intenzivní péči doma… s tím, že NOva hraje na city, souhlasím…emoce ukapávají jako sirup.. :roll: ale konkrétně v téhle sbírce se prostě nehraje na to, jestli mají mercedes nebo dvoukolák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
13.9.13 14:40

@elanaa mám stejný pohled na věc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
13.9.13 14:49
@anairda píše:
A proč se prosím tě čertíš? :lol: Proč bych jim to jako měla závidět?? :lol: Jen mi vždy přijde jako kontrast když mluví o tom, že dobrý anděl pomáhá aby netrpěli finanční nouzí a pak tam vidíš to vybavení…

No, jestli to náhodou nebude tím, že jsou to normální rodiny, kde oba pracovali a teď najednou kvůli intenzivní lečbě nemohou… a při tom jak jsou na hlavu postavené sociální dávky, tak nic nedostanou, protože před rokem měli dostatečný příjem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.9.13 14:50

@elanaa
Tak o tom, že je třeba šetřit nemusíme diskutovat, jen by se dle mého názoru dalo šetřit na jiných místech… Stačí mi třeba jen to slavné EURO..

Zdroj: Parlamentní listy
Poslanecká sněmovna na návrh ministra Kalouska schválila před více než rokem záruky za záchranu eura ve výši téměř 400 miliard korun. Splatné v okamžiku, kdy příjmem euro a bude třeba pokrýt nedobytné půjčky. Půjčky které evropští finančníci poskytli zbankrotovaným státům EU. Evropští finančníci přece nemusí nést žádné riziko za zpackaný projekt evropské měny. Mají zde občany České republiky. Teď je potřeba zajistit splatnost této částky. Dluhová krize v EU je v podstatě trvalá, takže ještě je třeba prosadit v České republice euro a peníze mají bankéři doma. Plán TOP 09 není tedy laciné věštění. Jsou to krůčky směřující k vyvedení cca 400 miliard korun občanů na úhradu ztrát euro bankéřů. Ptáte se jak se to mohlo stát? Opakuji, na návrh ministra Kalouska to schválila poslanecká sněmovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
13.9.13 14:54

@anairda tak PL jsou levicový plátek, to je známý, ačkoli ten název je takový zavádějící, resp. tváří se nestranně. Ale ok, třeba tendenčně podaný, leč přežvejkaný fakta, beru..jasný, já neříkám, že všechno je tu v pořádku, jak tu včera někdo zmínil-jedna z Kalouskových největších chyb byla, že nezatočil pořádně s nemakačenkama a flákačema, ačkoli potenciál, schopnosti, mandát, zdroje i sílu na to měl. Byť neseděl na MPSV, mohl Drábkovi, kterej se místo toho zabejval debilníma S-kartama, trošku šlapat na krk. Ale neudělal to-jo, to byla chyba. TO, že to zřejmě neudělá ani Sobotka, ani Mynář, ani Filip…u nás asi nikdy nikdo, pže trpíme chronickou předposraností z menšin atd., to je věc druhá. Na těch nepřizpůsobivých si náš stát nikdy nic nevezme, pže se jich prostě bojíme, ať jsme pravej Petr nebo levej Pavel :poblion:

Příspěvek upraven 13.09.13 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.9.13 14:56
@zolycka píše:
tak je dobrý asi si i něco zjistit…tam přece jde o finanční nouzi, do které se rodina dostala právě proto, že její člen onemocněl a musí se o něj starat, rodiče nemůžou do práce kvůli dlouhým a častým hospitalizacím, intenzivní péči doma… s tím, že NOva hraje na city, souhlasím…emoce ukapávají jako sirup.. :roll: ale konkrétně v téhle sbírce se prostě nehraje na to, jestli mají mercedes nebo dvoukolák ;)

Jasný, chápu, já to nechtěla pitvat, jen mě to prostě vždycky napadne… ;) Opravdu nezávidím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.9.13 14:59

@elanaa
A stejně tak, jako ty se bojíš chyb levicových, které nepopírám, tak já se bojím těch pravicových… :) A protože ty pravicové na mě budou mít horší dopad, tak proto volím levici. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
13.9.13 15:09

@anairda však jo, já Ti to nevymlouvám, teď ji bude volit většina. Já ty levicový představitele zmiňovala spíš v kontextu s tím, že jsi psala, že se dalo šetřit na něčem jiným…ale já třeba nejvíc zbytečně prošustrovaných prachů vidím ne v tom, že se podporuje podnikání (pže tam vzniká nový prostor pro práci, nový možnosti kde vydělat a tudíž šance, že se zvýší penzum peněz v oběhu), ale v tom, že se vyhazujou na nesmyslný dávky (a to promiň, ale třeba nějaký pastelkovný je, to jsou ty zbytečný stokoruny, který utrácíš doma za něco, co vlastně nepotřebuješ). A nejvíc výdajů, kde by šlo šetřit, je právě u těch flákačů, co můžou pracovat a nedělají, přesto je náš stát podporuje. Kdyby se šetřilo tady, bylo by možná i na ty pastelky, určitě ale pak pro ty, co to opravdu potřebujou (postižení, skutečné matky samoživitelky atd.) Ale tady šetřit nikdy nikdo prostě nebude, bohužel, pže by se na nás nebohý menšiny mohly zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
13.9.13 15:17

@anairda Nebudu se tu přít o tom co umím a neumím. Jen mi přijde dost zvláštní nadávat na soc. dávky a podnikatele… Většinou právě podnikatelé dřou od rána do noci, takže nevím, proč na ně nadávat. Že by závist?? A že by byli podporovaní, to tedy taky nevím jak. No jo, lepší je si vzít nějakou soc. dávku a ještě nadávat na to, jak to tu nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.9.13 15:27

@elanaa
Co je prosím tě to pastelkovný?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.9.13 15:35
@vlker píše:
@anairda Nebudu se tu přít o tom co umím a neumím. Jen mi přijde dost zvláštní nadávat na soc. dávky a podnikatele… Většinou právě podnikatelé dřou od rána do noci, takže nevím, proč na ně nadávat. Že by závist?? A že by byli podporovaní, to tedy taky nevím jak. No jo, lepší je si vzít nějakou soc. dávku a ještě nadávat na to, jak to tu nefunguje.
Řekla bych, že je jich v ČR nadbytek… zbytečně. Především těch malých co moc práce nedávají. Ne, nezávidím. :) Je to kus od kusu, mnoho lidí dře od rána do večera.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
13.9.13 15:40

@anairda No koukáme na věci úplně opačně. Když někdo podniká, tak ani práci nebere. A myslím, že je lepší se postarat sám o sebe než nadávat na to, že není práce a nepřipadnou mi soc. dávky apod. Můžeš mi, prosím, ještě říct, jak jsou ti podnikatelé tolik podporovaní? Nějak na to nemůžu přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová