Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anairda nevíš?
hele, to byl nápad tuším Paroubka a snad nějaký ten rok to i fungoval a opravdu se tato dávka dávala (kdyžtak mě někdo opravte, pokud to zůstalo jen na papíře)…šlo o tuším 1000kč rodičům prvňáčků, aby měli zač nakoupit sešity, tužky, tašku atd. No a proto se tomu říkalo pastelkovný.
a s tím podnikáním-souhlas s @vlker . Fakt si to nějak růžově nemaluj, jako já podnikatel nejsem (manžel taky ne, teda ŽL má, ale to jen na škole semtam postavil a prodal počítač, už dááávno ho má pozastavenej), ale opravdu ta podpora nijak valná není. Nevím co umíš, jestli třeba pěkně vážeš kytky, češeš vlasy a líčíš, šiješ oblečení nebo pečeš cukroví-no jen si schválně udělej pro sebe nástřel, že bys jako začala s tím podnikat a vypomáhat si tak k rodičáku. A uvidíš, že Ti nikdo nic nedá a zhruba získáš povědomost o tom, jak si takový „podnikatel“ žije a když se budeš hodně nudit, tak si ještě zjisti, jak bezva se Ti bude dejchat, když si k podnikání přibereš kamarádku a budeš ji zaměstnávat, kolik ve skutečnosti za ní odvedeš státu atd. a už vůbec nemluvím o tom, že nemáš nárok na dovolenou nebo na nemoc, protože prostě když nepracuješ, tak nevyděláváš. Tečka. Ani korunu. A že je těhle malých a středních většina, to si buď jistá. A přesto do toho jdou, protože prostě nechtějí sedět doma a bečet, že nedorazila dávka. A Ty pak řekneš, že je stát podporuje a že jsou vlastně k ničemu nebo, jak tuhle ujelo tomu černovlasýmu socanovi (já si teď ale za nic nevzpomenu na jméno
Mládek??? asi) že jsou to paraziti.
@anairda píše: Řekla bych, že je jich v ČR nadbytek… zbytečně. Především těch malých co moc práce nedávají. Ne, nezávidím.Je to kus od kusu, mnoho lidí dře od rána do večera.
I když jede jen sám na sebe, tak pořád zaměstnává jednoho člověka, což je rozhodně víc, než ten kdo je na Up a brečí, že nemůže najít práci.
Tak já vás děvčata uvedu na pravou míru jo???
s tím pastelkovným
tady totiž platí toto : příspěvek na pastelky, sešity… dostává pouze určitá soc. skupina - vy jako pracující a bledé tváře, nemáte bohužel nárok
za to, že posílají děti do školy, pobírají též peníze. Holt kdo umí ten umí a spousty jiných výhod. Moje známá je učitelka na škole, tak to vím od ní
nejsem žádný rasista, moje kamarádka je napůl romka / tatínek bílý / super holka, vystudovala vysokou školu, rodiče než zemřeli, celý život pracovali - i vyjímky se najdou. Ale tohle odlišování mě štve
v tom by si měli udělat pořádek. Když nepošlete do školy dítě vy - tak vás zavřou a za to, že ho tam posíláte, nikdy nic nedostanete ![]()
No Kalousek sice škrtil opasky, zvýšil daně ale jak to dopadlo??? tady u nás / Podbořansko a Žatecko / asi následovně. Každý měsíc přistavím já nebo kámoška auto, složíme se na benzín a každý člen z jedné rodiny / 4-5 rodin/ jedeme na velký nákup do Německa. Ušetřím tím 500,– za nákup. Takhle to dělají i známí ze Žatce, Chomutova i Kadaně. Takže když přijedeme do Německa, všichni kolem mluví česky
Dříve jezdily Němci k nám a rostla nám ekonomika, teď jezdíme k nim a ekonomika klesá. Můj táta bydlí na Šluknovsku a všichni tam jezdí buď do němec nebo do Polska. Mají to tam kousek. Plno lidí odsud dokonce i za prací do Německa dojíždí. A když se u nás nebude točit ekonomika - půjdeme kam??? do kopru
![]()
Teď ještě hrozí, že přijde 70 000 horníků o práci
a kdo bude živit tolik lidí na podpoře??? tady by se měli zamyslet. V první řadě zvýšit zaměstnanost, 2, došlápnout si na nemakáče a 3, zvýšit ekonomický růst.
Tak založíme stranu nespokojených maminek a budeme strana středová a bude
![]()
@anairda Nebudu to řešit, ani mě to nebaví. Jen je smutný, když máš snahu o něco, řekneš, že podnikáš a každý se tě první zeptá, kolik bereš od státu, jaké dostáváš dotace a že jsi určitě silně za vodou. Ale to už je jiná debata, už stejně odbíhám od původního tématu.
Já jsem pravicák jak stehno, levici vysloveně nesnáším za ty jejich hlášky, dělají velký gesta, ale ty prachy lidem nedají z ničeho. Musejí je taky někde vzít a otázka je kde. To, co je tu dneska v politice, to podělali všichni.
@Alčák1 píše:
Tak já vás děvčata uvedu na pravou míru jo???s tím pastelkovným
tady totiž platí toto : příspěvek na pastelky, sešity… dostává pouze určitá soc. skupina - vy jako pracující a bledé tváře, nemáte bohužel nárok
za to, že posílají děti do školy, pobírají též peníze. Holt kdo umí ten umí a spousty jiných výhod. Moje známá je učitelka na škole, tak to vím od ní
nejsem žádný rasista, moje kamarádka je napůl romka / tatínek bílý / super holka, vystudovala vysokou školu, rodiče než zemřeli, celý život pracovali - i vyjímky se najdou. Ale tohle odlišování mě štve
v tom by si měli udělat pořádek. Když nepošlete do školy dítě vy - tak vás zavřou a za to, že ho tam posíláte, nikdy nic nedostanete
A ty bys chtěla žít, jako oni? Nezávidím jim ani ň, ať si mají pastelkovné, ač mi to připadá jako blbost, ale nechtěla bych žít jako oni ani minutu.
@Alčák1 píše:
Teď ještě hrozí, že přijde 70 000 horníků o prácia kdo bude živit tolik lidí na podpoře??? tady by se měli zamyslet. V první řadě zvýšit zaměstnanost, 2, došlápnout si na nemakáče a 3, zvýšit ekonomický růst.
Tak založíme stranu nespokojených maminek a budeme strana středová a bude![]()
![]()
![]()
středová strana nespokojených maminek zní fakt luxusně ![]()
@Alčák1 píše:
Teď ještě hrozí, že přijde 70 000 horníků o prácia kdo bude živit tolik lidí na podpoře??? tady by se měli zamyslet. V první řadě zvýšit zaměstnanost, 2, došlápnout si na nemakáče a 3, zvýšit ekonomický růst.
Tak založíme stranu nespokojených maminek a budeme strana středová a bude![]()
![]()
![]()
Strana maminek? No to by byla populistická levicová slepičárna. ![]()
@MisaHanuska píše:
Katastrofálně je pro každého jinak, ale pro mě osobně je to hrozba oranžovorudé vlády
@elanaa píše:
Může mi někdo vysvětlit, co vlastně tak strašně i řadu pravičáků a potenciálních TOPkařů popuzuje na Kalouskovi?já nevím, ale mě ten člověk nějak nevadí, jasně, je to gauner, ale co dělá horšího než jiný? Nevím vyloženě o nějakým konkrétním skandálu, v němž by měl prsty a vinu větší než ostatní, prostě je to výraznej typ a glosátor, nebojí se nazývat věci pravým jménem (např. situace kolem Nečase, on jedinej měl koule na to říct, že se N. zachoval jako typickej pitomej chlap, co chytil druhou mízu a nechal se okouzlit luznou dračicí a bohužel to odnesla nejen manželka a děti, jak to mezi většinovou společností chodí, ale konotace byly podstatně širší a jejich důsledky poneseme ještě dlouho)
fakt se ráda nechám poučit, ale mám opravdu dojem, že jde o nějakou davovou hysterii, kdy z něj ti „leví“ udělali démona a podařilo se jim tenhle názor zasít pod kůži i lidem z totálně opačného konce politického spektra. Nejsem žádná jeho fanynka, ale prostě nemůžu říct, že mi vadí víc jak kterýkoli jiný politik, já mám alergii na naprosto jiný typ osobností (typu Zeman zejména, ale z pravice třeba i Kuba, ze středu Peake).
fakt to nikdo neberte jako rejpání nebo tak něco…jen čistě psychologicky, proč kvůli jednomu chlapovi nevolit určitou stranu, když jsou v ní naopak lidi, kterých si třeba vážíte a jejich program vy Vám eventuelně seděl nebo ho aspoň považujete za to menší zlo.
V politice se měkkýši neprosadí. Kuba se mi líbí, chytrý, dynamický, dosud neokoukaný pragmatický politik. Tandem Kuba, Pospíšil, Němcová, doc. Svoboda je pro mě v rámci možností volitelný.
@Burj Chalifa píše:![]()
![]()
Zvažuji KDU, TOP 09 a směrem od středu do prava.
naprosto stejně, ale já už nemám žádné další strany a malostrany a uskupení ve výběru. Volit budu na 100% mezi těmahle dvěma s tím, že asi se na poslední chvíli rozhodnu podle programu a, přiznávám, i podle preferencí (aby můj případný hlas pro lidovce nepropadl. Ale představený program, samozřejmě hlavně nárok na školku a spol. zdanění manželů, se mi líbí a nepřijde mi to až tak nereálné, tady stačí „jen“ opravdu chtít).