Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@přírodní píše:
Můj děda byl hodně perzekvován, byl mu zabaven podnik, který vybudoval jeho děd a následně ho ještě zhodnotil otec… On tam musel pracovat a ještě se dívat na to, jak to dělají blbě, tak skončil v Jáchymově, potom na Pankráci, děti se nedostaly do škol a po revoluci si musel část svého bývalého majetku odkoupit, protože ho komouši „zhodnotili“
Tak jsme se tu shodli, že komouše volit nebudeme, ale koho…
@přírodní píše:
To je jasný, člověk nemůže číst všechno, proto jsem to okopírovala a vložila znovu
My nemáme TV, takže tohle jde kolem měFilm jsem viděla, ale ono tohle je taky těžký soudit… Jsem z pohraničí a spoustu rodin odtud před a během války vyhnali z jejich domovů třeba k příbuzným do měst, kde se pak v 1+1 nebo 2+1 tísnili v deseti i více lidech, tak jak to po válce mohlo dopadnout?
Nepopírám, že se děla velká zvěrstva, ale chce se na to dívat komplexně, v tomhle se mi líbil film Musíme si pomáhat, kde byli vidět ti největší „hrdinové“ až po válce…
Pokud si z pohraničí, následky vidíš každý den. Tady v tom filmu je to také drsné, právě pohraničí a odsun..
@DanielaD píše:
já ho volit nebudu, to bych se nemohla podívat dětem do očí. Ale stejně vyhraje. Letos je tam z čeho vybírat, jsou tam dobří kandidáti.
No, nejsem si jistá, že vyhraje, už jsem teoretizovala v jiné diskuzi
Pokud neprojde hned z prvního kola, čemuž moc nevěřím, tak ve druhém kole půjde velká spousta volit tzv. proti němu, už teď průzkumy naznačují, že pro vysoké % voličů je Zeman nepřijatelný ![]()
@DanielaD píše:
Pokud si z pohraničí, následky vidíš každý den. Tady v tom filmu je to také drsné, právě pohraničí a odsun..
Po válce se stejně moc nezměnilo, ty pomstychtivý svině zůstaly, stejně jako po revoluci…
@přírodní píše:
@DanielaD Ještě jeden si dovolím vložit znovu
Nevím koho volit
Příspěvek upraven 25.08.17 v 01:22
@alinka78 píše:
Provokatéři? Proč, že máme jiny názor? Bohužel Horáček je Horacek, Hilser je exhibicionista, Drahoš je kámoš Merklove… Sládek atd. Je to hrozna bída.. Zeman má své mouchy, nejsem z něj odvážena, ale u mne stále převažuje. V zahraničí ostudu neudělá, je tam uznávaný. V Číně byl celý svět… Je to silná ekonomika. S komunismem nesouhlasím a souhlasit nebudu.. věřím, že u nás nehrozí, víc bych se bala muslimů.
Někde jsem četla naprosto trefný komentář: „Ten pocit, když se za tvého prezidenta stydí i Putin…“
@DanielaD píše:
Hlavně je to natočené podle skutečných událostí.
@DanielaD píše:
já jsem to nechtěla zmiňovat, ale naše rodina, je na tom podobně…
Nevím koho volit, ještě to projdu, ale musí to být pouze pravice, nic jiného nelze. neodpouštím nikomu, kdo u nich byl, je mě jedno z jakého důvodu. Byla jsem velice zklamána Nohavicou, Neckářem prostě u nich byli a tím to pro mne končí. Já nějaké omluvy, záchranu rodiny ap. neberu, Naše rodina přišla o všechno a nikdo k nim nikdy nešel, je to otázka cti. Nikoho nesoudím, každý k tomu měl svůj důvod, proč podepsal, ale vím, že to není čestné.
Tak Nohavicu nemůžu ani cítit
Jsem ráda, že můj děda se nedožil dnešní doby, ten by to nepochopil…
@Anna766 píše:
Hlavně je to natočené podle skutečných událostí.
To je na tom vůbec nejhorší ![]()
@DanielaD píše:
já ho volit nebudu, to bych se nemohla podívat dětem do očí. Ale stejně vyhraje. Letos je tam z čeho vybírat, jsou tam dobří kandidáti.
Fakt? Já tam nikoho kvalitního teda nevidím, bohužel ![]()
@alinka78 píše:
Provokatéři? Proč, že máme jiny názor? Bohužel Horáček je Horacek, Hilser je exhibicionista, Drahoš je kámoš Merklove… Sládek atd. Je to hrozna bída.. Zeman má své mouchy, nejsem z něj odvážena, ale u mne stále převažuje. V zahraničí ostudu neudělá, je tam uznávaný. V Číně byl celý svět… Je to silná ekonomika. S komunismem nesouhlasím a souhlasit nebudu.. věřím, že u nás nehrozí, víc bych se bala muslimů.
Horáček se ještě nedávno netajil tím, že mu maminka psychiatrička vyběhala papíry na hlavu a je to komouš. Tedy za každého režimu dobře ![]()
Neznám nikoho osobně a volit podle fotky, článků z novin nelze. U mě vítězí vzdělání, rétorika, vystupování, co dokázal a co chce. S kým se kamarádí, nevím, napsat článek za peníze umí dnes, kde jaký trouba.
Přece nebudu volit prezidenta Okamuru
a podobné zakuklence, kteří neví, kam vlastně patří.
Když jsi v politice, děláš věci, z kterých se ti zdvihá kufr. Je málo lidí, kteří tam byli a raději všeho za včas nechali, aby ho úplně nezničili. Fischer-ten s cestovkou, pěkně ho vyřídili, jen proto, že nehodlal tančit jejich tanečky. Nebylo mu to potřeba, je to člověk, který ví, jak těžce se vydělávají peníze a on je měl, něž mu vše sebrali.
Čína už dávno silná není. Jsou to komunisti a pro mě toto bratříčkování z vrahama je nepřijatelné. Vím, že se Škodovka také donedávna, vyráběla v Číně…je to prostě hnusná politika
@alinka78 možná je tam někdo o kom nevím ale z těch nových to je teda výběr ![]()
@alinka78 moc tomu nevěřím že ještě někdo bude, ještě by tam mohl být ten blázen kohout, to by byly debaty ![]()
@přírodní píše:
Zákon o střetu zájmů nebyl žádný paskvil, ale chápu, že se většině politiků s malou a častěji velkou domů nehodíVíš vůbec, co by všechno obnášelo ÚPLNĚ vystoupit z EU? EU by se měla pořádně zreformovat, ale ten původní záměr byl hodně dobrý, jen se toho klasicky chytili ti „praví“
S tou reformou máš pravdu - ale vidím to tak, že je prostě nereálná. Ti lidé tam nemají zájem na reformě, proč by si podřezávali větev? A víš co? Když tovezmu z pohledu své profese, sice úplně jiné, ale je jednodušší prostě nefungující věc zahodit a začít znova. neustálými úpravami se totiž podle mých zkušeností nakonec všechno zpotvoří tak, že zůstávájí vlastně nevýhody z každého systému. Takže jediná možnost, jak ji vidím já, je celou EU ve stávajícím provedení rozpustit, sednout znovu ke stolu a sepsat pár základních pravidel. S tím, že se nebudou montovat do toho, čím svítíme nebo jak říkáme pomazánkovému máslu, ale budou se starat jen o ty základní ekonomické věci. protože nakonec za tím to účelem původně EU vznikla ne? A ty změny, dodatečné - to je jako když se dělají doplnky k zákonům, většinou ten zákon, byt i s dobrým úmyslem, tak zmrší, že se v něm nevyzná nikdo a dá se zneužít ještě stokrát líp. Anebo jednoduše s vaničkou vilijí i dítě.
@DanielaD píše:
@přírodní
omluvám se, ale já nečtu všechny příspěvky. Díky, ýe jsi založila tuto diskuziTaké díky, že jsou mezi námi ještě slušní lidé
Včara dávali Habermannův mlýn. To by měli pouštět pořád dokola. Přesto se najdou tací, co toto popřou
Myslím si, že my vůbec nemáme právo soudit. Nežili jsme v té době, nemáme za sebou ty zážitky co ti lidé. My si můžeme krásně moralizovat, to jo, ale třeba moje babička musela z pohraničí odejít - a myslíš si, že by byla vůči těm němcům tak tolerantní? nebyla. To je prostě logické a já se snažím tu dobu takto chápat. jednoduše na příkladu, i když možná špatném. Ale vezmi si - jestliže byl třeba někdo svědkem toho, jak Němci na Ukrajině během svého tažení postupovali stylem spálená země, nahnali lidi do stodoly a tu pak zapálili s celou vesnicí, že by ten svědek byl schopen říci po válce odpustme si co jsme si, to byla válka a jsme lidé a já nemohu chtít oko za oko, zub za zub? Já ne.
Ale navíc - Habermanův mlýn nemá moc souvislost s letošními volbnami. Vy se tu děsíte komunistů, ale ti mne nestraší. Straší mne arogance každého, který do té politiky vstoupí. Slušný pevný člověk po pár dnech raději odejde, a zbytek se pro ty výhody nechá sešrotovat systémem.