Volby 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2059
3.7.17 21:32
@DanielaD Ještě jeden si dovolím vložit znovu ;)
@přírodní píše:
Můj děda byl hodně perzekvován, byl mu zabaven podnik, který vybudoval jeho děd a následně ho ještě zhodnotil otec… On tam musel pracovat a ještě se dívat na to, jak to dělají blbě, tak skončil v Jáchymově, potom na Pankráci, děti se nedostaly do škol a po revoluci si musel část svého bývalého majetku odkoupit, protože ho komouši „zhodnotili“ :poblion:
Tak jsme se tu shodli, že komouše volit nebudeme, ale koho…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.7.17 21:34
@přírodní píše:
To je jasný, člověk nemůže číst všechno, proto jsem to okopírovala a vložila znovu ;)
My nemáme TV, takže tohle jde kolem mě :oops: Film jsem viděla, ale ono tohle je taky těžký soudit… Jsem z pohraničí a spoustu rodin odtud před a během války vyhnali z jejich domovů třeba k příbuzným do měst, kde se pak v 1+1 nebo 2+1 tísnili v deseti i více lidech, tak jak to po válce mohlo dopadnout? :nevim: Nepopírám, že se děla velká zvěrstva, ale chce se na to dívat komplexně, v tomhle se mi líbil film Musíme si pomáhat, kde byli vidět ti největší „hrdinové“ až po válce…

Pokud si z pohraničí, následky vidíš každý den. Tady v tom filmu je to také drsné, právě pohraničí a odsun..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
3.7.17 21:35
@DanielaD píše:
já ho volit nebudu, to bych se nemohla podívat dětem do očí. Ale stejně vyhraje. Letos je tam z čeho vybírat, jsou tam dobří kandidáti.

No, nejsem si jistá, že vyhraje, už jsem teoretizovala v jiné diskuzi :lol: Pokud neprojde hned z prvního kola, čemuž moc nevěřím, tak ve druhém kole půjde velká spousta volit tzv. proti němu, už teď průzkumy naznačují, že pro vysoké % voličů je Zeman nepřijatelný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
3.7.17 21:37
@DanielaD píše:
Pokud si z pohraničí, následky vidíš každý den. Tady v tom filmu je to také drsné, právě pohraničí a odsun..

Po válce se stejně moc nezměnilo, ty pomstychtivý svině zůstaly, stejně jako po revoluci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.7.17 21:39
@přírodní píše:
@DanielaD Ještě jeden si dovolím vložit znovu ;)

Nevím koho volit

Příspěvek upraven 25.08.17 v 01:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
3.7.17 21:40
@alinka78 píše:
Provokatéři? Proč, že máme jiny názor? Bohužel Horáček je Horacek, Hilser je exhibicionista, Drahoš je kámoš Merklove… Sládek atd. Je to hrozna bída.. Zeman má své mouchy, nejsem z něj odvážena, ale u mne stále převažuje. V zahraničí ostudu neudělá, je tam uznávaný. V Číně byl celý svět… Je to silná ekonomika. S komunismem nesouhlasím a souhlasit nebudu.. věřím, že u nás nehrozí, víc bych se bala muslimů :nevim:.

8o Někde jsem četla naprosto trefný komentář: „Ten pocit, když se za tvého prezidenta stydí i Putin…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148441
3.7.17 21:42
@DanielaD píše:

Hlavně je to natočené podle skutečných událostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
3.7.17 21:44
@DanielaD píše:
já jsem to nechtěla zmiňovat, ale naše rodina, je na tom podobně…
Nevím koho volit, ještě to projdu, ale musí to být pouze pravice, nic jiného nelze. neodpouštím nikomu, kdo u nich byl, je mě jedno z jakého důvodu. Byla jsem velice zklamána Nohavicou, Neckářem prostě u nich byli a tím to pro mne končí. Já nějaké omluvy, záchranu rodiny ap. neberu, Naše rodina přišla o všechno a nikdo k nim nikdy nešel, je to otázka cti. Nikoho nesoudím, každý k tomu měl svůj důvod, proč podepsal, ale vím, že to není čestné.

Tak Nohavicu nemůžu ani cítit :cert: Jsem ráda, že můj děda se nedožil dnešní doby, ten by to nepochopil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
3.7.17 21:48
@Anna766 píše:
Hlavně je to natočené podle skutečných událostí.

To je na tom vůbec nejhorší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59377
3.7.17 21:56
@DanielaD píše:
já ho volit nebudu, to bych se nemohla podívat dětem do očí. Ale stejně vyhraje. Letos je tam z čeho vybírat, jsou tam dobří kandidáti.

Fakt? Já tam nikoho kvalitního teda nevidím, bohužel :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.7.17 22:06
@alinka78 píše:
Provokatéři? Proč, že máme jiny názor? Bohužel Horáček je Horacek, Hilser je exhibicionista, Drahoš je kámoš Merklove… Sládek atd. Je to hrozna bída.. Zeman má své mouchy, nejsem z něj odvážena, ale u mne stále převažuje. V zahraničí ostudu neudělá, je tam uznávaný. V Číně byl celý svět… Je to silná ekonomika. S komunismem nesouhlasím a souhlasit nebudu.. věřím, že u nás nehrozí, víc bych se bala muslimů :nevim:.

Horáček se ještě nedávno netajil tím, že mu maminka psychiatrička vyběhala papíry na hlavu a je to komouš. Tedy za každého režimu dobře :)

Neznám nikoho osobně a volit podle fotky, článků z novin nelze. U mě vítězí vzdělání, rétorika, vystupování, co dokázal a co chce. S kým se kamarádí, nevím, napsat článek za peníze umí dnes, kde jaký trouba.

Přece nebudu volit prezidenta Okamuru :) a podobné zakuklence, kteří neví, kam vlastně patří.
Když jsi v politice, děláš věci, z kterých se ti zdvihá kufr. Je málo lidí, kteří tam byli a raději všeho za včas nechali, aby ho úplně nezničili. Fischer-ten s cestovkou, pěkně ho vyřídili, jen proto, že nehodlal tančit jejich tanečky. Nebylo mu to potřeba, je to člověk, který ví, jak těžce se vydělávají peníze a on je měl, něž mu vše sebrali.

Čína už dávno silná není. Jsou to komunisti a pro mě toto bratříčkování z vrahama je nepřijatelné. Vím, že se Škodovka také donedávna, vyráběla v Číně…je to prostě hnusná politika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59377
3.7.17 22:26

@alinka78 možná je tam někdo o kom nevím ale z těch nových to je teda výběr :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59377
3.7.17 22:54

@alinka78 moc tomu nevěřím že ještě někdo bude, ještě by tam mohl být ten blázen kohout, to by byly debaty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79918
4.7.17 09:57
@přírodní píše:
Zákon o střetu zájmů nebyl žádný paskvil, ale chápu, že se většině politiků s malou a častěji velkou domů nehodí :zed: Víš vůbec, co by všechno obnášelo ÚPLNĚ vystoupit z EU? EU by se měla pořádně zreformovat, ale ten původní záměr byl hodně dobrý, jen se toho klasicky chytili ti „praví“ :zed:

S tou reformou máš pravdu - ale vidím to tak, že je prostě nereálná. Ti lidé tam nemají zájem na reformě, proč by si podřezávali větev? A víš co? Když tovezmu z pohledu své profese, sice úplně jiné, ale je jednodušší prostě nefungující věc zahodit a začít znova. neustálými úpravami se totiž podle mých zkušeností nakonec všechno zpotvoří tak, že zůstávájí vlastně nevýhody z každého systému. Takže jediná možnost, jak ji vidím já, je celou EU ve stávajícím provedení rozpustit, sednout znovu ke stolu a sepsat pár základních pravidel. S tím, že se nebudou montovat do toho, čím svítíme nebo jak říkáme pomazánkovému máslu, ale budou se starat jen o ty základní ekonomické věci. protože nakonec za tím to účelem původně EU vznikla ne? A ty změny, dodatečné - to je jako když se dělají doplnky k zákonům, většinou ten zákon, byt i s dobrým úmyslem, tak zmrší, že se v něm nevyzná nikdo a dá se zneužít ještě stokrát líp. Anebo jednoduše s vaničkou vilijí i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79918
4.7.17 10:09
@DanielaD píše:
@přírodní
omluvám se, ale já nečtu všechny příspěvky. Díky, ýe jsi založila tuto diskuzi :kytka: Také díky, že jsou mezi námi ještě slušní lidé :kytka:
Včara dávali Habermannův mlýn. To by měli pouštět pořád dokola. Přesto se najdou tací, co toto popřou

Myslím si, že my vůbec nemáme právo soudit. Nežili jsme v té době, nemáme za sebou ty zážitky co ti lidé. My si můžeme krásně moralizovat, to jo, ale třeba moje babička musela z pohraničí odejít - a myslíš si, že by byla vůči těm němcům tak tolerantní? nebyla. To je prostě logické a já se snažím tu dobu takto chápat. jednoduše na příkladu, i když možná špatném. Ale vezmi si - jestliže byl třeba někdo svědkem toho, jak Němci na Ukrajině během svého tažení postupovali stylem spálená země, nahnali lidi do stodoly a tu pak zapálili s celou vesnicí, že by ten svědek byl schopen říci po válce odpustme si co jsme si, to byla válka a jsme lidé a já nemohu chtít oko za oko, zub za zub? Já ne.
Ale navíc - Habermanův mlýn nemá moc souvislost s letošními volbnami. Vy se tu děsíte komunistů, ale ti mne nestraší. Straší mne arogance každého, který do té politiky vstoupí. Slušný pevný člověk po pár dnech raději odejde, a zbytek se pro ty výhody nechá sešrotovat systémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová