Výchova Nevýchovou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
30.11.14 17:45

Dříve jsem o takové přemýšlela, ale postupem času se obávám, že je to utopie. Navíc severské země jdou cestou výchovy bez trestů se zaměřením na individualitu dítěte a bohužel se jim to začímá vymstívat, vyrůstá tam generace nevychovaných spratků. S námi se taky nikdo moc nepáral a nemyslím, že by nám to nějak ublížilo, naopak všechno zlé je k něčemu dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
30.11.14 17:51
@kocka_on_the_road píše:
Kniha RaR mi přišla taková učebnicová - co říct, když chci, ať dítě udělá to a to. Můžu srovnat s Nevýchovou, kdy Ti nikdo neřekne, co a jak říct, ale musíš si to zjistit a vyzkoušet sama. Protože každý člověk je jiný, každé dítě reaguje jinak, tak se sice můžu inspirovat tím, jak to funguje jinde, ale naše domácí řešení si musíme vymyslet my sami.

Nezlob se, ale na zjisteni tehle skutecnosti je potreba chodit do kursu a platit za to? To snad musi casem pochopit kazdy rodic… a u kazdeho ditete znovu a znovu, protoze kazde je jine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.14 20:40

@brumdinka Ahoj brumdinko :) Máš pravdu, jsem nováček. Omlouvám se, pokud zde existuje nepsané (možná i psané?) pravidlo, že jsem to měla uvést u své odpovědi. Když jsem po registraci procházela diskuze, je jasné, že mi do oka padla Nevýchova. Ale není špatný nápad, že bych jim svůj příspěvek zkusila nechat proplatit :)
Každopádně mě zaujala otázka od TERMAT, tak jsem chtěla přispět svojí zkušeností. Nemyslela jsem to zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.14 20:42

@mroe Naprostý souhlas, tady je aspoň vidět moje zoufalost před rokem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
30.11.14 22:26

Ja sice nevim, o co presne jde( kurs si zakoupit nehodlam), ale ze zachycenych prispevku zacinam mit pocit, ze to neni o vychove deti, ale o vychove rodicu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.14 22:48

@mroe Opět musím souhlasit :) Taky by mě nenapadlo, že půjdu do nějakého kurzu - ani knížky o výchově jsem před tím nečetla, protože jsem měla pocit, že přece JÁ to musím vědět nejlíp, když to jsou moje děti. S jedním dítětem to tak bylo - babičky daleko, dobré rady taky, takže stačil selský rozum. Pak stěhování do zahraničí a najednou úplně jiný způsob výchovy, způsob jednání s dětmi. Nelíbilo se mi to. Pak školka, pak miminko a já někde mezi tím, jak to chci, jak se to dělá, jak se to dělá v ČR, jak se to dělá v Německu, atd. Unavená, ukřičená maminka - přesně taková, jaká jsem nikdy nechtěla být. Takže klobouk dolů všem, kteří vědí, že nejlepší řešení najdou vždycky jen u sebe a umí si za tím stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
1.12.14 12:36
@trpělivost píše:
@brumdinka tak díky za poklonu :-)pokud jsem s něčím spokojená, nevidím důvod se o to nepodělit, navíc jsem reagovala na maminku, která vyzývala toho, kdo byl v kurzu, jestli by mohl napsat..nic víc, nic míň…jinak nerozumím, proč se zajímáš o diskuze ohledně Nevýchovy, když je to podle tebe jen ztráta peněz..

taky nechápu, proč někdo, kdo je proti Nevýchově, do této diskuse přispívá a uráží. Budu ráda i za negativní názory na Nevýchovu, ale od lidí, kteří kurzem prošli, a nepomohla jim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
1.12.14 12:42
@mroe píše:
Ja sice nevim, o co presne jde( kurs si zakoupit nehodlam), ale ze zachycenych prispevku zacinam mit pocit, ze to neni o vychove deti, ale o vychove rodicu… :mrgreen:

Možná to bude i o výchově rodičů, ale na tom není nic špatného, když se naučí i rodiče s dětmi vycházet. Čtu teď jednu knížku o výchově, a zatím dost z toho funguje, pravděpodobně kurz bude něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
1.12.14 12:46

@kocka_on_the_road
@trpělivost
Mohu Vás poprosit, jestli byste daly příklad něčeho, co v tom kurzu bylo? Já vím, Vy jste za to zaplatily, a já to chci teď zadarmo, ale prostě bych byla vděčná za něco malého… Příklad nějakého cvičení, nebo tak něco…
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
1.12.14 16:40
@mroe píše:
Ja sice nevim, o co presne jde( kurs si zakoupit nehodlam), ale ze zachycenych prispevku zacinam mit pocit, ze to neni o vychove deti, ale o vychove rodicu… :mrgreen:

Já bych řekla, že je to ne o výchově rodičů, ale o změně přístupu. O změně z rodiče policajta, který udržuje disciplínu dětí používáním trestů a direktivním rozhodováním nebo z rodiče učitele, který pořád říká jak se co má a nemá dělat a proč se to tak nemá dělat v rodiče partnera, který se domlouvá na všem. A dohoda vzniká v okamžiku, kdy vyhovuje oběma stranám a obě strany se v tom cítí dobře.
Já jsem si uvědomila, že dětem pořád nařizuju, co mají dělat a kdy to mají dělat (nejlépe ihned). O oni to dělat nechtějí. Přitom třeba za půl hodiny by to udělaly v pohodě. Ale já to chci hned. Tak se musíme zkusit domluvit, aby nám to vyhovovalo všem. No, zatím nám to moc nejde :mrgreen:. Ještě jsem se dostatečně nevymanila z policejní uniformy :roll:.

• Citovat
  • Upravit
12225
1.12.14 17:04

Aaaa, už som si spomenula, čo mi na Nevýchove vadilo najviac - výrok, že „deti nepotrebujú hranice“. Majú to v niektorom z tých free videí, preto som nevýchovu vyhodila z hlavy ako blbosť. Mixujú RaBR a s takým nejakým voľným štýlom bez hraníc a s tým ja osobnostne nesúhlasím. Som osobne presvedčená, že deti potrebujú istotu hraníc pokiaľ sú malinké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
1.12.14 21:09
@albao píše:
Aaaa, už som si spomenula, čo mi na Nevýchove vadilo najviac - výrok, že „deti nepotrebujú hranice“. Majú to v niektorom z tých free videí, preto som nevýchovu vyhodila z hlavy ako blbosť. Mixujú RaBR a s takým nejakým voľným štýlom bez hraníc a s tým ja osobnostne nesúhlasím. Som osobne presvedčená, že deti potrebujú istotu hraníc pokiaľ sú malinké.

Výrok „děti nepotřebují hranice“ není z nevýchovy. Jen se ty hranice stanovují jinak.

• Citovat
  • Upravit
12225
2.12.14 06:56

@Kobea tak má potom neúresné vyjadrovanie, lebo to tam hovorí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
2.12.14 07:52
@albao píše:
@Kobea tak má potom neúresné vyjadrovanie, lebo to tam hovorí

Jeden týden kurzu je věnovaný stanovení hranic. Včera jsem se na to podívala znovu. Určitě dost záleží na tom, jak si to kdo přebere (jak to kdo pochopí - myslím to stanovování hranic). :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25123
2.12.14 09:49

@kocka_on_the_road uvádět to nemusíš je naprosto jasné, že tu děláš kurzu reklamu. ty tvé povídačky okolo ti vážně nezbaštim :kytka:

@mroe píše:
Nezlob se, ale na zjisteni tehle skutecnosti je potreba chodit do kursu a platit za to? To snad musi casem pochopit kazdy rodic… a u kazdeho ditete znovu a znovu, protoze kazde je jine…

naprostej souhlas - tohle je naprosto jasné, stejně jako je jasné, že děti potřebují hranice a nejen děti (hranice jsou důležité v každém vztahu) - ale prosím, když za tohle chcete platit, tak si plat´te :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí