Výpomoc při hlídání dítěte - babička nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8040
15.3.16 12:14
@Anonymní píše:
Nám nehlídá nikdy nikdo a to mám oba rodiče, jejich rodiče, i tchýni. Nemají k tomu vztah. Mě to tedy uplně vpořádku nepřijde. Myslím si, že rodina by měla držet pohromadě a vzájemně si pomáhat. Snad to u nás změním já až budu babičkou, mám to v plánu. Řeči typu já taky nebudu hlídat vnoučata, nejsou to moje děti mi připadají bezohledné, vzhledem k tomu, že si myslím, že pomáhat si v rodině (v rozumné míře) je správné.

Tak rozhodně by mi to bylo hodně líto, že nemají o mé dítě zájem. Já sice nevím, co jednou bude, ale rozhodně bych svým dětem pomáhat s dětma chtěla, pokud budu moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.3.16 12:16

Anonymni, pokud pohlid na vyzadani tak je to super. Znam i holky, kterym nepohlidaji babicky ani hodku, kdyz potrebujou k doktotorovi. Nam babicky taky hlidani nenabizi, a ja to nechavam na nich. Kdyz budou chtit hlidat, dam. My si vypomahame navzajem se segrou a taky s kamaradkama. Zkus to taky touhle cestou. Mamka pohlida na vyzadani na nezbytne nutnou dobu, ale je videt, ze z toho ma stres, tak to nechavame tak. Tchyne hlida netere a ma toho plne kecky. Zkus se fakt zamerit na ty kamaradky pokud nemas sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
15.3.16 12:19
@evill píše:
Anonymni, pokud pohlid na vyzadani tak je to super. Znam i holky, kterym nepohlidaji babicky ani hodku, kdyz potrebujou k doktotorovi. Nam babicky taky hlidani nenabizi, a ja to nechavam na nich. Kdyz budou chtit hlidat, dam. My si vypomahame navzajem se segrou a taky s kamaradkama. Zkus to taky touhle cestou. Mamka pohlida na vyzadani na nezbytne nutnou dobu, ale je videt, ze z toho ma stres, tak to nechavame tak. Tchyne hlida netere a ma toho plne kecky. Zkus se fakt zamerit na ty kamaradky pokud nemas sourozence.

Já myslím, že takhle je to hodně dobrý vypomoci si s kamarádkama navzájem a později i ohledně vyzvedávání dítka ze školky, družiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.3.16 12:21
@Anonymní píše:
Nám nehlídá nikdy nikdo a to mám oba rodiče, jejich rodiče, i tchýni. Nemají k tomu vztah. Mě to tedy uplně vpořádku nepřijde. Myslím si, že rodina by měla držet pohromadě a vzájemně si pomáhat. Snad to u nás změním já až budu babičkou, mám to v plánu. Řeči typu já taky nebudu hlídat vnoučata, nejsou to moje děti mi připadají bezohledné, vzhledem k tomu, že si myslím, že pomáhat si v rodině (v rozumné míře) je správné.

Jo jo, jedna moje pribuzna take tvrdi, ze ona hlidat nebude, protoze ji taky nikdo nehlidal dite…to mi prijde sakra blby pristup, takhle se ten negativni retezec nezastavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.3.16 12:22
@Anonymní píše:
Holky vy co nemate to hlidani, poradte mi prosim, jak to delate, kdyz si chcete jit treba koupit neco na sebe. Nedovedu si predstavit ze bych se synem sla do nakupniho centra a chodila s nim po obchodech a zkousela si kalhoty nebo podprdu. Vydrezl by to tak 10 minut a byl by konec. Anonym. zakladatelka

Zalezi kolik je diteti. Ale jdem kdyztak dve a stridame se v detskem koutku u deti a druha nakupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.16 12:23
@Anonymní píše:
Mile maminky, nechci zakladat novou diskuzi tak se zeptam tady. Musite si rikat o hlidani babickou nebo se vam babicka nabidne sama? U nas je problem v tom, ze ja mamu nemam a babicka je vlastne pritelkyne meho taty, kterou si nasel kdyz mi bylo 18 a tenkrat jsme spolu moc dobre nevychazely. Ted uz je to lepsi. Mam skoro 2leteho syna, pritel ma casove narocnou praci tak jsem na nej skoro porad sama. Vzdycky kdyz bych si chtela na chvili „odpocinout“ nebo neco zaridit, zajit na kafe s kamaradkou tak babicka sice pohlida, ale nikdy se treba nezepta kdy budu potrebovat priste nebo tak. Vzdycky ji musim zavolat ja a zeptat se kdy muze, chodi do prace ale ne kazdy den. Pripadam si ze se vnucuju. Ke sve dceri co ma dve male deti jezdi samozrejme sama od sebe a uz mi moje domluvene hlidani nekolikrat zrusila protoze dcera ji prece potrebuje vic. :nevim: Proste je mi trapne ji porad volatr a ptat se ji. Jine hlidani nemam. Kdyz to po sobe tak ctu, tak si pripadam divna ja. Diky za vyjadreni jak to mate vy. Anonym protoze sem chodi nasi pribuzni a nechci, aby vedeli co citim.

tak jí nevolej. Mi tchýně nabídla, že mi bude malého vyzvedávat ze školky, ale nehrozí, protože malý je strašný rarach a leda, že by ho svázala, jinak si neumim představit, jak by ho zvládla :lol: ale ona je už starší, má zdrav. problémy. Mi nikdo nehlídá - max chlap. Jo a moje mamka, 1× za půl roku přijede - na naše výročí a nebo když chceme kamsi jet na víkend.. ale jinak hlídání nemám, vše dělám s dětičkama.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.3.16 12:26
@terrka83 píše:
Moje kamarádka má nevlastní dceru, které je 19 let a má malého prcka. Té kamarádce je 33 a taky má malé miminko. Nevidím důvod, i když je „babička“, proč by moje kamarádka měla povinnost hlídat té dceři její dítko, když má co dělat s vlastním. Kdybych jí řekla, že je to podle většiny nepsané pravidlo, a že se to očekává, tak by mě asi poslala někam :D

Nezlob se, ale to je neco jineho. Ona ma sama male dite, tak asi nebude zrovna zhava do hlidani nevlastniho vnoucete, to je pochopitelne. Kdyz je ale babi zdrava, v duchodu, tak by mohla obcas pomoci „mladym“ a uzit si vnoucata :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.3.16 12:27

Zrovna nakupy obleceni zvladam i sama, ale dite mam v kocare. Proste naberu tunu veci jdu do kabiny i s kocarem dite kouka, hraje si s raminkem a diva se do zrcadla :). Az budu bez kocaru, tak bud budu muset ve dvou nebo zaplatit hlidani.

Příspěvek upraven 15.03.16 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.16 12:27

U nás je ještě problém ten, že ve městě, kde žijeme, jsem nevyrostla, mám tu všeho všudy 4 kamarádky, z toho jedna bezdětná. Všechny celkem daleko a vytížené. Bráchu s rodinou a své rodiče mám 300 km daleko. Tchánci jsou v důchodu.
Nákupy oblečení buď sama s mimčem v době, kdy je starší ve školce, anebo všichni 4, manžel hlídá holky, já rychle na sebe naházím oblečení, rychle ven.
Anonym G.

• Citovat
  • Upravit
15.3.16 12:28

Já to s těma babičkama nechápu… když jsem byla dítě já, tak se nikdo neptal, k babičce do garsonky nás nacpali 4 na 14 dní, protože to prostě byla potřeba. Byly prázdniny, takže 14 dní jedna babička, 14dní druhá(tam jsme byli zase 3), tábor a dovolená s rodiči. ta babi, co bydlela blíž fungovala na zavolání… Naši chtěli jet pryč, chtěli na ples, cokoliv, vždy přijela. Sama vlakem. Moje mamka hlídala, ale vždycky se tvářila, jakoby to bylo něco strašně namáhavýho, extra, že mi prokazuje službu. Teď se nám vztahy vyhrotily, takže ji neřeknu, kdyby čert na koze jezdil. Já vím, že to není povinnost, ale když hlídali rodiče jim a za úplně jiných podmínek, tak v čem je problém, zvlášť, když jsou v důchodu. Není to povinnost, ale ten nezájem je minimálně zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.3.16 12:37

No tak se na to mámy zeptej, v čem je to jiné - třeba ti to vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.3.16 12:56
@Anonymní píše:
Holky vy co nemate to hlidani, poradte mi prosim, jak to delate, kdyz si chcete jit treba koupit neco na sebe. Nedovedu si predstavit ze bych se synem sla do nakupniho centra a chodila s nim po obchodech a zkousela si kalhoty nebo podprdu. Vydrezl by to tak 10 minut a byl by konec. Anonym. zakladatelka

Dítko má tatínek a já vyrazím večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.16 13:04

U nás též si kupuji něco na sebe jen když hlídá tatínek. Totéž lékař, kadeřník apd. Nedá se nic dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.16 13:07

@evill - segra je v tomhle zvlastni. Jednak studuje VS daleko, a jednak nema rada deti a nikdy je nechce. Meho syna, jejiho synovce videla od narozeni 3× a staci ji to. Skoro sechny kamaradky maji taky deti a nikdy jsme se o tom nebavily, ze by mi pohlidaly. S nekterymi se neznam dlouho a s těmi, co se zname treba 6 let, to asi taky nepujde. Myslim ze by to nezvladly, 2 dvoulete deti najednou.
@martina.se - nas je prave taky divoch. Tchyni je 65 let a je na ni moc divokej a behaci.

Ono je to asi i ve me.Ze ja bych byla i chvili rada sama. Nejsem asi vylozene ten detskej typ zensky. Taky proto nechci druhe dite. Ale syna strasne moc miluju. Jen bych chtela byt i chvili bez nej. A pro rypalky dodam, ze to rozhodne neni tak, ze ja si udelam dite a hodim ho na krk babickam.
Anonym. zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.16 13:13

My se s manželem tak musíme střídat u dětí (lékař, nákupy, práce).

Ale mámě opravdu neodpustím, že mi nechce jednou jedinkrát výjimečně pohlídat na pár hodin děti. Poprosila jsem ji slušně půl roku dopředu, vím, že čas má. Jedná se jen a jen o naschvál a zásek. Jak jsem psala, dělá ve školce, s dětmi to umí. Vše by měla připraveno, jedná se jen o pár hodin po poledni. Nikdo to nechápe. Hrozně mě tím zklamala, mám na ni vztek. Důvod neuvedla. Prostě nechce a basta.

Rodina by si podle mého měla pomáhat a pokud nastane mimořádná situace jako u nás, člověk ji slušně požádá a ona mě stejně pošle do háje. protože nechce hlídat (šprajc), tak má pomoct. Všichni nad tím kroutíme hlavou a já se s tím neumím smířit. Přitom moje máma nás po babičkách strkala pořád. :roll: A tady se svět zboří kvůli pár hodinám stráveným na pískovišti. Nechápu, nedávám to. Já jsem tak naštvaná, že už ani nechci, aby děti hlídala.

Táňa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová