Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
Bacha na to. Piráti už zase mají vlhké sny kovaných komunistů o obsazování neobsazených bytu v soukromém vlastnictví.
Už se strachy klepu ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Názor si mít můžeš. Ale já jsem přinejmenším každý měsíc na plicním. Promiň, ale nevím, který rozumný zaměstnavatel ti přijme někoho kvůli komu by mu neustále nabíhala do podniku hygiena.Každopádně bys neměla odsuzovat člověka, když nevíš, čím si prochází.
Tyhlety kecy si nech na koledy. A hodně štěstí pri hledání bytu, nezaměstnaná samoživitelka, postižené dítě a zvíře je bez šance.
@Betty MacDonald píše:
Tyhlety kecy si nech na koledy. A hodně štěstí pri hledání bytu, nezaměstnaná samoživitelka, postižené dítě a zvíře je bez šance.
Plus jestli začne říkat divné řeči, tak to pokazí úplně. Někoho rádoby vtipného, žvatlajícího o Putinovi bych nepustila ani za vchodové dveře.
@Alexandria Nixia píše:
Názor si mít můžeš. Ale já jsem přinejmenším každý měsíc na plicním. Promiň, ale nevím, který rozumný zaměstnavatel ti přijme někoho kvůli komu by mu neustále nabíhala do podniku hygiena.Každopádně bys neměla odsuzovat člověka, když nevíš, čím si prochází.
Tak máš ID?
@Alexandria Nixia vyhodit tě z bytu opravdu nemůžou, to vlastně nemůžou nikoho. Pokud se nevystěhuješ ve lhůtě, tak musí majitel na soud a budeš vystěhována soudně. Nicméně pořád máš povinnost platit. Ale jestli do toho chceš jít, tak počítej, že to nemusí být nic příjemného. Lepší je se domluvit.
@terien píše:
Už se strachy klepu
Dneska zase řešil Bartoš problémy s bydlením, tak bacha. Já už jsem v klidu, my jsme se toho zbavili.
@inkakřivák píše:
Dneska zase řešil Bartoš problémy s bydlením, tak bacha. Já už jsem v klidu, my jsme se toho zbavili.
Tak prodat to taky můžu vždycky. Ale pan Bartoš si už delší dobu plete režim
tohle tu už všechno bylo.
K podstatnému, nedočítám, tak nevím, jestli padlo:
@Marki1985 může být vyloučena prolongace, autorka neupřesnila, jak to bylo, takže zbytečně se dohadujete
@inkakřivák píše:Čtu to teď na seznamu. Bartoš se definitivně zbláznil. Není normální. Možná v bytech. Ale v domech ho lidi pošlou do háje. Pokud nemají hluboko do kapes a nebude se jim nájem hodit. Už vidím mého otce, který vlastníma rukama postavil třípatrový barák. Jak si tam bere někoho do nájmu. Řekne nas.at. Nikoho cizího tam nechce. On to stavil pro své děti nebo vnoučata, kdo bude potřebovat bydlení. Rodiče využívají jeden byt v domě. Druhý bude pravděpodobně od září využívat naše dcera, že jde/chce k nim do kraje na střední. Nikoho cizího by tam nevzal. Nemá to zapotřebí.
@mag píše:
No a taky jde o neopravnene uzivani bytu a OCTR tenhle paragraf konecne zacinaji využívat.
Tak pokud prokáže, že aktivně hledala a hledá nový podnájem, tak těžko jí, v její situaci, přišijí nějaký paragraf.
@Alexandria Nixia Na Tvým místě bych zbytečně nevyšiloval, ale ani se na to nevyflákl a aktivně bych si hledal nový podnájem s tím, že pokud se to v nepovede v určeném termínu a Ty prokážeš, že ses o to aktivně snažila, tak těžko Tě někdo vyhodí na ulici a nějaký soud za to odsoudí. Ovšem musíš se snažit doopravdy, a ne jenom jako. Taky riskuješ, že pokud je majitel bez skrupulí, tak Ti to může pořádně znepříjemnit. O těch prohlídkách si veď záznamy a měj nějaké důkazy - svědky, e-maily a pod.
Mimochodem, s majitelem by se nešlo nějak domluvit? Proč Ti nechce prodloužit nájem, pokud včas a v plné výši platíš a nepotřebuje ten byt pro sebe? Nestěžují na Vás sousedi? ![]()
@Kelsey píše: Čtu to teď na seznamu. Bartoš se definitivně zbláznil. Není normální. Možná v bytech. Ale v domech ho lidi pošlou do háje. Pokud nemají hluboko do kapes a nebude se jim nájem hodit. Už vidím mého otce, který vlastníma rukama postavil třípatrový barák. Jak si tam bere někoho do nájmu. Řekne nas.at. Nikoho cizího tam nechce. On to stavil pro své děti nebo vnoučata, kdo bude potřebovat bydlení. Rodiče využívají jeden byt v domě. Druhý bude pravděpodobně od září využívat naše dcera, že jde/chce k nim do kraje na střední. Nikoho cizího by tam nevzal. Nemá to zapotřebí.
Bartoš pořád na něčem frčí. ![]()
Mě napadá jedna věc - jak může novým potenciálním pronajímatelům vadit, že nemáš práci? To se nikde ve smlouvě nepíše ne? To oni nemusí vůbec vědět…
Ale obecně - bránit se můžeš, ale jediný, k čemu si možná pomůžeš, je prodloužení výpovědní doby. Ale bude to jen plné nepříjemností. Proč si ale myslím, že tam něco nehraje - placení, problémy v nájmu… ![]()
Nedávno jsme s manželem byli na druhé straně. A když jsem viděla, jaká práva mají nájemci, tak jsem nestačila zírat.