Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaPaloma píše:
Na oslavu jeho dítěte bych nešla. Nemáte tak těsný vztah, aby ses ukazovala jeho dětem.
Když cítíš, že nejeví nadšení, stáhni se taky.
Buď Tě začne více dobývat a budeš si jistější jeho zájmem nebo zjistíš, že vlastně nic nechce a chce bývalce ukázat, že něco také má. Ona neví, že jsi jen na okrasu - v této chvíli. Cílem spíš je, že dítě má říci bývalce, že taťka měl někoho s sebou.
Souhlasím, na oslavu nepůjdu. Nemám chuť se seznamovat s jeho rodinou, když nevím, jestli se nevidíme poprvé a naposled. Tyhle situace mi nejsou vůbec příjemné. Nicméně jeho bývalka o mě neví. Prý vždycky dělá scény, když někoho má, a nechce mu dávat malýho. Nicméně právě nemám chuť dělat hodnou tetu, když tatínek je, svými slovy, zdrženlivej. Takže buď projeví zájem, nebo nic. 20.6. má nějakou firemní párty, kam chce, abych šla s ním. Pokud jeho zájem potrvá, dobrý. Pokud najednou půjde radši sám, bude vymalováno ![]()
@Monikap3 píše:
Souhlasím, na oslavu nepůjdu. Nemám chuť se seznamovat s jeho rodinou, když nevím, jestli se nevidíme poprvé a naposled. Tyhle situace mi nejsou vůbec příjemné. Nicméně jeho bývalka o mě neví. Prý vždycky dělá scény, když někoho má, a nechce mu dávat malýho. Nicméně právě nemám chuť dělat hodnou tetu, když tatínek je, svými slovy, zdrženlivej. Takže buď projeví zájem, nebo nic. 20.6. má nějakou firemní párty, kam chce, abych šla s ním. Pokud jeho zájem potrvá, dobrý. Pokud najednou půjde radši sám, bude vymalováno
Jo, to by přesně vyhodnotilo úroveň jeho zájmu. Teď nechoď, ale na firemní párty bych šla, kdyby chtěl.
Nedávej munici jeho bývalce ani mu nezvyšuj ego před jeho bývalkou.
@Ms.Ragdoll píše:
Pise ti kazdy den, pozval te na oslavu a detsky denVidate se o vikendech? Nekdo vic casu nema, nez o tech vikendech, uvari ti… nepsalas co ma za praci, navic ma dite atd… Ja v tom vylozene nezajem nevidim. Jste spolu necele dva mesice, to utece jak voda, to neni nic.
Z toho co pises je ale videt, ze to citis jinak a chces to jinak, ze ti to nestaci. Zarid se podle toho jak to citis, pretvarovat se a delat si nasili kdyz jsi nespokojena, nema smysl.
Příspěvek upraven 07.06.18 v 10:39
To je právě ono. Na jednu stranu vypadá, že zájem má. Na tu druhou, z mého pohledu, to není úplně to, co si představuju. Takže asi ve finále bude nejlepší to nechat plynout. Nejhorší je, že jsme úplně stejný paličatý povahy, oba štíři, takže to do sebe trochu naráží
A to jsem nikdy na znamení nevěřila. Stejně to očividně nevymyslím, tlačit někam nemá smysl. Moc děkuju ![]()
@LaPaloma píše:
Jo, to by přesně vyhodnotilo úroveň jeho zájmu. Teď nechoď, ale na firemní párty bych šla, kdyby chtěl.
Nedávej munici jeho bývalce ani mu nezvyšuj ego před jeho bývalkou.
A že jeho bývalka je materiál
No asi s ním půjdu v sobotu na ten dětský den, když už na oslavu ne. Asi ať nemá úplně pocit, že na něj kašlu já. Znám tu povahu, tuplem by se stáhl. A pak se uvidí. Děkuju ![]()
@Monikap3 píše:
A že jeho bývalka je materiálNo asi s ním půjdu v sobotu na ten dětský den, když už na oslavu ne. Asi ať nemá úplně pocit, že na něj kašlu já. Znám tu povahu, tuplem by se stáhl. A pak se uvidí. Děkuju
A ty chces chlapa s deckem, zvlast kdyz ma s byvalou podle vseho tak napjate vztahy? ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
A ty chces chlapa s deckem, zvlast kdyz ma s byvalou podle vseho tak napjate vztahy?
Tak jasně, že to není úplně můj sen. Ale dítě je v balíčku. A já nad tím teda asi úplně nepřemýšlela, brát si ho nehodlám.
@Monikap3 píše:
A že jeho bývalka je materiálNo asi s ním půjdu v sobotu na ten dětský den, když už na oslavu ne. Asi ať nemá úplně pocit, že na něj kašlu já. Znám tu povahu, tuplem by se stáhl. A pak se uvidí. Děkuju
Vidim to vsevhno dost podobne jako Ty. A taky bych mozna (?) na ten detsky den sla, ale na oslavu naroz.syna ne. Beru to tak, ze (vseobecne) seznamovat se s potomstvem fakt az v dobe, kdy je „jasne“,ze ti dva jsou par. Navic to - myslim kv.tem detem, doporucuji i psychologove.
Jsem sice jine znameni
,ale fakt mam na spoustu veci stejny nazor, i jsem (teda Ty ted asi ne) cca 2 roky sama, akorat je mi mozna o nejakych 20 let vic. ![]()
Proste to, ze by se mel vic snazit s Tebou byt (byť chapu praci i dite),udelat pro to vic, a myslim ze po 2 mes.uz sakra i vedet, jestli Te chce nebo ne. Zraneni mame od urciteho veku kazdy nejake/a, i kdyz ty obavy ze zklamani chapu taky, ale…
@LaPaloma píše:souhlas …na tu party určitě ne ..na to je ještě moře času
Na oslavu jeho dítěte bych nešla. Nemáte tak těsný vztah, aby ses ukazovala jeho dětem.
Když cítíš, že nejeví nadšení, stáhni se taky.
Buď Tě začne více dobývat a budeš si jistější jeho zájmem nebo zjistíš, že vlastně nic nechce a chce bývalce ukázat, že něco také má. Ona neví, že jsi jen na okrasu - v této chvíli. Cílem spíš je, že dítě má říci bývalce, že taťka měl někoho s sebou.
@Ms.Ragdoll píše:
Pise ti kazdy den, pozval te na oslavu a detsky denVidate se o vikendech? Nekdo vic casu nema, nez o tech vikendech… nepsalas co ma za praci, navic ma dite atd… ja v tom vylozene nezajem nevidim. Jste spolu necele dva mesice, to utece jak voda, to neni nic.
![]()
Z toho co pises je ale videt, ze to citis jinak a chces to jinak, ze ti to nestaci. Zarid se podle toho jak to citis, pretvarovat se a delat si nasili kdyz jsi nespokojena, nema smysl.
Příspěvek upraven 07.06.18 v 10:40
myslím, že v téhle fázi by měl chtít být s ní, než trávit čas na dětské párty
@Monikap3 píše:
Tak jasně, že to není úplně můj sen. Ale dítě je v balíčku. A já nad tím teda asi úplně nepřemýšlela, brát si ho nehodlám.
Ty po nem chces nejakou odpověď, naznaceni, jestli s nim neztracis cas a ma to budoucnost, a ty sama v tom pritom jasno jeste nemas. ![]()
@Venetia píše:
myslím, že v téhle fázi by měl chtít být s ní, než trávit čas na dětské párty
To ano, ale treba ji chce dat najevo, ze ji na ni zalezi, ze ji neseparuje od sveho normalniho zivota, to dite a dalsi veci k nemu holt patri, chce aby to vedela. Mozna ji takhle testuje kdovi.
A pochopila jsem, ze cas o samotě spolu travi taky, takze… ![]()
Tady je nejdůležitější jak to citi Monika, jestli ji intuice rika ze to neni ono, pak to ono proste neni. ![]()
Příspěvek upraven 07.06.18 v 11:23
Když teda neuvažuješ o budoucnosti jako o možnosti, tak nebalamuť chlapa s dítětem. Nech ho jiné, stejně to není, jak to má být.
Jak tu někdo zmínil, skutečně by měl vyhledávat kontakt s Tebou bez přítomnosti dítěte, měl by mít svoje zájmy, třeba, aby mezi Vámi mohlo k něčemu dojít.
Mohla bys časem zjistit, že je v posteli tak vlažný, že to nestačí.
Možná i proto bývalka šílí, když má jinou, že jí si nevšímal dostatečně. Cítí se zanedbaná po této stránce. Může mít nekončný vztek, že si myslí, že s jinou spí více.
Zdravý mladý chlap podle mně nevynechá příležitost. A když má něco s hlavou, šla bych od něj pryč. Je to second hand.
@Žirafa 69 Pravda, nemel by tolik spechat s tim seznamovanim ji s ditetem, kdyz sam jeste poradne nevi, jak to s ni vlastne ma. ![]()
@Žirafa 69 @Venetia @Ms.Ragdoll @LaPaloma
Všem vám moc děkuju za rady a názory. Jen teda nějak nevím, co si z toho vzít
Závěr je, že na oslavu narozenin prcka nepůjdu a nechám to celé plynout. A co se týče toho, že má dvouleté dítě. No, ne že bych byla nadšená, ale malej je fakt skvělej, už jsme spolu strávili den a jsem si jistá, že pokud bych se zamilovala a jeho otec také, nebyl by to problém. Každopádně teď s tím asi nic nenadělám. Protichůdné pocity přetrvávají, takže se spíš zaměřím na to, že jsem dala v práci výpověď a nová práce nevyšla. To mě asi zabaví ![]()
@Monikap3 A jeeeje. A nemuzes tu vypoved stahnout zpet, nez si najdes jinou?
@Žirafa 69 píše:
@Monikap3 A jeeeje. A nemuzes tu vypoved stahnout zpet, nez si najdes jinou?
Já jí oficiálně nepodala, takže jen řeknu šéfovi, že neodcházím. Jenže on je zmetek a bojím se, se mi bude mstít. A sáhne na prachy ![]()