Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQDěkuji za podporu ještě taky sjedu do obchodu a vše si osahám.
počkám si i na váš názor už se těším. ![]()
gsimča píše:
Děkuji za podporu ještě taky sjedu do obchodu a vše si osahám.počkám si i na váš názor už se těším.
Neni za co. Na kdy máte termín?
Já mám rodit 11. června, takže ještě tak nechvátám, ale chci vidět kočárek dokud se můžu hejbat! Už teď si připadám jak brontosaurus!
gsimčo, určitě si to jeď osahat ![]()
Ta nenafukovací kolečka podle mě problém nebudou. Naopak, řekla bych, že díky tomu že jsou menší než u XA, kočárek s elíp ovládá - jak už jsem psala. A hlavní je, že nafukovací jsou alespoň ty zadní kolečka a jsou opravdu i luxusně velka. takhle to je řešeno u spousty kočárků. Přední jdou zaaretovat, takže i mírný terén v lese nebo v přírodě určitě nebude problém ![]()
Hlavní plisy vidím v otočné sedačce a v tom madle před dítětem, které je už bezvadně oproti XA,XT řešeno. není v úrovni očí dítěte, nemůže si ho samo nadzvihnout - což mi teda fakt přijde šílený a dá se odepnout buď z jedné nebo z druhé strany a zvednout a vytočit díky kloubu
Já už bych XA nekupovala, možná ještě s hl.korbou ta ovladatelnost bude dobrá, ale u sporťáku s větší váhou dítěte je to děs. Kolečka se zasekávají a prakticky se ani neotáčí, když se chceš třeba otočit na místě…A havně, mimi se ti do korbičky opravdu dýl jak 7měsíců nevejde a pak bys ho vozila směrem ven a neviděla na něj. Myslím, že by ti to bylo líto. A to nemluvím o počasí v zimě…
dievcata ku autosedacke x-car potrebujem dokupit adaptery, alebo mi bude sediet ausedacka na podvozku XQ aj bez toho? dnes ten kociar uz naozaj musim objednat, lebo nakoniec malu ponesiem z porodnice na rukach ![]()
a este jedna vec. na niektorych diskusiach doporucuju namiesto x-car radsej autosedacku maxi-cosi. aky je vas nazor? ja totiz netusim co mam od autosedacky ocakavat, je to totiz nase prve babätko aj prvy kociar
termín mám 25 července a za měsíc svatba tak už teť mám bříško jak sud no chci vidět jak to přečkám,ale o svatební noc nemám obavy apetit mám ještě větší ![]()
No vše má své pro a proti,ale už teť si myslím že půjdem do XQ.Všem děkuji za rady a trošku podpory.
jupi už ať se zbavím toho bříška a budu trajdat s X-LANDREM.Budeme mít kluka tak to si užiju. ![]()
podotýkám třetí kluk holt holka mi není souzená.
,ale hlavně jak to bude zdravé. ![]()
gsimča píše:
termín mám 25 července a za měsíc svatba tak už teť mám bříško jak sud no chci vidět jak to přečkám,ale o svatební noc nemám obavy apetit mám ještě větší
Tak to ti závidím, já jdu uspávat kluka a většinou už usnu s ním. Pak vylezu a když na mě manžel kouká jak švrdlám očima, tak mě radši pošle spát
! Jediný co stíhám, je občas jěště něco naklepnout sem do diskuzí! Tak krásnou svatbu a jěště hezčí svatební noc
!!!!!
tanali, musíš si koupit adaptéry.
Jinak maxiCosi je lepší cos e týče bezpečnosti.....něco jako VOLVO mezi auty ![]()
jestli nepočítáš peníze, investuj do ní ![]()
gsimčo…já škemrám s třetím, ale představa, že to bude třetí kluk
…jdu se odstřelit ![]()
Ale na dnešek se mi zdálo, jak si dělám asi 3těhu testy a všechny byly pozitivní…
![]()
http://www.detskyraj.cz/…partner-plus
tady je všechno v popisu a taky, u té zelené barvy je přímo už vyfocená ta nová korbička ![]()
Ahojky,
tak před chvílí jsme se vrátili z našeho výletu do Prahy a abych se dostala k tomu hlavnímu, a to je hodnocení našeho vysněného kočárku XQ.
Tak kočárek mě opravdu zaujal od samého začátku. Pro maminky, které mají strach z malých koleček, tak jenom dodávám, že já už se jich vůbec nebojím
! Zas tak malá ty kolečka opravdu nejsou a můžu říct, že i kočárek samotný je mírně odpružený, takže se nebojím ani nějákého velkého drncání
! Kočár určitě zvládne středně těžký terén, jeho ovladatelnost je neuvěřitelná, lehce jednou rukou otočíte na místě
. Samozřejmě je to zkoušené v krámě, ale nebojím se, že by se vlastnosti změnily i venku na chodníku.
Další vychytávkou je lehké nasazení korbičky a sportovní sedačky pouze nacvaknutím na konstukci
! Při přepravě, když potřebujete ušetřit místo, lehce sedačku vyndáte a dáte do kufru zvlášť konstrukci i sedačku (vhodné pro menší auta)
! Korbička má opravdu polohovatelnou zádovou opěrku a to tak, že po straně korbičky zatáhnete za popruh a opěrka se zvedne
. Nečeká vás žádné šahání za hlavu dítěte!
Nadchlo mě i madlo, které je pokryté „koženkou“, polohovatelné teleskopicky i v kloubu (vhodné pro vyšší postavy)
!
Košík je uzavírtelný, takže pokud nevzete velký nákup, tak nic nevytrousíte.
Ke sportovní sedačce bych pouze dodala, že mi přišla trošku malá, ale určitě větší než má nové Jané Slalom Reserved. Ta malá sportovní sedačka mi ale nevadí, když si to tak vezmu, tak mi první dítě ve 2 letech spalo v kočárku minimálně! Pouze jenom když jsme někam cestovali! Pro mě tedy dostačující
!
Luxusní materiál, perfektně vymyšlená bouda, která je lehce odjímatelná
!
Co se týče barviček, tak u mě jednoznačně vede červeno-šedá (neni to jen obyčejná červená, je to spíš taková malinová a je strašně úžasná-sladká). Ostatní barvičky jsou taky krásné!
Denny- Co se týče brzdy, tak já musím říc, že nám s ní šlo manipulovat celkem snadno. Nebyla potřeba vyvíjet nějáká velká síla!
Co se týče fusaků, tak jsem to nestihla pořádně zjistit, protože nám potom prodavačka odběhla k jiným lidem (bylo tam strašně narváno)! Já jsem si ale jistá , že určitě zainvestuju do originálu (cca 700,–), protože žádný jiný by se mi v tom snad ani nelíbil
!
Co bych jěště dodala? Asi už nic, protože já mám kočárek na 100% vybraný a nemůžu se dočkat, až v něm bude malá jezdit
!!!!!
![]()
Jitko, super
Já ti říkala, že se bude líbit a ta barva je opravdu krásná. No s tou brzdou, je možné, že šla ztuha zrovna u jednoho kusu…mě dorazil ten Jané a tam jde ta brzda oproti našemu Slalomu zase zvolna ![]()
Jinak s tím fusakem - originál Xlander je ale jen do hluboké korbičky, do sporťáku není. Tak si to ještě ověř ![]()
Tak jsem přeměřovala ty ššířky sedačky
Jané 31cm, Xlander XQ 32cm
Ondra se nám tam v 11měsících vejde v pohodě, takže se bát nemusíte.
Na prodejně jsme ho zkoušeli i do toho Xlanderu a bylo to stejné ![]()
tak myslím, žes uklidnila a navnadila ostatní
a hlavn
ě co se týče těch předních koleček - já bych se jich taky nebála. jak jsi psala, zas tak malá teda nejsou ![]()
A my už jezdíme HEČ ![]()
Denny píše:
Jitko, superJá ti říkala, že se bude líbit a ta barva je opravdu krásná. No s tou brzdou, je možné, že šla ztuha zrovna u jednoho kusu…mě dorazil ten Jané a tam jde ta brzda oproti našemu Slalomu zase zvolna
Jinak s tím fusakem - originál Xlander je ale jen do hluboké korbičky, do sporťáku není. Tak si to ještě ověř
Tak jsem přeměřovala ty ššířky sedačkyJané 31cm, Xlander XQ 32cm
Ondra se nám tam v 11měsících vejde v pohodě, takže se bát nemusíte.
Na prodejně jsme ho zkoušeli i do toho Xlanderu a bylo to stejné
tak myslím, žes uklidnila a navnadila ostatnía hlavn
ě co se týče těch předních koleček - já bych se jich taky nebála. jak jsi psala, zas tak malá teda nejsou
A my už jezdíme HEČ
Holky já jsem rozhodnutá že Zatím se mi stejně kočáek neprodává, tak asi zkusím počkat natu mojí vysněnou barvičku amethystovou…A pokud ne tak to stále váhám mezi carbon a roksy Mě by totiž prostě zajímala naživo ta barva roksy potřebuju se naní jet někam podívat, ale netuším kam. . Mám Možnost je do Hradce králové zítra asi, Ale nevím kde tam by měli kočárky? Nevíte asi ne že?
Jíto díky za vyčerpávající kometáře, Jako já jsem pro xq rozhodnutá stopro protože potřebuji tu korbičku přehaz. to je pro mě priorita číslo jedna. Kvůli tomu chci jiný kočár. A měla jsem strach z těch malých koleček a když píšeš že zvládne střední terén tak jsem spokojená , v těžkém jezdit stejně nebudu. ![]()