Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná píše:
Jasne ze som zlatokopka. Vsetky moje prostriedky idu na spolocnu rodinu. Ak ma chlap ako tajny konicek zensku, beriem to nie len ako podvod na mne (klame mi do oci) ale aj na detoch (obera ich o moznosti, aj keby to mali byt len drobne co by mohol sporit detom pre buducnost, ale dostane to milenka)
presne…a pekny sloh mimochodem
Tak i ja sem byla milenka a bylo to dost dobry. Zamilovala jsem se hrozne moc. Strasne jsem si to uzivala, jak byl pozorny, a tak. Ti dva jsou porad spolu a myslim, ze jsou ted mnohem stastnejsi, nez pred tou nasi aferou. Urcite jsem byla trubka a podle vas jsem teda bezcharakterni. Asi se s tim smirim ![]()
@zrzana2 já si nemyslím, že jsi bezcharakterní. Spíš by mě zajímalo, jak ses cítila, když byl tvůj milý zrovna s manželkou, jestli tě to netrápilo a proč jsi do toho šla. A jak to skončilo nebo spíš proč?
@PaníBovaryová trápilo a hrozně. Šla jsem do toho tím stylem, že jsem dělala v hospodě, on tam chodil, hodně jsme si povídali, flirtovali jsme, pak jsme spolu obcas nekam jeli, porad jsem to brala tak, že pres vsechno okouzleni s nim spat proste nebudu…ma zenu…jenze to byl prusvih, on po me sex nechtel a to docela dlouho, porad me mazlil a hladil a byl na me strasne hodnej, no zamotali jsme se do toho oba. Sliby, ze se rozvede stridalo to, ze tam ma kluka(9let) a ze proste nemuze, pak uz mi samozrejme blbnul hlavu. Rozsekla jsem to az tim, ze jsem mu napsala mail(vedela jsem, ze si ho ta jeho precte). Treba mas pravdu a v tuhle chvili jsem se zachovala minimalne bezohledne, ale to co po tom nastalo me pomohlo se odrazit a jit dal a oni dneska maji dalsiho prcka a co obcas slysim od znamych, tak je to tak nejak semknulo. No hrda na sebe nejsem, hlavne ted, kdyz cekam mimco a uvedomim si, ze bych byla v situaci te podvadene…Ale stejne to bylo moc pekny
![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
Konečně se tu objevil člověk s charakterem a normálním názorem, souhlasím s každým Tvým slovem…![]()
A pro milenky a nevěrníky, to co děláte je jen jednodušší řešení a vymlouvat se na to, že to jinak nejde je hooodně ubohé…Vždycky jsou MOŽNOSTI!!!
Jen je těžší, snažit se vztah zachránit nebo na rovinu říct, že s partnerem/manželem/manželkou být nechci…
@Maculinka píše:
Doufám, že tu nikoho neurazím, ale dle mého názoru ten, kdo VĚDOMĚ ubližuje lidem tímto způsobem, tak nemá dostatečnou sociální inteligenci. Takovíto jedinci mají plno výmluv, proč tak jednali, proč tak chtějí jednat a omlouvají si to různým způsobem. Kdežto člověk se správným charakterem a sociální inteligencí má své hranice a i přes jeho tužby si umí říct „ne, nehodí se to“. Myslím si, že člověk s dostatečnou inteligencí umí řešit takové situace normálně. Když dojde k nevěře, přiznat si, že udělal chybu a řešit ji, postavit se k tomu čelem - takto jedná inteligentní člověk. Nevyčkává a neoblbuje okolí s očekáváním, že „ono to nějak dopadne“. Nejzajímavější je sledovat, jak se právě potrefené husy tady snaží nejvíce hájit a hledat všemožné výmluvy pro své jednání - je mi to úsměvné.Ono ne nadarmo se říká, že nevěra je čin slabších.. Největší legrace potom je číst „ale já nejsem spokojen/á se sexem ve vztahu“ nebo „už ji/ho nemiluji, nepřitahuje mě“.. opravdu inteligentní v tuto situaci tomu ještě přitížit nevěrou
Někdy nabývám dojmu, že si někteří opravdu myslí, že ta nevěra je má nějak vysvobodit nebo co..
@Bábi Zlopočasná píše:
Jasne ze som zlatokopka. Vsetky moje prostriedky idu na spolocnu rodinu. Ak ma chlap ako tajny konicek zensku, beriem to nie len ako podvod na mne (klame mi do oci) ale aj na detoch (obera ich o moznosti, aj keby to mali byt len drobne co by mohol sporit detom pre buducnost, ale dostane to milenka)
No vidíš, když ti to tak vyhovuje, tak to je v pořádku. To já všechny své peníze do rodiny rozhodně necpu a klidně pozvu kamarádku na kafe a nemám výčitky, jak v tom okamžiku okrádám vlastní děti, neb jsem jim tímto zlovolným činem nepřihodila pajsku na spoření.
@Bábi Zlopočasná píše:
Chudera preto, ze si nevies (nevedela si) najst chlapa co by o Teba stal aj verejne.
Počkej, brzdi, to je tvoje představa, že je potřeba chlapa veřejně vystavovat
Já s ním byla ráda pro ty chvíle, kdy jsme si spolu povídali, sdíleli zážitky z kulturních akcí, sexíkovali. K tomu opravdu veřejnost nepotřebuji, na koncerty či do postele je s sebou tahat nehodlám
A bylo jedno, jestli šlo o ženáče nebo o regulérního přítele, nějaké představování kamarádům či příbuzenstvu jsem připustila až u svého posledního přítele ve chvíli, kdy mi bylo jasné, že ON je ten, s kým bych chtěla doopravdy žít a mít děti.
Diskuze je nazvaná „Z pohledu milenek“, ale mně to spíš přijde, že si tu manželky hledají kdejaké záminky, jak na milenky hodit vinu za svůj špatný výběr partnera
Já souhlasím s tím, že chlap, který milence nakecává, jak je na tom v manželství špatně, je srab - tohle by měl řešit s manželkou a ne s milenkou a osobně si neumím představit, že bych si s někým takovým něco začala. Už jenom proto, že je docela pravděpodobné, že když pomlouvá manželku, tak stejně nelichotivě se bude vyjadřovat i o milence. A stejně tak milenka nemůže za to, že mají manželé v rodině nějaký problém, který spolu v lepším případě řeší nedostatečně, v horším se tváří, jako když neexistuje a ženáč si hledá náhradní řešení mimo manželství. Jakého chlapa jste si vybraly, takového máte a milenky váš výběr nijak neovlivňovaly
Lahůdkou je pak milenec - sukničkář. Pokud si žena takového vezme, nesmí se pak divit, že se otáčí za každou sukní, která kolem něj projde, což byl případ mého ženáče. A ne, OPRAVDU mi nevadilo, že když není se mnou, je s manželkou a když není se mnou ani s manželkou, je s nějakou jinou. Rozhodně mi vztah s ním pomohl k (zatím) spokojenému manželství, protože pod vlivem vzpomínek na něj jsem některé věci začala řešit s větší tolerancí. ANO, netvrdím, že to tak zůstane navždy, uvědomuji si, že nic není věčné, ani manželství takové nemusí být.
@Anonymní píše:
To já všechny své peníze do rodiny rozhodně necpu a klidně pozvu kamarádku na kafe a nemám výčitky, jak v tom okamžiku okrádám vlastní děti, neb jsem jim tímto zlovolným činem nepřihodila pajsku na spoření.
No ja pozvem bez vycitiek kamaratku nie len na kafe, ale aj na kolacik
Ale nepcham tie prachy poza manzelov chrbat do cudzieho chlapa a neculim sa potom doma ze to bolo „na konicek“.
Počkej, brzdi, to je tvoje představa, že je potřeba chlapa veřejně vystavovat
Nemusim chlapa verejne vystavovat, ale nechcem sa bat ze nas niekto uvidi. Aj moj chlap ma doma tajil, kym nebolo iste ze to nase stretavanie je navazno. Ale nemal plne gate z toho, ze by nas mohol niekto spolu zbadat.
Ja viem ze to malo byt z pohladu mileniek a dlho som len citala… lenze cim dalej tym viac mam dojem ze nevera sa povazuje za hodnotnejsiu nez „oficialny“ vztah… a asi mnou mlatia hormony tak som sa v istom okamihu neudrzala.
I já byla v té pozici časem mi to přestalo stačit dnes už žijeme dva roky spolu a oficiálně a jeho bývalá je spokojená s jiným ale jako milenka nic moc a to jsem chtěla po těžkym rozchodu chlapa jen na sex
Ahoj. Přidám názor své kamarádky.
Sama jsem ta opuštěná s dětma, která odsuzuje nevěru a rozbíjení vztahů.
Moje kamarádka tím prošla asi před deseti lety. Manžel ji opustil kvůli milence a nechal ji se synem.
Ona striktně trvala na tom, že nikdy zadaného.
A v současné době rozvádí manželství se dvěmi dětmi.
A komentovala to slovy : „Tolik let si přeji být šťastná a v dnešní době už je mi jedno za jakou cenu. Záleží mi pouze na svém štěstí. Já jsem si tím prošla taky, tak proč ne jiná“
Co když jednou i přes svoje zásady udělám co ona? ![]()
@makynah pretoze staviat stastie na nestasti druheho.. nemusi dobre dopadnut. Ale je fakt, ze ked mne zdochla koza, tak susedovi by mali dve, a ked nie, tak im treba pomoct ![]()
@Anonymní píše:
Ale no tak… asi moc sex ráda nemáš, když se při něm považuješ za matraci, ne?![]()
Hele, mně můj milenec nic nenakecával. Naopak, vcelku jsme neměli důvod se bavit zrovna o jeho manželce, nicméně když už z nějakého důvodu byla zmíněná, tak o ní mluvil hezky.
Že je to jenom milenec, to bylo jasné nám oběma. Byl strašně moc fajn, velmi zábavný, milý, vtipný, sálala z něj pozitivní energie, byl velmi inteligentní a měl kulturní i společenský přehled… no a samozřejmě sex s ním taky nebyl k zahození… prostě chvíle s ním jsem si užívala a byla jsem za ně moc ráda. Zároveň s tím jsem si moc dobře uvědomovala, že jako stálého partnera bych ho nechtěla, protože nejsem natolik silná osobnost, abych vedle něj dokázala žít. Už jenom proto, že on ženský k sobě přitahuje jak magnet a je to sukničkář. Prostě co mi imponovalo jako milence, to bych jako manželka nesnesla. Takže mně nevadilo, že jsem ta druhá, protože o místé té první jsem nestála. I když tedy rozchod s ním jsem dost ořvala (ale musela jsem, měla jsem pocit, že vedle něj začínám ztrácet reálný náhled na situaci).
Jeho manželku jsem neřešila. Já jí věrnost neslibovala a vlastně jsem ji ani neznala. Jak to oni dva mají doma vzájemně zařízeno, do toho mi vcelku nic není. Odvést od rodiny jsem ho nechtěla a ani jsem se ho nesnažila odvádět v době, kdy mohl být s manželkou. Vídali jsme se výhradně na jeho pracovních cestách nebo v době, kdy mimo bydliště byla jeho manželka. K němu domů jsem nechodila.
Hmmm a morální zásady???nic neříkají???
@Bábi Zlopočasná píše:
@makynah pretoze staviat stastie na nestasti druheho.. nemusi dobre dopadnut. Ale je fakt, ze ked mne zdochla koza, tak susedovi by mali dve, a ked nie, tak im treba pomoct
@Bábi Zlopočasná píše:
No ja pozvem bez vycitiek kamaratku nie len na kafe, ale aj na kolacikAle nepcham tie prachy poza manzelov chrbat do cudzieho chlapa a neculim sa potom doma ze to bolo „na konicek“.
No vidíš, sama si pozveš na kafe i koláčik svoje kamarádky a není ti líto vrazit do nich peníze, ale manželovi bys to kafe a koláček pro kamarádky nedopřála a nutila ho radši peníze hodit do rodinného prasátka
Hele, já fakt nevím, do čeho manžel vráží svoje peníze, já mu je nekontroluju a nepřepočítávám, však ať si je utratí, za co chce. Pokud je vráží do milenky, nemusí se přede mnou alespoň tvářit, jako že šly na koníčka ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Nemusim chlapa verejne vystavovat, ale nechcem sa bat ze nas niekto uvidi. Aj moj chlap ma doma tajil, kym nebolo iste ze to nase stretavanie je navazno. Ale nemal plne gate z toho, ze by nas mohol niekto spolu zbadat.
Nevím, neměla jsem pocit, že by můj ženáč měl plné gatě z toho, že by nás mohl někdo vidět. Chtěl jít na výstavu, neměl po ruce manželku, pozval mne a normálně jsme šli. Na jednom koncertě jsem ho potkala s nějakou slečnou, normálně se ke mně hlásil a očividně neměl obavy, že to vyžvaním jeho manželce. Vzpomínám si, jak mi jednou volal a během hovoru potřeboval cosi najít, tak strčil sluchátko do rukou svému malému synovi, aby mě mezitím zabavil. Tím, že jsme se stýkali na jeho pracovních cestách, mne znali jeho blízcí spolupracovníci a taky mu to evidentně žíly netrhalo. Rozhodně jsem se s ním neskrývala o nic víc, než s jakýmkoli jiným svým přítelem. Pravda, do bytu jsem za ním nechodila, ale popravdě, sama v bytě chlapa jsem byla až s tím, ze kterého se vyklubal můj manžel. Mně to přijde, že manželky to vidí kolikrát zbytečně komplikovaně (a že sex s jinou zbytečně přeceňují). ![]()
Konečně se tu objevil člověk s charakterem a normálním názorem, souhlasím s každým Tvým slovem…

A pro milenky a nevěrníky, to co děláte je jen jednodušší řešení a vymlouvat se na to, že to jinak nejde je hooodně ubohé…Vždycky jsou MOŽNOSTI!!!
Jen je těžší, snažit se vztah zachránit nebo na rovinu říct, že s partnerem/manželem/manželkou být nechci…