Začínám běhat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
90
4.8.19 09:28

@dicentra páni to je fakt skvělé 👍 👍tleskám.. Jo a moc ti to sluší :)

Já byla běhat včera ráno 6km a dnes ráno 7,5 km.. Zítra pauza :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
4.8.19 15:28

@Masha0607 Děkuji ;) Běhám od 6. června, takže 2 měsíce, zpravidla 6× týdně, v sobotu jsme většinou na nějaké akci, takže to mám jako odpočinkový den, teď už běhám 60 minut vkuse bez přestávek svižné chůze, trasa má délku cca 9 km terénem louka, les. U stravy jsem změnila 2 zásadní věci. Přestala jsem pít slazené, dřív jsem pila limonády typu Vinea, Mirinda a teď si dám denně jen skleničku domácí šťávy, tu jsem dřív taky pila hodně často. Potom jsem přestala dělat prasácký večeře jako langoše, bramboráky, lívance a tak, dám si třeba jen nastrouhanou okurku s kefírem, nebo nějakou jinou zeleninu. Na akcích už ke všemu jím jenom zeleninu, přestala jsem s pečivem, ale to je tak všechno.

• Citovat
  • Upravit
1039
4.8.19 23:56

@dicentra Je toho dost. :) Jsi opravdu dobrá. Třeba budu mít jednou vůli jako ty. Ja taky vynechala pečivo, ale mou neřesti jsou čokolády :roll: Ale ty jsi příklad toho, ze když nekdo neco chce, tak to jde. Jdeš mi příkladem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
5.8.19 03:37

Ahoj,
ráda bych se k vám přidala. Začala jsem běhat letos asi v březnu, nikdy předtím jsem nebyla žádný sportak, ale teď uz jsem se na sebe nemohla ani podívat. Začala jsem na 86kg, v současné chvíli mám 76,5. Ráda bych se dostala na 70. Mám speciální botasky na běh, adidasky ze sportisima za 900. Snazim se plánovat si dny tak, aby mi každý den vyšla pulhodinka na můj 4 km okruh, ale je to boj. První měsíce jsem se fakt nutila, teď je to lepší s viditelný mi výsledky. S hubnutim jsem začala od nového roku a protože jsem nebyla spokojena s ubytky váhy, navštívila jsem i vyzivovou poradkyní, ta me povzbudila, ze ideální ubytek je cca 1 kg měsíčně, pomohla mi změnit, dle mých možností, jídelníček a teď to jde lépe. Budu ráda i za podporu tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
5.8.19 15:28

@Elizabeth 7 vítej :D..také ti jde váha pěkně dolů :) blahopřeji.. Já začala běhat též v březnu, před tím jsem hodně chodila..

Já vás obdivuji, že zvládáte skoro každý den běhat.. Já většinou ob den jen sobota, neděle po sobě.. Musím taky plánovat abych to skloubila, zahrádka, vnučka, doma mám teď 13tiletého puberťáka, domácnost, únava z práce :) :D však to znáte

Potřebuji aspoň minimálně 40 minut běhu, pak domu to mám ještě nějakých 7 minutek svižné chůze a pak aspoň 15 minut ještě cvičím a protahuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
5.8.19 20:24

@Čumila děkuji. Taky jsem před tím chodila a snažila se zlehka cvicit, hlavně jogu, ještě jsem kojila. Naši nejmladší slecne je dnes rok.

Musím chodit každý den, potřebují rutinu, jednou si řeknu, ze nemusim a pak se budu dokopavat hrozne tezko. Naštěstí me můj muž velmi podporuje, tak se snaží hodně pomáhat, abych si čas mezi zahradou, domácnosti a péči o 3 slečny někde našla.

Vnučka? To musíš být cupr mladá babička.

Ja jdu asi 5 min pěšky a pak cca 25 min běžím a pak zas 5 min pěšky, kdy se snažím protáhnout. Ráda bych ještě cvicila, ale to už nedávám. Ještě 2× denně chodíme s holkama na vycházku. Starší dvě jedou na kole a ja za nima pelasim s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
5.8.19 21:58

@Čumila Děkuji za lichotku, manžel si pořídil nový foťák, tak ho musel hned zkoušet a já jak jsem nadšená z těch objevených lícních kostí, tak jsem si sem tu fotku dala, možná to je nějak hned po běhu, jak se lesknu :lol: Mám ze sebe opravdu radost, ale mám trochu obavy, jak se mi bude chtít v zimě :think:

• Citovat
  • Upravit
dicentra
5.8.19 22:08

@Masha0607 Špatně jsem to napsala, pečivo jsem přestala jíst jen na akcích typu oslava, svatba a tak, jinak ho jím normálně, změnila jsem to sladké pití a prasácké večeře, ty asi dělají nejvíc, udělala jsem třeba pro každého 3 langoše, jedli jsme až kolem osmé večer a potom už nebyl žádný výdej energie. Pak jsem ještě přestala kupovat slané pochoutky, my v dost velkém jedli soletky, brambůrky, arašídy a tak :roll: Na čokoládu mám takový trik, dám si půl hodiny před během, pak mám pocit, že ji hned spálím :lol: Je mi ctí, že jsem někomu příkladem :oops:

• Citovat
  • Upravit
dicentra
5.8.19 22:18

@Elizabeth 7 Vítej mezi nás :mavam: Koukám, že už běháš dlouho, můžu se zeptat na ty boty? Běhala jsi i v jiných, nebo máš hned koupené na běh? Nemám speciální na běhání, běhám ve svojí pracovní obuvi, která má zesílenou podrážku, ale asi nijak netlumí otřesy, tak přemýšlím, jestli pořídit speciální, nebo je to zbytečné. Běhám terénem louka a les, po asfaltu vůbec, případně jen po vyježděné cestě. Co myslíš? Super, že jsi shodila 10 kilo, člověk ze se má dobrý pocit, co? ;) Měříš se i na cm? To mi přijde ještě lepší :lol:

• Citovat
  • Upravit
1039
6.8.19 07:35

@Elizabeth 7 Taky te tady vitam, máš muj obdiv,3 deti a ještě stíháš 6× týdne běhat. Ja mám dvě a to je pořád něco. Musim zapracovat a opravdu si ten cas najit. Mám další inspiraci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
6.8.19 07:39

@dicentra Dobré ráno, tak jsem na tom pořád stejně. Vaha ani centimetry se nehly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
6.8.19 08:52

@dicentra od začátku beham v těch speciálních. Když jsem jen chodila měla jsem obyčejné botasky. Běhá se mi v nich fakt dobře, jsou lehké a beham i po kamenite cestě a otřesy moc necítím. Radši jsem si je pořídila, mám problémy s kolenem. Cítím se mnohem lépe, hlavně nejsem furt tak unavená. Ja se nějak měřit neumím. Jsem schopna si naměřit i víc než minule a paní nutriční mi pak nameri úplně něco jiného. V pase hubnu pomalu za minulý měsíc 1 cm a přes boky 3 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
6.8.19 08:58

@Masha0607 díky. Jo, s dětmi je to náročné, občas jdu až večer, kdyz už jsou všechny v pelechu, a to se mi nechce ještě trochu víc než obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.8.19 10:41

@Elizabeth 7 3 holčiny, tak to se máš tedy co otáčet, to jsi fakt dobrá, že si najdeš čas…moje dcera nabrala během mateřské na 80kg má jen jedno dítě a bohužel zatím ji nic nepřinutilo začít s tím něco dělat :( mě to moc mrzí..nabízím podporu, možnost, že budeme spolu chodit atd..ale k ničemu, musí chtít sama…třeba dozraje

dnes mám volno byla jsem se synem u zubaře a ještě nás čeká rehabilitace..tak jsem ráno vyběhla už v půl šesté :-) nádhera..ten klid

@dicentra běháš často :) tak asi bych pořídila boty na běhání..vhodné do terénu a aby tlumily..ony ty běžecké boty mají speciální tlumivé mezipodešve atd.
já dřív běhala v botách z Lidlu, a když jsem pořídila nové běžecké tak to byl fakt rozdíl, komfort na noze. Hlavně pořizuj o číslo větší velikost.
Mám Mizuno Vave Surge silniční z výprodeje Sportissima, je to už nějaký starší model tak byly zlevněné na 1200,–..zatím stačí

@Masha0607 nezoufej, půjde to.

Dnes mě potěšila zubařka..,prý..,, vy jste nějak zhubla " :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
6.8.19 20:07

@Čumila ja měla po první taky přes 80 a nic jsem se sebou nechtěla dělat. Pak jsem začala i dálkově studovat VS, tak nebyl ani čas. Po druhé dceři jsme plánovali ještě třetí, tak mi hubnutí přišlo zbytečné. Konečně po temer 8 letech vorvanstvi nazral čas. Ale jsi úžasná babi, kdyz nabizis hlídání kvůli sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková