Začínám běhat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hegy
16.8.19 14:15

@danyk dekuji…

• Citovat
  • Upravit
543
16.8.19 14:58

@Čumila jo, je super. My už tam jedeme po 4. Naše holky tam miluji Mamutikuv vodní park. @Hegy během po polních, lesních cestách, taky se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
16.8.19 17:16

@Hegy zdravím. Běhám po vedlejších asfaltkách za městem, mezi domky, část trasy vede i podél řeky lesem po cyklostezce lesem, jsme malé město tak tu není na vedlejškach provoz, když chci do lesa tak to mám bohužel do kopce, ale z kopce se pak se dá pěkně běžet sice po asfaltce, ale zase klidovymi zónami domky chaty, chalupy provoz minimální.
V podvečer jsem se lesem ze začátku trochu bála, ráno vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
16.8.19 17:52
@LucyLuci píše:
@Čumila to víš já bych chtěla všechno rychle a hned. Ale snad se to zlepší teprve začínám. Akorát mě ten běh nějak začal bavit a asi to nebudu stíhat dat dohromady s posilovnou kde vzít na všecko čas. :lol:

A to bych ještě chtěla začít s angličtinou ať nejsem úplný neznalec :mrgreen:

Právě mě napadlo třeba běhat se sluchátkama a něco naposlouchat tak uvidím :)

Doporucuji na angličtinu stránky helpforenglish, co se týká gramatiky, tak to pomůže fakt hodně.
Já poslouchala vždycky při běhání audioknihy, mě to nabudilo, abych ještě běžela, abych mohla poslouchat dýl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2268
16.8.19 23:11

@Opiska díky kouknu ale nejsem úplně technický typ tak musím něco postačovat do mobilu a koupit bezdraty

@Hegy běhám kousek městem než si dobehnu na to své cyklostezka podél řeky buď jde okruh od mostu k mostu nebo na jedné straně je pěkná cesta do lesa podél řeky, ráno se nikdy nebojím většinou potkám jen rybáře a běžce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2268
16.8.19 23:17

@Elizabeth 7 užij si dovolenou a hlavně ať vám vyjde pěkné počasí ;)

*Tak dnes ráno jsem se vykopala, dala si zase 5km, ale nadšená jsem nebyla, pichalo mě v boku tak jsem dala běh s chůzí, holky je možné, že když střídám běh a chůzí jsem rychlejší než když jen běžím? Přemýšlím jestli radši střídat běh a chůzí a prodlužovat čas nebo radši co nejdéle běžet… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
17.8.19 06:32

@LucyLuci to píchání časem přejde. Zkus dýchat víc do břicha. Jo klidně to rychlejší být může 😁také jsem to zaregistrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
17.8.19 09:06

@LucyLuci tím rozhodně nic nezkazis a pohyb to je. Jedna ma kamarádka, dost intenzivně se zajímá o sport a zdravé jídlo atd, mi dokonce říkala, ze indiansky běh je lepší než samotná chůze čí běh, prostridas-zapojis více svalů.

Stezky kolem řek vám závidím, to musí být krása. :D Bydlíme na vesnici s jedním smrdlavym potokem. :(

To dýchání do břicha je lepší. Už dříve jsem zkoušela běhat, vždy to byla katastrofa. Asi před 2 lety jsem začala chodit na jogu se zaměřením na zpevňování pátečního dna, první lekce jsme trénovali jen dýchání do " kalhotek", myslím, ze díky tomu mi to běhání konečně jde, protože jsem se naučila dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.8.19 09:34

Já někdy mám pocit, že buď funím, nebo nedejchám. Jóga se u nás cvičí, ale ta mě neláká. Bavilo mě pilates, ale to dýchání u toho mi taky přišlo přesně naopak, jak dýchám normálně.
Včera jsem dala kolečko, pak kousek chůze a zase běh. Takže skoro dvě kolečka. Nejhorší (?) je, že se asi po 100 metrech těším, až to budu mít hotové. A hlavně nevím to tempo běžení, přijde mi, že sotva zvedám a vleču nohy, že je to něco mezi chůzí a během, ale když člověk pak běhá už ty kilometry, tak asi taky nemá závratné tempo. Jsem zblblá z těch atletik v TV. Oni tam 1500 běhají jak sprint :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2268
17.8.19 10:57

@Čumila to píchání mám jen někdy tak právě nevím z čeho někde jsem četla že i třeba z jídla před během :nevim:

@Elizabeth 7 jóga a podobně to už bych asi nestíhala časově, ale když běžím funim jako blázen ale snažím se dýchat z hluboká, jen jak sotva dýchám mám strašně sucho v puse cestou, a cesta podél řeky kousek jakoby cyklostezka rádoby chodník a kousek lesíkem super to je opravdu na běhání jak stvořené ;)

@danyk já právě koukala na stránky za kolik času běhají 5 a 10km a půlmaraton a maraton a taky mi přijde že musí běžet jak srnky celou cestu 8o 8o 8o
Taky bych to chtěla jednou zvládnout třeba půlmaraton

Jinak holky já nevím jak běhate ale já mám občas pocit, že běžím strašně pomalu skoro jako když jdu :oops: :oops: :oops:

Ale dneska jsem happy sice pomalá ale šťastná, ráno v šest jsem vyběhla, uběhla 3km pak jsem musela jít nějak jsem nemohla tak jsem 200metru šla a pak jsem se hecla že dám ještě kus a už jsem to doběhla až domů tzn. Celkem 10km ale jak píšu šnečím tempem 1hod 10min 8) 8) 8) i tak mám radost :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
17.8.19 11:03

@LucyLuci teda..tleskam..jsi dobra..ja jsem zatim rada, ze denne ujdu 5km…chci na to jit pomalu..na beh si pripadam porad težká :oops: a jeste se zeptam, kam si davate treba klice, mobil, ja taham jeste pepřák ( jsem posera a asi zblbla z tech krimi) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24292
17.8.19 14:25

Tak to já denně ujdu dost, ráno 2,4 km když vedu do školy a jdu zpátky a to samé odpoledne. Parkrát jsem to šla i 3× denně, ale to už jsem teda říkala, že mě nebaví. Ale to teda nechodím na rychlost. Jen když jdu sama, tak jdu asi 20 minut. A půlka cesty jsou slušná převýšení :-). Doufám, že se mi kondice na běhání zvedne, přestanou mě bolet nohy a budu u toho vypadat lépe, abych mohla chodit dřív a ne až v 10 večer :-). To si pak pořídím i nějaký ten obleček a běhací boty. A nebudu muset řešit, že mi kloužou legíny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2268
17.8.19 14:40

@Hegy já i zhubla trochu vážím kolem 69 tak jsem se dostala pod magickou sedmdesátku ale spíš jsem měla stres a nejedla než že bych zlepšila jídelníček. Mám z dneška taky dobrý pocit, ale pořád mám pocit že je to moc pomalé, ale snad to bude pro mě motivací :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2268
17.8.19 17:36

@Hegy jo jinak já mám takovou tu kapsičku na mobil kolem pasu a kraťasy s kapsami takže klíče v kapsičce ale když běžím v leginach klíče se vejdou k mobilu víc nenosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.8.19 21:46

Zkušenější běžkyně, do jakého počasí se dá běhat? Ještě v listopadu to většinou jde, nebo i dýl? Čím se řídíte?
Dneska jsem zjistila, že s 30litrovým pytlem s plastovým odpadem se běhá blbě i dolů z kopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková