Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky taky bych ráda začala s během, mohu se k vám připojit a ptát se? Kondičku dobrou určitě nemám, baví mě posilování, ale na kardio jsem byla vždy moc líná a zadýchaná, tak asi je nejvyšší čas začít. ![]()
@LucyLuci ahoj. Ptat se určitě můžeš. Pokud budu vědět rada odpovím.
V našich končinách posledních pár dní k vecerou pěkně poprchava, už jsem 2× pěkně zmokla. Musím vydržet, zas se mi váhá hnula o 4 dkg dolů.
Jak to jde vám?
V čem chodíte běhat jako oblečení? Behate na lačno? A jak tedy začít? Zatím běhám co můžu a zbytek jdu tak snad se pohnu časem dál. Nosíte sebou pití? Behate sami nebo s kamarádem? Já mám doma 2deti a dělám na tři směny, teď mám právě dovolenou a na to jak nesnáším kardio (já miluji těžké činky) tak po asi 3bezich mě to hrozně chytlo až se sama divím. Tak asi potřebuji rady do začátku, abych rychle neskončila ![]()
A jak jste na tom s vahou kolik chcete dát dolů.
Jinak já bych potřebovala tak 6kilo, ale nějak mi to nejde nebo spíš hodně pomalu.
@LucyLuci sportovní oblečení z tchiba, chodím sama a bez pití, nevím kam bych ho umístila a v ruce by me štvalo. Většinou beham cca 1-1,5 po jídle. Začínala jsem indianskym behem, střídala jsem beh a chuzi, ne nijak pravidelně, kdZ jsem popadla dech, pustila jsem se znovu do běhu. Rada bych zhubla ještě taky 6 kilo, jak mi vysvětlila moje nutriční, ma to jít pomalu max 1 kg měsíčně, kdyz je více, hrozí jo-jo efekt.
Nedalo mi to a vyjeli jsme na nákup, takže jsem si pořídila speciální boty na běhání a včera v nich vyběhla, rozdíl neuvěřitelný, mám radost, že jsem se k tomu donutila.
@LucyLuci Vítej v klubu
Běhám v 3/4 funkčních legínách a funkčním tričku, nakoupila jsem v sekáči za 30-50Kč kus, nechtělo se mi za to dávat moc, když jsem nevěděla, jestli u toho vydržím a super, splnilo to svůj účel. Jím 0,5-3 hodiny před během, jinak mám hlad a píchá mě v boku, s plným břichem mám pocit na zvracení. Běhat jsem začala jako ty, indiánským během, co mi dech a nohy dovolí. Běhat mě pořád baví a to chodím 6× týdně ![]()
@LucyLuci zdravím, vítej mezi námi 🙂
Běhám v 3/4 funkčních leginách funkčním triku nebo tilku z Decatlonu, když běžím brzy ráno tak si dám jen půl banánu nebo nektarinku, k večeru běhám tak 2 - 2,5hodiny po jídle.
Mám bězeckou ledvinku ze Sportissima na telefon a na ní jsem si v Decatlonu koupila 2 držáčky ( jsou pružné gumové a lahvičku dobře drží) s malou plastovou 2dcl lahvičkou na vodu, ale navlékla jsem zatím jen jeden, vodu beru jen když je fakt teplo, těch 5-7 km co běhám vydržím bez vody. Jinak běhám sama, nemá ve svém okolí nikoho s podobnou úchylkou
😁 🙂a ani mi to nevadí, naopak.
@dicentra no supeeeer😁 😁 nové botky, to je potřeba udělat si radost. Co máš za značku?
Všude čtu, že je dobré k běhu dělat ještě nějakou aerobní aktivitu🙂 tak jsem si asi před měsícem půjčila od dcery in-line, ležely hezky ve skříni a já se odhodlávala 😁 😁kdy nastane ta vhodná chvíle jít se totálně znemožnit, jelikož jsem na tom nikdy nestála (pouze na lednich hodně dávno a žádný extra bruslař tedy nejsem
)
Takže ten den trapasu nastal dnes, vzala jsem brusle a šla.. Máme totiž in-line ovál kousek od domu. Byla a jsem děsně důležitá s těma bruslema v ruce a vypadala jsem jako ostřílený bruslař😁 😁. Sebevědomí mě opustilo sotva jsem brusle obula 😁 😁 já bláhová netušila, že to není tak jednoduché, jak to vypadá, udržet se na tom byla pro mě celkem fuška 10× jsem vratkými pohyby obkrouzila stadion, zpocená až bůhví kde😁
, ale pád se nekonal, naštěstí tam byla jen jedna dívenka, jestli mě někdo z okolních vežáků pozoroval tak se jistě bavil 😁… No když to nebudu zkoušet, tak se to nenaučím, takže zítra v podvečer se opět půjdu trápit
😁 😁
@Elizabeth 7 Jenom 1 kg za měsíc? To je ale hodně málo, ne? Přece když má někdo nadváhu, tak hubne určitě rychleji, já našla, že je ideální 1 kg týdně, ale za měsíc, to bych shazovala rok ![]()
@Čumila Máš o zábavu postaráno, jenom buď opatrná a neubliž si ![]()
Sehnat boty na moji úzkou nožku velikosti 43 nebylo jen tak, nakonec mám pánské, které mi ale krásně sedí, značky Merrell, vlastním od nich víc bot a jsem s nimi spokojená. Běhat jsem v nich byla zatím jen dvakrát, ale rozdíl je až k neuvěření ![]()
@dicentra dle te me nutriční pouze 1 kg měsíčně. Když jsem k ni v červnu přišla, ze jsem od Nového roku zhubla jen 7 kg, ze tedy musím dělat něco špatně, dostala jsem naopak pochvalu, ze hubnu správně. Když prý budu shazovat více, tělo si bude myslet, ze přichází problém a bude ukládat tuky a později az zas najedu na udržovací režim, začnu nabírat zpět. Zatímco, kdyz budu hubnout pomalu, telo to ani nepostrehne, stale bude mit dostatek vsech zivin a tím se minimalizuje jojo efekt.
Můj tatínek taky hubne, pod diabetologii, za 2,5 roku ma doke 18 kg a je chválen. Prý hubnutí není o kvantite, ale kvalite.
Manžel ma všechny boty merrel a je ohromně spokojený. Ma velikost 48 a to Moc firem nevyrábí.
Ahoj holky tak zkouším ten indiánský běh jak to jde, nerada tedy běhám před lidma, spíš mě štve že běhám sama nikoho tady na běh nemám. Já se celkově ráda pohybuju a stále něco dělám, ale taky mám ráda jídlo a to je můj kámen úrazu. Zatím tedy běhám jen na zkoušku, a nějak mě to začalo bavit, tak uvidíme jestli u toho vydržím.
Já mám problém a tlustými nohami, ten tuk z nohou prostě nechce pryč, břicho placaté, ruce z posilovny svalnaté a nohy jak rosol
![]()
Zatím mám jen aplikaci na vzdálenost a čas, tep neměřím ale funim jak lokomotiva ![]()
Tak snad se za pár týdnů pohnu, momentálně vážím 71kg a měřím 175cm, tak snad se na těch 65kg dostanu… ![]()
Jo jinak něco málo o mě, jsem z jižních Čech, mám dvě děti 13 a 7let, starší dělá už delší dobu hokej takže denně tréninky a o víkendech v sezoně ještě zápasy, mladší začal minulý rok takže už mu taky začínají častější tréninky, to tak by byl trapas kdyby máma nebyla sportovní
![]()
Jinak točím tři směny a můj chlap taky takže se střídáme teď o dovolené mě ten běh úplně uchvátil tak právě nevím jak to pak budu dávat s prací ![]()
@Elizabeth 7 To jsi mě moc nepotěšila, já změnila některé hodně špatné stravovací návyky, u kterých už zůstanu, jinak žádnou dietu nedržím a jen jsem začala běhat, kila šla dolů sama, až mě to překvapilo, ale zase jsem neshodila nijak rapidně, za 2 měsíce 6 kg, takže to vychází za měsíc 3 kg a myslím, že teď už to ani tak rychle nepůjde, budu se vážit zase až po 3 měsících.
Ještě mám dotaz, jak jste začínaly běhat, a za jak dlouho jste ubehly souvislé třeba 5km?
Dnes asi můj 6. výběh (poloběh
) tak vydržela jsem jen 2.5km pak 300m rychlá chůze a pak do těch 5km už jsem doběhla, ale teda tempo hrozné, dýchala jsem jako blázen a trvalo mi to asi 34minut, no jsem fakt bez kondice, snad bude lépe… ![]()
Ahoj, zkusím se připojit, jestli můžu. Začala jsem před 14 dny, ale zrovna dnes mám krizi, bolí mě pravý kotník, tak jsem tak třetinu jen šla.