Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@LucyLuci píše:
@danyk já si taky připadám hrozně jen vyběhnu po pár metrech dýchám jak u porodu ale snažím se to dát i s funěním, asi doufám, že časem bude lépe… Zrovna tuhle proti mě běžel pán a ten si běžel úplně na pohodu dýchal potichu jako myška tak jsem si říkala k tomuhle se musím dopracovat taky![]()
![]()
Jinak přemýšlím o opravdu lepších botách, ale tak ještě čekám, jak mi běh půjde skloubit s prací, pak asi zainvestuji…
Tenhle měsíc se hrnou samé výdaje děti vyrůstají z hokejových výstrojí s to jsou pálky![]()
![]()
Ještě se zeptám držíte nějaké speciální diety nebo se snažíte klasika všechno menší porce a večer se nacpat?
Nečetla jsem to tu celé, ale jen přidám vlastní zkušenost.
Vyběhnout hned a:
tak tohle obojí je cesta do pekel.
Já začínala tak, že jsem týden až dva jenom cca 2-3 x týdně rychle chodila. Pak jsem na asi další týdny zařadila indiánský běh (nepočítala jsem to přesně, prostě chvilku jsem rychle šla, chvilku lehce klusala). A až asi po více než měsíci, možná dvou měsících, jsem lehkým klusem uběhla celou trasu (a to prosím jen cca 2-3 km, i když já nehlídala délku trasy, ale délku běhu v minutách, dopracovala jsem se z 30 minut na 50 minut 3× týdně a bohatě mi to stačilo jak na kondici, tak na hubnutí. Člověk se u toho musí cítit dobře a podle toho přizpůsobovat styl a tempo - ne že se na sílu přemáhá, to dlouho nevydrží. Kondice se tímhle pomalým postupným tempem sama přirozeně navyšuje, nenásilně. Jen to chce trpělivost. Ona taková rychlá chůze je taky vysoce efektivní - i kdyby někdo u ní skončil a k běhu se ani nakonec nedostal.
Děvčata dík 🙂
@LucyLuci tak to tě kluci pěkně vypekli 🙂jsi dala pěkných 15 km.
Dietu žádnou nedržím, už asi před rokem jsem přestala jist sladké (koláče, buchty, dorty, sušenky ), bílé pečivo. Když mám potřebu tak si dám trochu 80%čokolády. Jim 5× 6× denně. Snidám ovesné vločky s ovocem.Jim dost zeleniny.
Holky to dýchání se časem zlepší. Také jsem ze začátku funěla jak sentinel, ale pak jsem se začala na ten dech víc soustředit, snažím se nadechovat nosem do břicha. Prvni 3km je to v pohodě, pak už jsem taky rudá jak rajče ![]()
@Evulina jj máš pravdu.
Já od loňského září praktikovala jen svižnou chůzi. Aby si tělo postupně zvykalo na pohyb. Že začátku 4km, pak jsem přidávala na 6-8 km ob den. K běhu jsem dospěla až v březnu.
@Čumila jak jsi to dokázala? Jsme zvyklý si dát každé odpo s manželem, když přijde z práce kafe, většinou něco sladkého sním.
Hodně pecu doma - zdravá mouka, trtinovy čí kokosovy cukr, nastavuji ovocem, cuketou. @danyk ty jsi nadšenec. ![]()
@Elizabeth 7 já aby mě nikdo neviděl a stejně jsem potkala pejskaře. Docela blbý, zkusila jsem se rozběhnout a má P noha od achilovky nahoru slušně protestovala. Jako že mě bolej svaly v lejtku, to se nedivím. Takže jsem šla, myslela jsem, že svižně. Snažila jsem se důkladně prošlapovat hlezenní kloub, aby si noha zvykla. Ale vnímala jsem v chůzovém stereotypu, že tý noze ulevuju. Dala jsem si větší kolečko, bohužel tam kopou kanalizaci, takže jsem přeskakovala výkop a zase noženka protestovala. Tak jsem ještě kousek šla, pak se rozběhla a dobrý. Bohužel kousek od baráku na mě vyběhl pes, takovej smeták mrňavej uštěkanej, tak jsem přešla do chůze a rozběhla se až v bezpečné vzdálenosti. Funěla jsem ještě 10 minut a horko mi je ještě teď. Jdu dát sprchu a těším se na zítra, přijede opravář na pračku. Jupí.
Ahoj,
@danyk to lýtko.. jaký máš došlap, neběháš příliš po špičkách? Nebo pokud máš na trase kopce, tak také ti ty lýtka můžou táhnout, pokud je zařazuješ příliš často. Dávej si na to bacha, ať nenamáháš tolik achilovku. Jinak ji můžeš protahovat na schodech, jednu nožku na okraj schodu a mířit patou dolů.
@danyk 60 g jsou dva slabé krajice chleba. Krajim si silnější kolem cca 45g. Ja začala s během az letos. Kdysi jsem měla vážný úraz nohy a bála jsem se, abych si nepritizila, konečně jsem potkala super fyzio, která moji hlavu dokázala přemluvit. Ja jezdím i do práce autem, a to ji mam cca 500 m. ![]()
@danyk to uz jsem vzdala. Nerada někoho potkávám, chodila jsem běhat i na takový lesní cesty, polnacky, kde jsem nikdy nikoho nepotkala. Teď co beham, vždycky na někoho natrefim a v 90 % ho i znám. ![]()
@spinkánek píše:
Ahoj,
@danyk to lýtko.. jaký máš došlap, neběháš příliš po špičkách? Nebo pokud máš na trase kopce, tak také ti ty lýtka můžou táhnout, pokud je zařazuješ příliš často. Dávej si na to bacha, ať nenamáháš tolik achilovku. Jinak ji můžeš protahovat na schodech, jednu nožku na okraj schodu a mířit patou dolů.
díky, zkusím, kopce tu fakt nejsou, jen mírné šikmé plošiny
@Elizabeth 7 píše:
@danyk to uz jsem vzdala. Nerada někoho potkávám, chodila jsem běhat i na takový lesní cesty, polnacky, kde jsem nikdy nikoho nepotkala. Teď co beham, vždycky na někoho natrefim a v 90 % ho i znám.
tak třeba později, až u toho nebudu tak blbě vypadat, tak mi to už asi vadit nebude. Teď funím, mlátím sebou, a jak přemýšlím, co mě bolí, tak našlapuju občas podivně, to se poddá
Tak jak běhate? Mě v pondělí hrozně bolel nárt tak jsem dala jen rychlochuzi ale zas jsem se prošla 10km šnečím tempem. Včera jsem dala volno a dnes že zkusím běhat hned ráno, tak jsem vyběhla a nevím jestli jsem šťastná nebo naštvaná, běžela jsem krokem hlemýždě, na jednu stranu jsem ráda uběhla jsem celých 5km bez chůze
na druhou stranu trvalo mi to skoro 35min což je teda hrozně pomalé ![]()
Snad se to zlepší…
V pondělí jsem byla úspěšná, uběhla jsem své pidikolečko a šla do druhého, to jsem dala střídavě běh a chůzi. No a včera večer blbý. Vůbec jsem nemohla odlepit nohy od země, snad až po půli kolečka jsem měla pocit, že trochu běžím, ne že se ploužím jak raněněj. V poslední čtvrtině jsem opět viděla nějakého psa, tak jsem zbrzdila, aby na mě nevyběhl. A do dalšího kola jsem nešla.
Nejhorší je, že mě docela neposlouchají nohy. Když soustavně chodím a stojím, tak dobrý. ALe sednu třeba po žehlení k TV, za 40 minut vstávám a hlezna, nárty, jak kdybych měla zadřený, vůbec se nemůžu rozpohybovat. To samý po ránu, nebo když se probudím v noci a musím na WC. Nedovedu si představit, jak se budu hejbat v 80.
@LucyLuci to mě tedy vůbec nepřijde pomalé
já myslím, že na začátečníky je to ok… Hele já hodně čtu na stránkách Běžecká škola Miloše Škorpil.. Začátečníkům a na hubnutí doporučuje pomalý běh
🙂není kam spěchat