Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Masha0607 Já dřív hrála tenis a squash, v zimě běžky, ale měla jsem úraz loktu a není to dobrý, zůstaly mi trochu následky a tyhle sporty už dělat nemůžu, takže mi zůstal běh a vůbec mě nebaví kolo
Běh mě překvapivě začal bavit, ale taky zatím zvládám jen indiánský, celý den se těším, až večer půjdu, mám najednou víc energie a jsem taková víc v pohodě. Máš nějaký extra boty na běhání? Četla jsem, že jsou základ, jenže já dost nerada nakupuji, tak zatím běhám v pracovních, mají tlumit otřesy a na noze je necítím, jenže neběhám po asfaltu, nejvíc po lesní cestě a kus po louce.
@dicentra hlavně ja jim hrozně nezdravě, sice nepribiram ale stejně
@Judy21L To já jím docela normálně, ale můj největší problém jsou večeře, to se sejdeme s mužem, takže dělám třeba langoše, lívance, bramboráky, topinky a takový bomby, takže u mě asi bude stačit změnit tohle ![]()
Takhle jako ty to měla moje teta, jídlo nikdy nemusela řešit, pořád byla jako proutek, ale po přechodu je nešťastná, sama říká, že jen se podívá na zákusek ve výloze, tak má 3 kg nahoře, přibrala 40 kg a nedaří se jí to shodit, říkala sama, že není zvyklá na nějaký režim, že vždycky jedla, co chtěla.
Ahojte, taky se ráda přidám. Po letech lenošení nebo spíš pouze nárazového sportování jsem se dala před týdnem do běhu. Teda do indiánského běhu - minulý týden jsem obden vždycky 2 minuty šla a 1 minutu běžela, celkem asi 35 - 40 minut. Urazila jsem tak 4 - 5 km. Tento týden mám 1,5 minuty chůze a 1,5 minuty běh, příští týden mám naplánováno buď 1,5 + 1 nebo 1 + 1, podle toho, jak mi to půjde. Běhám ráno před prací a na lačno (jen před tím vypiju dvě velký sklenice vody s trochou citronu). Po doběhu si dávám misku müsli a pak hurá do práce:) Někde jsem četla, že tak tělo rychleji spaluje, když se jí až po pohybu, možná to je pravda, protože už jsem něco sundala.
@Azeretereza A řešila jsi nějaký věci okolo, nebo jsi jako já a jen ses rozběhla? ![]()
Ahoj mohu se také přidat
?Já se rozběhla v březnu, od té doby beham tak 3až4× týdně 5-6km, jednou jsem dala i 10
Před tím jsem provozovala od podzimu svižnou chůzi, tak 40 minut až hodinku ob den, ale pak už ty nohy chtěly běžet ![]()
Tak jsem si zvykla, že už bez toho nemůžu být. Vaha šla dolů, postava se tak nějak vyrysovala a zpevnila.
@Garamel A to jsi někde našla? Těch tréninkových plánů jsem našla hodně, ale vůbec se v tom neumím zorientovat, tak jen běhám podle svého pocitu, když nemůžu, tak přejdu do rychlé chůze. Ráno bych nebyla schopná běhat, hodinu po vstávání ještě spím, nejsem skřivan
A kolik jsi shodila? Já začínám na dost vysoké váze 80,5kg/180cm, ale je zase dobrý, že přibírám rovnoměrně, nemám jen velký zadek, nebo pneumatiku, přes zadek a prsa mám shodně 108 cm a kamarádky mi nevěří, že vážím tolik.
@Čumila To už jsi zkušená běhna
Řešila jsi nějak boty a to další okolo? Mám pocit, že se z toho dělá věda, já si nazula boty a prostě vyběhla, ale pak jsem narazila na článek o správném běhu, jak je důležité si hlídat tep a tak. Kolik jsi už shodila?
U nás je dnes úmorné vedro, tak se přemlouvám, ale vůbec se mi nechce, asi ještě hodinu počkám, dokud nezaleze slunce, bych se v tom upekla.
Běháte denně, nebo jeden den odpočíváte, nebo dva dny běháte, den odpočíváte? Já zatím čtvrtek a pátek běh, sobota odpočinek, neděle a pondělí běh, dnes váhám, jestli zase odpočinek, nebo jen rychlá procházka.
@dicentra Ja před těhotenstvím zase hrála badminton. Pak jsem zacala chodit na ty tramposky, pak zase těhotenství a teď shazuji nabrana kila. Zavidim ženským, co po porodu všechno shodi
Speciální boty taky nemam, jestli mě to běhání třeba jednou začne bavit, tak si nějaké pořídím, ale zatim to tak nevypadá ![]()
Dicentra.. Jj boty jsem řešila, jelikož už nejsem nejmladší 🙂tak musím ty klouby taky šetřit, běhám převážně po vedlejších cestách a většinou je povrch asfalt nebo beton, lesem to mám asi jen 2km. Takže jsem pořídila silniční s vysokou tlumivostí, je to značka Mizuno.
No os té doby co běhám jen asi 3kg, ale něco jsem zhubla už před tím chůzi. Mám 58 a 161 cm, z M teď v pohodě oblékám S.
Já byla běhat včera večer, vyrazila jsem v půl osmé a stejně bylo ještě hnusné dusno… Jinak můj obdiv na každý kdo se dokáže rozběhnout, a ubehnout byť jen malý kousek, jelikož začátky nejsou vůbec lehké 🙂
@Masha0607 Taky se mi moc nechce platit za speciální boty, když bych s tím po měsíci skončila
Ještě děti nemám, právě jsem si říkala, že by bylo dobrý něco shodit před, potom během těhotenství ještě přiberu a půjde to ještě hůř dolů.
@Judy21L Super, to je jedno, že potřebuješ nabrat hmotu, můžeme se podporovat i tak
To asi potřebuješ zařadit do jídelníčku dost bílkovin, ne?