Začínám běhat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dicentra
11.6.19 20:36

@Čumila To nemáš skoro co shazovat :lol: Určitě chci něco shodit, ale hlavně se dostat do kondice a nefunět při každé procházce. Teplo je ubíjející, ale běhám kolem řeky, tak je tam trochu chladnější a příjemnější vzduch. S botami ještě počkám, po asfaltu neběhám vůbec, opravdu jen lesní cesta a louka, takže si je pořídím třeba až na podzim. Už jsem se oblékla, takže vyrážím a uvidím, jestli z toho bude běh nebo jen procházka.

• Citovat
  • Upravit
191
11.6.19 20:46

@dicentra Jojo, našla jsem takových tréninkových plánů pro začátečníky víc - ale podstata je v tom, že každý týden běháš 3 - 4×, cca 30 minut (zezačátku třeba jen 20 minut), a střídáš chůzi a běh. Ty plány jsou většinou tak na 6 - 8 týdnů, postupně zkracuješ ty minuty chůze a prodlužuješ minuty běhu. Já jsem začínala první týden na 2 minuty chůze + 1 minuta běhu a tak furt dokola, až je to těch cca 30 minut. Viděla jsem ale i plány, které začínaly na 4 min. chůze a 1 minutě běhu. V posledním týdnu ale všechny končí 15 minut běhu + 1 minuta chůze + 15 minut běhu. Prostě nesmí tě to ničit, jde o postupné zvyšování zátěže. Jinak mm 163 cm a začínala jsem na 66 kg, teď šlo kilo dole. Ale na to má vliv spíš asi to, že jsem začala pít dostatek vody, dřív jsem moc nepila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
11.6.19 20:57

No chci se hlavně ještě zpevnit a taky mě to dost baví, běhám pomalinku,. V sobotu a neděli vyrážím brzy ráno a to je krása, ten klid, ptáci. :)
@dicentra závidím tu louku a lesní cestu, u nás je problém, že když chci do
lesa, tak je to moc do kopce a to zatím nedávám, vyskočí mi vždycky tepovka do závratnych výšin.
@Garamel to jsi dobrá, že jedeš podle plánu, tohle já vůbec ze začátku nebyla schopná dodržovat a uhlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
11.6.19 22:02

@Garamel Kilo dolů je krásný :palec: Tréninkových plánů jsem taky našla dost, ale mám problém tohle dodržovat, nemám ani hodinky, tak bych to nemohla stopovat a nechci se nijak přetahovat, takže střídám chůzi a běh podle sebe, až to začnu trochu lépe zvládat, možná se nějakého plánu chytím :think:

• Citovat
  • Upravit
dicentra
11.6.19 22:05

@Čumila Ty běháš podle tepové frekvence? Pochopila jsem, že na to jsou nějaké hodinky, ale nějak zvlášť jsem to nezkoumala :lol:
Nakonec jsem si i zaběhala, dnes teda lehčí tempo a víc rychlé chůze, ale i tak mám ze sebe dobrý pocit, že jsem se hecnula :)

• Citovat
  • Upravit
1857
11.6.19 22:26

Ahojte holky, ja uz beham tri roky, ale pamatuju si ten zacatek velmi dobe, muz beha rok a pred dvema tydny dal pulmaraton zavodne. Ja jsem teda nemela nadvahu, takze cil nebyl shazovat, ale proste se zacit zase aktivne hybat po dvou detech. Zacinala jsem na petkach rychlosti chuze, pak dlouho sedm, pak jsem natrenovala deset a uz se to se mnou veze a pristi rok chci bezet maraton :-), za me a vidim to i na manzelovi je treba se probehat odporem, nechce se, ale jdu a po trech mesicich uz jdete, protoze je proste cas bezet. Takze vytrvejte a preju hodne stesti a nabehanych km. Jo a boty a hodinky jsem zacala resit tak po roce, ted jsou pro me treba boty zasadni a vykon docela ovlivnuji…
A posledni vec, premena tela, myslim zpevneni, zacalo docela brzy, urcite do pul roku jsem videla pozitivni zmeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
11.6.19 22:34

@bylinka To je krásně pozitivní článek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
11.6.19 22:36

@dicentra To jsi opravdu dobra, ze jsi vyrazila. Ja se v tech vedrech k tomu nemůžu dokopat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
11.6.19 22:42

@Masha0607 : a to je presne ono, v hicu je to hruza, ale jdes, upravis tempo, vemes sebou vodu, v pulce zastavis, napijes se a po dobehu exnes birell :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
11.6.19 23:02

@bylinka Ty to umíš tak pěkně podat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
12.6.19 08:57

@bylinka Krásně napsané, moc děkuji za ty řádky :palec: My chodíme se psem denně už 3 roky, občas samozřejmě vynecháme, ale pro mě je to povinnost jít, tak jsem k tomu jenom přidala běh a zatím mě to i překvapivě baví. Tak nám tady drž palce ;)

• Citovat
  • Upravit
dicentra
12.6.19 08:59

@Masha0607 Vyrazila jsem, stejně bych šla se psem, tak jsem občas popoběhla :lol: Hafan se moc nadšeně netvářil, pořád se mi motal do cesty a měl výraz, jako vážně poběžíme? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
915
12.6.19 09:10

Ahoj,
ten návod s pitím je vtipný ;) já přemýšlím nad kýblem s vodou za vrátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
13.6.19 17:25

@bylinka krásně napsané, to motivuje
@dicentra no snažím se si tu tepovku trochu hlídat, první dva kiláky dobrý, ale pak to stejně vyleze, jenže nejsem nijak zvlášť zadychana a všechno dýchám normálně nosem, snazim se dýchat do břicha, ono to měření tepovky, asi nebude úplně přesné, mám naramek Xiaomi mi band3,porizovala jsem ho když jsem začínala s chůzi, jelikož krokomer v mobilu mi špatně počítal, rozdíl byl na 6km 1,5km.
Tak co děvčata chystáte se dneska vyběhnout :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
13.6.19 17:53

@Čumila U nás momentálně lije, takže zatím nejdu, za hodinu by to mělo přejít, tak půjdu až potom. Manžel mi udělal překvapení a objednal mi hodinky s hrudním pásem, tak ho chci dnes vyzkoušet, že je to jen obyčejná varianta, nemám chytrý mobil, takže nepotřebuji spárovat s OS mobilu. Zkoušela jsem v klidu, to mám tep 80, ale snažím se dohledat vhodné rozmezí pro běh na mě, že se ta maximální těžko testuje, podle které běháš ty, těch 130-140? ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková