Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, jenom se stavuju na netu, budu mít neschopenku, leze na mne nějaká teplota a tak to raději vyležím, ale doma nemáme internet. ![]()
tak ať se vám hodně daří
hell:Tak se rychle uzdrav,pořádně se vylež a ono to bude OK! Měj se taky moc hezky.
davmi: jsem na tom úplně stejně
zatím bydlíme v 1+1 tak to má se mnou přítel težké. Kupujeme 3+1 v paneláku, ale je to moc hezký byt, je po skvělých manželech, pán má koupelnové studia… tak si asi dovedeš představit jak to tam vypadá.. prostě nádhera
Davmi: baráček není žádná sranda. Pocházím původně z Čech, ale kvůli přítelovi jsem se odstěhovala na Moravu, po sedmi letech jsem se s ním rozešla, ale řekla jsem si že na Moravě zkusím zůstat i dál, protože tu mám práci a byt. Vloni jsem si řekla, že musím něco podniknout, aby mě to přinutilo zůstat na Moravě, dřív už jsem chtěla postavit baráček, ale po koupi pozemku můj minulí přítel pro to moc nebyl, nakonec jsme se rozešli a já si předloni konečně pořídila i svoje auto a vloni domeček, sice starší, na nový by mi hypotéku nedali, ale mám ho jen a jen na sebe. Prodala jsem byt a řekla jsem si že peníze budou na rekonstrukci, ale myslím že padnou na mimi a na splácení hypotéky po dobu mateřské. Vím že to nebude žádná sranda, že penízek moc není, protože už něco na rekonstrukci padlo a něco jěště padne, čekám teďka na vanu, zateplení jsem na podzim nestihla, dodělat v jednom pokoji podlahu apod.
Ani nevím jak to teďka budu zvládat, když si vzpomenu že vloni jsem betonovala podlahy, míchala beton v kolečku, a to nemluvím o zahradě, kolik tam je práce. Sotva uklidím jeden pokoj můžu jít uklízet druhý, bydlí tu snad nějací záhadní skřítci nebo nevím kde se to bere, že pořád uklízím. Takže opravdu baráček není žádná sranda, možná by byla kdybych měla poslanecký plat a nemusela otáček každou korunu, docílila jsem však toho splnit si svůj sen. Přítel mi hodně pomáhá, a důležité je, že mu nemusím říkat co má dělat ![]()
Angelika:A odkud seš,jestli se můžu zeptat?Já jsem do Prahy přišla teprve předloni,jinak jsem z Karviné,asi 20 km od Ostravy,teď se tam chystám zrovna na víkend.Takže jsem 22 let bydlela v baráčku a teď je pro mě ten králičak(panelák) kapánek šok,ale co se dá dělat.
Jitula:My máme 2+kk,což je skoro to stejné,taky bych si dala říct,co se týče většího bytu,ale tady v Praze je 3+1 tak za 2 miliony a to fakt nemám ani náhodou ![]()
davmi: no to je trošku nevýhoda Prahy, tady koupíš 3+1 v takovém stavu, že nemusíš ani malovat, je to v osobním vlastníctví za 750 000. Což není zase až tak moc, dá se to utáhnout
Enkel, přeji vše nejlepší k tvmu včerejšímu svátku, včera jsem nějak nestihla se tu stavit.
byli jsme se s tou kámoškou podívat ve dvou všelkých obchodech s miminkovskýma věcičkama, bydlíme v Praze, kousek od Černéhho mostu a tady jsou tři velké obchody s těma věcičkama těsně vedle sebe. už když jsem zjistila že jsem těhu, ta jsem projížděla net s kočárky a různými věcičkami, mým favoritem je kočárek INGLESINA MAGNUM, ale ještě nevím jaký podvozek, mají 3 druhy, ale nejspše zvolím ten nejlehččí. mám problémy s páteří a tak bych neměla tahat moc těžké věci a v Praze se neubráním zvedání kočárku do schodů a ze schodů z autobusu a do něj, tak uvidíme a mám vlastně ještě jednoho favorita, ale ten přijde do ČR přijde snad začátkem března a je to TEUTONIA FUN a ten by měl prý být nejlehčí kočárek na trhu, tak uvidíme. jsem toho názoru, že pokud mi to má ulehčit život, tak je vcelku jedno kolik to bude stát. zdraví je mi přednější než prachy. takže do kočárku jsme ochotni investovat spolu s mými roodiči a Tomášem, mjenže ten o tom ještě neví, ale bude muset nemůžu to investovat všechno sama. to dítě je přeci nás obou, že?? do 15 000 kč kočárek je pro mě velice důležitý, přeci jen s ním budu spojená min 3 roky každý deen.tak na něm šetřit nemůžu. prohlédla jsem si včera ten kočárek INGLESINA se všemi třemi podvozky, ten nejlehčí je sice na způsob golfáčů, takže nemá nafukovací kola a není houpací ani dost odpružený, ale dobře dobře se s ním manipuluje a je fakt lehký 11,3 kg a moc hezký a elegantní.
jo, ještě jsem viděla nádhernou masivní postýlku, fak dokonalou na kolečkách které se dají zabrzdit, kolečka budu nejspí potřebovat, protože s ní budu manipulovat, mám málí pokojj tím páádem bude nejspíš před skříní, do teré se, ale budu muset dostávat, protože tam mám věci, a nevo ho budu muset celí přestěhovat a něco dát pryč no ještě uvidím a dole pod roštem je uzký, ale dokonalí šuplík, fakt nádhern, ale také cena byla nádherhná 5300 kč, asi na ni buddu musett zapomenou
, protože kočárek je přednější. no velká škodda
holky, chci se vás zeptat jesli už vám někdo z vašeho okolí, tak nějak předpovídal co budete mít. mě už několik ženských z mého okolí řeeklo, že to vypadá nejspíš na kluka a já jbych táááááááák chtěla holčičku i Tomáš. jen jedna sousedkami řekla, že si myslí, že by to mohla být ta moje vysněná holčička. tak jsem zvědavá kdo z nich se trefil. no, ale hlavně, aby ten mimísek byl zdraví, že......
Ahoj holky,
tak já jsem se právě vrátila od dr. a konečně bylo vidět SRDÍČKO!!!
Veverika: nějak mám z toho, co píšeš pocit, že se to mezi Tebou a přítelem začíná dostávat na dobrou cestu a oba se těšíte na mimi. Ono to asi ještě pořád nebude lehké, ale bylo by to fajn, kdybys byla v psychické pohodě. Teda moc si přeju, aby to bylo tak, jak mi to připadá.
Míša
nezkušená mamina - no není to růžové, ani bledě modré, ale za ty roky jsem si zvykla a ted se nenervuji skoro vůbec, neřeším zatím co bude, protože vím, že Tom potřebuje spoustu času na srovnání se s tím. ted pro mě důloežitější mimísek než se nervovat nad tím co nevyřeším. já jsem se ho před týdnem ptala co by chtěl raddši, on odpověděl, že nejradši nic, tak jsem mu tu otázku položila ještě jednou a on se zamyslel a řekl holku.je to s ním hodně těžké, ale nedělám si s tím takovou hlavu jako dřív.
jinak blahopřeji k bijícímu srdíčku, máš fotku??? jo a je mi líto tvého zdravotního stavuu, snad to bude v pohodě, musme doufat bvšechny
davmi: jsem v Plzni (mame tu pronajaty byt 3+1 a sami s pritelem bychom to neutahli, tak s nama bydli „kamaradka“, driv se jako kamaradka chovala az do oznameni o svatbe - njn co se da delat, taky bych ji nejradeji nakopala, ale drzim se nemam za potrebi se rozcilovat)
Jinak prednasky byly unavne, ale uz mam dvoje tehu kalhoty a jednu sukni, takze jsem spokojena
a ani kalhoty nebudu zkracovat (i kdyz mi jsou trosku delsi, ale necham to tak ![]()
Veverika: dekuju za prani k svatku. Z Toma si nic nedelej, bud se to zlepsi nebo ne, Ondra mi taky nikdy nerekl co by vlastne chtel a jediny co mi rekl na ultrazvuk bylo ze tam vidi oci ve tme ale miminko ne… To je i tak, ze s nicim doma nepomuze, dokonce i psiska radeji chteji chodit ven se mnou (a to Iza je puvodne jeho - ma ho uz skoro deset let a od zari co bydlime spolu chce proste chodit se mnou, sice s Ondrou jde, ale jen vykona potrebu a zene zpatky ke me a ted se stara jeste vic jestli mi neni spatne). TAkze kdyz to tak vlastne beru tak ma se o me kdo starat psiska kdyz je mi spatne tak lezi u me, a pomahaji mi ![]()
Ahoj holky,
už tu asi nikdo nejste, co? ![]()
Jenom mi prosím zítra držte palce, jdu k Dr. Jsem nervózní, ale zároveň se moc těším. Takže normální pocity.
Dám vám odpoledne určitě vědět. A doufám, že pozitivní zprávy! ![]()
Katulo - já tu jsem
a zuřivě čtu a čtu, co jste všechno napovídaly
Neboj u doktora to všechno dopadne dobře, aneb: … děloha roste, ozvy +, tlak i moč v pořádku … ![]()
veveriko a EnkoL - držím vám oběma palce, ať se všechno vyčábří k vaší spokojenosti. Po přečtení vašich zkušeností jsem se skoro až začala stydět, že mám hodného manžela, jsem zdravá a mám kde bydlet.
nezkusena_mamina - gratuluji k srdíčku, jinak si jako naprostý laik myslím, že když už jsi otěhotněla, tak to tělo snad utáhne. Matka příroda to má určitě dobře vymyšlené. Tak přeji co nejvíc zdraví.
Koukala jsem, že jste tu řešily kočárky a bydlení. To první mám už vyřešené, miminko budu nosit v šátku, protože koncem září Andulka ještě určitě nebude zdatný chodec a bude potřebovat kočár. Teď mám českého Patrona (sporťák s možností úpravy na hluboký) a jsem s ním hrozně spokojená. Před rokem jsem za něj dala cca 10.000.
veveriko - koukala jsi na EVERFLO TRAVEL LUX (http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…), podle katalogu by měl vážit 10,5kg nebo PEG PÉREGO P3 PRAMETTE (http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…), ten by měl dokonce 9,5kg. O obou vím od kamarádky, která hledala co nejlehčí kočárek do města, nakonec koupila Peg Perego a je zatím spokojená.
Co se týče bydlení, já vyrůstala v Praze v cihláku a mým snem byl domeček se zahradou. To se mi splnilo, koupili jsme starší domek a dáváme ho vlastními silami do kupy. Momentálně s jedním platem (sice pracuju na malý úvazek, ale to pokrývá jen běžné výdaje domácnosti) a hypotékou u nás není občas veselo. Ale stálo to za to a zpětně musím říct, že přese všechnu dřinu a dluhy bych do toho šla zase.
No, tak jsem se zase jednorázově vykecala a můžu jít pracovat ![]()
Ještě se musím pochlubit, že mi konečně není špatně !!! A dokonce funguju, aniž bych spala 16 hod. denně
Teprve teď si uvědomuji, jaké to je blaho, když je člověku dobře …
Ahoj KatM, díky moc.
Myslím, že ten strach k tomu trochu patří. ![]()
S nevolnostma mám (ťuk, ťuk, ťuk) snad taky klid. A se spánkem je to taky lepší, ale pořád jsem unavenější než před těhu. Dokone se mi zlepšila i ta zácpa, která mě týrala dva měsíce.
O to častěji chodím na záchod. Hlavně v noci. Na začátku těhu jsem to tak neměla.
v noci se mi chce brečet, jak se mi nechce vstát.
![]()
Katulo, tak já takhle brečela při těhotenství s Andulkou. Poslední měsíc jsem chodila snad co dvě hodiny a vždycky jsem měla hrozné dilema, zda se fakt hrabat z postele nebo jestli to vydržím až do dalšího probuzení. Andulka to většinou vyřešila za mě - prostě zapřela nožičky a maminka letěla ![]()
Teď díkybohu spím jak dudek, kojím až k ránu a v částečném bezvědomí, tak mě mé fyzické potřeby nevyrušují. Ale ráno utíkám hodně rychle ![]()