Poradna duly
Jana Čurdová
Už jsem si trochu zvykla. ![]()
Ale až teď, jak jsi psala, mi došlo, že to bude horší a horší, jak mimi poroste, a že si noční probouzení užiju ještě víc při kojení.
Ale těšim se na to. ![]()
Neboj, ono to není tak hrozné. Dokonce mi to chození na záchod v těhotenství přišlo horší než noční kojení. Ale fakt je, že jsem první tři měsíce spala společně s Andulkou a rozepnutým pyžamem a pak, ze dne na den, mi spala celou noc. To trvá do teď, první kojení máme až okolo páté. Takže jsem vlastně strašně zvědavá, jak to bude s tím druhým … Snad to bude stejný spáč jako Andulka. Jen ten velký břuch v těhotentsví bych si odpustila ![]()
To máš super- první kojení až kolem 5. hodiny. Moje kamarádky má stejně starou holčičku a vstává 5× za noc minimálně. A za týden rodí druhýho drobečka. Tak se bojí, že se zblázní. A doufá, že to druhý bude spavý. ![]()
Třeba moje máma ze mě byla zralá na Bohnice. Kdyby brácha nebyl taková spavá bambulka, která ani nepípne, tak ji asi odvezli. Já nespala jako mimino vůbec. Zato teď, teď mi to jde. ![]()
Uf, to jí tedy nezávidím. Kdyby to teď dělala Andulka takhle, tak si ji snad nastěhuju zpátky do postele. Časté noční buzení je pro mě jako spavce obecného noční můra. Za Andulku jsem hrozně vděčná, díky ní jsem si snad ani neužila všechny „slasti“ mateřství. A pevně věřím, že ani s druhým si je neužiju ![]()
Já jako mimino prý taky spala jak dudek, ale jenom s tátou v posteli. Dodneška je to oblíbená rodinná historka, kterak jsem mohutným řevem zavrhla vlastní matku a u táty usnula okamžitě. Postýlku prý naši měli jen jako dekoraci ![]()
No, nejvyšší čas jít do hajan, přeji dobrou noc.
ahoj holky, asi tu ještě nikdo nejste, že?
Já už chvilku sedím v práci, nechce se mi nic dělat, zato se mi hrozně chce spát. A to jsem šla včera spát před desátou!!! ![]()
Ale každou noc se budím na záchod, což jsem dříve neznala a kromě toho jsem byla dneska vzhůru skoro každé 2 hodiny, no hrůza
Že bych už trénovala na kojení?
![]()
Míšo - gratuluji k srdíčku. Doufám, že ho také příští týden uvidím ![]()
Katulo - držím palce, určitě dej vědět, jak jsi dopadla. Těším se na nadšené líčení, co všechno mimi provádělo
![]()
Ahojky zanetko,já už tady jsem taky a z práce mám podobné pocity jako ty.Včera jsem navíc koukala až do půlnoci na hokej a pak jsem se taky tak co 2 hodinky budila a o půl 6 budíček,takže taky se cítím parádně ![]()
holky, to koukám, jaký už máte přehled o kočátcích a tak. ![]()
Já zatím nevím vůbec nic a obchodům s dětskými věcmi se vyhýbám… Zatím jsem si to zakázala
. Ale už se moc těším, až budu mít potvrzeno, že je vše správně veliký, srdíčko tluče a pak vás snad v těch informacích brzo doženu
![]()
ahoj Davmi, taky vítej v práci ![]()
Ten hokej včera mě mrzí, taky jsem se chtěla dívat…, ale vytuhla jsem ještě před začátkem
, prostě to vážně nešlo. No a jak bych vypadala dneska, to ani nechci domyslet ![]()
Ahoj Žanetko,
já tady jsem, ale jen díky manžovi, který dneska do práce nemůže jet autem a zaspal, takže hledal nějaký autobus či vlak. Tak jsem si říkala, že pecko nebudu vypínat a počtu si. Malá si teď staví komínky a je moc hodná.
Žani, já Ti tak závidím, že můžeš být v práci. Šíleně mi to chybí. První měsíce, co jsem byla doma, jsem myslela, že se zblázním. Byla jsem zvyklá ráno jít do práce a večer se vrátit a teď najednou nic. Teda to, že jsem nemusela brzo vstávat se mi samo líbilo, ale byla jsem stejně naučená vstávat. Naštěstí jsem byla na mateřské až od prosince, takže rychle nakoupit výbavu (na poslední chvíli), dárečky, cukroví, úklid a už byly svátky a než jsem se z toho vzpamatovala, tak se narodila malá.
Ale pořád jsem myslela na to, co v práci - uzávěrky, plány apod. Nechybí mi lidi, ale nemám čím zaměstnat hlavu. Takže pořád luštím křížovky a vymýšlím blbosti.
Ještě tak zjišťuji, že jsem ze sebe udělala pěkného hypochondra a blázna. Když jsem psala o tom svém zdravíčku, tak to bylo hodně čerstvé a já jsem se z toho ještě nevzpamatovala. Ale jak se mi to pak honilo hlavou, tak si říkám, že to nebude až tak žhavé. Já mám jeden velký problém s nohou a ten mě dost štve, protože to bolí a omezuje. Ale na to jsem zvyklá. Spíš jsem nečekala, že doktor na mě vychrlí nějaké další problémy, které já nějak moc nevnímám. A taky nemám pocit, že by mi bylo v poslední době hůř než jindy. Takže suma sumárum, je to pořád stejné a když jsem v pohodě zvládla jedno těhu, tak přece i to druhé bude taky v pohodě. Měla jsem strach z toho srdíčka, ale bylo tam! A domluvili jsme se příště na to šíjové projasnění, jak jsem tu četla, že to existuje. Takže za 3 týdny.
Holky, mějte se všechny moc dobře, když vás bude někdo štvát, tak ho alespoň v duchu pošlete někam a myslete na miminka, jak si s nima budete hrát, mazlit, zpívat, povídat o zvířátkách, kytičkách, jak budete spolu přitulení spát v posteli … Už se moc těším.
Míša
Ahoj holky, tak se po delší pauze hlásím, máme toho teď hodně, já jsem jaksi permanentně ve stavu nepoužitelnosti díky nevolnostem, takže jsem ráda, že zvládnu celý den s dítkem a domácnost mi nepadá na hlavu
, navíc se nám teď pokazilo noční spaní, takže vstávám tak 5× za noc k malýmu, no veselo
už aby byl ten první trimestr za náma.
Jedno pozitivum ale tenhle týden rozhodně má
zašla jsem si konečně k doktorovi nechat potvrdit těhu
pan doktor mě pochválila, že jsem s tím nechvátala a že už je tam alespoň „pěkný myšáček“ a tím pádem vše OK
Jenom na termínu porodu jsme se úplně neshodli, nakonec mi napsal 5.10., neměla jsem MS od porodu, takže se nebylo podle čeho odpíchnout
podle UTZ to rozhodně ukončený 8tt byl, tak jsme to tak nechali
nakonec pár dní sem nebo tam… já jsem ráda, alespoň mě nebudou na konci uhánět, že přenáším
jako to bylo u Honzíka ![]()
Koukám, že začínáte řešit krásné starosti kolem kočárků a věciček, no jen si to prvotěhulky vychutnejte, je to nádhera a dnes je fakt takových super věcí
já si lámu hlavu akorát s tím, jestli pořídit sourozenecký kočárek, ale to nechám až na léto, podle toho jak bude Honzík v létě šikovný ![]()
Všem pěkný den ![]()
Ahoj Míšo,
to s tou prací ti věřím, rozodně bych nechtěla být už teď doma. A přes to, že je mimi dost vymodlené a moc se na něj těším, tak mám taky trochu strach z toho, co píšeš, že mi práce bude chybět…
To jenom, že tu teď nikdo není, tak mě nic nenutí začít makat (teda ne, že bych neměla co dělat). Ale ono to přejde, když už se do něčeho pustím, tak už je to dobrý, ale nějak mi teď dělá větší problém se přinutit začít ![]()
JInak ti moc držím palce aby všechno bylo v pohodě, určitě bude!!!
Myslím, že trochu hypochondři jsme teď všechny, snad to k tomu i patří, ne? Mě například proti tomu, co od vás čtu tak není vůbec nic, ani nevolnosti jsem moc neměla. A místo toho, abych se radovala, tak mám strach, jestli to neznamená, že je něco špatně…
mějte se, musím končit
Tak holky,já musím říct,že mě by práce nechyběla vůbec a čím dál víc častěji přemýšlím,jak to udělat,abych už mohla na nemocenskou,protože zatím se mě doktorka ani neptala,jestli jí chci napsat nebo respektive vůbec zaměstnání,jestli vůbec pracuju apod.neřešila.
Ale já už mám té práce plnou…navíc mám docela dost šílenou kolegyni a už po půl hodině mě z ní bolí hlava a chytám z ní takové nervy,že se musím jít vždycky uklidnit na záchod
Fakt bych raději lenošila doma,ale počkám tak do května a pak už na tu práci kašlu!
Pavca: gratuluju ze je vse v poradku ![]()
Katula: az dneska prijdes od doktora tak dej hned vedet
, ale urcite bude vse v poradku ![]()
Jinak dneska nejak nevim co psat, asi pujdu uklizet
a udelat si potom neco k jidlu