Září 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11935
24.2.06 11:53

xbublax: jj to znam :)) u nas se lidi zase boji Izi protoze je moc velky, pritom je strasne linej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 12:09

Davmi jo jo jak slyším pražáka tak šílím :lol: a to jsem si jednoho vzala za manžela.Řehtala jsem se jak kůň, když mi říkal:„Že neříkám viď, viď že né.“Už tu bydlí dva roky a přesto každý hned pozná odkud je.On zase šílí, když mu řeknu rožni :lol: A stejně je ta moravština taková jadrnější :lol:
Enkal tak to zkus těm lidem říkat, že je tak línej, že by si ani nekousl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 12:17

Teda holky já jsem hrozná. :( Místo abych pracovala, tak koukám na mimibazar a kochám se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
24.2.06 12:23

xbublax: no ja jsem zrovna vymyslela co bych mohla delat, dekuju za napad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 12:25

EnkaL ale to nebylo k inspiraci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.2.06 12:35

Ať tu hezky všecky ve zdraví vydržíte až do září a ať pak miminka disciplinovaně vystupují. :D :D
Zdraví mamina z loňských záříjňátek

(Ach jo, to už ani není pravda, loni jsem touhle dobou blila cestou z práce přes kalandr a teď mi chrupčí v postýlce Dalísek :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 12:42

Jé ahojky Maxiku, moc gratuluji k narození mimíska!On tom blinkání by Ti mohly některé děvčata z letošních záříjňátek taky povídat :wink: To je supr jak ten koloběh stále pokračuje a jak se vám s bobísem daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
24.2.06 13:03

Xbublax: A jak to manžel zvládl přesun z Prahy na Moravu?Toho mojeho čistokrevného pražáka to totiž taky tak za 3 roky čeká a jsem zvědavá,jak se s tím popere… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 13:12

Ze začátku tvrdil, že on odkojený Vltavou na nějakou blbou Moravu nepůjde.Pak když sem začal jezdit pravidelně, zjistil, že se mu tu docela líbí.Pak se mu do Prahy nechtělo vracet.Když se přesídlil natrvalo, tak se mu chvíli stýskalo a dneska když jede do Prahy, tak se vrací s bolestí hlavy, že je tam zmatek a smog a lidi! :lol: on má moc rád přírodu a chodil často na tůry, takže toho tady má dostatek.Jediný problém je s prací.Ale snad se konečně vyřeší i to.A hlavně to bere tak, že dokud je mimi malé, tak tady na malém městě je to pro něj asi lepší.V Praze bych se bála jej vypustit samotné, tady strach nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 13:12

A co to, že plánujete úprk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
24.2.06 13:31

xbublax, Davmi: ja jsem sice z „Prahy“, ale je to cast Koloděje a je to takova vesnice, takze kdyz musim jet do centra nebo i nekam trosku dal nez jsou Koloděje, tak z toho silim :roll: Kdyz jsme se stehovali do Plzne tak jsem z toho mela strach (prece jen mesto a bydlime u vypadovky na Prahu), ale je to uplne o necem jinym nez v Praze, i kdyz spech tu je taky a v cervnu az bude prestaveny baracek uz zase budeme v Kolodejich a na to se tesim :) Prece jen je pro dite urcite lepsi bydlet v baracku se zahradou nez v panelaku :) Tot muj nazor :)
TAky se trosku priznam ze nechapu takovou tu „nenavist“ (nevim jak to jinak napsat) k Prazakum, nevim kdyz reknu na Morave ze jsem z Prahy, tak se na cloveka divaji hned jinak („votevrit vokno“ bych v zivote nerekla). Tohle se mi stalo pred par lety v Orlove na jedne soutezi v psani na pocitaci na ktere jsem byla s kamaradem - oba jsme sice chodili do skoly v centru Prahy, ale oba jsme z vesnice a prazstinu nepouzivame a jen diky tomu ze jsme tam byli za prazskou skolu tak jsme nemohli mit vlastni klavesnice a vsichni se chovali nevrazive :) trosku to nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
24.2.06 13:34

Tak já jsem v Praze teprve rok a 3 měsíce a upřímně tady nějak tak přežívám,jak píšeš,zmatek,smog,moc lidí.Já pocházím z vesnice,kde máme ze třech stran kolem baráku les a vždycky když tam jsem,tak mám problém nasednout zpět na vlak do Prahy.Přítel právě tam už taky párkrat byl,tak není ani proti tomu vypadnout z Prahy,dokonce už párkrat řekl,že už se těší,až vypadnem,většinou,když začně v 1 v noci pískat někomu před panelákem alarm :lol: Já chci zpátky stoprocentně už kvůli našim,nechci aby moje miminko vidělo pak babičku a dědu jen jednou za 2 měsíce.Takže do 3 let chcem vypadnout,ale právě té práce se bojím,taky si žijeme docela pohodě,oba máme slušné platy,tak uvidím,co to udělá s přítelem tam :oops: Ale vychovávat děti bych tady taky nechtěla,na sídlišti se na pískovišti scházejí feťáci,trávnik plný psích hovínek,prostě raději vypustím děti u baráku na zahradě a žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
24.2.06 13:42

Holčiny ty baráčky vám docela závidím.Hrozně po něm toužím, ale asi jej nikdy mít nebudu :( Bohužel finance nám to nedovolí.Ale snít o něm nepřestanu :lol:

Enkal tak to máte vyřešený.Bydlíte na vesnici a do Prahy kousek.Ideální kombinace.No myslm, že ta nevraživost spočívá v tom, že když pražáci někam vyrazí, tak se chovají, jakoby jim patřil celý svět.Bohužel ve většině případů jsou to přistěhovalci a ne rodilý pražáci.Já říkám, že záleží na lidech, všude můžeš narazit na pitomce.

Davmi to chápu, že chceš být rodičům na blízku.Také by se mi to líbilo, zatím to nejde.Vím, že mamina tím trpí, ale co se dá dělat.To jsem na Tvéhopřítele jak bude mluvit až se opravdu přestěhujete :lol: jo jo není nad to vypustit děcka do zahrady a mít od nich na chvilku klid :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
24.2.06 13:42

EnkaL: To máš pravdu,ta „nenávist“ opravdu je proč je to způsobeno?Já se na to sama ptala lidí v mém okolí(myslím na Moravě),protože jsem čekala,jak přijmou Standu.Když jsem totiž doma oznámila,že s ním chodím,tak mi brácha řekl:„jen to né,jen né pražáka“,tak jsem se ptala a to jako není člověk,když je pražák?Tak jsem pátrala po té nenávisti a řekla bych,že je to spojené s tím,že na Moravě je šílená nezaměstnanost,kdežto v Praze je blaze,prostě je to závist,což je docela pochopitelné.Všichni mi řekli,no jo pražáci,ti tam mají všechno,práci,vysoké platy,všechny větší koncerty,všechno se koná v Praze,o všem rozhodují pražáci apod.Já to osobně poznala jen ve sportu,motala jsem se kolem motokrosu a zrušili nám všechny závody na Moravě a všechno je kolem Prahy,protože na Moravu je to daleko,ale že 200 Moraváku musí na každý závod k Praze,to už nikoho nezajíma.Tak asi tak to prostě vzniká,obecně je na Moravě skoro každý pražák považovaný za rozmazleného pepíka.Je mi to taky docela líto,i kvůli příteli,i když z mého okolí mu nikdo neřekl ani ň,taky by si zkusili a měli by otisk mé ruky na lícu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
24.2.06 13:49

EnkaL:Ještě jak psala Xbublax,taky je to o tom,že někteří pražáci se fakt chovají jako by jim patřila celá země,ale to jsou hlavně ti bohatí.Já jsem jednou v restauraci vylila omylem chlapovi na ruku minerálku,omluvila jsem se a on mi řekl,vy burani Moravští,já jsem z Prahy a tam by se to nikdy nestalo.No,tak takhle to asi vzniká :lol: Ale neboj,určitě nikdo nemůže házet všechny do jednoho pytle.
Xbublax:No,já jsem na Standu taky zvědavá,spíš se bojím,že mu budou scházet přátele,které tady má,ale uvidíme,zatím je to ještě daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí