Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kimm píše:
Týjo, 6 l Coly za týden, t o je dost, je to děsný sajrajt, však u té mrtvé říkali, že přišla o zuby, ne? všude vídáš takové ty sranda testy, jak cola dokáže vyčistit zrezlý hřebík atd.. Tak bacha, těm tělesným trubkám bych tam toho tolik nelila.. na chu´t ano, ale kupuj si jen třeba tu skleničkovou verzi, 0,33… PET verze si prostě zakaž…
děkuji za tip
nevěděla jsem, že v tom je nějaký rozdíl ale zkusím to omezit protože se bojím aby jsem nepřišla o zuby ![]()
jen třikrát týdně? tak to jsi ještě v pohodě; já jsem závislák /teda už skoro dva měsíce abstinuju/ a denně jsem pila 2 litry; taky jsem jí potřebovala; ale jedině light; kvůli chuti, normální mi tak nechutná ![]()
@coca cola píše:
Ahojky, moc vás zdravímmám takový dotaz a ten se týká závislosti na Coca cole.Je možné, utvořit si na ni závislost? Já si ji kupuji tak třikrát v týdnu a prostě ji musim mít
nemohu bez ní být
tento problém mám už půl roku. Normálně nemám potřebu skoro nic jíst když jí piju a jsem spokojená. Uvědomuji si, že to rozhodně není zdravé pro organismus atd. ale nedokážu si pomoct
takže kdo ujíždíte na Coca cole sem a ještě lépe kdo mě dokáže poradit prosím pište děkuji
Já osobně závislost na cole mám, ale na light verzi
. No snažím se množství snížit, ale moc se mi to nedaří, už jsem se jedné své velké závislosti zbavila (kouření), tak věřím, že postupně se zbavím i této, nebo alespoň omezím. Já osobně žádná zdravotní komplikace nezaznamenala, jen bych ráda colu nahradila něčím jiným pro můj osobní pocit ![]()
Nejen o zuby; já přestala pít, protože jsem začla být hodně nervní, účinek už to moc nemělo, mám dotěď silnou avitaminózu, suchou kůži na rukou, atp.; přestaň, dokud je čas, ať nedopadneš jako já
@coca cola píše:
děkuji za tipnevěděla jsem, že v tom je nějaký rozdíl ale zkusím to omezit protože se bojím aby jsem nepřišla o zuby
@Freetibet píše:
@coca cola aaa to vychazi litr coly na den. No ja nevim, ja bych to zas tak neresila. Pokud netrpis nejakou silenou nadvahou a muzes po ni spat… ja treba vecer colu nepiju vubec, protoze po ni neusnu. Mohla by sis treba koupit 7 plechovek na tyden a proste se kontrolovat, ze vic nez jednu nevypijes, jsou to jen tretinky…
problém s nadváhou nemám ale tímto tempem si na to zadělám
musím to omezit ![]()
@MUFICE píše:
Tělu dáváš zbytečně prázdné kalorie a navíc tě pak odvodňuje, schválně se mrkni, kolik je tam kostek cukru. A to nemluvím o tom, že cola obsahuje kyselinu fosforečnou a ta zabraňuje vstřebávání vápníku do těla. Zkus to omezit na půllitrovku jednou týdně
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
já to raději omezím ![]()
@Gladys píše:
No tak začni třeba tím, že si koupíš litrovku. Klasika, u každé závislosti se začne nižováním návykové látkyNebo pokud je to na tebe moc velký skok, tak nejdřív 1,5l, pak litr, pak půllitr, pak plechovku a pak si místo ní začni kupovat něco jinýho, třeba džus, nebo nějakou jinou limonádu.
díky zkusím to ![]()
Ja ted piju porad bananove mliko ![]()
ale kdyz jsem se rozhodla to omezit, kupovala jsem si treba fantu atd proste jine sladke piti, pak jsem presla na cerstve pomerancove a jablecne dzusy, ty mam porad nejradej
@K.Black píše:
Myslím že horší by bylo, kdyby jsi dala tři lahve vodky týdně, tímhle se netrap
to dám za pátek sobotu
ale né teda každý týden, takže jsem na tom ještě dobře ![]()
Ahoj nejsem závislá na cole, ale na čokoládě můžu se přidat? ![]()
@Seizdra píše:
A já z toho na tu colu právě dostala chuť![]()
kurňaaa
a ty tady děláš co? Nepsala jsi že tu nebudeš?
![]()
@Kimm píše:
Týjo, 6 l Coly za týden, t o je dost, je to děsný sajrajt, však u té mrtvé říkali, že přišla o zuby, ne? všude vídáš takové ty sranda testy, jak cola dokáže vyčistit zrezlý hřebík atd.. Tak bacha, těm tělesným trubkám bych tam toho tolik nelila.. na chu´t ano, ale kupuj si jen třeba tu skleničkovou verzi, 0,33… PET verze si prostě zakaž…
No, já bych to s tím děsným sajrajtem až zas tak nepřeháněla, složení je voda, cukr, oxid uhličitý, karamel E150, E338, kofein a aroma… takže to zas tak hrozné není, akorát tedy litrem coly už člověk překročil doporučenou dávku cukru na den ![]()
@Freetibet píše:
Ja ted piju porad bananove mliko
ale kdyz jsem se rozhodla to omezit, kupovala jsem si treba fantu atd proste jine sladke piti, pak jsem presla na cerstve pomerancove a jablecne dzusy, ty mam porad nejradej
bananové mléko taky mohu
ale než ta fanta mě chutná mirinda
mám někde zašitý multivitamínový džus, snad bude ještě jedlej ![]()