Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jessie8951 píše:
Já znám zase příklad, kdy rodiče byli velkou oporou a jednou když se vrátili domů, měli vybílenej byt.Televize fuč, lednice, fuč, pračka fuč, úspory pod postelí fuč.
Těžko říct, co je lepší, ale asi bych mu klíče od bytu sebrala. Závislým lidem je jedno, co udělají, hlavně když budou mít na dávku. Jeden závislý mi i jednou řekl, že je mu je to jedno, že i zabije, hlavně, že si bude moct šlehnout
Taky znám takový případ ![]()
Je mu 23let a uz si bohuzel píchá, marihuana nam nevadi..Co nám vadí, že začal v práci krást. Bydlet zatím má kde, ale nevím jestli to není jen otázka času..léčit se nechce, všechno zapírá a tvrdí, že nic nebere..
Z.
@soleile píše:
Taky znám takový případ
Moje kamarádka taky začla blbnout a dokonce si už pak dovolila vzít babičky kartu do bankomatu a vybrat jí důchod
Dneska už je teda v pohodě, měla brzy mimčo.
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem..bohužel naši rodinu potkalo, co nikdo nechce zažit..máme narkomana v rodině, je závislý na pervitinu a marihuaně..Jak v této situaci postupovat? snažit se mu pomoct i když to odmítá nebo ho v tom nechat „vykoupat“ a počkat až bude chtít s tou situací něco dělat??
prošla jsem si stejnou situací s exsmanželovým dvojčetem. pokud se narkoman nechce léčit sám nic mu nepomůže. bohužel u nás to dopadlo fatálně. byl závislý na heroinu, i si píchal, celkově byl závislý skoro 15 let a nakonec se oběsil ![]()
Zakladatelko,
Jestli chceš, mam s tímhle hodně blizkou zkušenost, můžeš mi napsat SZ
Já si pamatuju, že Douda někde říkal, že jediná možnost je vyhodit dítě z domu.
@Babulka123 tak já nevím, jestli ti jasnej pojem závislost, ale pokud se do ní dostaneš, tak už to jen tak moc neovlivníš. takže to dítě vyhodit na ulici, aby se v tom plácalo samo mi nepřijde jako dobrej nápad, ještě vzhledem k tomu příkladu..
To byste vážně vyhodily svoje dítě na ulici, kvůli tomu že je drogově závislé?
![]()
Já jsem taky rok brala pervitin a zachránilo mě až to, že jsem zjistila, že jsem těhotná..na pervitinu je psychická závislost..mě pomohlo se odstěhovat daleko pryč od města se kterým mám drogy spojené..ale člověk musí chtít přestat..spadly jsme do toho s kamarádkou a ta s tím nepřestala do dneška..já na tom, ale naštěstí neujížděla nijak moc..občas jsem třeba týden šnupala v bytě s ostatníma a pak jsem třeba měsíc byla bez toho a v klidu..
Taky mame v rodine narkomana, nevim teda co fetoval, ale i hulil travu dost se v ni i vyzna…Je to muj bratranek, ktery uz i nekolikrat sedel za kradeze a kdesi cosi.Je to z otcove rodiny..
Abych pravdu rekla nevydame se s nema, i kdyz bydli kousek od naseho mesta, neresili jsme to je dospely at si dela co chce..On je to pripad sam o sobe
uz od detstvi..Ale vinou jsou na tom i rodice ne jen on…
Asi bych se tim neuzirala nechla ho byt.. Anonym z osobnich duvodu, snad pochopite…Dekuji!
Ahoj, jsem bývalá narkomanka a i můj přítel je bývalý narkoman. Taky převážně pervitin. Pokud je ve fázi, že se nechce léčit, tak bych zašla alespoň do drogového centra. V Praze třeba Sananim. Ať máte představu jak na tom momentálně je…jak dlouho bere, s kým bere, jak často, kolik gramů, proč bere, jak si to představuje dál atd. Je důležité, aby udržoval hygienu při užívání, protože když se jednou konečně z toho vyhrabe, tak aby ho případná nemoc nedala důvod se na abstinenci vykašlat. Hrozně důležité je rodinné zázemí. Konkrétně já jsem se léčila 3× a nejefektivnější je dlouhodobá léčebna- tzv. komunity. Třeba tříměsíční bohnice nejsou efektivní, ale mohou být dobrým začátkem. Nemám pocit, že by mě konkrétně pomohlo pokud by se na mě rodina vykašlala a vyhodila mě. Asi bych skončila mnohem hůř. Je těžké narkomana dostat do léčebny, ale velká výhoda zatim je, že je to „pouze“ pervitin, protože heroin je mazec. Feťák žije ze dne na den, nedokáže přemýšlet co bude za týden. Pokud se zatim léčit nechce, tak by to zkusila alespoň prozatím nějaký sezení ambulantní. Pervitin se velmi snadno pozná na uživateli- rozšířené zornice, rychlé pohyby, rychlá mluva, nechuť k jídlu - hubnutí, většinou i víc akné. Já nevim co poradit, protože na každého platí něco jiného. U mě konkrétně pomohlo těhotenství. Zjistila jsem v 12tt, že čekám miminko a od té doby jsem na to nešáhla. Přítel bral do dceřiných 1 roku (bydlela jsem u mámy) a pak mu taky konečně došlo a abstinujeme úspěšně, ani už nekouříme a nikdo by to do nás nikdy neřekl.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem bývalá narkomanka a i můj přítel je bývalý narkoman. Taky převážně pervitin. Pokud je ve fázi, že se nechce léčit, tak bych zašla alespoň do drogového centra. V Praze třeba Sananim. Ať máte představu jak na tom momentálně je…jak dlouho bere, s kým bere, jak často, kolik gramů, proč bere, jak si to představuje dál atd. Je důležité, aby udržoval hygienu při užívání, protože když se jednou konečně z toho vyhrabe, tak aby ho případná nemoc nedala důvod se na abstinenci vykašlat. Hrozně důležité je rodinné zázemí. Konkrétně já jsem se léčila 3× a nejefektivnější je dlouhodobá léčebna- tzv. komunity. Třeba tříměsíční bohnice nejsou efektivní, ale mohou být dobrým začátkem. Nemám pocit, že by mě konkrétně pomohlo pokud by se na mě rodina vykašlala a vyhodila mě. Asi bych skončila mnohem hůř. Je těžké narkomana dostat do léčebny, ale velká výhoda zatim je, že je to „pouze“ pervitin, protože heroin je mazec. Feťák žije ze dne na den, nedokáže přemýšlet co bude za týden. Pokud se zatim léčit nechce, tak by to zkusila alespoň prozatím nějaký sezení ambulantní. Pervitin se velmi snadno pozná na uživateli- rozšířené zornice, rychlé pohyby, rychlá mluva, nechuť k jídlu - hubnutí, většinou i víc akné. Já nevim co poradit, protože na každého platí něco jiného. U mě konkrétně pomohlo těhotenství. Zjistila jsem v 12tt, že čekám miminko a od té doby jsem na to nešáhla. Přítel bral do dceřiných 1 roku (bydlela jsem u mámy) a pak mu taky konečně došlo a abstinujeme úspěšně, ani už nekouříme a nikdo by to do nás nikdy neřekl.
Díky za tenhle příspěvek ![]()
A držim palce, ať jste v pohodě ![]()
Ano, po léčbě je nejideálnější začít bydlet daleko nikde jinde. My jsme museli z Prahy, kdybychom se tam vrátili, nedopadlo by to dobře.
Anonym z 8:36
@Anonymní píše:
jo jo já jsem na tom stejně, už ani nekouřím, ale já naštěstí přestala ze dne na den bez jakykoliv lečeben, kvůli těhotenství..naděje je vždycky ![]()
@Anonymní píše:
Ano, po léčbě je nejideálnější začít bydlet daleko nikde jinde. My jsme museli z Prahy, kdybychom se tam vrátili, nedopadlo by to dobře.
Anonym z 8:36
taky jsem musela z prahy, kamarádka taky..a už jsme z drog venku
praha je plná drog..narazíš na ně všude i když nechceš..tady na moravské vesnici nevím ani kde bych je sehnala kdybych chtěla ![]()