Závislost na drogách :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.3.13 08:44
@Anonymní píše:
jo jo já jsem na tom stejně, už ani nekouřím, ale já naštěstí přestala ze dne na den bez jakykoliv lečeben, kvůli těhotenství..naděje je vždycky ;)

Taky jsem přestala né kvůli, ale DÍKY těhotenství a vůbec mi to nechybí. ;)

• Citovat
  • Upravit
2429
26.3.13 08:47

Pokud se nechce lěčit a někdo ho do toho bude nutit, moc dobře to asi nedopadne.. já se snažila z toho dostat kamarádku a udělala mi ze života peklo, všechno to převrátila a nakonec jsem před všema vypadala já jako ta špatná..pokud si někdo píchá tak to už je problém..pak už stačí jen když sklouzne z pervitinu na heroin a to je konečná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.3.13 08:52

V tomhle je skvělá kniha My děti ze stanice ZOO ta celkem reálně popisuje situaci s drogou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 08:55

To, že se ze začátku nechce léčit, ale půjde do té léčebny považuju za dobrý krok. Tam si může vyčistit hlavu a začít přemýšlet, že to na tom pervitinu už tak skvělé nebylo. Pak samozřejmě může nastat opět pád, ale už je to jiný než kdyby nikdy nebyl v léčebně. Protože si uvědomí, že už není jen občasný uživatel, ale to svinstvo má na něj větší vliv než by sám chtěl. Takže pak půjde třeba podruhé do léčebny, ale už to bude víc z vlastní vůle. Je to velmi trnitá cesta. Každej krok je důležitej, i z pádu plyne ponaučení

anonym co psal v 8:36

• Citovat
  • Upravit
72725
26.3.13 08:57
@lyrica píše:
Kamaráda vyhodili z domu a pak už mu nezbylo než krást a je dokonce na osm let ve vězení. Rodiče se hodně tlučou do hlavy, že to udělali zrovna takhle..

jenže oni kradou i tak, ale v domácnosti.. nebudu jmenovat kdo, ale vybílil trezor, dům, postupně rozkradl věci za téměř milion a to vlastní rodině.. kdyby ho nakopali do (víš kam), tak si natloukl čumák sám a nemusela živořit rodina.. Pokud sedí na 8 let, dobře mu tak, ale rodina má aspoň klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
26.3.13 08:57

@paola white nebo ještě kniha memento, a filmy mandragora a suzanne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
26.3.13 09:00
@lyrica píše:
@Babulka123 tak já nevím, jestli ti jasnej pojem závislost, ale pokud se do ní dostaneš, tak už to jen tak moc neovlivníš. takže to dítě vyhodit na ulici, aby se v tom plácalo samo mi nepřijde jako dobrej nápad, ještě vzhledem k tomu příkladu..

ne, jsem asi debil :zed:
tak až ti dítě pojede v fetu, tak nám přijď prosímtě popsat jak spolu doma žijete jo, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.3.13 09:01

@martina.se jenže on sedí na osm let proto, že ho vůbec nijak nepodpořili! A bohužel nešlo o peníze na perník, ale o peníze na jídlo. Kde měl spát? Co měl jíst? Jak si asi myslíš, že se z toho vyhrabeš na ulici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.3.13 09:02

@martina.se souhlas. švagr taky doma kradl jak straka, všechno před ním museli zamykat, peníze schovávat, dokonce to zašlo tak daleko že tchyně chodila s kabelkou i na záchod!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.3.13 09:02

@Babulka123 no bohužel s tím mám opravdu hodně zkušeností, takže vím, že o tom můžu mluvit tak, jako bych to zažila přímo já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.3.13 09:08

Tchyně švagra taky nevyhodila. možná kdyby to udělala tak by to dopadlo celé jinak.

@lyrica takže ty myslíš, že je v pořádku, když ti feťácké dítě odnáší domácnost do zastavárny aby si mohlo prohnat žilou? a já mám stát a říkat jak ho podporuju?
promiň, ale u feťáka nikdy nejde o jídlo a o bydlení. bude spát ve škarpě a jíst odpadky jen aby měl na dávku… na ulici se z toho nevyhrabe, stejně jako se z toho nevyhrabe doma. pokud sám nechce tak je jedno kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 09:10

No ono to chce trochu nechat kluka se v tom vykoupat, ať pozná i jaký jsou feťáci na ulici, jak mu nikdo nedá najíst atd. ALE chce to pak podat pomocnou ruku. Chce to mu narušit tu pohodu, kdy je doma nafrčenej a dělá si tam kraviny a pak se v pohodě nají a jede dál. Ať nabere i negativní vzpomínky a zkušenosti. Těžko se radí, když kluka neznáme a nevíme info okolo. Znám případ, kdy rodiče kluka vyhodili a pak směl k nim chodit jen se třeba najíst, vykoupat atd. Ale pak z té domácí pohody zase šel ven na ulici. Každej feťák vnitřně pak touží po klidu domova, přestane ho bavit parta, vidí jak jde na dno…
Anonym 8:36

• Citovat
  • Upravit
41882
26.3.13 09:11

@paola white Vždyť ale nikdo nepsal, že rozkárád byt, ne?
Jinak promiň, ale ze všech feťáků co jsem znala a s kterýma jsem měla tu,,čest,, nikdo nechtěl spát ve škarpě a nikdo z nich ani nejedl odpadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.3.13 09:14

@lyrica ale to je jeho boj.. dal se na to sám, tak musí vědět, co chce a co ne.. to je přesně ono, když ho budeš podporovat, stáhne sebou i Tebe.. mám to z vlastní zkušenosti a věř, že pokud si pořádně nenamlátí hubu, tak se z toho nikdy nevyhrabe.. doporučuju návštěvu komunitního centra, neřeknou Ti nic jiného. Prostě hodit přes prach a nazdar. Odhlásit bydliště, přerušit veškeré pouto a dát na srozuměnou, že dveře má otevřené pouze pokud se půjde léčit a budou vidět výsledky. Jinak závislý zničí i celé své okolí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.3.13 09:14

@lyrica ano nechtěl, ale kdyby se měl rozhodnout jestli dávku nebo jídlo tak co by asi zvolil???

v takové situaci je těžké najít správnou odpověď, protože nikdo předem neví co se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová