Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paola white no já když se měla rozhodnout jestli si koupím jídlo nebo dávku tak jsem si vždycky koupila jídlo..ale je pravda, že většina fetáků to měla naopak..
@lyrica bohužel mám opačnou zkušenost a praxi 2 roky v drop-inu.. netušila bys, kolik špíny kolem některých lidí je a že jsou fakt schopný udělat cokoliv, aby na tu dávku měli… neříkám to jen tak.. a do toho mám toto v rodině a věř mi, že je to peklo.. kdo se z toho dostane, tak fajn, ale moje zkušenosti jsou trochu někde jinde, bohužel ![]()
@Anonymní píše:
@paola white no já když se měla rozhodnout jestli si koupím jídlo nebo dávku tak jsem si vždycky koupila jídlo..ale je pravda, že většina fetáků to měla naopak..
asi budeš jedna z mála… nevím jak je to na pervitinu, ale ono u heroinu už je po nějaké době tak zhuntovaný žaludek, že je úplně jedno jestli jí nebo ne, protože skoro všechno vyblije. ale jak říkám herák je asi jiná sorta ![]()
Ahoj, tak jestli už si píchá tak to bude horší a jak už tady holky psali, když nebude chtít on, nic s tím nezmůžete. Marihuanu, bych neřešila, to je příroda, ale pervitin je svinstvo, je to chemie a ta do těla nepatří. Chtělo by to, aby alespoň dbal na hygienu, vlastní stříkačky atd.Je to ruská ruleta, někdo ti může prodat šméčko a už jsi v haj…Jo a dítě feťáka, bych si doma nenechala, mimo zkušenosti z okolí, mi stačilo si přečíst knihu, mé syny zničil heroin. Rodiče se jim snaží pomáhat všelijak, dávají jim peníze, ale stejně to skončí hodně blbě. Přežije snad jen jeden. Opravdu se to stalo a tak to je, pro některé narkomany je jediným východiskem z kolotoče drog právě smrt.
@paola white trochu tady přeceňujete závislost na pervitinu. Ono pokud by nejedl třeba 4-5 dní, tak místo pervitinu si koupí jídlo. Ono si to tělo prostě samo řekne. Pervitin je silný stimulant, dáš si a jedeš třeba i 3 dny (nejíš, nespíš), ale pak tělo blokne a ty usnes i když si dal před minutou, máš i hlad i když sis dal. To je ten rozdíl od heroinu. Pervitin bereš tři-čtyři noci a pak i spíš 2 dny. U toho pervitinu je svině ta psychická závislost. Heroin je průser, tam když si nedáš, tak se klepeš, zimnice, průjem, křeče v břiše, zvracení atd.
Anonym 8:36
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem..bohužel naši rodinu potkalo, co nikdo nechce zažit..máme narkomana v rodině, je závislý na pervitinu a marihuaně..Jak v této situaci postupovat? snažit se mu pomoct i když to odmítá nebo ho v tom nechat „vykoupat“ a počkat až bude chtít s tou situací něco dělat??
ahoj, jestli chceš, napiš mi do SZ…
@lyrica píše:
@martina.se jenže on sedí na osm let proto, že ho vůbec nijak nepodpořili! A bohužel nešlo o peníze na perník, ale o peníze na jídlo. Kde měl spát? Co měl jíst? Jak si asi myslíš, že se z toho vyhrabeš na ulici?
aha, kradl kvůli tomu, ze nemel na jídlo a na drogy bral kde? Na ty si asi vydělal…
Taky mám osobni zkušenost, maminka synačka ma strach, co vy dělal na ulici, doma ukradl vse co šlo, mama je zralá na psychiatra, ale kluk je doma porad vitanej, tak co by se snažil, když se o nej maminka porad stará.
@mag píše:
aha, kradl kvůli tomu, ze nemel na jídlo a na drogy bral kde? Na ty si asi vydělal…
Taky mám osobni zkušenost, maminka synačka ma strach, co vy dělal na ulici, doma ukradl vse co šlo, mama je zralá na psychiatra, ale kluk je doma porad vitanej, tak co by se snažil, když se o nej maminka porad stará.
@Anonymní píše:
@paola white trochu tady přeceňujete závislost na pervitinu. Ono pokud by nejedl třeba 4-5 dní, tak místo pervitinu si koupí jídlo. Ono si to tělo prostě samo řekne. Pervitin je silný stimulant, dáš si a jedeš třeba i 3 dny (nejíš, nespíš), ale pak tělo blokne a ty usnes i když si dal před minutou, máš i hlad i když sis dal. To je ten rozdíl od heroinu. Pervitin bereš tři-čtyři noci a pak i spíš 2 dny. U toho pervitinu je svině ta psychická závislost. Heroin je průser, tam když si nedáš, tak se klepeš, zimnice, průjem, křeče v břiše, zvracení atd.Anonym 8:36
To je pravda, znám kluka který se na pevitin naučil hned najíst. Ale šňupal.
Taky to máme v rodině.
Bratránek jel na perníku, kradl doma, co mohl (starožitnosti po dědovi, cenné věci), každý se ho pořád zastával. Babička dělala že to nevidí, pořád mu vyvařovala, uklízela(bydlel u ní), on přestal pracovat, tak začal krást ve velkém.(tak že jsme kluka odhlásili od babičky).
Chytli ho policajti, dostal prospěšné práce - ale vybodl se na ně, perník, tráva to vyhráli. Tak šel do vězení.(vylezl, neponaučil se, a jede na tom znova), babička na nervy, schovávala si jídlo, peníze, protože vždy vše snědl, vodil si domů kamarády. Tak že jsme udělali to, že jsme mu zabalili věci, a řekli - pomůžem ti, pojedeme někam kde ti pomohou - nechtěl. Tak bohužel, musel si vzít věci a jít.
A názory toho typu - co bude jíst, kde spát - sorry - když jde o dospělou osobu - ať si na drogy, obživu vydělá sám. (nemluvím o nezletilých).
@paola white píše:
asi budeš jedna z mála… nevím jak je to na pervitinu, ale ono u heroinu už je po nějaké době tak zhuntovaný žaludek, že je úplně jedno jestli jí nebo ne, protože skoro všechno vyblije. ale jak říkám herák je asi jiná sorta
no já si koupila vždycky jídlo, bo jsem měla hodně kamarádů co to prodávali, takže když jsem se k nějakému stavila na návštěvu tak jsem většinou dostala čáru zadara, když jsem fakt neměla peníze..ale to jsem měla štěstí na fakt fajn lidi, vždycky jsme pomohli jeden druhému..jeden sehnal jídlo, další vypral oblečení, další sehnal perník a takhle jsme žili..a nežili jsme si špatně, přímo v centru prahy v krásném bytě s výhledem na pražský hrad..a nikdo z nás nekradl, nikdo nebral heroin, nikdo si nepíchal..
Heroin je jiné svintstvo.. znám dvě holky jedna si píchala perník a další heroin, žily spolu v holobytě..ta na heroinu měla pořád abstáky, protože i když šlapala na václaváku ne každý den se jí podařilo vyšlapat 2tisíce na herák, aby vůbec mohla fungovat..takže její kamarádka perníkářka, jí vždycky pomáhala tak, že prodávala ostátním sůl, nebo kypřící prášek místo perníku, nebo kradla.. jednou k nim do bytu naběhl týpek s nožem, kterého okradla..bodal do všeho, řval po nich..ta na perníku se někam schovala a zavolala policajty a ta na heráku? vyběhla z bytu, zavolala si taxík a jela si schánět heroin a jí tam nechala napospas tomu týpkovi s nožem..
@Anonymní píše:
Heroin je jiné svintstvo.. znám dvě holky jedna si píchala perník a další heroin, žily spolu v holobytě..ta na heroinu měla pořád abstáky, protože i když šlapala na václaváku ne každý den se jí podařilo vyšlapat 2tisíce na herák, aby vůbec mohla fungovat..takže její kamarádka perníkářka, jí vždycky pomáhala tak, že prodávala ostátním sůl, nebo kypřící prášek místo perníku, nebo kradla.. jednou k nim do bytu naběhl týpek s nožem, kterého okradla..bodal do všeho, řval po nich..ta na perníku se někam schovala a zavolala policajty a ta na heráku? vyběhla z bytu, zavolala si taxík a jela si schánět heroin a jí tam nechala napospas tomu týpkovi s nožem..
To je sila!!!Brrr…
@Anonymní píše:
no já si koupila vždycky jídlo, bo jsem měla hodně kamarádů co to prodávali, takže když jsem se k nějakému stavila na návštěvu tak jsem většinou dostala čáru zadara, když jsem fakt neměla peníze..ale to jsem měla štěstí na fakt fajn lidi, vždycky jsme pomohli jeden druhému..jeden sehnal jídlo, další vypral oblečení, další sehnal perník a takhle jsme žili..a nežili jsme si špatně, přímo v centru prahy v krásném bytě s výhledem na pražský hrad..a nikdo z nás nekradl, nikdo nebral heroin, nikdo si nepíchal..
no ta já jsem taky zažila takovou partu co jakoby byla v „pohodě“…jenže jsem je taky potkala za pár let znovu…všichni na heroinu, úplný trosky…to co tu popisuješ je takový ten „pohodový“ začátek…já je viděla za 5 let a rozdíl markantní a i dva už umřeli…
Ono je potřeba zjistit co pro toho člověka je důležité, na co reaguje…Můj přítel se stal i vařičem a nemusel krást a měl v kapse každý večer 20000,–…takže nebyl pouliční troska, ale stejně se z toho dostal a chtěl…chtěl být s námi a nikdy by se nesmířil s tím, že by nevychovával svou dceru. Já a dcera jsme byli tím impulsem a jsme teď šťastný ![]()