Závislost na drogách :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
26.3.13 10:26

@lyrica Nezlob se, ale já myslím, že Ti někdo nabulíkoval pěknou pohádku. Nevěřím, že někdo skončí kvůli krádežím peněz na jídlo na 8 let ve vězení. Na fet si samosebou poctivě vydělal, že? To by u toho musel někoho minimálně přizabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 10:30
@Anonymní píše:
no ta já jsem taky zažila takovou partu co jakoby byla v „pohodě“…jenže jsem je taky potkala za pár let znovu…všichni na heroinu, úplný trosky…to co tu popisuješ je takový ten „pohodový“ začátek…já je viděla za 5 let a rozdíl markantní a i dva už umřeli…Ono je potřeba zjistit co pro toho člověka je důležité, na co reaguje…Můj přítel se stal i vařičem a nemusel krást a měl v kapse každý večer 20000,–…takže nebyl pouliční troska, ale stejně se z toho dostal a chtěl…chtěl být s námi a nikdy by se nesmířil s tím, že by nevychovával svou dceru. Já a dcera jsme byli tím impulsem a jsme teď šťastný :)

no oni už fetujou pěkných pár let a k aplikaci nitrožilně a heroinu mají odpor, bo to prostě není in, ale je mi jasné jak můžou dopadnout, když s tím včas nepřestanou..jenže oni se vyžívají v heslech jako zastav a zemřeš, prostě si myslí, že je jejich život lepší díky pervitinu..taky je na té partě celkem fajn, že když prostě není zrovna perník, tak se z toho nepose.ou a normálně fungujou..ale vím, jak to myslíš, jsou prostě na hraně..a opravdu obdivuju tvého přítele, že s tím dokázal přestat kvůli vám..holky díky mateřskému citu dokážou snáz přestat, ale pro chlapa to musí být o moc težší.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.13 10:34

@brisco taky si myslím, že je to jasný, že krádež na 8 let je za fet. Přeci jen koupit si jídlo je sranda oproti sehnat peníze na fet. Stačí jídlo za stovku, ale zbytek peněz jde do fetu…

Zakladatelko, tady se trochu rozjelo jiným směrem. Ale vy jste v situaci kdy kluk nereaguje na pomoc, takže to chce nechat trochu vymáchat, ale včas podat pomocnou ruku. Dát jasná ultimáta. Začít u ambulantní péče, přejít pak na krátkodobou léčbu a pak na dlouhodobou léčebnu. Je to fakt těžká cesta. I s chlapama je to těžší, ženský mají větší pud sebezáchovy. Počítejte s tím, že to bude hrozně těžké a dlouhé. Ale zkusit se to musí. U nás by nikdo neřekl, že se vzpamatujeme a budeme žít jako normální rodina.

anonym 8:36

• Citovat
  • Upravit
20807
26.3.13 10:40

A když jste nikdo nekradli, tak jde jste brali peníze?
píšeš: někdo sehnal jídlo, další vypral, další sehnal perník… ale za co?
kde jste vzali peníze na jídlo, prášky na praní, perník, když jste nekradli? to mi chceš říct, že jste všichni chodili do práce?
nic ve zlém… jen mě to zajímá, protože jak ty to popisuješ, tak to zní jako naprostá idyla…
já teda nevím, ale myslím si, že život drogově závislých moc idylický nebude :think:

@Anonymní píše:
no já si koupila vždycky jídlo, bo jsem měla hodně kamarádů co to prodávali, takže když jsem se k nějakému stavila na návštěvu tak jsem většinou dostala čáru zadara, když jsem fakt neměla peníze..ale to jsem měla štěstí na fakt fajn lidi, vždycky jsme pomohli jeden druhému..jeden sehnal jídlo, další vypral oblečení, další sehnal perník a takhle jsme žili..a nežili jsme si špatně, přímo v centru prahy v krásném bytě s výhledem na pražský hrad..a nikdo z nás nekradl, nikdo nebral heroin, nikdo si nepíchal..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
26.3.13 10:48

Inko, je dobře, že se zajímáš.
Závislost na drogách je nemoc, takže léčit. Bohužel to není léčba slepého střeva, kdy nemocný MUSÍ do nemocnice. Závislý musí chtít sám, protože jinak si léčbu defacto odsedí nezbytně nutný čas, nic mu to nedá, vrátí se domů a jede nanovo.
Ideální jsou komunity na rok a více, v drsnějších podmínkách (žádné penziony s prvotřídní péčí), ty jsou i mimo naší republiku, např. PL (čech se snadněji dorozumí, nicméně se platí). Cílem léčby není narkomana zbavit abstinenčních příznaků, ale naučit ho žít běžný život bez berličky, vyrovnat se s problémy, postavit se jim čelem, řešit je a ne zapomínat pomocí drogy. Ukázat, že život se dá prožít i jinak, i kdyby původem byla jen nuda, nebo zažít „něco jiného“, protože ten fajn pocit se brzy změní jen ve stres se sháněním drogy, kriminalita a problémy blízkým a to je potřeba si na léčbě uvědomit a toho je cílem.
Nesmysl je podceňovat jakoukoliv drogu, i marihuanu, protože ta je většině případů vodítko k tvrdým drogám. Netolerovat žádnou drogu a neustupovat.
Tzv. padnutí na hubu a příšerné podmínky jsou někdy nevyhnutelné, protože jen tak si nemocný uvědomí, jakmile se zbaví opojení, co ztratil. Je důležité neustupovat, ale zároveň dám mu jistotu, že jakmile bude v pořádku, jste tu pro něj.
Není důležité, jak dlouho bere a co bere (zda si píchá, nebo ne), důležité je, aby si uvědomil, že je problém.
Psychická závislost (pervitin) je stejně nesnesitelná jako fyzická (heroin). Nereálné a zcestné uvažování je na všech drogách (vč. alkoholu).

V prakticky každém větším městě jsou kontaktní centra, kde ti poradí, co a jak, jaké jsou možnosti, a podmínky pro přijetí na léčbu a typy léčby.

Držím palce
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 12:17

@Mína13 ano nikdo nekradl, protože jsme pracovali..samožřejmě, že ne všichni legálně..někteří byli dealeři, některé pracovaly na erotickém chatu nebo jako prostitutky, někteří měli, ale normální práci jako číšník, finanční poradce..prostě jsme byli taková parta lidí co spolu bydlela a nikdo kdo nás potkal na ulici nepoznal, že jsme fetáci..říkám nikdo z nás si nepíchal..když k nám přišla na návštěvu jedna co si píchala to hned zmizelo plno věcí, tak pak k nám už nesměla, jen když si chtěla koupit..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.13 12:29
@Anonymní píše:
@Mína13 ano nikdo nekradl, protože jsme pracovali..samožřejmě, že ne všichni legálně..někteří byli dealeři, některé pracovaly na erotickém chatu nebo jako prostitutky, někteří měli, ale normální práci jako číšník, finanční poradce..prostě jsme byli taková parta lidí co spolu bydlela a nikdo kdo nás potkal na ulici nepoznal, že jsme fetáci..říkám nikdo z nás si nepíchal..když k nám přišla na návštěvu jedna co si píchala to hned zmizelo plno věcí, tak pak k nám už nesměla, jen když si chtěla koupit..

tak proč jsi přestala, když to vyprávíš tak růžově???

A to, že jste si nepíchali přeci neznamená, že jste byli "lepší " feťáci… :roll:…To jste se nehádali kvůli drogám, férově rozdělili, platili poplatky za bydlení, neintrikovali mezi sebou, nezažili psychózy nebo stavy úzkosti- stíhy???

• Citovat
  • Upravit
11620
26.3.13 12:29
@lyrica píše:
To byste vážně vyhodily svoje dítě na ulici, kvůli tomu že je drogově závislé? 8o :think:

Já nevím, jestli bych to udělala. Ale jedna máma z rodiny to zatím neudělala. Syn jí ukradl 30 000,– z kasy do práce - do zamčené ložnice vlezl po žebříku. Měsíc na to vybílil technické zázemí domu, škoda asi 70 000,–. Už jim nazbyl ani šroubovák. Co bys dělala v tomto případě, kdy je klukovi přes 20 a problém se táhne tak od 15? Jo, na její digi váze si rozvažoval bílý prášek do psaníček, dávku si nechá na nočním stolku v pokojíku, z kterýho si odšrouboval světlo.

Příspěvek upraven 26.03.13 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.3.13 12:32

@brisco nabulíkoval pohádku? Holka, když nevíš, tak do mě nerejpej, akorát tím ubližuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
26.3.13 12:40

@lyrica Já se omlouvám, ale z vlastní zkušenosti v naší rodině, co jsem zažila (viz výše), souhlasím s @brisco. Co se týče závislosti dítěte a snahy rodičů, máš růžové klapky na očích :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 12:47
@Anonymní píše:
tak proč jsi přestala, když to vyprávíš tak růžově???A to, že jste si nepíchali přeci neznamená, že jste byli "lepší " feťáci… :roll:…To jste se nehádali kvůli drogám, férově rozdělili, platili poplatky za bydlení, neintrikovali mezi sebou, nezažili psychózy nebo stavy úzkosti- stíhy???

ale já se s nikým nehádám, neříkám, že jsme byli lepší feťaci, neříkám, že všechno bylo řůžové, to jsem nepsala..jen píšu co jsem zažila..promiň, že nepíšu, že jsme hnili ve škarpě, když to tak nebylo..

• Citovat
  • Upravit
41882
26.3.13 13:11

@jajul já nemám klapky na očích, však jsem psala, že jsem s těma lidma byla denně v kontaktu. Ale to asi nečtete. Vůbec se tu nechci dohadovat, kdo má větší zkušenosti, protože na tom není nic ke chlubení, ale vadí mi, když mi někdo píše, že nevím, když vím až moc dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
26.3.13 13:17

@lyrica Nerýpu, jenom říkám, že ten Tvůj známý nebude žádný Jean Valjean. Taky mám svoje zkušenosti. A vůbec, kdo jednou prokázal, že má sklon k nějaké závislosti, tak už musí být do konce života opatrný. I vyléčený feťák snadněji propadne nejen znovu drogám, ale i automatům nebo alkoholu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 13:20

No tak můj ex přítel začel na těchto svinstvech ujíždět jen pro to že jsme se rozešli a přestěhovalo se spostu kamarádků s přítelkyněma různcě po ČR. Tak si našel blbou partu. Neuvěříte mi ale já se k němu vrátila, pervitin přestal šnupat, protože jak byl semnou a měli jsme co dělat tak a našli jsme i společné zájmy. Řekla bych že jsem ho z toho vykopala za 5:12. Ale povedlo se, nešnupe, nemá kdy, v práci velký záhul, a po práci je pořád semnou. Sjetýho sem ho viděla a poznala bych to. A hulení jako marianu tak to bych tak nehrotila. Protože neznám nikoho kdo nehulí jen sama sebe. Tak že bych ze všech dělala fetáky což pravda neni. Tak snad někdo má také dobrou zkušenost. Říká se že pokud člověk sám nechce nic nikdo nezmůže, tomu bych po této zkušenosti nevěřila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.13 13:21
@Anonymní píše:
ale já se s nikým nehádám, neříkám, že jsme byli lepší feťaci, neříkám, že všechno bylo řůžové, to jsem nepsala..jen píšu co jsem zažila..promiň, že nepíšu, že jsme hnili ve škarpě, když to tak nebylo..

já se s tebou určitě hádat nechci. Jen jsem si všimla, jak zdůrazňuješ, že jste si nepíchali a vzpomínáš na to jakoby v dobrém. rozhodně netvrdím, že máš psát, že jste někde hnili atd. Jen to prostě na mě zapůsobilo, tak že to vnímáš jen dobrými vzpomínkami.
Je jasné, že na drogách jsou i dobré zážitky, ale je to celé umělé, nereálné. Možná, že jsi měla štěstí a prostě se nedostala dál na dno. Včas zabrzdila a couvla, což je super. Je to omyl, že jste byli „dobrá“ parta, protože není normální dělat prostituci, dealerství, erotické chaty, níčit si své zdraví a zdraví ostatních. Možná máš pocit, že když jste neměli drogu, tak jste byli dál v pohodě. Jediný co váš všechny spolu spojovalo byla ta droga. zkus se na to kouknout nestranně, zvenčí…Tohle celé nemyslím nějak urážlivě, jen to ve mě vzbudilo divný dojem, nic víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová