Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lyrica Já jen, že se pozastavuješ nad tím, že by někdo vyhodil dítě z domu… Po tom, co vidím v mužově rodině, kde podpora matky trvá už nejakých 7 let a vše je horší a horší, bych si netroufla v žádném případě tvrdit, že feťákovi ze závislosti pomůže podpora rodiny. Přitom staršího syna se z fetu dostat povedlo
. V tomto případě se spíš bojím toho, že jednou najdem onu mámu s nožem v zádech a bez poslední pětistovky. Bez přehánění.
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem..bohužel naši rodinu potkalo, co nikdo nechce zažit..máme narkomana v rodině, je závislý na pervitinu a marihuaně..Jak v této situaci postupovat? snažit se mu pomoct i když to odmítá nebo ho v tom nechat „vykoupat“ a počkat až bude chtít s tou situací něco dělat??
Zakladatelko, ještě jsem jen chtěla napsat, že někdy narkomana bohužel vyléčí jenom smrt na jazyku. Měla jsem ve svém okolí kluka 27 let, který pervitin,,jen" šňupal a teď mu srdce funguje na 25 pocent. Dokonce života je vyřízenej, ale přestal.
@lyrica píše:
@martina.se jenže on sedí na osm let proto, že ho vůbec nijak nepodpořili! A bohužel nešlo o peníze na perník, ale o peníze na jídlo. Kde měl spát? Co měl jíst? Jak si asi myslíš, že se z toho vyhrabeš na ulici?
Nee, vůbec nešlo o fet ![]()
@lyrica píše:
@martina.se jenže on sedí na osm let proto, že ho vůbec nijak nepodpořili! A bohužel nešlo o peníze na perník, ale o peníze na jídlo. Kde měl spát? Co měl jíst? Jak si asi myslíš, že se z toho vyhrabeš na ulici?
A proč si nenašel práci? ![]()
@Jessie8951 když neměl kde bydlet? Kde se umejt a tak. Prostě se pak zahrabeš. Sice svojí vinou, ale na prd ![]()
Je fakt, že jemu to vězení asi spíš prosívá. Dodělává si tam školu, bude žádat o půlku. Babička mi nabídla, že u ní smí bydlet, až ho pustí. Záleží už pak na něm no..
@lyrica píše:
@Jessie8951 když neměl kde bydlet? Kde se umejt a tak. Prostě se pak zahrabeš. Sice svojí vinou, ale na prd
Ale přece ubytovna stojí pár korun nebo kdyby se obrátil na nějaké centrum, taqm by mu taky pomohli.
@Jessie8951 myslim, že v tu chvíli si asi sám tohle neuvědomíš
Nebo alespoň sama nneznám nikoho, kdo by jen tak ze dne na den přestal sám fetovat, sehnal si bydlení a začal chodit do práce ![]()
@lyrica mohl jít do léčebny, tam se dát do pucu a pak si najít práci atd. Tam by se najedl, umyl, vyspal a dal se do kupy, ale to by musel chtít být bez drog. Zbytečně ho bráníš.
@Bunnies já ho nebráním, já si myslím, že má to, co chtěl
Na jeho obranu jsem neřekla ani slovo. Ale pochybuju, že nějakej feťák, když je na to sám, tak se k tomuhle co píšeš odhodlá, toť vše ![]()
@lyrica píše:
@Jessie8951 myslim, že v tu chvíli si asi sám tohle neuvědomíšNebo alespoň sama nneznám nikoho, kdo by jen tak ze dne na den přestal sám fetovat, sehnal si bydlení a začal chodit do práce
Jasně, nikdo se neumíme vžít do té situace, pokud to sami neprožijem. Ale já spíš viděla to, že ten dotyčný zrujnoval celou rodinu
Bohužel
@Jessie8951 jasně no, rozumím. Tady to prostě bylo hodně o tom, že jemu se ani nikdo nesnažil tu pomocnou ruku podat. Já i docela věřim, že jemu by to pomohlo, on byl totiž strašně chytrej, ve škole a tak. No a pak se to všechno otočilo a tím, že byl na ulici (spal ve vagonech na nádraží a tak), tak to s ním šlo do kytek úplně no. Je mi jasný, že rodiče nemají povinnost mu v tomhle případě nějak pomáhat. Ale já bych to minimálně v začátcích fakt dělala. Což oni vážně ne. A fakticky nejde o obhajobu, mě se to hnusí a příčí stejně jako vám tady.
@lyrica píše:
@Jessie8951 jasně no, rozumím. Tady to prostě bylo hodně o tom, že jemu se ani nikdo nesnažil tu pomocnou ruku podat. Já i docela věřim, že jemu by to pomohlo, on byl totiž strašně chytrej, ve škole a tak. No a pak se to všechno otočilo a tím, že byl na ulici (spal ve vagonech na nádraží a tak), tak to s ním šlo do kytek úplně no. Je mi jasný, že rodiče nemají povinnost mu v tomhle případě nějak pomáhat. Ale já bych to minimálně v začátcích fakt dělala. Což oni vážně ne. A fakticky nejde o obhajobu, mě se to hnusí a příčí stejně jako vám tady.
Jasně chápu, nevím co v té rodině bylo. ![]()
Pokud někdo fetuje, tak musí SÁM chtít přestat…Jinak to nemá cenu..Bohužel..
Můj chlap fetoval cca. 5let, 2 roky šňupal, 3roky jel nitro…Rodiče ho nepodporovali, ale nechali ho doma-doma kradl peníze-do práce chodil-pokud nebyl na dojezdu a nespal…Pokud u něj našli stříkačky apod. vyhazovali mu to, to stejný s trávou-splachovali do WC, skleněnky lámali..NIC Z TOHO NEPOMOHLO, dokonce ho chtěli dát na odvykačku, jenže to by musel dobrovolně…Rodiče si užili s ním svoje krušné chvíle… Dokonce se pokusil o sebevraždu..:-( Volal ve 3ráno na policii, že vidí zloděje-policajti vběhli do baráku a hledali..No, samo že zloděj nikde, páč tam nikdy nebyl…atd…
Pak přestal sám od sebe..před čtyřmi roky, přestal s fetem-je to o psychice..a dnes má dvě zdravé děti a je čistý!!! Jen tráva mu „zůstala“, s tím já už bohužel nic neudělám…
Tak já to tu oživuji a jsem z toho úplně na prášky. Moje švagrová je závislačka a nikdo by to do ní nikdy neřekl. PRostě taková ta povaha, která je lehce ovlivnitelná. Ale ještě před rokem byla tak krásná holka, chytrá, měla určité myšlení, pracovala v práci na 100% (byla prodavačka sedaček a měla perfektní prodeje) povýšili ji na manažerku a tak a teď už 3 měsíce je na pervitinu
Nikdo z naší rodiny to nečekal a až nám volal její přítel že je na tom fakt blbě, tak pro ní manžel jel (v neděli) od včerejška je teda u nás, dnes jsem s ní byla sama doma i s malou (7 měsíců) a jsem z toho úplně vyřízená. JAk se člověk dokáže změnit, ona je tak agresivní, z ničeho nic ubrečená, pak milá.. Všem nám lže, jednou povídá že brala měsíc, dnes že 3, prostě lítá v tom šíleně. Mám pocit že si musím chránit veškeré peníze co máme doma, prostě nemůžu jí nechat chvilku bez dozoru a je mi to tak líto:( Odpoledne přijela tchýně (její maminka) a odvezli ji do psych. léčebny. Ještě je nevrátili, takže ani nevím jestli to vyjde nebo ne, ale je mi to tak líto
V životě bych neřekla že to může potkat naši rodinu, jsme úplně normální, slušná rodina…Asi si jen tak potřebuju pokecat s normálníma lidma, protože já jsem z ní úplně hotová..
Ona normálně nedokázala zapnout takovej ten pásek na dětské židličce na jídlo
Vyšla schody a málem nabourala do dveří, že se jí hrozně motá hlava..No hrozný, nikomu bych to nepřála..