Závislost na drogách :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
26.3.13 13:36

@lyrica Já jen, že se pozastavuješ nad tím, že by někdo vyhodil dítě z domu… Po tom, co vidím v mužově rodině, kde podpora matky trvá už nejakých 7 let a vše je horší a horší, bych si netroufla v žádném případě tvrdit, že feťákovi ze závislosti pomůže podpora rodiny. Přitom staršího syna se z fetu dostat povedlo :palec:. V tomto případě se spíš bojím toho, že jednou najdem onu mámu s nožem v zádech a bez poslední pětistovky. Bez přehánění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
26.3.13 14:50
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem..bohužel naši rodinu potkalo, co nikdo nechce zažit..máme narkomana v rodině, je závislý na pervitinu a marihuaně..Jak v této situaci postupovat? snažit se mu pomoct i když to odmítá nebo ho v tom nechat „vykoupat“ a počkat až bude chtít s tou situací něco dělat??

Zakladatelko, ještě jsem jen chtěla napsat, že někdy narkomana bohužel vyléčí jenom smrt na jazyku. Měla jsem ve svém okolí kluka 27 let, který pervitin,,jen" šňupal a teď mu srdce funguje na 25 pocent. Dokonce života je vyřízenej, ale přestal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 15:23
@lyrica píše:
@martina.se jenže on sedí na osm let proto, že ho vůbec nijak nepodpořili! A bohužel nešlo o peníze na perník, ale o peníze na jídlo. Kde měl spát? Co měl jíst? Jak si asi myslíš, že se z toho vyhrabeš na ulici?

Nee, vůbec nešlo o fet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jessie8951
26.3.13 15:24
@lyrica píše:
@martina.se jenže on sedí na osm let proto, že ho vůbec nijak nepodpořili! A bohužel nešlo o peníze na perník, ale o peníze na jídlo. Kde měl spát? Co měl jíst? Jak si asi myslíš, že se z toho vyhrabeš na ulici?

A proč si nenašel práci? 8o

• Citovat
  • Upravit
41882
26.3.13 15:34

@Jessie8951 když neměl kde bydlet? Kde se umejt a tak. Prostě se pak zahrabeš. Sice svojí vinou, ale na prd :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.3.13 15:38

Je fakt, že jemu to vězení asi spíš prosívá. Dodělává si tam školu, bude žádat o půlku. Babička mi nabídla, že u ní smí bydlet, až ho pustí. Záleží už pak na něm no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
26.3.13 16:18
@lyrica píše:
@Jessie8951 když neměl kde bydlet? Kde se umejt a tak. Prostě se pak zahrabeš. Sice svojí vinou, ale na prd :roll:

Ale přece ubytovna stojí pár korun nebo kdyby se obrátil na nějaké centrum, taqm by mu taky pomohli.

• Citovat
  • Upravit
41882
26.3.13 16:25

@Jessie8951 myslim, že v tu chvíli si asi sám tohle neuvědomíš :nevim: Nebo alespoň sama nneznám nikoho, kdo by jen tak ze dne na den přestal sám fetovat, sehnal si bydlení a začal chodit do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
26.3.13 16:27

@lyrica mohl jít do léčebny, tam se dát do pucu a pak si najít práci atd. Tam by se najedl, umyl, vyspal a dal se do kupy, ale to by musel chtít být bez drog. Zbytečně ho bráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.3.13 16:29

@Bunnies já ho nebráním, já si myslím, že má to, co chtěl :nevim: Na jeho obranu jsem neřekla ani slovo. Ale pochybuju, že nějakej feťák, když je na to sám, tak se k tomuhle co píšeš odhodlá, toť vše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
26.3.13 16:31
@lyrica píše:
@Jessie8951 myslim, že v tu chvíli si asi sám tohle neuvědomíš :nevim: Nebo alespoň sama nneznám nikoho, kdo by jen tak ze dne na den přestal sám fetovat, sehnal si bydlení a začal chodit do práce :nevim:

Jasně, nikdo se neumíme vžít do té situace, pokud to sami neprožijem. Ale já spíš viděla to, že ten dotyčný zrujnoval celou rodinu :( Bohužel

• Citovat
  • Upravit
41882
26.3.13 16:34

@Jessie8951 jasně no, rozumím. Tady to prostě bylo hodně o tom, že jemu se ani nikdo nesnažil tu pomocnou ruku podat. Já i docela věřim, že jemu by to pomohlo, on byl totiž strašně chytrej, ve škole a tak. No a pak se to všechno otočilo a tím, že byl na ulici (spal ve vagonech na nádraží a tak), tak to s ním šlo do kytek úplně no. Je mi jasný, že rodiče nemají povinnost mu v tomhle případě nějak pomáhat. Ale já bych to minimálně v začátcích fakt dělala. Což oni vážně ne. A fakticky nejde o obhajobu, mě se to hnusí a příčí stejně jako vám tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
26.3.13 16:47
@lyrica píše:
@Jessie8951 jasně no, rozumím. Tady to prostě bylo hodně o tom, že jemu se ani nikdo nesnažil tu pomocnou ruku podat. Já i docela věřim, že jemu by to pomohlo, on byl totiž strašně chytrej, ve škole a tak. No a pak se to všechno otočilo a tím, že byl na ulici (spal ve vagonech na nádraží a tak), tak to s ním šlo do kytek úplně no. Je mi jasný, že rodiče nemají povinnost mu v tomhle případě nějak pomáhat. Ale já bych to minimálně v začátcích fakt dělala. Což oni vážně ne. A fakticky nejde o obhajobu, mě se to hnusí a příčí stejně jako vám tady.

Jasně chápu, nevím co v té rodině bylo. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.13 18:21

Pokud někdo fetuje, tak musí SÁM chtít přestat…Jinak to nemá cenu..Bohužel..
Můj chlap fetoval cca. 5let, 2 roky šňupal, 3roky jel nitro…Rodiče ho nepodporovali, ale nechali ho doma-doma kradl peníze-do práce chodil-pokud nebyl na dojezdu a nespal…Pokud u něj našli stříkačky apod. vyhazovali mu to, to stejný s trávou-splachovali do WC, skleněnky lámali..NIC Z TOHO NEPOMOHLO, dokonce ho chtěli dát na odvykačku, jenže to by musel dobrovolně…Rodiče si užili s ním svoje krušné chvíle… Dokonce se pokusil o sebevraždu..:-( Volal ve 3ráno na policii, že vidí zloděje-policajti vběhli do baráku a hledali..No, samo že zloděj nikde, páč tam nikdy nebyl…atd…
Pak přestal sám od sebe..před čtyřmi roky, přestal s fetem-je to o psychice..a dnes má dvě zdravé děti a je čistý!!! Jen tráva mu „zůstala“, s tím já už bohužel nic neudělám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.13 16:17

Tak já to tu oživuji a jsem z toho úplně na prášky. Moje švagrová je závislačka a nikdo by to do ní nikdy neřekl. PRostě taková ta povaha, která je lehce ovlivnitelná. Ale ještě před rokem byla tak krásná holka, chytrá, měla určité myšlení, pracovala v práci na 100% (byla prodavačka sedaček a měla perfektní prodeje) povýšili ji na manažerku a tak a teď už 3 měsíce je na pervitinu 8o Nikdo z naší rodiny to nečekal a až nám volal její přítel že je na tom fakt blbě, tak pro ní manžel jel (v neděli) od včerejška je teda u nás, dnes jsem s ní byla sama doma i s malou (7 měsíců) a jsem z toho úplně vyřízená. JAk se člověk dokáže změnit, ona je tak agresivní, z ničeho nic ubrečená, pak milá.. Všem nám lže, jednou povídá že brala měsíc, dnes že 3, prostě lítá v tom šíleně. Mám pocit že si musím chránit veškeré peníze co máme doma, prostě nemůžu jí nechat chvilku bez dozoru a je mi to tak líto:( Odpoledne přijela tchýně (její maminka) a odvezli ji do psych. léčebny. Ještě je nevrátili, takže ani nevím jestli to vyjde nebo ne, ale je mi to tak líto :,( :,( V životě bych neřekla že to může potkat naši rodinu, jsme úplně normální, slušná rodina…Asi si jen tak potřebuju pokecat s normálníma lidma, protože já jsem z ní úplně hotová..
Ona normálně nedokázala zapnout takovej ten pásek na dětské židličce na jídlo :roll: Vyšla schody a málem nabourala do dveří, že se jí hrozně motá hlava..No hrozný, nikomu bych to nepřála..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová