Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jednoznačně Karla, vůbec mě nevadí, že mluví trochu zastřeně, já mu rozumím a myslím, že každý kdo není hluchý taky.
Je to uznávaný člověk ve světě, nejde mu o peníze jako většině politiků. Z Klause je mi na zvracení, takže raději bez komentáře…
@Kaczenka ano bylo to jinak. Takhle osekávají odpovědi už od neděle. Zjednodušuje se to na osekané výčty.. např. KS pro amnestii, Zeman proti - takhle to vůbec není, je to úplný blábol. Nebo KS nebude zasahovat, Zeman ano. Další blábol. A takhle je zkreslená většina postojů. Takže já beru jen to, co si můžu znovu přehrát internetu, kdy vím, co kdo skutečně řekl a v jakých souvislostech a kde byla pointa. Ze zpráv není poznat nic, spíš jsou zavádějící. Mám nahranou i reakci J. D. i K. S. i Zemana ve volební den, vím přesně, co kdo řekl. Dokonce i v otázkách moravce to už zaznělo zkresleně. Vy jste řekl toto… Neřekl.
@Markytka01 především je třeba vědět, že Schwarzenberg má vadu řeči, která mu znemožňuje zřetelně artikulovat v jakémkoliv jazyce (přitom jich zná několik). Ze stejného důvodu se mu nedařila slova v hymně. Je trapné, když se někdo této vadě směje a k tomu se domnívá, že jde o pouhou neznalost českého jazyka.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 20:17
@Markytka01 píše:
Já jednoznačně Karla, vůbec mě nevadí, že mluví trochu zastřeně, já mu rozumím a myslím, že každý kdo není hluchý taky.Je to uznávaný člověk ve světě, nejde mu o peníze jako většině politiků. Z Klause je mi na zvracení, takže raději bez komentáře…
@terinka4444 Já jeho slovům rozumím, mluví klidně a obsah je srozumitelný a jasný, tak zřejmě i proto. Pravda, musím ho opravdu poslouchat a vnímat. Ale rozumím dobře, co říká. ![]()
@suwari píše:
Haha, pardón, ale opravdu mě překvapuje, kolik lidí si stěžuje na reformy(zvýšení DPH, s čímž jsou spojené zdražené plenky, jídlo, léky..)a stejně budou volit Karla?!
Tak si laskavě pak nestěžujte.
Budu volit Zemana, protože aspoň dokáže udržet myšlenku a má smysl pro humor
Ale hlevně není kamarád Kalouska, co Karel je. Proto bych ho nikdy nevolila. O tom, že neumí mluvit a nejde mu rozumět, ani nemluvím
Spíš mě překvapuje, jak si lidi stěžují na vládu, na reformy, ale hned zapomínají kdo za ně může, které strany.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 20:26
@jadviga píše:![]()
![]()
![]()
![]()
pod toto se podepisuji
a dodám, že zdražení školného fakt nefandím
Mám dojem, že TOP09 stojí a padá se Schwarzenbergem. Stane-li se prezidentem, tak Kalouska nikdo nepodpoří.
Schwarzenberg buď bude dál ministrem zahraničí, kterým je již od r. 2007 nebo bude prezidentem.
@kaminky to nemá cenu…kdo mu rozumět nechce, nerozumí. Příznivci Zemana mu zas naslouchají, smějí se jeho bonmotům, zírají, jak břitce umlacuje oponenty argumenty atd…a já vidím jen zoufale nudnýho protivnýho dědka, kterej řekne dvě superrozvité věci a já usnu dřív jak Kníže. A když náhodou neusnu, tak zjistím, že v těch superrozvitých větách bylo moře slov, ale zoufale málo myšlenek.
@jbul píše: Škoda že volby dopadly tak jak dopadly. ted to bude o tým karel nebo miloš. ano seznam si musí udělat každý sám a podle sebe potom volit. já to vidím tak že k volbám nepůjdu. hod není tam ten koho jsem tam chtěla. karlův nevlastní syn neumí češtinu a ostatní děti také ne.
zklamu tě, ale jeho syn Jan Nepomuk česky umí http://www.zamekorlik.cz/…licke-vetve/
a školný pokud nebude v nějaké astronomické výši našim vysokým školám pomůže. Aspoň by se tam nehlásili lidi, kterým se jenom po střední nechtělo ještě do práce. Na školu se hned vykašlali, zabírali místo jiným, ale hlavně že měli celý rok status studenta.
@elanaa píše:
@kaminky já vidím jen zoufale nudnýho protivnýho dědka, kterej řekne dvě superrozvité věci a já usnu dřív jak Kníže. A když náhodou neusnu, tak zjistím, že v těch superrozvitých větách bylo moře slov, ale zoufale málo myšlenek.
Tak já hlavně chtěla upozornit na to, že má vadu řeči (ve všech jazycích), tudíž to není o neznalosti češtiny. Výsměch není v tomto případě na místě.
@elanaa píše:
@kaminky to nemá cenu…kdo mu rozumět nechce, nerozumí. Příznivci Zemana mu zas naslouchají, smějí se jeho bonmotům, zírají, jak břitce umlacuje oponenty argumenty atd…a já vidím jen zoufale nudnýho protivnýho dědka, kterej řekne dvě superrozvité věci a já usnu dřív jak Kníže. A když náhodou neusnu, tak zjistím, že v těch superrozvitých větách bylo moře slov, ale zoufale málo myšlenek.
@kaminky píše:![]()
![]()
to se ti povedlo.Tak já hlavně chtěla upozornit na to, že má vadu řeči (ve všech jazycích), tudíž to není o neznalosti češtiny. Výsměch není v tomto případě na místě.
on nejen nesprávně artikuluje, ale také občas nesprávně formuluje a užívá špatných tvarů, což už se znalostí jazyka souviset bude… ![]()
@marye souvisí to s vadou řeči. Resp. má na to tato vada vliv. Má problém i v němčině.
@terinka4444 zajímavé viď.. věřím, že máš problém mu rozumět, to si zřejmě nevymýšlíš a určitě i normálně slyšíš. Já mu zas rozumím. Jak jsem psala, musím ho vnímat a poslouchat, to jo.. ale vím přesně, co říká. Sem tam pár slov zamumlá, pravda, ale ty si snadno dosadím. S jeho artikulací nemám zásadní problém.
@kaminky
myslím, že nechápeš, co říkám… aneb ještě jednou jsem kopíruji přepis - ukázku jeho proslovu (v psaném projevu se jaksi řečová vada ztrácí
):
Karel Schwarzenberg:Především bych se rád poděkoval mých voličů, já jsem netušil, že v tak hojném počtu vyjdou a opravdu půjdou k volbám a za to vám všem srdečně děkuju. Ale musim se taky poděkovat jak u mého štábu, tak u nesčetných lidí venku, lidí který obcházeli kraje české a vopravdu dělali, co bylo možné, abych v této volbě uspěl. U nich se musim poděkovat, oni udělali ještě větší práci, než jsem si mohl představit a mnohdy víc než já. Tak jim bych poděkoval, ale teď musim taky říct, že samozřejmě tento výsledek mi uvědomil, jakou odpovědnost teď přejímám během příštích čtrnáct dní. Příštích čtrnáct dní se rozhodne směrování naší republiky.
PS: pokud to nepochopíš ani tak, neplatí statistika, že knížete volí inteligentní lidé… a opět dodávám, že jsem nevolila ani Zemana ![]()