Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádka měla pravdu, že když se přepočtou hlasy na všechny voliče (ne jen ty, kteří přišli k urnám), volilo Karla i Zemana 15% lidí. takže drtivá většina národa bude tak jako tak nespokojená. patřím mezi ni, ať to dopadne jakkoli. škoda, že se mi tu líbí a neplánuju se odstěhovat. na příštích pět let by se to šiklo ![]()
@elanaa
vidím, že si rozumíme
Není nic špatného na tom, že si každý stojí za svým názorem, pro mě je ten tvůj přijatelnější než žvásty o politických aspektech jednotlivých kandidátů. Uvidíme o kom se budou pak naše vnoučata učit v dějepisu ![]()
Objektivně si myslím, že ani jeden vědomě hanbu neudělá, na to jsou oba pánové příliš protřelí a zkušení politici.
Ta první dáma, co si budeme říkat, ani jedna není zrovna ukázkou státnické pýchy… Ale Zeman má alespoň reprezentativní a česky mluvící alternativu
![]()
Jako já nemám ambice přesvědčovat, koho volit, ale co mě vytáčí jsou ta hodnocení pí Schwarzenbergové - jakože to je pro volbu nepodstatné, tak s pí Zemanovou nemůže opravdu soupeřit - protože ji vysoko převyšuje. Prosím vás, tušíte, co obě dámy v životě dokázaly? O Zemanové se toho ví málo, nicméně: akademické vzdělání nemá, poslední známá profese je „asistentka“ svého manžela. Skutečně pro společnost přínosný životopis.
TS je MUDr., s bohatou činností v oblasti charity, v Africe i jinde, nesmírně pracovitá dáma, kterou neživil a neživí její choť, a má vlastní kariéru, v níž se prosadila a byla úspěšná a prospěšná.
No a o angažovanosti dcerušky Zemana se ani nezmiňuju, to je „první dáma“???
Podle mě ale volba s první dámou vůbec nesouvisí, a příznačné je, že zatímco voliči KS, jak se mi to jeví, toto téma neřeší, ač madam TS rozhodně svému muži ostudu nedělá, voliči MZ považují to, že IZ „asi“ mluví česky (nevím, kdo ji v posledních letech slyšel mluvit
) pokládají za nejvyšší metu, které může manželka prezidenta dosáhnout. ![]()
@Betty03 píše:
Jako já nemám ambice přesvědčovat, koho volit, ale co mě vytáčí jsou ta hodnocení pí Schwarzenbergové - jakože to je pro volbu nepodstatné, tak s pí Zemanovou nemůže opravdu soupeřit - protože ji vysoko převyšuje. Prosím vás, tušíte, co obě dámy v životě dokázaly? O Zemanové se toho ví málo, nicméně: akademické vzdělání nemá, poslední známá profese je „asistentka“ svého manžela. Skutečně pro společnost přínosný životopis.
TS je MUDr., s bohatou činností v oblasti charity, v Africe i jinde, nesmírně pracovitá dáma, kterou neživil a neživí její choť, a má vlastní kariéru, v níž se prosadila a byla úspěšná a prospěšná.
No a o angažovanosti dcerušky Zemana se ani nezmiňuju, to je „první dáma“???Podle mě ale volba s první dámou vůbec nesouvisí, a příznačné je, že zatímco voliči KS, jak se mi to jeví, toto téma neřeší, ač madam TS rozhodně svému muži ostudu nedělá, voliči MZ považují to, že IZ „asi“ mluví česky (nevím, kdo ji v posledních letech slyšel mluvit) pokládají za nejvyšší metu, které může manželka prezidenta dosáhnout.
Moc pěkně napsané. ![]()
@Betty03 píše:
No a o angažovanosti dcerušky Zemana se ani nezmiňuju, to je „první dáma“???Podle mě ale volba s první dámou vůbec nesouvisí, a příznačné je, že zatímco voliči KS, jak se mi to jeví, toto téma neřeší, ač madam TS rozhodně svému muži ostudu nedělá, voliči MZ považují to, že IZ „asi“ mluví česky (nevím, kdo ji v posledních letech slyšel mluvit) pokládají za nejvyšší metu, které může manželka prezidenta dosáhnout.
@Betty03 a doufám že to „prosímvás tušíte“ bylo jako vykání pro Anonymní, nikoli hození mě do jednoho pytle
. Já tu TS celou dobu (už včera i na vedlejší diskuzi) hájím, podle mě je to úžasná a okouzlující žena, které si nesmírně vážím.
Jo, to bylo pro ty, co opravdu netuší, kdo pí TS je a co v životě dokázala. Nemyslela jsem nikoho konkrétního. ![]()
Já jsem chtěla volit tomiho okamuru. nakonec jsem volila Fišerovou. chtěla jsem změnu a to jednou vidět v čele našeho národa ženu. nepovedlo se a ted nevím koho volit. předcedou vlády byl Klaus, Fischer, jiné si moc nevybavují. politikou se nezajímam. Dneska jsem potkala starší paní, která mluvila o volbách,, vy mladí nic nevíte.
Během víkendu u nás vykradený obchod, doplácená a vypálený byt a do toho autonehoda při které umřel kluk který bral drogy a zavraždil svou holku.
Jen se podívejme co se kolem nás děje.
@Betty03 proč se tak rozčiluješ? K svobodným volbám patří to, že každý si může zvolit svůj úhel pohledu. A pokud v něm někdo vidí i první dámu, co má být? To, že je paní T. S. lékařka jí slouží ke cti, nikdo nezpochybňuje její um a dovednosti. Ani já o tom nemluvila, pokud teda reaguješ na mé komentáře. Mě prostě vadí, že manželka nejvyššího státního představitele, který bude reprezentovat národ - jeho zvyky, obyčeje, tradice, by neuměla kváknou česky. To mi opravdu normální nepřijde
Sama píšeš, že o Zemanové se ví málo - znamená to snad, že v životě nic nedokázala, že by byla neschopna podporovat charitu?
Možná jen nemá zájem se předvádět
A proč „dceruška“? Ty, že nemáš tendenci přesvědčovat?
Si mě pobavila…
Tak první dáma (jak píšeš) a) reprezentuje národ (v zahraničí, případně doma, když přijede státní návštěva)-a tam, při vší úctě, ani extra vycizelovanou češtinou příliš neoslní b) dělá charitu a pominu-li pár rozhovorů s nemocnými či znevýhodněnými lidmi (kteří jí jistě tlumočníka odpustí, když uvidí laskavou a zajímající se zkušenou ženu), tak charita se dá nejlépe taky dělat mlčky a bez velkých gest.
A že náš nejuznávanější prezident TGM měl manželku, která česky nehovořila, ti tedy nepřijde divné? A co kdyby postoupila Táňa Fischerová, která žije sama se synem, či Franz a Dienstbier, kteří žijí nesezdaní? Přijde mi, že to, jakého má kdo partnera v té volbě asi nerozhoduje.
Já si opravdu nemyslím, že bych mohla přesvědčit někoho, kdo volí Zemana a považuje takovéto hledisko (tedy jazyk, bez ohledu na cokoli dalšího, co dotyčná v životě dokázala,) za směrodatné. Já svým komentářem pouze vyjadřuju, že mi to připadá dost simplexní. A jak jsem řekla, příznačné, že voliči opačné pozice toto hledisko neřeší - proč asi?
@Betty03 To už jsem tady také někde v diskuzi zmiňovala, že žena T. G.Masaryka také nebyla Češka a česky, pokud vím, nehovořila, tak proč se řeší, že by „první“ dáma nemluvila naším jazykem?
.Já osobně to vůbec jako nějaký zásadní problém nevidím a také nic, co by se nedalo zlepšit a změnit
.
@Virginia píše:
A tak děcka, nehádejte se a pojďte volit Karla.![]()
![]()