Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
14.1.13 11:27

@lucenka jo to beru, ale vždycky a nebo bvětšinou byli oni na prvních dvou místech..
Jednou měl víc jeden podruhé druhý… A možná tady tolik kníže - Morava neměl proto, že hodně lidí tady volilo ženy a Fischera- Morava.. takže se to knížeti rozložilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.1.13 11:29
@birma píše:
@Miriska „Jen tu tak čtu tuto diskusi a všímám si, jak ti, co jsou pro Karla, tak jsou napadáni Milošovcema.“… asi jsi nečetla tuto diskuzi poctivě :nevim:. Zemanovci argumentují proč a Karlovci tu napadají- třeba zrovna „vesničany“ ;)Příspěvek upraven 14.01.13 v 11:20

Argumentují oba tábory a stejně tak se najdou v obou táborech ti, co napadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
14.1.13 11:29

Přesně tak - posuzovat kandidáty na post prezidenta jenom podle toho jak vypadají se mi zdá dost uhozené. Miloš má prasečí hlavu a Karel vypadá jako po mrtvici. Že je Karel starej je taky blbej argument, protože Zeman taky není nejmladší. A poznámka, že inteligence v čele s panem Svěrákem, Gottem, Hřebejkem a dalšími volí Schwarzenberga a burani z vesnice volí Zemana snad ani nestojí za zmínku :nevim: Pana Zemana veřejně podporuje paní Jiřina Bohdalová, Lucie Bílá, Dagmar a Felix Slováčkovi nebo Jaromír Jágr a ani o jednom z nich bych si nedovolila říct, že jsou to nevzdělanci nebo burani :nevim:
Prostě každej má jinej názor a jinýho favorita, tak pojďme všichni volit a uvidíme, jak to nakonec dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.1.13 11:30

Holky jako já neznám taky na Moravě nikoho kdo by takvo volil Zemana.. Opravdu tady to bylo tak, že hodně lidi volilo i ženy a hodně Fischera a dokonce tady dost lidi volil Diensbiera - nebo jak se to píše..
Možná pražáci volili jenom knížete, proto tam tolik vítězil a na Moravě ne, ale tady ty důchodci volili opravdu hodně i ty ženy a hlavně Fischera.. Zlínsko..

Příspěvek upraven 14.01.13 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.1.13 11:32

@kvaček jo většinou byli za sebou. Jenom u nás jsem byla z toho výsledku dost překvapená vzhledem k věkovému rozvržení voličů :) zase ve vesnici v severních Čechách odkud pocházím, skončil Karel hodně vzadu.

@elanaa třeba já a dost lidí co znám a volili Franze, tak teď k volbám zase půjdou a budou volit knížete.

• Citovat
  • Upravit
17581
14.1.13 11:32
@Miriska píše:
@marye ten článek o Karlovi…ještě zapomněli dodat, že vláda možná padne velmi brzy a i kdyby ne, čekají nás příští rok volby. Tak až zemi ovládne rudá koalice s oranžovou s oranžádou i na Hradě, tak vzniknou jaké články?

ono je to totiž úplně jedno, protože za drátky tahají stále ti samí lidé… takže si tu klidně můžete rozlámat občanky kvůli svým favoritům, ale nic na tom nezměníte ;) a znovu připomínám, že pro mě jsou nepřijatelní oba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.1.13 11:34

@lucenka u nás taky ale píšu proč… Protože v Praze volili jenom knížete většinou, ale lidi tady si to hlasy rozložili do těch zbytečků co měli ti na konci..
Víte kolik lidí znám co volili buď ženu a nebo Diensbiera a Zemanovi a knížeti ani nemluvili… Hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
edin
14.1.13 11:35

Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a nevím, jestli je to smutné nebo k pobavení. Zaráží mě určitá agresivita, kterou bych od stávajících nebo budoucích maminek nečekala. Každý ať volí podle svého svědomí a to i s vědomím dopadu na celou naši společnost. Nejenom finančně, ale především morálně. Myslím, že se tu krásně odráží dopad prostředí, ve kterém jste vychováváni. A i to, jak diskutujete ukáže, jaké jste/budete maminky. Pokud jste vedeni k tomu, že vzdělání nebo schopnost něco kvalitního vytvořit a určité hodnoty mají svou cenu, že vaši rodiče se k sobě i k vám chovají slušně a s respektem, že napadat agresivně svého oponenta není normální, tak asi budete volit jinak, než ti, kteří jsou z neutěšeného prostředí a hodnoty mají úplně jinde. Ty lidi z druhého tábora nikdy nepřesvědčíte, že ten váš názor je ten pravý. Oni si totiž ty vaše hodnoty, z kterých je váš názor utvářen, vůbec neumí představit. Občas ani nechtějí, třeba se bojí toho, co by jim to vlastně řeklo o nich samotných…Většinou jsou o své absolutní pravdě přesvědčeni ti, kteří toho vědí nejméně…

• Citovat
  • Upravit
8114
14.1.13 11:35
@lucenka píše:
@kvaček no zrovna třeba v našem pražském okrsku ten rozdíl byl propastný - kníže 358 hlasů, což bylo téměř 60% voličů a Zeman pouhých 68 hlasů :)

a který že to byl ten „pražský okrsek“?…http://www.volby.cz/pls/prez2013/pe311?xjazyk=CZ&xnumnuts=1100

Příspěvek upraven 14.01.13 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.1.13 11:37

Edin souhlasím s tebou.. takové to ponižování, kdo odkud je, kdo je vesničan a kdo je pražák jenom vypovídá o inteligenci pisatelů..
Ono kde člověk bydlí nevypovídá o ničem a hlavně ne o jeho inteligenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.1.13 11:38

@birma 434 myslím

tak ne, 443 http://www.volby.cz/…ez2013/pe311?…

Příspěvek upraven 14.01.13 v 11:40

• Citovat
  • Upravit
31387
14.1.13 11:38
@lucenka píše:
třeba já a dost lidí co znám a volili Franze, tak teď k volbám zase půjdou a budou volit knížete.

jo, taky mám dojem, že (aspoň v mém okolí-třeba co mám spolužáky z gymplu, kterých dost udělalo různé fildy a umělecké školy) lidi, co volili Franze, tak většinou když teď mají na výběr jen mezi těma dvěma, tak se přikloní ke knížeti.

hodně bude záležet taky na Dienstbierových voličích-protože on sám Zemanovi hlas dát najasno odmmítl (třeba ho hodí do urny, ale nedoporučil ho otevřeně). To je taky obrovská hádanka a možná jazýček na vahách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
14.1.13 11:39

Diskusiu som nečítala, ako slovenka v ČR nevolím (ale manžel áno) a fandím kniežaťu Karlovi Schwarzenbergovi!

A dúfam, že obnoví šľachtické tituly v Čechách (i keď sa to asi nestane) :-D

• Citovat
  • Upravit
14335

Jinak ale můžu říct, že ti co volili ty ženy a nebo Fischera, či Diensbiera zvolí asi Zemana.. pokud by se měli rozhodnout..
Ale neni to kvůli tom, že jsou z vesnice, ale prostě, že nemají knížete rádi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@elanaa Je dost krátkozraké upínat se na nějaké statistiky. Jsme doma oba s VŠ vzděláním, doktorandi. Naše měsíční příjmy zhruba tak 8-násobně převyšují průměr v ČR. Hlas od nás dostal Zeman a dostane ho opět.
Proč by měla českou republiku reprezentovat první dáma, která má k Čechům asi tak blízko, jako Somálsko k jadernému programu a česky ani pořádně neumí :?: Nezpochybňuji knížete, je to bezpochyby velice inteligentní muž (což si ale myslím také o Zemanovi), ale prezident je především reprezentativní funkce. A mít v ní někoho, kdo má problém s Češtinou a navíc by potřeboval k puse dekodér :?: To opravdu ne. Navíc, je u něj velice pravděpodobné, že budou muset být předčasné volby. Zeman taky není žádný mladík, ale kníže je opravdu už malinko za zenitem a jeho stupňující se senilita je znatelná i z jeho projevu, ačkoliv se v kampani velice snažil. Osobně ale preferuji Zemana kvůli jeho smyslu pro humor a schopnosti relevantně a okamžitě reagovat. V tom měl i v diskuzích, sledovala jsem všechny, hodně navrch oproti všem. Prezident nemá ani zdaleka takovou pravomoc, aby krajinu vedl, podílí se na jejím imidži, ale netvoří její priority. Proto nejsem zastánce přílišných náhledů do minulosti kandidátů. Jde o budoucnost.
Ale ať každý volí koho chce, o tom přeci demokracie je :palec: Pokud vyhraje volby p. Schwarzenberg, ať je tak. Zvolí si ho národ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová