Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
První dáma nemluvící česky mi rozhodně vadit nebude, hlavně, že se domluví v zahraničí. Karel je rozhodně reprezentativnější osoba našeho státu navenek, než lidový občan Miloš s nevybíravým slovníkem, který pošle do pr..le klidně celé Slovensko a ještě ani na Hradě není. Země závislá na vývozu potřebuje jako sůl někoho, kdo bude v zahraničí vážený a státníci ho rádi uvidí. Obávám se, že Miloš by tak trochu chtěl trumfnout Klause.
Tak klaus také byl hodně znám v zahraníčí a vážily se ho. jenže takový prezident co krade propisky a propustí zločince je pro vás menší zlo než zeman a kníže.
1938 až 1945 prarodiče se musely učit německy. ted aby český stát kvůly knížeti začal s němčinou co když jeho manželka prosadí zákon no poslanci kývnou snad na vše. mám ráda český jazyk a své české předky a vážím si jich proto volím zemana.
@jbul píše:
Tak klaus také byl hodně znám v zahraníčí a vážily se ho. jenže takový prezident co krade propisky a propustí zločince je pro vás menší zlo než zeman a kníže.1938 až 1945 prarodiče se musely učit německy. ted aby český stát kvůly knížeti začal s němčinou co když jeho manželka prosadí zákon no poslanci kývnou snad na vše. mám ráda český jazyk a své české předky a vážím si jich proto volím zemana.
Tak o lásce k českému jazyku zajisté svědčí znalost shody podmětu s přísudkem „prarodiče se muselI…“, jakož i další „kvůlI“
- to jen na okraj, a myšlenka, že MUDr. Schwarzenbergová má potřebu „prosadit zákon, že se máme naučit německy“ to je fakt myšlenka roku, sorry.
![]()
Nojo, došly pořádnný argumenty, tak proč nevytáhnout nějaký z pod pultu, tentokrát xenofobní
(nebudeme rozumět 1. dámě…hlavně že ona nám toho tolik napovídá když jsme u toho, pokud vím, tak tradičně se věnují spíš charitě a tam čím méně se mluví a čím více koná, tím lépe). T. S. je zvyklá starat se o ubohé, nemocné lidi, je to lékařka neštítící se žádného hnusu (viz. její letitá práce v Africe), k I. Z. se vyjadřovat nebudu, nehodlám zabřednout do nízkých hodnocení, když jí náš národ nestojí ani za to, aby se ukázala po deseti letech po boku svého manžela u voleb.
toho, že se budem učit německy atd. bych se nebála, Senát máme oranžovorudý, tak žádný strach, oni vás nedají
, to se dřív začnem s Milošem zas drtit ruštinu.
Já jsem na rodičáku 10 let. tak s nikym nemluvím manžel je pracovně pryč a já jsem jen s dětmi proto píši a nepřemýšlím podmět přísudek atd. jen se mi nelíbí že českému státu chcete dát někoho kdo prosadil navracení církevních majetku viz kníže. jen se podívejte zda měla jeho rodina zabavený majetek. polovina jižních čech mu patří.
to že na veřejnost nevystupuje p. zemanová to je jedno. má za sebe náhradu. dceru. to jak zeman políbil svou dceru, jsem ze začátku myslela že je jeho milenka. drží při otcovi což je pěkné
Tak že dcera drží při otcovi mi nepřijde nijak pěkné (jakože ve smyslu záslužném), to je snad její povinnost ne? navíc ona na tom rozhodně tratit nebude ![]()
Hlavně, že toho první dáma česky tolik namluví. Manželku Zemana jsem třeba vůbec nezahlédla…kdo to jako je? První dámy o tom opravdu rozhodnou. A k té němčině…či ruštině…nejsem si jistá, tak velké dítě zatím nemám a až tak mě to dosud nezajímalo. Ale mám tucha, že děti se učí anglicky už od 3. třídy. Tak mi to chvástání, že se budeme muset německy či rusky přijde trochu zavádějící, když cizí jazyk nařízený shora už mají. (jakoby angličtina byla něco víc, než němčina či ruština. I když uznávám, že jí mluví více lidí na světě.)
Holky, pro mě jsou oba kandidáti stejně hrozní. ale zamyslete se. vám opravdu nevadí, že by hlava českého státu neuměla česky?
Karel Schwarzenberg:Především bych se rád poděkoval mých voličů, já jsem netušil, že v tak hojném počtu vyjdou a opravdu půjdou k volbám a za to vám všem srdečně děkuju. Ale musim se taky poděkovat jak u mého štábu, tak u nesčetných lidí venku, lidí který obcházeli kraje české a vopravdu dělali, co bylo možné, abych v této volbě uspěl. U nich se musim poděkovat, oni udělali ještě větší práci, než jsem si mohl představit a mnohdy víc než já. Tak jim bych poděkoval, ale teď musim taky říct, že samozřejmě tento výsledek mi uvědomil, jakou odpovědnost teď přejímám během příštích čtrnáct dní. Příštích čtrnáct dní se rozhodne směrování naší republiky.
a jak to okomentoval kamarád
A to je jen začátek jednoho projevu Vrací se nám Rakousko - Uhersko - Česká voják - dobrá voják, ty naše děti budou úplně zblblé…vždyť ten prezident neumí česky
a tady něco z května:
Dost často slyším, že lidé se rozhodují tak, že budou volit menší zlo…
. Pro Boha, lidi, a koho byste chtěli?
![]()
Já normálně nikomu chyby nevyčítám, splést se může každý, ale v kontextu, že nám „jde o český jazyk“ to opravdu bylo úsměvné. Dále směšovat církevní restituce s tím, že by Schwarzenberkům něco díky tomu vrátili - to je taky úsměvné. Církev tedy opravdu nejsou. A ano, mají majetek, ten ovšem získali v řádných restitucích, které v 90. letech proběhly, a to ve zdevastovaném stavu, mnohokrát snížené hodnoty, než v jakém to bylo, když jim to náš stát ukradl. A co asi málokdo tuší, díky tomu majetku dělá hodně dobrého, např. za symbolickou korunu pronajímá své budovy pro charitativní hnutí aj. On má tu úroveň, že se tím nechlubí, kdyby Zeman dal kozí chlívek nějaké veřejně prospěšné společnosti, je to na všech billbordech…
Za mě je to jasně Zeman. A to z toho důvodu, že Karla tam prostě NECHCI! A není to z těch primitivních důvodů, že nemluví zrovna srozumitelně a perfektně česky, nebo že chrápe 20 hodin denně…pro mě jsou to důvody jako to, že je předsedou strany toho obrkokota Kalouska a také to, že se nehodlá tohoto předsednictví ani členství vzdát ačkoli prezident by měl být NADSTRANICKÝ. A k tomu všemu ho veřejně podpořila zločinecká organizace ODS. To si opravdu myslíte, že ho podpořili jen tak z kamarádství? Samozřejmě že ne. Spojení Nečase a Kalouska v čele se Schwarzenbergem je nejhorší co mohlo tuto republiku potkat.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 08:54
To ne ale.byla ona vůbec namalovaná. když se podívám na ostatní tak jsou zmalované až běda a ona my připadala přírodní.
ruštinu jsem na škole neměla. nedovedu říct ale pokud jsme měly vývoz do ruska tak jsme na tom byly v celku dobře. ted nám diktuje zas eu a máme kvoty. z polska nám vozí posypovou sůl do potravin. atd.na polích jsme měly řepu a ted jsem jí neviděla. kolik bylo cukrovaru a ted. česká pojištovna má patřít generaly tak proč to nekoupí český stát podíl. musí se k nám pořád z ciziny kupovat to co patří nám. jen my řekněte co je vůbec naše, letiště praha, česká spořitelna atd
@jbul píše:
Tak klaus také byl hodně znám v zahraníčí a vážily se ho. jenže takový prezident co krade propisky a propustí zločince je pro vás menší zlo než zeman a kníže.1938 až 1945 prarodiče se musely učit německy. ted aby český stát kvůly knížeti začal s němčinou co když jeho manželka prosadí zákon no poslanci kývnou snad na vše. mám ráda český jazyk a své české předky a vážím si jich proto volím zemana.
Tvůj příspěvek je skutečná perla, myslela jsi ho opravdu vážně? Máš ráda český jazyk a sama píšeš česky jako prase a jeho pravopis absolutně neovládáš
.
Jaká němčina, (jbul), vždyť naše první „první“ dáma byla američanka a také jsme se kvůli tomu povinně neučili anglicky
.
Tak Zeman už nám ukázal, jak nás bude reprezentovat - včera vypískal všechny slovenské novináře kvůli jednomu deníku, co si ho dovolil nelichotivě označit, od té doby se s nima nebaví. Výborná ukázka, jak by to vypadalo. Až se divím, že mu jeho tým neporadí, že tohle není dobrá cesta.