Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mi lezl Zeman krkem už když byl u válu. Jen si vzpomenu na slavné gumáky
![]()
Karel je politik tělem i duší, konzervativní, vzdělaný, kultivovaný, svéráz, ale šarmantní, charismatický, zná ho celá evropa…Topku zakládal s tím vědomím, že se udělají nutné reformy a skončí. Kdyby v době krize vládla ČSSD musela by taky škrtat. Jsem taky na rodičáku, v SM kraji, ale některé jejich sociální podpory byly fakt přemrštěné. to pak byl pád na prdel, když najednou na to nebylo.
A propo s církevními restitucemi taky souhlasím, měly se ale udělat už dávno, tolik by to nebolelo. Karel na to upozorňuje stále.
@yum-yum26 já nechtěla být hrubá, ale nestela to vystihla, já si taky myslím, že je vulgární, hrubý, nechová se slušně, viz výpady vůči novinářům, čumí jako vůl, ty jeho nonverbální projevy jsou pro mě nesnesitelné, na všechny kouká jako na stádo blbců, děs ![]()
@andelka83 Mně se zdá, že hodně lidí od Karla můžou odrazovat právě ty církevní restituce. ![]()
@yum-yum26 no jo, protože většina lidí tomu nerozumí, vidí jen ty peníze a navíc mají na církev jako takovou velmi pošramocené názory (zřejmě vinou komunismu..a taky díky kauzám poslední doby, což chápu, taky mě to štve). Kdyby se to udělalo dřív, bylo by to lepší. Kolika obcím by to uvolnilo ruce, kdyby bylo jasné kdo je majitelem pozemků, budov..Mám rochu obavy jak církev zvládne manažersky spravovat nabytý majetek, ale snad to zvládne. Přece jen by bylo potřeba tolik sociálních zařízení…i peněz bude potřeba, na hospice atd.
@andelka83 Myslím, že církev se i bude muset nakonec něčeho zbavit, vždyť některé objekty jsou totální ruiny, nikdo s nimi nemůže nic dělat, tak chátrají a chátrají.
@yum-yum26 taky myslím. ale třeba to konečně bude pro ty nemovitosti šance. Ovšem mylsím že kdyby s eprodaly dřív, byl by o ně větší zájem, zas by z toho mohly být sociální zařízení, hotely, restaurace, statky..co dneska v krizi? Důležité je, že se konečně rozsekne otázka vlastnictví.
MNě to vytahování názorů na všechno přijde zbytečné. Prezident nedělá politiku státu. Pokud nějaký zákon vetuje, tak není nic jednoduššího, než ho přehlasovat. Pravomoce má omezení, průšvihy zahlazovat taky nemůže, ptž není na ministerstvu vnitra.
Myslím si, že to je dost o symatiích a vystupování těch dvou.
Zmínky tu padly i o prvních dámách, ale nemám pocit, že by se někdo v minulost výrazně angažoval. Doba Hany Benešové je dávno ta tam a nemyslím si, že jsme někdy od té doby byli v ČSR-ČSSR-ČSFR-ČR nějak z nich odvaření. V zahraničí nás bude spíš reprezentovat prezident, než aby to stálo na první dámě.
@yum-yum26 píše:
@Virginia Fakt jo, tak to je docela manipulace s fakty, zvlášť v době, kdy je většina lidí na Klausovu amnestii naštvaná..Mně se líbilo, jak jeden politolog řekl, že Karla volí především lidé, kteří jsou spíše spokojení se současným stavem věci v naší zemi. To mi přišlo jako zajímavý postřeh, protože přesně tak to u nás doma totiž bylo, my jsme spokojení se stavem věcí a netoužíme po nějakých velikých změnách
.
To my spokojeni nejsme. Reformy jsou nutné, ale to mi nestačí. Chci vidět průhledný plán, jak se získanými penězi snižují schodek a zmenšují státní dluh. Nic z toho se zatím nekonalo. Žádný plán, jen řeči. A zvýšení daní - neštěstí.
Karla nevolím, ale musím se ho zastat v otázce amnestie. Tam má pravdu a se Zemanem se zcela shodli ve včerejší debatě…
P. S. Tím nechci říct, že si myslím, že to prezident dokáže změnit.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 16:56
Mně se jen „líbí“, jak je TV Prima „nestranná“. Prý: Diensbier nebude volit Zemana. Nic víc nic míň. Více méně to vyznělo, že bude volit Karla. Pak přepnu na Novu a tam pan Diensbier říkál, že nebude volit ani jednoho z postupujících do druhého kola, že se nebude rozhodovat mezi „pravicí“ a „pravicí“
Z toho plyne, že media vypustí informaci. Sice pravdivou, ale poloviční. Nakonec z toho vyleze úplně jiný fakt. Ať už jde o jakéhokoli kandidáta…
Teď už je to opravdu jen o házení špíny…
Škoda že volby dopadly tak jak dopadly. ted to bude o tým karel nebo miloš. ano seznam si musí udělat každý sám a podle sebe potom volit. já to vidím tak že k volbám nepůjdu. hod není tam ten koho jsem tam chtěla. karlův nevlastní syn neumí češtinu a ostatní děti také ne.
@Kaczenka je fakt, že média strašně stříhají a zkreslují. I ten záznam toho, co kdo řekl ve volebení den a co den na to v Otázkách Moravce, bylo úplně (hodně) jinak, než ve skutečnosti. Mám něco z toho nahrané..
Dienstbier řekl toto:
V posledních týdnech jste se hodně ostře ohradil proti Miloši Zemanovi. Jeho přece teď podpořit nemůžete…
Zcela jednoznačně nemohu podpořit Miloše Zemana. Jak jsem říkal, má velmi problematické vazby. Přes Miroslava Šloufa je napojen na…
Podpoříte jako levicový politik levicového kandidáta?
Oba kandidáti, Miloš Zeman i Karel Schwarzenberg, jsou pravicoví kandidáti. Oba jsou špatnou zprávou pro levicově uvažující voliče.
Takže budete volit Schwarzenberga, když k Zemanovi máte tolik výhrad?
Já říkám, že ta volba pro mě není jednoduchá. Ani jeden z kandidátů není pro sociálního demokrata automatickou volbou. Zcela jistě k volbám půjdu, nějak se prostě rozhodnu. Jít k volbám a nikoho nevolit je také vyjádřením občanského postoje. Je to výraznější, než se voleb vůbec neúčastnit.
celý rozhovor s dienstbierem je tady:
http://www.tyden.cz/…_258073.html
@kaminky, děkuju, takže do třetice to bylo zase úplně jinak. ![]()
Já jednoznačně Karla, vůbec mě nevadí, že mluví trochu zastřeně, já mu rozumím a myslím, že každý kdo není hluchý taky.
Je to uznávaný člověk ve světě, nejde mu o peníze jako většině politiků. Z Klause je mi na zvracení, takže raději bez komentáře…
Tedy, já bych to takto drsně nenapsala
, ale to je ono, mně právě Zeman přijde jako hrozně vulgární člověk, já nevím
.