Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kaminky no já osobněse na něj chvíli soustředit, tak padnu do mdlob, nejsem jeho fanouškem, spíš ho jemně řečeno nemusím, ale já mám takovou představu a je to moje představa, že post prezidenta, coby reprezentativní funkce, by měla mít úroveň a na to se člověk s vadou řeči, co vypadá, že mektá, prostě nehodí, ne že by Zeman byl ten reprezentant, ale prostě to vnímám takhle
@jadviga píše:![]()
![]()
![]()
![]()
pod toto se podepisuji
a dodám, že zdražení školného fakt nefandím
edit - zavedení školnéhoPříspěvek upraven 14.01.13 v 20:26
A proč ne? Jen mě zajímá jestli na to mají lidi nějaký názor, nebo jestli jen slyší „poplatek“ a vyskakují jim pupínky ![]()
@terinka4444
myslím, že nemá smysl jim to vysvětlovat. příznivci pana Karla bohužel tu reprezentativnost vidí v něčem jiném. většinou argumentují tím, že je to funkce hlavně navenek, míněno pro svět, takže nemusí umět česky, když se domluví jinde… proč se taky dorozumívat s vlastním národem?!
myslím, že takovou absurdnost, že by třeba americký prezident neuměl dobře anglicky, pletl tvary a mluvil k tomu třeba hispánským přízvukem, asi nemůžeme očekávat… ono něco takového se v nejbližší době asi nedá čekat nikde. Česko je ohromně pokroková země. ![]()
No Karel se netají tím, že chce vyznamenat bratry Mašínovi (což je jedna z pravomocí prezidenta), takže bych se ani těm dekretům do budoucna nedivila, národ sobě, fuj.
Horší variantu výběru kandidátů pro druhé kolo už jsme si zvolit nemohli.
@Kaczenka píše:
Jsem přesvědčena, že jde knížetí pánu o Benešovy dekrety…
@marye píše:
@kaminky
myslím, že nechápeš, co říkám… aneb ještě jednou jsem kopíruji přepis - ukázku jeho proslovu (v psaném projevu se jaksi řečová vada ztrácí):
Karel Schwarzenberg:Především bych se rád poděkoval mých voličů, já jsem netušil, že v tak hojném počtu vyjdou a opravdu půjdou k volbám a za to vám všem srdečně děkuju. Ale musim se taky poděkovat jak u mého štábu, tak u nesčetných lidí venku, lidí který obcházeli kraje české a vopravdu dělali, co bylo možné, abych v této volbě uspěl. U nich se musim poděkovat, oni udělali ještě větší práci, než jsem si mohl představit a mnohdy víc než já. Tak jim bych poděkoval, ale teď musim taky říct, že samozřejmě tento výsledek mi uvědomil, jakou odpovědnost teď přejímám během příštích čtrnáct dní. Příštích čtrnáct dní se rozhodne směrování naší republiky.
PS: pokud to nepochopíš ani tak, neplatí statistika, že knížete volí inteligentní lidé… a opět dodávám, že jsem nevolila ani Zemana
na to že od 11 let žil v zahraničí, tak mi ta čeština zase až tak špatná nepřijde. Někde je vidět vliv německé gramatiky. Ale tomu se nedá divit, němčinu používal a i zřejmě stále používá víc než češtinu.
@lucenka píše:
na to že od 11 let žil v zahraničí, tak mi ta čeština zase až tak špatná nepřijde. Někde je vidět vliv německé gramatiky. Ale tomu se nedá divit, němčinu používal a i zřejmě stále používá víc než češtinu.
já se tomu nedivím. já ho jen nechci za prezidenta ![]()
Zdůrazňuje se hodně repre funkce…když o tom tak uvažuju…tak kolikrát vlastně kdo z nás slyší a vidí prezidenta, pokud pominu tradiční Novoroční projev?
pokud prezident pracuje tak jak má (tj. cestuje po světě, chová se tam slušně, nekrade propisky, nepromlouvá do oboru tu doktorům, tu meteorologům, nepodepisuje zákony natruc atd.; eventuelně píše knihy atd.), tak o něm prakticky veřejnost slyšet nemusí, podstatné je, že pracuje a respektuje ho svět a domluví se se světovými státníky
neříkám, že toto eventuelně M. Z. nemůže zvládnout, ale (a to snad ani jeho příznivci nepopřou), bude to chtít jeho obrovské sebezapření a vůli se brzdit, což u něj opravdu teda pochybuju. Naopak K. S. by do této role vpadl podle mě naprosto přirozeně, resp. vzhledem k tomu, že v politice stále činně funguje na velmi prestižním postu, tak v této roli stále je a proto je pro mě mnohem lepším kandidátem než Zeman. Zdůrazňuji pro mě, je to můj názor.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 20:54
@marye učitě se nebavme v této rovině.. inteligence voličů toho a onoho, to by nikam nevedlo, i když je to takové nevinné popichování ![]()
Do značné míry má vliv vada řeči (a to bez pochyb) a do jisté míry samozřejmě i život v zahraničí, který si jeho rodina a tím pádem ani on nevybrali dobrovolně. V němčině má taky problémy. Nicméně ať je to jakkoliv, ovládá několik řečí. Čímž nemluvím pro něj ani proti němu, jen chci být objektivní.
@kaminky
jasně, já to nemyslela zle. jen jsem tu narážela na tu objektivní debatu ohledně profilu klasického voliče toho a toho ![]()
@marye aha takhle.. tu debatu jsem asi nečetla, jestli tedy myslíš nějakou pár stránek dozadu.. vstoupila jsem s kopií článku, kde se dienstbier vyjadřoval k volbě zemana a pak jsem jen chtěla říct, že Schwarzenberg má vrozenou vadu řeči, proto má problémy s vyjadřováním (tzn. nejen tou artikulací).
No že by někdo měl třeba chut vyznamenat bratry mašínové. celou dobu se u nás mluvilo že můj děda odešel také přes kopečky právě s mašínovými. jenže našeho dědu chytly seděl kvůly tomu na pankráci. pro nedostatek důkazu a že děda nebyl skoro plnoletý chyběly měsíce do plnoletosti. tak ho propustily. zasloužil se o to Hulla. jinak si přečtite knihu Cesta na severozápad. od bratru mašínu a Milana Paumera a budete v obraze. kde je jak přepadávaly, poštu. vraždily atd
@marye tak umím si to představit
předpokládám, že voliči zemana jsou prosťáčci s nižším intelektem, co jim stačí baštit laciné argumenty pro lůzu a voliči Schwarzenberga jsou zazobaní zloději, kteří si o sobě myslí, že jsou elita národa. Jasné ne? ![]()
@Kallkapa píše:
A proč ne? Jen mě zajímá jestli na to mají lidi nějaký názor, nebo jestli jen slyší „poplatek“ a vyskakují jim pupínky
Proč by se mělo zavádět? Taková je moje otázka a nechoďte na mě s nějakým zkvalitněním, co se zkvalitnilo na jiným zavedení poplatků nebo zdražení všeho, co užíváme? Odpovím si sama, nic. jen zdražovat a krást (naše politika) A já TOP 09 - kohokoliv z nich, podporovat nikdy nebudu.
neni to až přesně odpověď na tvou otázku, ale ono to všechno souvisí se vším.
Volte si knížete, jen volte.
Ale pak si nestěžujte, laskavě. Karel je zpoluzodpovědný za všechny reformy(spíše škrty)vlády, za amnestii prezidenta republiky (vláda je zodpovědná za amnestii, přečtěte si ten článek v ústavě, než budete psát, že to není pravda),ale hlavně peče s Kalouskem!!
Ten bude mít upřímně velkou radost z toho, když do čela prezidneta zvolí někoho z jeho strany.
A když vám nevadí ani to, že neumí česky(vada řeči mi nevadí, může ji mít každý, ale neumí skloňovat, gramatiku!!)a paní prezidentová bude nějaká Rakušanka, která ani Čechy nemá ráda, tak si ho zvolte!!
Pozice TOP09 se tím zase jenom posílí a oni Karlovi budou předsouvat další zákony, které jim velmi rád podepíše.
Proč ne školné? Většině studentů to školné stejně budou platit rodiče!!!A takový rodič taky není milionář, navíc, když má student, vysokoškolák další dva, tři sourozence. Školné bych dala, ale jen pro chronicky studenty, kteří studují extrémně dlouhou dobu a studium si schválně pořád natahují.