Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1147
15.1.13 08:11

Už jsem se do téhle diskuse zapojovat nechtěla, ale nedá mi to. S tím školným – ono deset tisíc se nezdá tak moc, ale je to jen zdánlivě. Protože že se momentálně mluví o této částce neznamená, že je to konečné. Tady jde o to prolomení, aby si lidi zvykli. Pak přijde zvyšování, tak, jako se zvyšují ceny úplně všeho. A z desítky může být za deset, patnáct let klidně padesát nebo sto.

S tímhle naprosto souhlasím. Nejdřív to bude pár let 10 000,pak 13,pak 15,20 000.Bude se to jen zvyšovat!!
Každému studentovi to nezaplatí rodiče a ti, co si na to budou chtít vydělat, zase budou muset pracovat na úkor studia. Já jsem hned po škole šla do práce, ale taky jsem se pak nestáhala učit. Přišla jsem domů a totálně vysílená padla do postele.
Ti, co si vezmou půjčku, tak se zadluží na několik let předem :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
15.1.13 08:12

Schwarzenberg!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.1.13 08:14
@suwari píše:
Tys asi nestudovala VŠ, co? Kde žiješ? :nevim: Kdyby mi ubytovací stipendium pokrylo ubytování a jízdné, tak si žiju jako prase v žitě!!

no třeba mě pokrylo ubytovací stipendium ubytování a i většinu jízdného. Takže záleží jakou školu a způsob dopravy, ubytování si vybere.
A co je špatnýho na brigádě ve fast foodu? Lepší něco než nic. A vydělat se tam dá docela slušně.

• Citovat
  • Upravit
1147
15.1.13 08:18
@lucenka píše:
no třeba mě pokrylo ubytovací stipendium ubytování a i většinu jízdného. Takže záleží jakou školu a způsob dopravy, ubytování si vybere.
A co je špatnýho na brigádě ve fast foodu? Lepší něco než nic. A vydělat se tam dá docela slušně.

Tak to by mě teda zajímalo, jakou školu jsi studovala a kdy to bylo.My dostáváme stipendium pouze jednou za tři měsíce a to maxiálně 1800Kč. Čím více studentů se přihlásí, tím méně pak peněz si mezi sebou musí rozdělit.
Proti fast foofům nic nemám, sama jsem pracovala několik měsíců v McDonaldu a KFC.Ale já jsem mluvila o dobře placené brigádě!!Což se o fast foofech říct nedá.70Kč/hodinu není zas tak moc, aby se z toho dalo našetřit na ubytování, tramavajenku, jídlo a kdyby bylo, tak třeba ještě školené. To by tam člověk musel strávit celý den i víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
15.1.13 08:20

@suwari já Ti rozumím, určitě to nemáš jednoduché…ale studovat VŠ bylo Tvoje rozhodnutí, je to investice do Tebe samotné (do Tvé rodiny, do budoucnosti Tvých dětí…stále se to točí jen okolo Tebe)

jak jsem psala-škola (myslím studium) není zadarmo ani teď, platíme to my všichni, jde to z našich daní, z daní těch, co mají nadbytek a posílají své děti studovat do Tramtárie, ale i těch, co jsou na tom i bez studií ekonomicky mnohem hůř než Ty, i oni na Tvou školu přispívají. To je spravedlivé? Není. Nemluvě už vůbec o tom, že v systému jsou i lidé, co mají děti retardované, nemocné, které se nejsou schopné ani vyučit-a i tito lidé platí někomu cizímu studium. To není spravedlivé už vůbec.

jasně, mě by se taky líbilo, kdyby vše bylo bezplatné, komu ne…ale to je dlouhodobě neudržitelné. Solidarita musí fungovat, to je úplně v pořádku, ale já bych teda radši platila aby naši rodiče a jednou my měli vyšší důchody než aby teď pár lidí vystudovalo zdarma VŠ :roll: Kdyby to šlo jinak, bylo by to fajnn, ale ono nejde, pořád je to jen přesýpání peněz z hromádky na hromádku.

nechápej to tak, že útočím na Tebe (i když stále toto zájmeno používám), jen dávám příklad tak, aby to bylo hodně adresné. Týká se to samozřejmě VŠECH studentů VŠ. Je to prostě nadtandard a investice do sebe samé (jasně, i do společnosti jako takové, potřebujeme lékaře, učitele, architekty, z nich bude profitovat celá společnost a jinak, než že vystudují danou VŠ se jich nedoberem, ale když bude kasa volnější, budou mít pak třeba vyšší platy a půjčky se jim splatí snadněji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.1.13 08:28
@suwari píše:
Tak to by mě teda zajímalo, jakou školu jsi studovala a kdy to bylo.My dostáváme stipendium pouze jednou za tři měsíce a to maxiálně 1800Kč. Čím více studentů se přihlásí, tím méně pak peněz si mezi sebou musí rozdělit.
Proti fast foofům nic nemám, sama jsem pracovala několik měsíců v McDonaldu a KFC.Ale já jsem mluvila o dobře placené brigádě!!Což se o fast foofech říct nedá.70Kč/hodinu není zas tak moc, aby se z toho dalo našetřit na ubytování, tramavajenku, jídlo a kdyby bylo, tak třeba ještě školené. To by tam člověk musel strávit celý den i víkend.

no já v Praze v mekáči měla na brigádě 80 na hod plus nějaký příplatky navíc. Takže to bylo čistýho lehce přes 90 Kč. A studovala jsem v HK. Ubytovací stipendium jsem měla něco kolem 10 tisíc za semestr. Takže s tím se fungovat dalo.
Jinak takhle ze svých daních platíš lidi po střední, kterým se nechce do práce nebo ještě rok chtějí mít status studenta a odvádět nižší daně. Případně dotuješ věčné studenty, kteří to stále zkouší ale školné by je odradilo.

• Citovat
  • Upravit
17581
15.1.13 08:29

S tou mediální manipulací naprosto souhlasím. lidi jdou za Karlem jako ovce, najednou hájí věci, které jim byly dřív proti srsti. jeho výslovnost je pro ně roztomilá… a jiné absurdity. ale že tam bylo 7 dalších kandidátů, z nichž někteří by byli mnohem lepší volbou… to prostě nechápu. v čem byl KS lepší? můj bratr mi řekl, že mu byl nejsympatičtější. takže oni opravdu nevolili prezidenta, ale sympaťáka roku, nebo co?

zdůrazňuji, že nikde jinde by si nezvolili prezidenta, který neovládá dokonale úřední jazyk. to, že to voličům nevadí, svědčí o jasném nedostatku vlastenectví. fakt patrioti jako prase :roll: :zed: o dalších hodnotách se ani nezmiňuji, protože Karel to přece myslí upřímně :poblion:

volba oproti Zemanovi se ještě pochopit dá… ale v čem byl lepší než ti ostatní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
15.1.13 08:29

Necetla jsem celou diskuzi, mozna uz to tu nekdo psal. Volila bych zemana.
Karel jako poslanec hlasoval pro zvyseni dane na potraviny a leky, zeman by je naopak snizil. Karel souhlasi se zavedenim skolneho na VŠ zato. zeman je proti. A o te amnestii, Karel o amnestii co udelal Klaus bylo spravne, Zeman by tohle neudelal.
Takze za me rozhodne Zeman.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
15.1.13 08:34

Sice diskuze o školném v souvislosti s volbou prezidenta jsou opět OT - rozhodne parlament, prez. podepíše/nepodepíše, parlament hladce přehlasuje cokoli :roll:… Ale jen na okraj: jak jsem v jedné diskuzi četla, docela mě překvapuje, že stejní lidé, co jsou ochotní dát za školku ročně např. 7500 tis.- ŠKOLKU - tak by nedali 10 tis. za vysokou školu. Nemluvím ani o cenách kroužků. A rozdíl je ten, že na školku/tenis/jiné kroužky vám nikdo bezúročně s odloženou splatností nepůjčí… A ono to pak dopadne, že státní školy budou zdarma - fajn, ale ty kvalitní se stanou soukromé, jak je to v USA, a budou podstatně dražší než 10 tis. ročně a přetáhnou postupně i ty kvalitní učitele - co mají učit za pár šupů, když je možnost volby, a tedy děti těch, co budou studovat „zadarmo“ budou sice mít možná diplom, ale na trhu už se naučí jako v USA rozlišovat, z JAKÉ univerzity to je.

• Citovat
  • Upravit
17581
15.1.13 08:35

@Betty03
ale to pak tu chudou univerzitu vůbec nemá význam studovat, ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
15.1.13 08:38
@MišelkaX píše:
Necetla jsem celou diskuzi, mozna uz to tu nekdo psal. Volila bych zemana.
Karel jako poslanec hlasoval pro zvyseni dane na potraviny a leky, zeman by je naopak snizil. Karel souhlasi se zavedenim skolneho na VŠ zato. zeman je proti. A o te amnestii, Karel o amnestii co udelal Klaus bylo spravne, Zeman by tohle neudelal.
Takze za me rozhodne Zeman.

Bože přečtěte si program Zemanovců, než něco takového vypustíte. Zemanovci chtějí snížit DPH pouze u léků a základních potravin (otázka je co vše je pro ně základní potravina) u zbývajícího chtejí DPH 21 až 25 procent. Školné jako takové zemanovci nechtějí, ovšem poplatkům za opakování zkoušek, prodlužování studia apod. se vůbec nebrání. Teď ovšem - jak vysoké ty poplatky budou???
A s rozsahem amnestie, kterou předvedl Klaus, Schwanzerberg nikdy nesouhlasil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
15.1.13 08:41
@marye píše:
S tou mediální manipulací naprosto souhlasím. lidi jdou za Karlem jako ovce, najednou hájí věci, které jim byly dřív proti srsti. jeho výslovnost je pro ně roztomilá… a jiné absurdity. ale že tam bylo 7 dalších kandidátů, z nichž někteří by byli mnohem lepší volbou… to prostě nechápu. v čem byl KS lepší? můj bratr mi řekl, že mu byl nejsympatičtější. takže oni opravdu nevolili prezidenta, ale sympaťáka roku, nebo co?

zdůrazňuji, že nikde jinde by si nezvolili prezidenta, který neovládá dokonale úřední jazyk. to, že to voličům nevadí, svědčí o jasném nedostatku vlastenectví. fakt patrioti jako prase :roll: :zed: o dalších hodnotách se ani nezmiňuji, protože Karel to přece myslí upřímně :poblion:

volba oproti Zemanovi se ještě pochopit dá… ale v čem byl lepší než ti ostatní???

Souhlasím!!Nepochopím, jak si lidé mohou dobrovolně zvolit prezidenta, který neovládá úřední řeč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
15.1.13 08:43
@marye píše:
@Betty03
ale to pak tu chudou univerzitu vůbec nemá význam studovat, ne ;)

No, to si musí každej spočítat, oni dneska si hodně myslí, hlavně že mám diplom, jedno odkud, já si teda už před 15 rokama vybírala univerzitu a na školy Ústí nad Labem apod. bych nešla. Také u nás na malém okr. městě si ředitel gymplu např. vybírá, jestli učitel, který žádá o přijetí má UK, MU, Palackého Olomouc, nebo nějaké Ústí, Ostravu apod. ;) A to nejsme ani v komerční sféře, že.

• Citovat
  • Upravit
17581
15.1.13 08:47

V komerční sféře se kouká spíš na schopnosti ;) sama jsem vystudovala něco jiného, ale živím se jako novinářka. a setkala jsem se i s absolventem žurnalistiky, který měl problém sestavit smysluplný článek… čímž nikoho nechci napadat. předpokládám, že většina takových absolventů to umí. jen to uvádím jako příklad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
15.1.13 09:10

@MišelkaX tohle je prosté opakování Zemanových slov. Můžeš s tím souhlasit, ale uvědom si, že většina lidí, kteří tento výčet přesně jak proběhl ve zprávách kopírují do všech možných diskuzí na netu a podle mého ani jednotlivým vyjmenovaným tématům nerozumí a skoro nic o nich neví.

A zas jde o to vidět věci v souvislostech, protože opravdu nejde říct, že ten je pro a ten proti. To je doslova výmysl. Takhle to není ani s amnestií a ani daněmi. Dokud se lidé neinformují a nezačnou dávat věci do souvislostí, tak budou jen obyčejně kopírovat a citovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová