Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7253
15.1.13 12:00

@elanaa no… hlavně je už komické, jak se střídá posledních 20 let Zeman s Klausem. Oba dva spolu léta soupeřili ve všemožných funkcích poslance, předsedy, premiéra.. Klaus byl vždy trochu napřed, dotáhl to na ministra financí a nakonec i na prezidenta. Tak si Zeman musel dát na 10 let pauzu.

Během těch 10 let nebyl mimo, snažil se vrátit, ale teď čuje, že by mu to mohlo vyjít. Zkoušel se stát nejdřív prezidentem. To na celé čáře projel. Tak pak za čas vylezl znovu se svou stranou SPO, která před 3 lety získala 4% hlasů (toť postoj voličů k jeho osobě), tak se zase vrátil na Vysočinu. Podruhé již s Klausem o prezidentství logicky nesoupeřil. Ale teď uběhlo 10 let a může to zkusit znovu!

A tak to tu máme zas.. Zeman vs. Klaus a budou se tu střídat snad na věky věků. Ač lidi měli obou doslova plné zuby, dávali to najevo ve volbách, bylo o tom furt ve zprávách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
15.1.13 12:02

Sama se mám dobře (i když jsem se měla i líp), ale to ještě nemusí znamenat, že se mi líbí, jakým způsobem jsou dělané reformy… zvyšují se spotřební daně a skutečně objektivní čísla pak dokážou, že kvůli tomu stát vybral na daních méně. lidé si dražšího prostě koupí míň. ekonomové to říkali předem, že to je k ničemu… ale když vás baví tu bandičku obhajovat, tak to dělejte. jak jsou ty reformy potřeba a bla bla bla ;)

korupce a rozkrádání nejsou žádným měřítkem. to je úplně za všech vlád. některé ovšem zřizují různé protikorupční skupiny, aby se nakonec zjistilo, že to dělají sami taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
concetta
15.1.13 12:03

Přídávám pohled Češky žijící v zahraničí. Jak víte, v zahraničí to Karel vyhrál na plné čáře. Asi si budete myslet, že Češi žijící v mimo ČR by do toho vlastně neměli moc mluvit, ale možná že naopak můžeme obohatit diskusi o jiný úhel pohledu. Pravomoce prezidenta republiky jsou jak je známo dost omezené (přestože některé z nich jsou strategicky velmi důležité). Jednou z hlavních funkcí je bezpochyby reprezentace naší republiky. V tomto směru byl nenahraditelný Václav Havel, protože ať už si o něm kdokoli myslí cokoli, dokázal silou své osobnosti, že je ČR považována za západní demokracii a ne za východní postkomunistickou zpotvořeninu. Já žiji v zahraničí již 16 let a velmi zřetelně vidím ten posun a rozdíl v přístupu k občanům ČR a např. Slovenska, Polska atd. Toto si lidé, kteří třeba nemají každodenní kontakt se zahraničím, možná dostatečně neuvědomují. Druhý Václav Havel není a už nebude, ale dnes riskujeme, že celé jeho působení (a to i v době, kdy už nebyl prezidentem) přijde vniveč a vrátíme se přesně tam, odkud jsme se tak dlouho a usilovně snažili vyhrabat. Proto jsem přesvědčená, že Karel je za daných okoností správná volba. Také mi na něm některé věci vadí. Bylo by lepší, kdyby uměl pořádně česky. Bylo by lepší, kdyby nebyl šlechtic… a ještě ke všemu Rakušák. Myslím ale, že je povinností každého zodpovědného voliče snažit se proniknout do podstaty věci a nezastavit se u povrchního hodnocení. A podstata je ta, že Karel je čestný člověk s morálním kreditem, zkušený diplomat a kosmopolita. Chápu, že mnoho lidí je zavaleno všedními problémy, a proto je zajímá víc školné na VŠ nebo výše DPH, než jak se budoucí prezident bude domlouvat se světovými mocnostmi. Je nutné si ale uvědomit, že otázky školného či DPH nemají s volbou prezidenta nic společného (o těchto věcech bude jistě široká diskuse u příležitosti parlamentních voleb), zatímco to, jaký bude náš kredit jako zemičky v srdci Evropy, s tím souvisí velmi. Tím kreditem nemyslím nějakou abstraktní a neuchopitelnou hodnotu, ale obyčejnou důveryhodnost, od které se pak odvíjí mnoho konkrétní „hodnot“, např. obchodní vztahy, investice, atd.

• Citovat
  • Upravit
31386
15.1.13 12:06

@kaminky přesně tak. Vyhodili ho dveřma, vrátil se oknem, jeho voliči (jak tady nebo na té druhé diskuzi dnes padlo) se domnívají, že jde o člověka z lidu, přitom jemu jde jen o uspokojení ješitnosti (a že by ji mohl rozdávat, viz. jeho ostudný úprk z Hradu poté, co nebyl posledně zvolen), navíc s Klausem byl v dobách oposmlouvy a je i teď jedna ruka, v tom má Diensbier pravdu, že ani jeden kandidát ve 2. kole není levičák, ale Kníže jde aspoň s kůží na trh a neschovává se za populistický kecy, který ví, že lidi chtějí slyšet. Slibem nezarmoutíš a MZ je dost chytrý na to, aby přesně věděl na který struny hrát, aby se mu sypaly hlasy. KS to nepochybně ví taky, ale radši čestně prohraje než aby se snížil k vemlouvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
15.1.13 12:08

Klaus veřejně podporuje Zemana a mimochodem oni dva jsou kamarádi. Upřímně si já nedovedu představit, že nám bude dělat prezidenta někdo - kdo dělá na reportérku aligátora :zed: :zed: :zed: To myslíte vážně???

http://video.idnes.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
15.1.13 12:11
@concetta píše:
Přídávám pohled Češky žijící v zahraničí. Jak víte, v zahraničí to Karel vyhrál na plné čáře. Asi si budete myslet, že Češi žijící v mimo ČR by do toho vlastně neměli moc mluvit, ale možná že naopak můžeme obohatit diskusi o jiný úhel pohledu. Pravomoce prezidenta republiky jsou jak je známo dost omezené (přestože některé z nich jsou strategicky velmi důležité). Jednou z hlavních funkcí je bezpochyby reprezentace naší republiky. V tomto směru byl nenahraditelný Václav Havel, protože ať už si o něm kdokoli myslí cokoli, dokázal silou své osobnosti, že je ČR považována za západní demokracii a ne za východní postkomunistickou zpotvořeninu. Já žiji v zahraničí již 16 let a velmi zřetelně vidím ten posun a rozdíl v přístupu k občanům ČR a např. Slovenska, Polska atd. Toto si lidé, kteří třeba nemají každodenní kontakt se zahraničím, možná dostatečně neuvědomují. Druhý Václav Havel není a už nebude, ale dnes riskujeme, že celé jeho působení (a to i v době, kdy už nebyl prezidentem) přijde vniveč a vrátíme se přesně tam, odkud jsme se tak dlouho a usilovně snažili vyhrabat. Proto jsem přesvědčená, že Karel je za daných okoností správná volba. Také mi na něm některé věci vadí. Bylo by lepší, kdyby uměl pořádně česky. Bylo by lepší, kdyby nebyl šlechtic… a ještě ke všemu Rakušák. Myslím ale, že je povinností každého zodpovědného voliče snažit se proniknout do podstaty věci a nezastavit se u povrchního hodnocení. A podstata je ta, že Karel je čestný člověk s morálním kreditem, zkušený diplomat a kosmopolita. Chápu, že mnoho lidí je zavaleno všedními problémy, a proto je zajímá víc školné na VŠ nebo výše DPH, než jak se budoucí prezident bude domlouvat se světovými mocnostmi. Je nutné si ale uvědomit, že otázky školného či DPH nemají s volbou prezidenta nic společného (o těchto věcech bude jistě široká diskuse u příležitosti parlamentních voleb), zatímco to, jaký bude náš kredit jako zemičky v srdci Evropy, s tím souvisí velmi. Tím kreditem nemyslím nějakou abstraktní a neuchopitelnou hodnotu, ale obyčejnou důveryhodnost, od které se pak odvíjí mnoho konkrétní „hodnot“, např. obchodní vztahy, investice, atd.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
31386
15.1.13 12:12
:potlesk: nemám co dodat. Snad jen: furt že je Rakušák. Kdo z něj toho Rakušáka udělal? Komouši, který ho do Rakouska vyhnali coby jedenáctiletý dítě, vždyť se narodil a vyrůstal v Čechách a nebýt Vítězného února, tak nepochybuju, že by ho do Rakouska nic netáhlo, jeho rod staletí spravoval statky tady, ne tam (resp. tady i tam, ale bavím se konkrétně o linii, z níž KS pochází). Vždyť Schwarzenbergové jsou přímými potomky Přemyslovců mimojiné :zed:
@concetta píše:
Bylo by lepší, kdyby nebyl šlechtic… a ještě ke všemu Rakušák.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.13 12:16

@elanaa až na to, že má český a švýcarský pas…

http://cs.wikipedia.org/…chwarzenberg

• Citovat
  • Upravit
31386
15.1.13 12:19
No a? Je snad proto Dientsbier Američan, když má i US občanství :think:
@Anonymní píše:
@elanaa až na to, že má český a švýcarský pas…http://cs.wikipedia.org/…chwarzenberg
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
15.1.13 12:23

@elanaa taky si to myslím. Když museli kvůli komunistům odejít mnoho jim nezbylo…kdo by asi takhle chtěl padnout? Když už se mu vyčítá že je Rakušák a šlechtic.

Apropo…všimli jste si kolik kandidátů mělo české příjmení? Z devíti tři. Kdyby mohl kandidovat i Okamura, tak tři z deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.1.13 12:23
@concetta píše:
Přídávám pohled Češky žijící v zahraničí. Jak víte, v zahraničí to Karel vyhrál na plné čáře. Asi si budete myslet, že Češi žijící v mimo ČR by do toho vlastně neměli moc mluvit, ale možná že naopak můžeme obohatit diskusi o jiný úhel pohledu. Pravomoce prezidenta republiky jsou jak je známo dost omezené (přestože některé z nich jsou strategicky velmi důležité). Jednou z hlavních funkcí je bezpochyby reprezentace naší republiky. V tomto směru byl nenahraditelný Václav Havel, protože ať už si o něm kdokoli myslí cokoli, dokázal silou své osobnosti, že je ČR považována za západní demokracii a ne za východní postkomunistickou zpotvořeninu. Já žiji v zahraničí již 16 let a velmi zřetelně vidím ten posun a rozdíl v přístupu k občanům ČR a např. Slovenska, Polska atd. Toto si lidé, kteří třeba nemají každodenní kontakt se zahraničím, možná dostatečně neuvědomují. Druhý Václav Havel není a už nebude, ale dnes riskujeme, že celé jeho působení (a to i v době, kdy už nebyl prezidentem) přijde vniveč a vrátíme se přesně tam, odkud jsme se tak dlouho a usilovně snažili vyhrabat. Proto jsem přesvědčená, že Karel je za daných okoností správná volba. Také mi na něm některé věci vadí. Bylo by lepší, kdyby uměl pořádně česky. Bylo by lepší, kdyby nebyl šlechtic… a ještě ke všemu Rakušák. Myslím ale, že je povinností každého zodpovědného voliče snažit se proniknout do podstaty věci a nezastavit se u povrchního hodnocení. A podstata je ta, že Karel je čestný člověk s morálním kreditem, zkušený diplomat a kosmopolita. Chápu, že mnoho lidí je zavaleno všedními problémy, a proto je zajímá víc školné na VŠ nebo výše DPH, než jak se budoucí prezident bude domlouvat se světovými mocnostmi. Je nutné si ale uvědomit, že otázky školného či DPH nemají s volbou prezidenta nic společného (o těchto věcech bude jistě široká diskuse u příležitosti parlamentních voleb), zatímco to, jaký bude náš kredit jako zemičky v srdci Evropy, s tím souvisí velmi. Tím kreditem nemyslím nějakou abstraktní a neuchopitelnou hodnotu, ale obyčejnou důveryhodnost, od které se pak odvíjí mnoho konkrétní „hodnot“, např. obchodní vztahy, investice, atd.
:palec: :palec: :palec:
Tohle si stále tak nějak myslím, jen to neumím tak pěkně a srozumitelně napsat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.1.13 12:29

Mě by zajímalo, proč konkrétně volit Zemana.
Když mi dojdou argumenty¨pro Karla, tak si pořád myslím, že Karel je prostě slušný a rovný člověk.
Mě nenapadá snad žádná věc, která by mluvila pro Miloše. Ti v okolí, kteří chtějí volit Miloše, argumentují obvykle tím, že Karel je pro: školné, restituce atd atd, ty stokrát omleté kecy, neumí mluvit, neumí hymnu, je starej.
Ale důvody, proč je ten kejvací ožrala a hulvát lepší, mi obvykle nesdělí.
No, ostatně, pokud vyhraje Zeman, bude to jen ukázkou toho, že máme takového prezidenta, jakého si zasloužíme a na nic lepšího nemáme. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
15.1.13 12:30

:lol: a co se toho šlechtictví týče…tak Zeman k tomu svému příjmení určitě taky nepřišel tak, že jeho rod ryl nosem v zemi.

to jen tak úplně na okraj, když se tu tak ráda omílá kolektivní vina a hříchy předků 8)
@andelka83 píše:
Když už se mu vyčítá že je Rakušák a šlechtic.Apropo…všimli jste si kolik kandidátů mělo české příjmení? Z devíti tři. Kdyby mohl kandidovat i Okamura, tak tři z deseti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.1.13 12:30
@concetta píše:
Přídávám pohled Češky žijící v zahraničí…

Díky za osvěžující příspěvek :dance:, konečně to někdo smysluplně shrnul. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
15.1.13 12:33

@elanaa :mrgreen:
Pro mě je teda volba Karla proti Milošovi jasně daná. Navíc tady nejde o to jestli souhlasím s politikou té které strany, jestli jsem příznivce toho kterého programu nebo jndotlivých bodů, ale o člověka. a prostě za mě Miloš ne. Není mi sympatický, nevěřím mu, sice není spojený se současnou vládou, ale s minulými ano a to teda taky nebyla žádná hitparáda…a prostě celkově na Karla nemá. Že vyhrál u voličů v zahraničí mě vůbec nepřekvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová