Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejlepší by bylo, kdyby ty, co jsou pro placení, místo toho kecání, platily už teď. Určitě budou rádi, když budete posílat peníze na zvelebení. V čr je velká nezaměstnanost a na každou třetí nemovitost je exekuce, ale voliči ODS a top09 apod.si mnou ruce, asi to tak chtějí ne? Je to jednoduchý- volte karla a bude drahý úplně všechno, protože on na to má! A vy patrně taky.
já nejsem žádná zazobana kněžna, takže budu volit člověka z lidu. A pro neznalé- on chytrej kupodivu je ![]()
@jadviga stát nemá peníze. A když je nemá, tak je nemůže ve velkém rozdávat. Pokud někde přidá, tak zas jinde ubere. Musí. Když je krize, tak jakákoliv vítězná strana bude mít problémy. Proto se furt dokola od začátku střídá pravidelně čssd, ods a nikam to nevede. Ten problém už se vleče dlouho a nezačal až z příchodem poslední vlády, ale dávno předtím.
Školu jsem studovala dálkově při práci (já nežila v blízkosti měst s VŠ a neměla jsem moc peněz a nevěděla jsem jak na to, nebyl internet, neměla jsem přehled).
@jadviga a co podle tebe prezident změní? On nepředkládá zákony ke schválení.
Problém je ten, že miliardy, které stát pracně ušetří na školství, policistech apod., pak „rozfofruje“ např. na několika kilometrech předražených dálnic ![]()
Proc nase deti nemuzou mit skol bez skolneho. jen ty skolni potreby. ubytovani strava. to nemyslite vazne. já na ucnaku a sestra na stredni na koleji. stavarina. jen za prvak daly nasi 100.tisic. takze do druhaku nenastoupila.
@Kalisek píše:
Nemyslím skripta, materiál pro určitý obor. Ne všechny obory jsou jen o skriptech. Od veteriny po umělecké! Už tehdy jsem dala za materiál x tisíc měsíčně.
Vždyť jo, plaťme, plaťme, plaťme, jen ať si mohou ti nahoře zaplatit další banket na Hradě. Ono se to ale ztratí, když ty bankety za milióny mají dennodenně a my jim to platíme…
Počkej tak tomu dost dobře nerozumím. Chudí lidé nemají na to, aby platili pár stovek měsíčně za školné (tomuto rozumím, že fakt ani těch pár stovek někteří nemají) ale mají na to aby platili x tisíc měsíčně za materiál
.
To mi přijde dost rozporuplné a protiřečící si..Pár stovek se vydělat nedá, protože není práce a rodina je chudobná. Naopak materiál za x tisíc měsíčně se zaplatit dá? Pokud někdo platí x tisíc měsíčně za materiál, tak přeci i těch pár stovek dá do kupy ne? Myslím, že opravdu chudobní lidé, kteří nemohou uvolnit ani pár stovek měsíčně na studium, nemohou studovat na takové škole, ve které musí vynaložit x tisíc měsíčně za materiál. Pár stovkové školné se dá z brigády či stipendia zaplatit ale x tisícový materiál podle mě nikoliv - na to prostě člověk musí mít.
Je to podle mě stejný princip jako školkové dítě..Pokud jsem chudobná zaplatím mu pouze školné a stravu a nebudu platit tenis, mažoretky a kurzy čínštiny..
Já studovala dálkově při zaměstnání, platila jsem na státní škole 50 tis. za 1 semestr (školné). Takto bylo třeba zaplatit první 3 semestry a dál to bylo zdarma.
Buďme rádi, že tu není školné 200 či 300 nebo víc tisíc jako v USA, kde si na to berou rodiny vysoké půjčky.
Ale hlavně - tohle nepatří do přemýšlení o volbě prezidenta, ale stran. Nemáme prezidentský model jako v USA, náš prezident má především reprezentovat.
Příspěvek upraven 15.01.13 v 09:44
@lucenka píše:
@jadviga a co podle tebe prezident změní? On nepředkládá zákony ke schválení.
nemusí měnit vůbec nic, mě bude z této dvojice milejší ten, kdo umí česky a nechce-nechtěl, zdražit všechno, co existuje a to co se neplatí, tak rychle zpoplatnit, aby bylo co rozkrádat.
A nikoho nepřesvědčuju o tom, že má volit Zemana, každej ať si dělá co chce a ten co na to má, tak ať platí ne? Někde tu je psáno - školy pak budou plný těch mladých zbohatlíků a to, že budou mít v hlavě… nikoho nezajímá, a tak je to se vším tady v Kocourkově. HLAVNĚ PLATIT, TAK PLAŤTE. Většina lidí žije od platu do platu, tak proč si nezpoplatnit, to co ještě neni.
A to srovnávání se školkou je docela mimo - lidi musí chodit do práce, tak to holt zaplatit musí, ale studovat VŠ se nemusí - takže ** velký bohužel** pro ty chytrý nemajetný. A na dluh ať si klidně žijou v Americe, tady už je zadluženej i ten, co se chlapovi houpe ještě v koulích.
Každý by si měl zodpovědět základní otázky
euro:Miloš-ne Karel-ano
církevní restituce:Miloš-ne Karel-ano
placené vysoké školy:Miloš-ne Karel-ano
americký radar v Brdech:Miloš-ne Karel-ano
zrušit anonymní akcie:Miloš-ano Karel-ne
prokázání nabytí majetku:Miloš-ano Karel-ne
vyznamenání Mašínů:Miloš-ne Karel-ano
prezidentské milosti a amnestie:Miloš-ne Karel-ano
kontrola a omezení hazardu:Miloš-ano Karel-ne
Je třeba si odpovědět na základní otázky a podle toho volit a ne podle sympatií.
Aurix, to byl nějaký vtip?
![]()
Nebo tomuhle nicneříkajícímu výčtu opravdu někdo zcela vážně věří?
![]()
Příspěvek upraven 15.01.13 v 09:48
@aurix píše:
Každý by si měl zodpovědět základní otázky
euro:Miloš-ne Karel-ano
církevní restituce:Miloš-ne Karel-ano
placené vysoké školy:Miloš-ne Karel-ano
americký radar v Brdech:Miloš-ne Karel-ano
zrušit anonymní akcie:Miloš-ano Karel-ne
prokázání nabytí majetku:Miloš-ano Karel-ne
vyznamenání Mašínů:Miloš-ne Karel-ano
prezidentské milosti a amnestie:Miloš-ne Karel-ano
kontrola a omezení hazardu:Miloš-ano Karel-ne
Je třeba si odpovědět na základní otázky a podle toho volit a ne podle sympatií.
Zajímavé, jsem pro Karla ![]()
@suwari píše:
Tys asi nestudovala VŠ, co? Kde žiješ?Kdyby mi ubytovací stipendium pokrylo ubytování a jízdné, tak si žiju jako prase v žitě!!
Budeš se asi divit ale studovala..Ubytovací stipendium je samozřejmě na každé škole jiné. U nás bylo třeba odstupňované od kilometrů. Pro mě dělalo nějak kolem 3500 za čtvrt roku. Sociální stipendium bylo 5.000 za čtvrt roku a prospěchové stipendium chodilo obrovské - tuším kolem 14.000.
@kaminky píše:
Aurix, to byl nějaký vtip?![]()
![]()
Nebo tomuhle nicneříkajícímu výčtu opravdu někdo zcela vážně věří?![]()
Příspěvek upraven 15.01.13 v 09:48
@suwari píše:
Taky ještě studu VŠ-denní studium plus mám dvě děti. Na pařby jsem nikdy nechodila, za chlas a cigarety taky neutrácím, protože nepiju a nekouřím. Studuju v Praze a je pravda, že tady se ty brigády sehnat dají. Z mých spolužaček si tak 70% přivydělává, zbytku finacují vše rodiče. Někteří dokonce ještě u rodičů i bydlí a nechají se stále živit.
Můj bratr studoval v Opavě a tam se brigády prostě sehnat nedaly!!Takže ne každý student tu možnost má!!!
A to nemluvím o rozvrhu, jak už tu někdo psal..jeden týden je sudý, druhý lichý, jeden den áte školu do 18.hodiny, druhý den do 14..pátý den třeba volno.Ale najděte si dobře placenou brigádu s takovým rozvrhem. Maximálně vás vezmou fast foody.
Pařby byl příklad, někdo na pařby opravdu nechodí, za to ale chodí do fitka, do kina atd.. Neříkej, že si při studiích chodila jenom do školy a domů.. ![]()
PS: i v Opavě se dá sehnat brigáda (teď je to horší, ale sehnat se dala). A do Ostravy to taky není tak daleko ( Projet Prahu Ti trvá déle) a na stodolní za barem si už pěknou řádku let vydělává mnoho studentů..Spíš jde o to, že kdo tu brigádu opravdu potřebuje, protože by bez ní nepřežil tak je ochoten za ní dojíždět a dělat i podřadné práce (jako třídění knih, noční inventury v supermarketu atd atd.)
Taky pokud jde o VŠ studium, tak bude čím dál víc všechno možné elektronicky a dálkově. Obecně. A hlavně se to týká fakt voleb do parlamentu, pro tyhle volby je to mimo téma. ![]()