Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
@ZuzkaCvrček linuxak je přesně co? Že si doma nainstaluje Ubuntu?
né myslím tím, že s linuxem opravdu pracuje testuje tam různé věci a né jenom v práci. Jo a instaluje né jenom ubuntu ale taky fedoru a nevím ještě co všecko a dost často i programuje nebo píšč scripty. Já se v tom vůbec ale vůbec nevyznám jenom vím, že linux je nějaký systém.
@ZuzkaCvrček píše:
né myslím tím, že s linuxem opravdu pracuje testuje tam různé věci a né jenom v práci. Jo a instaluje né jenom ubuntu ale taky fedoru a nevím ještě co všecko a dost často i programuje nebo píšč scripty. Já se v tom vůbec ale vůbec nevyznám jenom vím, že linux je nějaký systém.
No a? Linux mám už přes 10 let…
Zdravím všechny
tak tady se budu cítit jako ryba ve vodě a nebo dostanu pořádnou nakládačku, páč jsem jeden u íťáků ![]()
když přijdu z práce tak PC rozhodně nezapínám a jsem rád, že nemusím nic řešit, než hrát hry raději si jdu zahrát fotbal a nebo basket ![]()
@charon9 Ahoj, vítej mezi náma
Tak můj aiťák také rád si zahraje hru, střílení a tak ho baví
a starší dcera po vzoru tatínka ráda mastí minecraft a třetím rokem jí moc baví kroužek grafický design ![]()
No a jelikož mladší ráda sleduje pohádky, tak já už místo u monitoru doma nemám
![]()
@Roseforever píše:
Holky, no já se bavím a přidávám se k vám do klubu. Taky mám doma Ajťáka (i když tohle oslovení nemá rád) s poddiagnózou LinuxákA pozoooor… teď to přijde… my máme doma dokonce servrovnu… fakt že jo! Server má doma kde kdo, ale místnost na něj snad jen my! Je to komora velká tak 1,5×3 metry a je v ní milion blikajících světílek, tisíce konektorů a pár divnejch krabiček
![]()
![]()
Neboj nejste jedini. ![]()
@bAcK píše:
Neboj nejste jedini.
No jo, ale druhý server máme ještě u jedné společnosti v jakémsi baráku
No, jsem ráda, že to u nás tedy není až tak závažné
![]()
Linux je dneska nejak v mode, snad vsichni IT co znam se o nem porad bavi
Pritel uz zacal taky, mam doma PC s Vistama a uz rok me premlouva ze tam strci ten Linux nebo co… ![]()
@jaelisa píše:
Linux je dneska nejak v mode, snad vsichni IT co znam se o nem porad baviPritel uz zacal taky, mam doma PC s Vistama a uz rok me premlouva ze tam strci ten Linux nebo co…
To je tím že Linux je dnes maximálně user friendly. Jako nikdy předtím.
@Petulka1234 píše:
@charon9 Ahoj, vítej mezi náma![]()
Tak můj aiťák také rád si zahraje hru, střílení a tak ho baví
a starší dcera po vzoru tatínka ráda mastí minecraft a třetím rokem jí moc baví kroužek grafický design
No a jelikož mladší ráda sleduje pohádky, tak já už místo u monitoru doma nemám![]()
díky
to je pěkný, no můj kluk se taky potatil minecraft mastí a ted začal natáčet a stříhat krátká videa tak uvidíme co z toho bude ![]()
@Iduska píše:
Pošle žena na nákup manžela programátora: „Kup jednu vánočku a když budou mít rohlíky, kup jich deset.“
Programátor vejde do obchodu a ptá se: „Máte rohlíky?“ „Ano.“ „Tak deset vánoček.“
Konečně jsem pochopila, proč doma vzniká cca 90% našich nedorozumění
Nepřesné „zadání“ ![]()
@charon9 píše:
díkyto je pěkný, no můj kluk se taky potatil minecraft mastí a ted začal natáčet a stříhat krátká videa tak uvidíme co z toho bude
No tak s videama a fotkama taky občas blbnu ale ještě jsem nenašla žádný program, který by nebyl moc grafický a daly by se s ním stříhat videa. já teda používám Mac OS Linux zatím ne bo s ním enumím prý je přýstupný i pro nevidomé ale fakt se mi nechce učit s dalším systémem. Jo a servrovna nás asi časem taky čeká už teď se toho děsím. a kdyby ten můj po příchodu z práce pc ani nezapl jé to by se mi líbilo ale bojím se, že by se mohlo stát něco takového musela bych se domluvit s místní elektrárnou na pravidelné výpadky proudu a to už vidím chodil by po bytě a šílel jakto, že ten proud azse nefunguje a honem by zapojoval atárko do solárního panelu aby si mohl alespoň něco zahrát. A jak tu někdo psal o dovolené někam, kde není elektřina no to už jsem zkusila letos jednou a to nebylo ani v zahraničí a musela jsem si sehnat vidící doprovod abych mněla skím jed. Takže už se těším na nějakou tu sluneční bouřičku
@ZuzkaCvrček píše:
No tak s videama a fotkama taky občas blbnu ale ještě jsem nenašla žádný program, který by nebyl moc grafický a daly by se s ním stříhat videa. já teda používám Mac OS Linux zatím ne bo s ním enumím prý je přýstupný i pro nevidomé ale fakt se mi nechce učit s dalším systémem. Jo a servrovna nás asi časem taky čeká už teď se toho děsím. a kdyby ten můj po příchodu z práce pc ani nezapl jé to by se mi líbilo ale bojím se, že by se mohlo stát něco takového musela bych se domluvit s místní elektrárnou na pravidelné výpadky proudu a to už vidím chodil by po bytě a šílel jakto, že ten proud azse nefunguje a honem by zapojoval atárko do solárního panelu aby si mohl alespoň něco zahrát. A jak tu někdo psal o dovolené někam, kde není elektřina no to už jsem zkusila letos jednou a to nebylo ani v zahraničí a musela jsem si sehnat vidící doprovod abych mněla skím jed. Takže už se těším na nějakou tu sluneční bouřičku
výpadky proudu neobstojí a nedělej to nebo si pořídí velikou UPSku záložní zdroj a to v lepším případě, v tom horším si pořídí elektrocentrálu na benzín
![]()
jinak já takovej magor taky býval, doma to mám dobře pořešené, ale pokud vše běhá tak nevidím důvod zapínat počítač, jak říkám raději sport než PC ![]()
@jaelisa píše:
Linux je dneska nejak v mode, snad vsichni IT co znam se o nem porad baviPritel uz zacal taky, mam doma PC s Vistama a uz rok me premlouva ze tam strci ten Linux nebo co…
To je nějakej váš společnje počítač? to by byla základní chyba. At si to nahraje na svuj počítač, jinak bude věčně poslouchat frfňání že to není jako Windows, ikony vypadají jinak, a kde je disk C: atd.
@WontTell píše:
To je nějakej váš společnje počítač? to by byla základní chyba. At si to nahraje na svuj počítač, jinak bude věčně poslouchat frfňání že to není jako Windows, ikony vypadají jinak, a kde je disk C: atd.
Tam neni disk C? No tak to jsem rada ze jsem stala za svym, nebudu nekde hledat kde mam slozky… ![]()