Ženy "ajťáků"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
21.9.16 12:44
@Mango_Lassi píše:
@ZuzkaCvrček linuxak je přesně co? Že si doma nainstaluje Ubuntu?

né myslím tím, že s linuxem opravdu pracuje testuje tam různé věci a né jenom v práci. Jo a instaluje né jenom ubuntu ale taky fedoru a nevím ještě co všecko a dost často i programuje nebo píšč scripty. Já se v tom vůbec ale vůbec nevyznám jenom vím, že linux je nějaký systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
21.9.16 13:03
@ZuzkaCvrček píše:
né myslím tím, že s linuxem opravdu pracuje testuje tam různé věci a né jenom v práci. Jo a instaluje né jenom ubuntu ale taky fedoru a nevím ještě co všecko a dost často i programuje nebo píšč scripty. Já se v tom vůbec ale vůbec nevyznám jenom vím, že linux je nějaký systém.

No a? Linux mám už přes 10 let…

• Citovat
  • Upravit
2342
21.9.16 13:56
@Mango_Lassi píše:
No a? Linux mám už přes 10 let…

No a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charon9
21.9.16 14:02

Zdravím všechny 8) tak tady se budu cítit jako ryba ve vodě a nebo dostanu pořádnou nakládačku, páč jsem jeden u íťáků :mrgreen:
když přijdu z práce tak PC rozhodně nezapínám a jsem rád, že nemusím nic řešit, než hrát hry raději si jdu zahrát fotbal a nebo basket :palec:

• Citovat
  • Upravit
3372
21.9.16 14:28

@charon9 Ahoj, vítej mezi náma :) :mavam: Tak můj aiťák také rád si zahraje hru, střílení a tak ho baví :) a starší dcera po vzoru tatínka ráda mastí minecraft a třetím rokem jí moc baví kroužek grafický design :palec:
No a jelikož mladší ráda sleduje pohádky, tak já už místo u monitoru doma nemám :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
21.9.16 14:28
@Roseforever píše:
Holky, no já se bavím a přidávám se k vám do klubu. Taky mám doma Ajťáka (i když tohle oslovení nemá rád) s poddiagnózou Linuxák :pankac: A pozoooor… teď to přijde… my máme doma dokonce servrovnu… fakt že jo! Server má doma kde kdo, ale místnost na něj snad jen my! Je to komora velká tak 1,5×3 metry a je v ní milion blikajících světílek, tisíce konektorů a pár divnejch krabiček :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neboj nejste jedini. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
21.9.16 17:55
@bAcK píše:
Neboj nejste jedini. :jazyk:

No jo, ale druhý server máme ještě u jedné společnosti v jakémsi baráku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pocitac: :pocitac: No, jsem ráda, že to u nás tedy není až tak závažné :pankac: :pankac: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
22.9.16 12:27

Linux je dneska nejak v mode, snad vsichni IT co znam se o nem porad bavi :nevim: Pritel uz zacal taky, mam doma PC s Vistama a uz rok me premlouva ze tam strci ten Linux nebo co… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
22.9.16 12:51
@jaelisa píše:
Linux je dneska nejak v mode, snad vsichni IT co znam se o nem porad bavi :nevim: Pritel uz zacal taky, mam doma PC s Vistama a uz rok me premlouva ze tam strci ten Linux nebo co… :pocitac:

To je tím že Linux je dnes maximálně user friendly. Jako nikdy předtím.

• Citovat
  • Upravit
charon9
22.9.16 12:53
@Petulka1234 píše:
@charon9 Ahoj, vítej mezi náma :) :mavam: Tak můj aiťák také rád si zahraje hru, střílení a tak ho baví :) a starší dcera po vzoru tatínka ráda mastí minecraft a třetím rokem jí moc baví kroužek grafický design :palec:
No a jelikož mladší ráda sleduje pohádky, tak já už místo u monitoru doma nemám :mrgreen: :lol:

díky :mrgreen: to je pěkný, no můj kluk se taky potatil minecraft mastí a ted začal natáčet a stříhat krátká videa tak uvidíme co z toho bude 8)

• Citovat
  • Upravit
7478
22.9.16 13:13
@Iduska píše:
Pošle žena na nákup manžela programátora: „Kup jednu vánočku a když budou mít rohlíky, kup jich deset.“
Programátor vejde do obchodu a ptá se: „Máte rohlíky?“ „Ano.“ „Tak deset vánoček.“

Konečně jsem pochopila, proč doma vzniká cca 90% našich nedorozumění :lol: Nepřesné „zadání“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
22.9.16 13:37
@charon9 píše:
díky :mrgreen: to je pěkný, no můj kluk se taky potatil minecraft mastí a ted začal natáčet a stříhat krátká videa tak uvidíme co z toho bude 8)

No tak s videama a fotkama taky občas blbnu ale ještě jsem nenašla žádný program, který by nebyl moc grafický a daly by se s ním stříhat videa. já teda používám Mac OS Linux zatím ne bo s ním enumím prý je přýstupný i pro nevidomé ale fakt se mi nechce učit s dalším systémem. Jo a servrovna nás asi časem taky čeká už teď se toho děsím. a kdyby ten můj po příchodu z práce pc ani nezapl jé to by se mi líbilo ale bojím se, že by se mohlo stát něco takového musela bych se domluvit s místní elektrárnou na pravidelné výpadky proudu a to už vidím chodil by po bytě a šílel jakto, že ten proud azse nefunguje a honem by zapojoval atárko do solárního panelu aby si mohl alespoň něco zahrát. A jak tu někdo psal o dovolené někam, kde není elektřina no to už jsem zkusila letos jednou a to nebylo ani v zahraničí a musela jsem si sehnat vidící doprovod abych mněla skím jed. Takže už se těším na nějakou tu sluneční bouřičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charon9
22.9.16 13:51
@ZuzkaCvrček píše:
No tak s videama a fotkama taky občas blbnu ale ještě jsem nenašla žádný program, který by nebyl moc grafický a daly by se s ním stříhat videa. já teda používám Mac OS Linux zatím ne bo s ním enumím prý je přýstupný i pro nevidomé ale fakt se mi nechce učit s dalším systémem. Jo a servrovna nás asi časem taky čeká už teď se toho děsím. a kdyby ten můj po příchodu z práce pc ani nezapl jé to by se mi líbilo ale bojím se, že by se mohlo stát něco takového musela bych se domluvit s místní elektrárnou na pravidelné výpadky proudu a to už vidím chodil by po bytě a šílel jakto, že ten proud azse nefunguje a honem by zapojoval atárko do solárního panelu aby si mohl alespoň něco zahrát. A jak tu někdo psal o dovolené někam, kde není elektřina no to už jsem zkusila letos jednou a to nebylo ani v zahraničí a musela jsem si sehnat vidící doprovod abych mněla skím jed. Takže už se těším na nějakou tu sluneční bouřičku

výpadky proudu neobstojí a nedělej to nebo si pořídí velikou UPSku záložní zdroj a to v lepším případě, v tom horším si pořídí elektrocentrálu na benzín :mrgreen: :mrgreen:
jinak já takovej magor taky býval, doma to mám dobře pořešené, ale pokud vše běhá tak nevidím důvod zapínat počítač, jak říkám raději sport než PC 8)

• Citovat
  • Upravit
2342
22.9.16 16:39
@jaelisa píše:
Linux je dneska nejak v mode, snad vsichni IT co znam se o nem porad bavi :nevim: Pritel uz zacal taky, mam doma PC s Vistama a uz rok me premlouva ze tam strci ten Linux nebo co… :pocitac:

To je nějakej váš společnje počítač? to by byla základní chyba. At si to nahraje na svuj počítač, jinak bude věčně poslouchat frfňání že to není jako Windows, ikony vypadají jinak, a kde je disk C: atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
22.9.16 18:05
@WontTell píše:
To je nějakej váš společnje počítač? to by byla základní chyba. At si to nahraje na svuj počítač, jinak bude věčně poslouchat frfňání že to není jako Windows, ikony vypadají jinak, a kde je disk C: atd.

Tam neni disk C? No tak to jsem rada ze jsem stala za svym, nebudu nekde hledat kde mam slozky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí