Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, politiku tady nevyřešíme, na to jsme bezvýznamní lidičkové ![]()
mmonica píše:Loki01 píše:prave,ze ja tomu moc nerozumim,takze si myslis,ze to UK v ekonomice spise uskodi?mmonica píše:To by byl konec:) To Francie a Nemecko nedovoli:) A Cameron je pekny debil a bude se divit az se na Londyske burze bude prasitLoki01 píše:proc jsi ses tim tak jista ?? Bylo by to fajn,do te doby uz bychom snad mohli mit obcanstvi
to se nestane…aspon ne v pristich 5 letech:)
In long term urcite:(
Mondík píše:
Nazdarek, necetla jsem celou diskusi, ale ja ziju v Anglii se svym pritelem a dcerou a navrat do CR teda rozhodne neplanuju. Nechci se nikoho dotknout, ale nevim, co tam jdou hledat za stesti ti, co se tam vraci…
mmonica píše:Mondík píše:
Nazdarek, necetla jsem celou diskusi, ale ja ziju v Anglii se svym pritelem a dcerou a navrat do CR teda rozhodne neplanuju. Nechci se nikoho dotknout, ale nevim, co tam jdou hledat za stesti ti, co se tam vraci…citim to stejne,kdyz se rekne CR tak to je pro me beznadej,zadna sance na zmenu cehokoli a taky moralni upadek
Prijde mi,ze se vraci lide,kteri odjeli po skole vydelat penize,v CR meli a maji dobre zazemi u rodicu a z realneho rodineho zivota si tam toho moc neprozili
tak my se vrátili do ČR, tedy respektive já po letechpřítel je angličan, syn narozen v Anglii. Jsme tu nyní dva a půl roku, a vrátili jsme se především, aby syn vyrůstal blízko mé rodiny. Přitel se do svého rodného města nechtěl vracet - bydleli jsme asi sedm hodin autem od jeho rodiny. Chtěl také poznat, jaké je to žít v mé zemi - jsme oba docela dobrodruzi. Tak jsme se vrátili, už ted máme, ale sem tam diskuze, zda jsme udělali dobře…kdybych mohla vzít své rodiče sebou, žila bych v Anglii. Připadám si jako rozpolcená osobnost a už bych se chtěla usadit, všude je pro a proti. Záleží mnoho na štěstí, kam se člověk dostane, jakou bude dělat práci, záleží na povaze, jaké priority člověk uznává atd…
A nevíte někdo jaký to je v oblasti okolo Ammanford, Neath, Maesteg?
PeBa píše:
A nevíte někdo jaký to je v oblasti okolo Ammanford, Neath, Maesteg?
nevim
zalezi co od toho ocekavas,jestli chces bydlet v prirode,nebo spis ve meste kvuli praci
Maeseg ma kousek od Cardiffu,to je hlavni mesto
to by bylo fajn,kdyby jsi tu byla,mela bych tu spolecnou dusi
PeBo, vidim, ze na tom porad pracujes. To je super a moc drzim palce!!! ![]()
Jj, pracujeme na tom. Mužskýho už mám „doma“ - na pracáku
.
Teď smolíme na papír, co zařídit, kontakty, v jakém sledu…
No a furt ta oblast ![]()
My spíš do přírody a dojíždění za prací nevadí
Na to jsme zvyklí.
Přemýšlíme, že nejlepší bude tam letět, půjčit si auto na místě. Najít nějaký levný dočasný ubytování a začít hledat domek. Mezitím se mrknout po koupi vlastního auta - odpadnou problémy s registrováním atd.
Za jak dlouho jde sehnat ten domeček?
Když koukám na realitky, tak nabídek mají dost, ale nevím, zda nepoužívají nějaký triky
. A nevadil by nám nějaký „rozjezdový“ třeba na půl roku a mezi tím se rozkoukat a vyhlídnout si nějakej dlouhodobější.
A jak je to tam s dětskýma autosedačkama?
Dají se taky někde půjčit nebo jí musíme táhnout letadlem ![]()
Nechat dítě někde v ČR na hlídání než to vyřídíme - to neexistuje, zvlášť né po 1.dubnu.
Tak vydim,ze jste to s tim ,ze budete nejdriv bydlet a pak shanet praci nevzdali
kazdopadne mit na najem alespon na pul roku dopredu
odpoledne to jeste proberu s manzelem
kdyby jste nutne potrebovali pohlidat dite,tak by jste ho mohli nechat u nas ,mala by byla rada,ze tu nekoho ma
S penězma to u nás naštěstí není zas tak problém.
Dojely nám spoření a ještě něco je na cestě(cca na to ojetý auto), takže na to začít někde jinde znova fakt máme. To neřeším ![]()
Spíš řeším to ostatní.
Ty fakt myslíš, že se práce v důchoďáku nebo nějakým zařízení pro postižený nebo v nějakým krámu nenajde? ![]()
A s hlídáním
on je to maminkovsej závisláček.
Nikdy nebyl beze mě víc, jak dvě, tři hodiny. Přes noc vůbec. U někoho sám taky ne ![]()
A nevím, jak by byla malá z našeho uragánu po pár minutách nadšená
On je dost divokej, neposedí na místě.
Chodila k nám přes léto jedna hočička(maminka mě učila němčinu) a po pár návšťevách už u vrátek řvala a couvala, že k nám nechce ![]()
Spíš než hlídání bych to viděla jen na návštěvy. Jo, jo, dětičky, všechno se jim podřídí ![]()
Já si spíš nemůžu představit tam jet bez toho nemít kde bydlet
Jen s nějakým příslibem práce agentůry po telefonu. Do toho bych s děckem nešla.
A určitě by to bylo fajn mít někoho ke kamarádění
to jo, to souhlas. Já teda nevím, jak je to tam s různýma komunitama nebo nějakejma klubama cizinců. Nebo tak vůbec rozložení třeba čechů ![]()
A taky bych potřebovala víc znát jejich zákony - práce, bydlení. Nevíš kde to najít?
PeBo, my jsme poprve taky leteli, nasli dopredu po internetu bed & breakfast na zhruba tyden a hledali bydleni. V UK je opravdu tak trochu problem najit bydleni bez prace, ale my jsme nasli a netrvalo to dlouho. Nespolehejte se z Cech na agentury, realita byva obvykle jina a nabidka jejich ubytovani je vetsinou formou sdileni velkych domu s nekolika dalsimi Cechy/Slovaky.
Chcem to udělat podobně
.
A k bydlení malej baráček - bungalow.
Do bytu nebo bytovky nee
.
Ahojky, ja se teda omlouvam ze sem tak vpadam, ale tady v Anglii je ted docela problem s praci, pred par lety to docela slo s tim, ze se clovek nemusel nervovat jestli vubec neco sezene (prace typu uklizeni, myti nadobi v restauracce, to nebyl problem). Navic ted maji spoustu nezamestnanych - zvlast mladych lidi po skole. Urcite se da neco sehnat, to ne ze ne, ale myslim ze uz to neni tak jednoduchy. Tak budu drzet palce at to vyjde.
prave,ze ja tomu moc nerozumim,takze si myslis,ze to UK v ekonomice spise uskodi?