Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj vsem
PeBo pocitej s tim, ze ty naklady na bydleni, porizeni domku jsou hoooodne vysoke, jasne da se vzit pujcka, ale pochybuji ze vam ji daji,hned jak sem prijedete a pokud, tak bude hodne nevyhodna.
my si nedavno chteli poridit svuj domek a nevyslo to, je treba mit vlastni finance alespon 10% z kupni ceny domu. domek se tremi pokoji a obyvakem jsme nasli za 140 000 liber (to je to nejlevnejsi), ale 14 tis vazne dohromady nedame. cim vic vlastnich penez, tim vyhodnejsi pujcka. kolem koupe domu je spousta dalsich ne zrovna malych poplatku.
Zijeme v malem meste Stroud, je to tu celkem faj. je to venkov, ale je tu vse, co potrebujes. markety, skoly, MHD
lucias22 píše:
Ahojky, ja se teda omlouvam ze sem tak vpadam, ale tady v Anglii je ted docela problem s praci, pred par lety to docela slo s tim, ze se clovek nemusel nervovat jestli vubec neco sezene (prace typu uklizeni, myti nadobi v restauracce, to nebyl problem). Navic ted maji spoustu nezamestnanych - zvlast mladych lidi po skole. Urcite se da neco sehnat, to ne ze ne, ale myslim ze uz to neni tak jednoduchy. Tak budu drzet palce at to vyjde.
ano s praci uz to neni tak vesele, jako driv, ale asi je ji porad vic nez v CR. a ze jsou mladi lide po skole nezamestnani je tim, ze proste delat nechteji, to neni nedostatkem prace.
Luci, ale my nechceme nic kupovat ![]()
Chcem si domek pronajmout.
Do půjčky bych nikdy nešla
Nikdy jsem žádnou neměla ani tu ani jí nechci jinde. To bych tu raději prodala barák, kdybych musela
.
Já ty nabídky práce na jobcentre jen tak zběžně proběhla a dá se najít pečovatelka
Myslím, že to bude jako u nás, že prostě kdo dělat nechce, tak nedělá. Nebere práce pod svojí úroveň
Mně třeba práce se starýma lidma vůbec nevadí a těch je všude dost. Na rozjezd si člověk nemůže moc vyskakovat
.
jej jsem si to popletla, cetle jsem o porizeni vlastniho.. a ono slo o auto ![]()
PeBa píše:
Luci, ale my nechceme nic kupovat
Chcem si domek pronajmout.
Do půjčky bych nikdy nešlaNikdy jsem žádnou neměla ani tu ani jí nechci jinde. To bych tu raději prodala barák, kdybych musela
.Já ty nabídky práce na jobcentre jen tak zběžně proběhla a dá se najít pečovatelka
Myslím, že to bude jako u nás, že prostě kdo dělat nechce, tak nedělá. Nebere práce pod svojí úroveň
Mně třeba práce se starýma lidma vůbec nevadí a těch je všude dost. Na rozjezd si člověk nemůže moc vyskakovat
.
V zadnem pripade ti nechci brat iluze. Libi se mi tvuj postoj a tvoje sebevedomi. A moc preji aby se vam vse vydarilo jak si prejete a planujete..
ale.. prace je opravdu malo a hleda se tezko (coz je stejne asi vsude)a na pozici osetrovalteky se hlasi desitky lidi, kteri jsou uz v UK, umi mluvit anglicky, maji NINO a jine potrebne veci.
Moje kamaradadka, ma strdni zdravotni pak VOS zdravotni, pracovala v CR se staryma lidma v domove s pecovatelskou sluzbou.. a sehnat praci osetrovatelky ji zabralo dost usili. Nejprve pracovala 2roky jako nanny live-in. Aby zistakal reference,zdokonalila se v jazyku a zacala studovat ty jejich care kurzy. Neb ji vzdelani z CR moc k uzitku nebylo. Pak sehnala praci osetrovatelky a ted uz dela ve Whittington Hospital na oddeleni lezaku, coz vzdy chtela.
Jen chci timto rict, ze to neni az tak jednoduche jak si to malujes bez jazyka,praxe a referenci v UK.
Ale drzim ti palce at vam to vyjde. ![]()
Ale já fakt jazyk umím
Kolikrát to tu musím dokazovat?
Třeba si budu pár týdnů zvykat na odlišnosti s výslovností, ale to snad musí většina lidí. Co potom ti, kteří odjeli a uměli jen dobrý den a přesto se chytli?
A praxi zahraniční mám. Sice né z Uk, ale mám.
A to tu musím taky dokázat?
To už dělám pohovor? ![]()
Mě jde o praktické rady, jak to v zemi chodí, kde co zařídit na kterém úřadě atd…
Chci navázat i kontakty s holkama. Vždyť, když to vyjde a padnem si pak do oka, tak se můžem i stýkat
, né?!
O tohle zastrašování fakt nestojím ![]()
To bych mohla prožít život na zadku, protože by něco mohlo na mě za rohem číhat
.
lucie.t píše:
jej jsem si to popletla, cetle jsem o porizeni vlastniho.. a ono slo o auto
to nic, se stane, no ![]()
PeBa, v zadnem pripade to nebylo zastrasovani.
Jen jak to tady chodi. Ze i lide s perfektni anglictinou nemaji praci. Ale jak rikas, kdo chce delat neco si najde. Vzdycky muzes delat ze zacatku cleanerku. Pokud budes chodit po rodinach da ti to slusne penizky
![]()
Drzim palce a pak dej vedet jak se vam dari. Kdy planujete odjezd?
Úklidy jsem dělala v Holandsku. Moc mě to nebavilo, ale dalo se
.
Od 1. dubna tu začíná platit ten „skvělý“ zákon, takže to už budem dělat ty přesuny
. Nebudu doma čekat na to, až mi přijdou sebrat dítě.
Co se tyce bydleni, tak bych ti doporucovala si pro zacatek sehnat nejake docasne ubytovani na mesic dva treba jen double bedroom. Az se rozkoukate tak hledat ten domecek.
Pokud chcete hledat primo ten domecek, tak nema cenu se moc divat pres agentury, protoze si myslim ze pres ne nemate sanci. Lepsi je se mrknout na stranky jako je gumtree.com nebo ruzne classified ads v oblasti, kde chcete bydlet. A najit baracek/byt, ktery pronaji lide soukrome a nejdou pres agenturu. Vetsinou chteji treba jen dvou mesicni deposit jako garaci. Zalezi..
Agentura po vas bude chtit, ucet u Anglicke banky, udelaji credit check, reference od predchazejiciho landlorda a potvrzeni o prijmu od zamestnavatele. Pokud nebudete mit potvrzeni o prijmu nebo reference, vetsinou chteji rucitele, ktery se za vas zaruci (ale uz se osivaji a nechteji s vama smlouvu sepsat). Vaseho Rucitele proklepnou (credit check, potvrzeni o prijmu, atd) a bude muset poskytnou sve bankovni udaje, pro pripad ze byste nesplaceli, aby si rentu vzali od nej. Ja delat takoveho rucitele odmitla i sve kamaradce. ![]()
To jsou me postrehy a rada. Preji hodne stesti. ![]()
Jinak manzel od ledna nastoupil do nove prace v CR a me zbyvaji posledni tri tydny v UK, nastup na materskou a odjezd do CR za manzelem. A sbohem VB.
V dubnu cekame miminko, ktere se uz narodi v CR. Nemuzu se dockat. ![]()
Ale nikomu svuj nazor nevnucuji.
Preji hodne stesti a uspechu. ![]()
PeBa píše: Úklidy jsem dělala v Holandsku. Moc mě to nebavilo, ale dalo se.Od 1. dubna tu začíná platit ten „skvělý“ zákon, takže to už budem dělat ty přesuny
jaky zakon?
lucie.t píše:PeBa píše: Úklidy jsem dělala v Holandsku. Moc mě to nebavilo, ale dalo sejaky zakon?.Od 1. dubna tu začíná platit ten „skvělý“ zákon, takže to už budem dělat ty přesuny
Luci ten co se tady resil na zacatku diskuze. Mrkni na prvni nebo druhou stranku. Ale nekomentuji
![]()
http://www.novinky.cz/…ldavane.html
Ha, a pak že tam neseženem bydlení ![]()
ale jo sehnat bydleni nebude problem, jde jen o to, jake mate naroky. je treba se smirit s velikosti mistnosti, nedostatecnym zateplenim, vodovodnimi bateriemi, ze existuji pakovky tu vi asi malokdo.bezne jsou dve baterie na opacnych stranach umyvadla, jedna na teplou, jedna na studenou vodu, takze si ruce neumyjes nebo oparis ![]()
my mame pronajaty domek pres agenturu a jsme spokojeni, vse je osetreno, v pripade problemu agentura hned jedna. od soukromnika nebo dokonce od mesta by to bylo levnejsi, ale nabidky jsou hned rozebrane, je tezke se k necemu dostat. platime 560 liber mesicne a 130 k tomu je taxa mestu, ale na tu mame slevu, tak jen 52.
dela jen manzel a k tomu mame benefity, da se s tim vyzit.