Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
17.8.11 14:23

Aha jo tak Vám by vadilo, že Vám nepřikážou očkování? Já nechávám očkovat dítě na vše co mi řekne dr. že je vhodné, jediné o jsem odmítla tak byla vakcína na rotaviry, jsem si debil říkala, to je jen reklamní trik aby vytáhli z rodičů tisíce a nedala ji očkovat, hmm měla 13 měs. a my utíkali k dětské, že od rána šíleně zvrací a má průjem, dětská řekla okamžitě do nemocnice, malá má rotaviry, byla mě týden na jipce. Naštěstí to opravdu dětská podchytila hned ten první den a poslala ji léčit se, některé děcka s toho mají následky nebo třeba i ohluchnou. Pro mě novela, že nemusím na vše povinné očkovat je stejně k ničemu, když mi řekne dr. že je to vhodné, tak jí to nechám dát, aby už nezažila to co zažila. A že nějakým fanatikům křesťanským od Přerova nebo kde vadilo očkování a odmítli to, jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 14:24
IvkaH píše:
Aha jo tak Vám by vadilo, že Vám nepřikážou očkování? Já nechávám očkovat dítě na vše co mi řekne dr. že je vhodné, jediné o jsem odmítla tak byla vakcína na rotaviry, jsem si debil říkala, to je jen reklamní trik aby vytáhli z rodičů tisíce a nedala ji očkovat, hmm měla 13 měs. a my utíkali k dětské, že od rána šíleně zvrací a má průjem, dětská řekla okamžitě do nemocnice, malá má rotaviry, byla mě týden na jipce. Naštěstí to opravdu dětská podchytila hned ten první den a poslala ji léčit se, některé děcka s toho mají následky nebo třeba i ohluchnou. Pro mě novela, že nemusím na vše povinné očkovat je stejně k ničemu, když mi řekne dr. že je to vhodné, tak jí to nechám dát, aby už nezažila to co zažila. A že nějakým fanatikům křesťanským od Přerova nebo kde vadilo očkování a odmítli to, jejich problém.

Nám právě vadí, že nám ho budou přikazovat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 14:27

Jo jenže o no se mluvilo o opaku, že to zvolní. Neboj ono to tak horké nebude. Dyť se podívej po kolikáté překopávají ty poplatky ve zdravotnictví? A stejně to zas změní :zed: . Když už dělají prd za naše daně, tak pořádné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 14:29
IvkaH píše:
Jo jenže o no se mluvilo o opaku, že to zvolní. Neboj ono to tak horké nebude. Dyť se podívej po kolikáté překopávají ty poplatky ve zdravotnictví? A stejně to zas změní :zed: . Když už dělají prd za naše daně, tak pořádné!

Bojím, bojím…Děti nikomu nedám… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 14:33
peggy.sl píše:
IvkaH píše:

ale proti tetanu, zardenkam, spalnickam, zaskrtu atd se ockuje „povine“ i v zahranici..... tomu by jsi se nevyhnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 14:37
hanapospis píše:
peggy.sl píše:
IvkaH píše:
ale proti tetanu, zardenkam, spalnickam, zaskrtu atd se ockuje „povine“ i v zahranici..... tomu by jsi se nevyhnula

Já mám jiné info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 14:39

peggy.sl

jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 14:44
IvkaH píše:
peggy.sljaké?

Je rozdíl mezi doporučené a povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 14:47
peggy.sl píše:
IvkaH píše:
peggy.sljaké?

jj je doporucene povinne. aspon tak jsem si pripadala kdyz me nutili do dlasi davky MMR, tetanu a zloutenky. Poznamenavam ze to bylo zadarmo.
Kdybych si stala za svym a podepsala jim ze nechci, tak bych se z toho asi vyvlikla.. ale 90% lidi ockuje i v zahranici

Me opravdu fascinuje jak nektere maminku bojuji proti ockovani proti zardenkam, priusnicim, tetanu a jinym vecem, ktere muzou byt smrtelne..

a pritom dite ma zvysenou teplotu, zakucka nebo zapcika a hned se mu cpe nurofen a jine leky od malicka. Tyto leky ublizuji mnohem vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 14:49
hanapospis píše:
peggy.sl píše:
IvkaH píše:
peggy.sljaké?

jj je doporucene povinne. aspon tak jsem si pripadala kdyz me nutili do dlasi davky MMR, tetanu a zloutenky. Poznamenavam ze to bylo zadarmo.
Kdybych si stala za svym a podepsala jim ze nechci, tak bych se z toho asi vyvlikla.. ale 90% lidi ockuje i v zahranici

Me opravdu fascinuje jak nektere maminku bojuji proti ockovani proti zardenkam, priusnicim, tetanu a jinym vecem, ktere muzou byt smrtelne..

a pritom dite ma zvysenou teplotu, zakucka nebo zapcika a hned se mu cpe nurofen a jine leky od malicka. Tyto leky ublizuji mnohem vice.

A tady je další rozdíl. Nutit a nařizovat. Kdybys nechtěla, tak tě nedonutí!
Ad Nurofen - nepoužívám… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 14:53

peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.

Ja osobne neznam maminku v Londyne, ktera by ty zakladni doporucene veci nenaoskovala (a ze jich znam dost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 14:54
peggy.sl píše:
IvkaH píše:
peggy.sljaké?

tak ty povinné zůstanou povinné jak teď.
Povinné:
9. týden, 3 měs., 4 měs. Hexavakcína, 15 měs. spalničky, zarděnky, příušnice, 18 měs. hexavakcína, 21.-25. měs. spalničky, zarděnky, příušnice. Co máš proti těmhle povinným očkováním?
Nepovinné:
Rotaviry, Pneumokok a pak jedna spec. vakcína na spalničky, zarděnky, příušnice.
Ty nepovinné zůstanou nepovinné i když bude jiná novela, na čem si myslíš, že by ty farmako firmy vydělávaly? Kdyby to bylo povinné, tak cena jedné vakcíny půjde dolů a oni tolik nevydělají, jak když si třeba za rotaviry naúčtují tisíce. Dyť jen za očkování na klíšťata se doplácí litr. I když vymyslí nějakou novou blbost, tak ty očkování všechny povinné nebudou. To moc zveličujete maminy. Pro ty farmako firmy je to hlavně kšeft, který je napojený na stát a stát chce hlavně vydělat. Takže je blbost, aby ti někdo nutil vakcínu proti chřipce nebo podobným ptákovinám, to se na mě nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 14:54
hanapospis píše:
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.

Ale pořád máš volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 14:55
peggy.sl píše:
hanapospis píše:
peggy.sl píše:
IvkaH píše:
peggy.sljaké?

a pritom dite ma zvysenou teplotu, zakucka nebo zapcika a hned se mu cpe nurofen a jine leky od malicka. Tyto leky ublizuji mnohem vice.
A tady je další rozdíl. Nutit a nařizovat. Kdybys nechtěla, tak tě nedonutí!
Ad Nurofen - nepoužívám… :mrgreen:

ale me nutili!!! Sedela jsem tam dobrou pul hodiny a cpali to do me vrchem dolem. Mohla jsem se otocit na podpadku a jit se zaregistrovat k jinemu doktoru, ktery to po me nebude chtit.. coz jsem neudelala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 14:55
peggy.sl píše:
hanapospis píše:
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.
Ale pořád máš volbu.

ale pak nedostanes dite do skoly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová