Kde budete 21.12.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
10.12.12 22:45

Přítomnost je teď, né to co je za hodinu natož za několik dní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.12 09:57
@ajkapajka píše:
Začne to 21.12.2012 ve 20:01 a vstup Země do magnetického stínu galaktického jádra bude trvat 8 minut (což je doba, za kterou se Země přemístí na oběžné dráze kolem Slunce právě o svůj průměr). Ve 20:09 klesne hranice magnetopauzy pod úroveň horních vrstev atmosféry a sluneční vítr začne strhávat atmosféru a unášet ji do vesmíru. Tohle není pohádka, ostatní zprávy jsou bohužel fiktivní za účelem zakrýt pravdu. Je smutné vidět že i pár dní před svou smrtí neznáme pravdu a naopak jí média cíleně odpírají..
Kde jsou fakta, není prostor na dohady. Ať uděláme co uděláme, všichni zemřeme udušením a tohle už se ví dobrých 30 let. Lidé by měli znát pravdu.
Bohužel se o blábol nejedná. Jedná se o astronomický jev, se kterým se již řadu let počítá. ztráta magnetického pole Země způsobí, že se sluneční vítr dostane do styku s atmosférou a doslova ji odfoukne do vesmíru. Následně se během asi 3 měsíců vyvaří voda z oceánů a to bude definitivní konec. Pár magorů už si postavilo vzduchotěsné bunkry se zásobou vzduchu, ale nebude jim to moc platné, těch pár let navíc, které si tím kupují, beztak budou muset strávit jenom v těch svých bunkrech. byl jsem donucen podepsat dohodu, že skutečný důvod, který jsem se, přiznávám, ne zcela legálně dozvěděl, neprozradím. Organizace pověřená utajením události 21.12. mi náhodně vybrala jednu ze zástupných teorií a tu jsem podle dohody musel prezentovat. Ale teď už je to jedno, máme to všichni za pár a na nějaké dohody kašlu. A zjevně nejsem sám.Toto psal na zpovědnici a na novinky. cz nějaký chlápek.. To co píše, se zdá velice přesvědčivé.. Prý si jen nechceme přiznat pravdu.. Konec sveta bude bez ohledu na jeho nazory nebo něčí jiný.. Proč by šířil takové fámy? Nezdá se, že by byl hloupý a kdyby byl nemocný, tak nepřijde vůbec na takovou věc? Něco ve mně hlodá, že se nedožijeme Vánoc.. Tolik sem se těšila na rok 2013.. Zřejmě to máme všichni spočítaný.. :roll: :,( :? :|

se dost bojím, hlavně o děti…nevíte někdo o nějakým dobrým astronomovi??tel. číslo na něj nebo mail??fakt by mě zajímalo, jestli je tohle možné???prostě se bojím, nesmějte se mi :,(

• Citovat
  • Upravit
1199
11.12.12 10:06

No já nevím, myslím, že není důvod se bát, v pátek byl u Šípa astronom a říkal, že takových zpráv o konci světa zažil během 20 let už asi 50 a pořád jsme tady.No a pokud má konec přijít tak to snad ani nechci vědět, proč se třepat strachem dopředu, pokud to přijít má tak to přijde bez ohledu na to jestli to víme, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
11.12.12 10:13
@Anonymní píše:
se dost bojím, hlavně o děti…nevíte někdo o nějakým dobrým astronomovi??tel. číslo na něj nebo mail??fakt by mě zajímalo, jestli je tohle možné???prostě se bojím, nesmějte se mi :,(

NENÍ DŮVOD SE SMÁT…JÁ MAM ŠÍLENÝ STRACH…MÁM TŘI DĚTI A JSEM Z TOHO UPLNĚ MIMO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
11.12.12 10:13
@Anonymní píše:
se dost bojím, hlavně o děti…nevíte někdo o nějakým dobrým astronomovi??tel. číslo na něj nebo mail??fakt by mě zajímalo, jestli je tohle možné???prostě se bojím, nesmějte se mi :,(

Tady dávám odkaz na web České astronomické společnosti: http://www.astro.cz/article/5506 , je tam o tom pár článků, tak si počti a měla bys být klidnější. Jsou tam právě vysvětleny ty astronomické jevy, které všechny ty mýty obsahují. K tomu, že se to ví, ale utajuje lze říci jen to - vážně budeme věřit tomu, že v dnešní době, kdy ani britská princezna v přísně střeženém letovisku neutají svá odhalená prsa, by se utajila astronomická apokalypsa? Že by oficiálně nepromluvil alespoň jeden astronom z těch tisíců, nebo alespoň nějaký astronom amatér? Kdepak to by byla aféra! Nevím proč, někdo podobné blbiny vymýšlí, ale pravděpodobně takový člověk nemá co dělat a baví se tím, že straší lidi, nebo není po psychické stránce zcela zdráv. :nevim: Mrzí mě, že je tolik lidí zbytečně vyděšených. Hlavu vzhůru 24. si užijte pěkný Štědrý den! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1963
11.12.12 10:23
@Anonymní píše:

VIDÍŠ KAT-CHA DALA ODKAZ NA ASTRO STRÁNKY..JE TAM TELEFON I EMAIL TAKŽE SE KLIDNĚ MUŽEŠ ZEPTAT…MÁM TAKY ŠÍLENÝ STRACH..ALE TAKY VÍM ŽE TAKOVÝ BLBÝ PSYCHOPATI UMĚJÍ BÝT CHYTRÝ A I CHYTŘE MLUVIT…MANŽEL UŽ ZE MĚ NEMUŽE..UŽ MI ANI NENADÁVÁ JEN MÁ ZE MĚ ZÁCHVATY SMÍCHU… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
11.12.12 10:29

JINAK JSEM VČERA KOUKALA NA TU ZPOVĚDNICI…NENAŠLA JSEM TAM PŘÍMO CO PÍŠE TEN ONEN PÁN…ANI NECHCI…ALE MLUVILI TAM O TOM..A HLAVNĚ TAM OPRAVDU JSOU DĚTI V PUBERTĚ…BOŽE NA TAKOVÉ STRÁNKY SNAD ANI NORMÁLNĚ DOSPĚLÍ NECHODÍ…A TI TOM ŘEŠÍ…JE TO ŠÍLENÉ…PROTOŽE JSEM ČETLA JAK NASA VARUJE TADY TY BLBCE ŽE DENNĚ DOSTÁVAJÍ TISÍCE EMAILŮ A TELEFONÁTŮ OD DĚTÍ..ŽE SE STRAŠNĚ BOJÍ A ŘIKAJÍ ŽE SE RADŠI ZABIJOU NEŽ ČEKAT..DOKONCE TAM MLUVILI O NĚJAKÉ 8MI LETÉ HOLČIČCE…MUSÍ TO BÝT PRO NĚ HROZNÉ…KDYŽ VIDÍM CO TO UDĚLÁ SE MNOU…NEBO S NÁMI DOSPĚLÝMI..A COPAK TY CHUDINKY DĚTI… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kyti85
11.12.12 14:30

Ah jo, holky hrozně se bojím :-( Myslím si, že opravdu nikdo nemůže vědět, jestli to, co píše onen pán je pravda či ne. Někteří se tomu smějou, někteří se bojí :-( Už mě nic nebaví, nemám k ničemu sílu :-(

• Citovat
  • Upravit
ajkapajka
11.12.12 14:47

Kyti85: koukam, že jsi víc na nervy než já:) :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
kyti85
11.12.12 14:59

Tak zase dozvěděla jsem se něco, co se událo v minulosti s planetou Mars a teď vypadá, že se to stane stane se zemi, takže mě to moc neuklidňuje :(

• Citovat
  • Upravit
103
11.12.12 15:09
@kyti85 píše:
Tak zase dozvěděla jsem se něco, co se událo v minulosti s planetou Mars a teď vypadá, že se to stane stane se zemi, takže mě to moc neuklidňuje :(

a to teď jako dalších 10 dní budeš sedět a klepat se strachem?
komu není rady tomu není pomoci… radši si hlídej na co myslíš, teď jsem četla zajímavý článek o tom jak myšlenky ovlivňují dění kolem nás, docela dost to sedělo… akorát něco přivoláte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.12.12 15:11

No o Marsu už existuje takových teorií, že mě to nechává naprosto klidným. Především: Mars má oproti Zemi třetinovou hmotnost, takže i gravitační pole je tam třetinové… Tudíž trochu problém udržet si hustou atmosféru a některé planetární procesy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.12.12 15:12

Ale pokud tě baví snění o Marsu, tak si sežeň staré české sci-fi „Akce L“ a „Robinsoni vesmíru“ od Františka Běhounka. (Mám, ale nedám z ruky… ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
11.12.12 15:13
@Jura007
@Jura007 píše:
No o Marsu už existuje takových teorií, že mě to nechává naprosto klidným. Především: Mars má oproti Zemi třetinovou hmotnost, takže i gravitační pole je tam třetinové… Tudíž trochu problém udržet si hustou atmosféru a některé planetární procesy…

:palec: :potlesk: Už začínám mít pocit, že je to jako boj s větrnými mlýny. Chápu člověka, který je vystrašený! Ale na lidi, kteří podobné slušně řečeno laické a pseudovědecké „mýty“ považují za neměnnou skutečnost a šíří strach a paniku všude okolo, už nemám sílu ani reagovat… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kyti85
11.12.12 15:25

A co tohle? Stále si myslíte, že je to blbost?
Nerada bych umocňovala něčí strach ale třeba tohle jsem našla o Marsu. Ten by taky byl obyvatelný, podle vědců dokonce z nějakého důvodu ztratil magnetické pole… ale ani vědci si nejsou jistí, jak by k tomu mohlo dojít.

Proč je Mars nyní chladný a suchý? V dávných dobách byla rudá planeta vlhká a teplá. Měla také hustou atmosféru a na jejím povrchu se vyskytovala kapalná voda, která tvořila i oceány a jezera. Tím byly splněny i základní podmínky umožňující vznik primitivního života.

Z nějakého důvodu ale velká část marsovské atmosféry unikla do vesmíru a příčina není dosud uspokojivě vysvětlena. Jedna z teorií předpokládá, že k tomuto jevu došlo v důsledku ztráty magnetického pole. Rudá planeta tak byla po milióny let vystavena silnému slunečnímu záření, které postupně rozfoukalo horní vrstvy atmosféry, až z ní zbylo pouhé torzo. Ostatně část své atmosféry ztrácí Mars v důsledku slunečního větru i nyní. Jde ale o nárazové ztráty, které souvisí s událostmi na Slunci zvanými CIRs (Corotating Interaction Regions). K těm dochází, když oblasti rychlého slunečního větru narazí na pomalejší sluneční vítr. Vznikne tak vysokotlaký puls, který odnese pryč částice z horní vrstvy marsovské atmosféry.

Další hypotéza předpokládá, že hlavní příčinou ztráty atmosféry bylo zklidnění sopečné činnosti na rudé planetě. Vulkanická aktivita zde dosáhla vrcholu před 3 mld. až 3,5 mld. let a poté se oxid uhličitý přestal vracet zpět do atmosféry a mizel z ní, čímž atmosféra chladla a ubývalo z ní i vodních par. Je možné, že částice atmosféry unikají z Marsu i vlivem nízké gravitace. Mars má oproti Zemi zhruba třetinovou gravitaci, takže z horních vrstev unikají částice plynů mnohem rychleji než v případě hmotnější Země. Podle některých teorií mohla ztrátu atmosféry způsobit i srážka planety s jiným kosmickým tělesem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová