Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ChciBytMaminka jo a to 100 000 mi kolikrát přijde, že je podprůměrná vyplata
![]()
@Pidulka1991 píše:
@ChciBytMaminka jo a to 100 000 mi kolikrát přijde, že je podprůměrná vyplata![]()
Tak asi záleží na lokalitě, kde člověk pracuje a ma jaké pozici ![]()
@ChciBytMaminka to taky, ale nezapomeň, že si na anonymním fóru, kde si může psát kdo chce, co chce..
…
@ChciBytMaminka píše:
Trošičku nerozumím těm vykulenym ocickam…Ale pokud je to reakce na tu lež? Co jiného je to podle Vás? Vánoce by měly být oslavou narození Ježíše Krista, která je pro křesťany určitě velmi důležitou události. Že si tuto událost někteří spojili také s davanim dárků, proč ne, není ale každý věřící, že a to že se narodil JK neznamená, že by někdo někomu měl dávat dárky a co víc, že je snad nosí JK alias Ježíšek?!
Vánoce jsou původně pohanský svátek. Křesťané vymysleli Ježíška a to okolo. A datum posunuli k původnímu pohanskému svátku. ![]()
@Pidulka1991 píše:
@ChciBytMaminka to taky, ale nezapomeň, že si na anonymním fóru, kde si může psát kdo chce, co chce..…
Určitě. Ale fórum je to diskuzní, ne? A když každý může psát co chce, platí to i pro mne, no ne? 😂
Nevím, zda se už zakladatelka vyjádřila k nějakému názoru tady…ale každopádně pro někoho je to moc, pro někoho málo. A pokud vyděláváte 100tisic měsíčně, vše je v naprostém pořádku 😂 jsou to Vaše peníze a můžete si s nimi dělat co chcete, třeba nakoupit dárky za 25000Kc a kromě manžela ny Vám asi do toho neměl nikdo mluvit ani maminka ![]()
@ChciBytMaminka člověče, nech už toho. Každým příspěvkem je víc a víc vidět, jak závistí zelenáš.
@ChciBytMaminka píše:
Nevím, zda se už zakladatelka vyjádřila k nějakému názoru tady…ale každopádně pro někoho je to moc, pro někoho málo. A pokud vyděláváte 100tisic měsíčně, vše je v naprostém pořádku 😂 jsou to Vaše peníze a můžete si s nimi dělat co chcete, třeba nakoupit dárky za 25000Kc a kromě manžela ny Vám asi do toho neměl nikdo mluvit ani maminka
Prosím tě, fakt řešíš neřešitelné, my třeba příjem 100 k nemáme já jsem na rodičovské a manžel má asi 4o čistého + před Vánoci asi 20 k odměn za zisk ve firmě. Ale zase nekouříme, já nechodím ani nehty ani mě kadeřnici, manžel nemá žádné finančně náročné koníčky, tak prostě ztratíme 20 tisíc za Vánoce…někdo do prokouří, chápeš… neřeš
@Talitha píše:
@ChciBytMaminka člověče, nech už toho. Každým příspěvkem je víc a víc vidět, jak závistí zelenáš.
Výborně, čekala jsem na to, až to někdo konečně napíše, bych se hodně divila, kdyby ne 👍 ![]()
@ChciBytMaminka píše:
Výborně, čekala jsem na to, až to někdo konečně napíše, bych se hodně divila, kdyby ne 👍
@Talitha píše:
Lidé jsou zlí a zavistiví, to je holt život.
@markytka3 píše:
wow, ty das klukovi jen „piano“, zadny darek pro radost? a radeji das na darky pestounum 5tis? teda predpokladam, ze pro tveho syna neni piano stredobod sveta a jedine, co mel dopise pro jeziska bylo zrovna to piano… vanoce, nejsou jen o darcich, me deti dostavaji taky tak 2-3 bo se jezdime pres stedry den rozmazlovat na hory, kde spolu travime 100% casu, a to je pekny ranec penez. ale dat diteti treba jen kolo, lyze, ktere koupim tak jako tak… je z pohledu ditete bych byla asi zklamana… me deti nejradeji darky rozbaluji, a kdyby si nemohly pod stromeckem rozbalit ani jeden darek, tak uz vidim ted jejich zklamani v ocich…
Už jsem psal, ten klavír chtěl on. Protože klávesy mu jsou málo.
Dostane ještě tak 2-3 dárky celkem za 1500 Kč. A pak od příbuzných. Víš, u nás přístup „Vánoce nejsou jen o dárcích a o penězích“ fakt máme.
A co má říkat dcera, která nedostane klavír za 25.000 Kč? Má být naštvaná, že brácha dostal tak drahou věc a ona „jen“ cca za 4000 Kč? Já si myslím, že klidně může. Nebo jí máme dát blbosti za 25.000 aby se to vyrovnalo?
@ChciBytMaminka píše:
Lidé jsou zlí a zavistiví, to je holt život.
V tom případě s tim u sebe zkus něco udělat. Je to dost blbá vlastnost ![]()
@riccius píše:
Dostane ještě tak 2-3 dárky celkem za 1500 Kč. A pak od příbuzných. Víš, u nás přístup „Vánoce nejsou jen o dárcích a o penězích“ fakt máme.
A co má říkat dcera, která nedostane klavír za 25.000 Kč? Má být naštvaná, že brácha dostal tak drahou věc a ona „jen“ cca za 4000 Kč? Já si myslím, že klidně může. Nebo jí máme dát blbosti za 25.000 aby se to vyrovnalo?
Kde jste sehnali „klavir“ za 25000Kc? Taky jsme sháněli, ale ceny byly jaksi jinde. Máte nový nebo z bazaru? Nebo se jedná jen o piano?
@riccius píše:
U nás máme ten přístup, že Vánoce nejsou jen o dárcích a penězích, taky. Ale klidně nechám dítěti pod stromečkem cca 20 balíčků s dárky. Ono dost lidí se chvástá, jak doma dítě dostane 3 dárky, ale už nenapíšou, že u každé babičky a dalších příbuzných přibudou další dárky. Takže nakonec to vyjde třeba podobně.
@lucenka píše:
V tom případě s tim u sebe zkus něco udělat. Je to dost blbá vlastnost
Jo, souhlas, to je. Bohužel ne vlastnost, ale emoce
A holt i člověk s dobrou emoční inteligencí se občas potýká s ne úplně pozitivními emocemi ![]()