Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivašot. A tak knížka pro každého to být může, když zajdeš do levných knih ![]()
@warita píše:
25 tisic? Jako TISIC? Ehhhhhhhhhhhhhhh.Dovolit bych si to mohla. Neutratila bych takovou castku ani OMYLEM. Je to velmi nevychovne k detem.
Ty, hele, normálně bych řekla, že to přehnané je - ale pak jsem si sčítla nás… Jedno děcko už rok šetří na mobil, nedostalo skoro nic k narozkám (protože chce dražší mobil) - no, našetřeno ještě svých 50% nemá, ale Ježuch přinese (no a děcko bude mít nějakou dobu pokrácené kapesné) a ono to hned na té sumě naskočí. Další děcko chtělo nový stůl, plus něco do pokoje - to taky hned naskočí, třetí děcko nějaké vybavení na domácí cvičení… A ejhle, jsme skoro na dvacítce… Plus pár blbin pro radost, nějaké oblečení…
Letos ale hodně utrácím za drahou polovičku, zamiloval se do vlněného oblečení, takže Ježuch nadělí - a tam to skáče zatraceně rychle… Tričko, pulovr, sportovní oblečení…
No a jsme daleko za tím, co utratila zakladatelka.
@Alušáček Ano to je pravda dřevěná hračka ta být musí, přesto vlak nejede
a taky knížka bez té vánoce nemůžou být…
Tak záleží za prvé co, a za druhé od kolika lidí. Já jsem to spočítala a máme pro 2 děti za 20 tisíc, ale je v tom za 7 tisíc stan. A je to ode všech, od bojích prarodičů i nás dohromady (oni přispěli peníze a budou s námi na Štědrý den)
Je to cca 10 dárků pro každé dítě, z toho asi 3 kusy oblečení, knížka, stavebnice, zbytek hračky ![]()
@lucenka píše:
Kluk má narozky a svátek taky blízko Vánoc. Přesto mu dražší věci nedáváme jen tak v průběhu roku. Nechtěla jsem kluka rozmazlit a naučit ho, že se dražší věci dávají jen tak bez důvodu v průběhu roku A u nás i ty sportovní potřeby jsou považovaný za dárek. A tedy i ty kolečkové brusle se dají použít v zimě. Pokud člověk nežije někde na horách, tak je sníh na cestách pár dnů.
no ja treba si vubec nemyslim, ze kdyz deti dostanou drazsi vec jen tak v prubehu roku, se stanou rozmazlenymi. ba naopak,… kdyby jsi videla ty rozzarene veci, kdyz obcas cestou ze skoly zahlasim - deti a co treba navstava Draciku
tam teda maji urcity limit a nad to davaji z kapesneho. ale lyze, kolo aj. dostanou tak jak je treba a to teda palby jsou (na lyze jezdivame pres stedry den, a tahat stare a nove lyze mi prijde uplne scifi, navic, stare lyze se vzdy pred sezonou dobre prodaji)… a co mohu ze zkusenosti rici, od mala si uvedomuji hodnotu penez bo vi, ze to neprinesl jezisek, ale mamka musela drit…
Příspěvek upraven 14.12.20 v 19:21
@Annabela11 píše:
@Alušáček Ano to je pravda dřevěná hračka ta být musí, přesto vlak nejedea taky knížka bez té vánoce nemůžou být…
Já tu vidím tu druhou skupinu, mámy na rodičáku, učitelky (no hate) nakupují za 50 tisíc ![]()
@Annabela11 Knížka být musí. Třeba moje dcera by byla zklamaná, kdyby nebyla. Od mala. A muž taky.
@warita píše:
kolo je v poho. Dcera taky dostane ted kolo na vanoce. Holt nestoji 20tacu.
Dcera teď dostala kolo za 10 000, zakladatelka utratila 20 000za 2 děti
, myslím si, že to jde rychle když by koupila kola 2…
@Havlova píše:
@warita Třeba chtěla jen souhlas, že to není moc.
ona je tak nesvéprávná, že potřebuje souhlas naprosto cizích lidí, které nezná? ![]()
@Burj Chalifa Proč hned nesvéprávná? Třeba chce jen nezávislý pohled na věc.
Škoda, že se Vánoce staly honbou za spoustou jídla a drahými dárky. Jako by na těchto věcech záleželo…přitom nynější situace nám tu šanci dává - zastavit se a zamyslet se co je skutečnou hodnotou.
Každý at si kupuje za kolik chce, my holkám kolem 6 tisíc, jsou v tom I peníze, mají 15 a 20 let, manželovi za dvojku, kola a snowboard nedáváme, to je spotřební zboží a kupuje se kdy je třeba, to samé počítač, které potřebuji ke studiu
@Alušáček píše:
Protože podle některých uživatelek je výchovné dát dítěti maximálně 3 dárky, z toho jeden musí být dřevěný, druhy ručně ušitý, třetí výtvarná potřeba
Nemas rodine zminovat, kolik das za darky
. Nepocitala jsem, kolik se dalo za deti nebo celkove za darky. Vcera jsem za posledni (nas spolecny) dala pres 20 tis., jeste vymyslet, jak to zabalit a dostat ke stromku.